Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 38

• 28 191
  • 310
  •   1
Отговори
# 135
  • под тепетата
Тортите са както винаги прекрасни и ме карат да преглъщам  Embarassed
 Ще помоля Джемма и irinka28 за рецептите  Praynig
 Не пиша често тук, но не ви изпускам от поглед. Ползвам и аз като van444eto готварския шоколад от Кауфланд. Само един кусур му има- и аз и домашните вкъщи го намираме за много вкусен и се принуждавам да крия, че да мога да го ползвам по предназначение. Преди няколко дни обаче бях в Т-маркет и зяпайки както винаги сладките щандове попаднах на някакъв латвийски или естонски ( не мога да се ориентирам от опаковката)шоколад. Имаше различни видове, аз взех черен с 50 % какао, червена опаковка с бели надписи. Ръкописно пише Dark, печатно - CHOCOLATE.100гр е за 89ст.  На вкус е почти същия като 200гр от Кауфланд. И сега се принудих да ровя в боклука ( за подробностите), щото  някой му е видял сметката на Дарк-а  #Cussing out Мнооого се разписах, но понеже все нещо научавам от вас, та и аз макар и с инфо да помогна. Не съм го ползвала още за покритие и цветя, но си мисля, че като е с еднакъв процент какао и еднакъв вкус сигурно ще става.

# 136
  • София
Този латвийския шоколад редовно го хапвам със следобедното си кафе, докато ровичкам тук, вероятно ще го пробвам, но за жалост не съм срещала бял такъв, а само 2 тъмни (бяла и червена опаковка) и един млечен.

# 137
  • под тепетата
За бял и аз не се сещам имаше ли, но ще проверя тези дни. Намерих на опаковката и сайта на производителя ( те. на тази страница е шоколада)
 http://www.pergale.lt/ru/catalog/list/cat_id.198/id.199/?page=2

# 138
Преди няколко дни обаче бях в Т-маркет и зяпайки както винаги сладките щандове попаднах на някакъв латвийски или естонски ( не мога да се ориентирам от опаковката)шоколад.
Щом е толкова евтин, значи е "долнопробен",/в добрия смисъл/, което пък значи че ще е вкусен и супер за работа. Wink Ако можеш снимай опаковката, за да е по-ясно...... Simple Smile
Mama Pisana - Браво бе!!! Перфектен първи опит!!! Какъв ли ще е втория, а? За нишестето.... някой друг ще те посъветва. Аз съм пас на тая тема.
irinka28 - Може ли да мина на едно бързо кафе след работа, а?  bye Много вкусно ми изглежда...
silrai - нямам думи просто!!! Уникална ееееееее.....
Такааааааааа.... Ланс Линг - тайния агент си уплътни обедната почивка в Кауфлад - Младост. Гледах за някоя себеподобна да се дупи по рафтовете... ама - тц!!! Само двама младежи купуваха миксер....
 Приносителите на лоши новини ги разстрелвали..... така ли? Ами.... ще рискувам.....
Разместват щандовете с шоколади и попаднах като никога на "веща" служителка. ШОКОЛАДА КАТУ Е СПРЯН ОТ ПРОИЗВОДСТВО.  smile3511. Затова пренареждат. Всички остатъци са изнесени извън пътеките. Който е успял вече да му стане фен, да тича бързо. Аз си взех едни бързи 20 бройки бял... ама, и за Вас помислих, та оставих малко.....
И да замажа малко лошата новина - докарали са сребърни перлички.

# 139
Охоооооооо..... OPERA е стара класика в жанра. Сууууупер е!!! Браво че ме подсети. Бях го забравила.... Мерсииииии  bouquet....

# 140
  • под тепетата
Да, аз докато се наканя за бял и то , на... Crossing Arms
 Ама няма лошо, ще си продължа с какаовия от 200гр. Редовно намирам остатъци от стружки пред хладилника, защото е дебел и трудно се чупи  Mr. Green Затова латвийския веднага е с предимство, че е лесен за хапване , според мъж ми  Sick   
 Поздравления за Mama Pisana - тортата е страхотна!

# 141
Айдееееееее докато да си врътна д - то из къщи и темата отишла..... ooooh!
А бре, спрете се, бре!
Нямате милост към бедните аматьорчета... #Cussing out
А точно Peace - аз затова не си показах последната торта.
То тука такива красоти че.... Peace ooooh!
Само да вметна - вчера в една Софийска сладкарница  #Crazy гледах чудих се ама нищо не си поръчах - като запоръчвам па се сетя за вашите вкусни сочни торти и си викат аааа аз такива обисновенни не ям hahahaИзратили сме се ей hahaha
silrai   - приказна торта Браво момиче Peace
irinka28   - фен съм ти.Ти по мой вкус ги правиш само да преглъщам тука Sick
Mama Pisana  - брех, брех.Браво Peace

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 15:40 от Бъни

# 142
Ех,пак страхотни неща показвате!Вие нямате почивка! Hug
Първо да благодаря за идеята за желатиновите цветя,много е интересно,но
когато съм по свободна ще ги пробвам(някъде на есен може би Joybouquet
И да не пропусна Пепи с красивите рози!
Ванче, а твоето желатиново цвете е страхотно!
silrai,че тортата е страхотна е ясно,но кажи с форма ли е?
irinka28,,изтекоха ми лигите!Страшно апетитно изглежда,и със сигурност е! Peace
Mama Pisana, браво!Доста сполучлив първи път!

Само да вметна - вчера в една Софийска сладкарница  #Crazy гледах чудих се ама нищо не си поръчах - като запоръчвам па се сетя за вашите вкусни сочни торти и си викат аааа аз такива обисновенни не ям hahahaИзратили сме се ей hahaha
Бъни, и аз като теб ходихме на сладкарница(за резил  Mr. Green с гости
но си поръчахме Рафаело,Регента,Трюфел,и  всички ни харесаха!Е,със сигурност нашите(ако не възразявате)
от тортената тема са далеч по хубави! Wink(това бяха минути за реклама) Joy
И по този повод с гостите донесоха на малката един комплект за пластелин с една пластмасова преса,като за чесън
приставки от различни формички,което много ми допадна и реших,че тя като се наиграе може и да го ползвам за тортите. Wink
Незнам някоя от вас дали го е виждала,взели са го от Метро

# 143
..... Такааааааааа.... Ланс Линг - тайния агент си уплътни обедната почивка в Кауфлад - Младост. Гледах за някоя себеподобна да се дупи по рафтовете... ама - тц!!! Само двама младежи купуваха миксер....
 Приносителите на лоши новини ги разстрелвали..... така ли? Ами.... ще рискувам.....
Разместват щандовете с шоколади и попаднах като никога на "веща" служителка. ШОКОЛАДА КАТУ Е СПРЯН ОТ ПРОИЗВОДСТВО.  smile3511. Затова пренареждат. Всички остатъци са изнесени извън пътеките. Който е успял вече да му стане фен, да тича бързо. Аз си взех едни бързи 20 бройки бял... ама, и за Вас помислих, та оставих малко.....
И да замажа малко лошата новина - докарали са сребърни перлички.

Ванчееее, жена, хвърлиме в оркестъра... уж си имам у нас КАТУ, ама да го няма повече в магазина... След работа, имам-нямам път, отивам до Кауфланд и дано да е останало нещо, защото #2gunfire  #2gunfire #2gunfire
Ако случайно някой иска да се възползва от мен (да му купя де  Mr. Green) да свирка докато е време (макс до 17ч)

irinka28, Mama Pisana, чудесни торти   bouquet  bouquet  bouquet
Писанче, аз след като сложа чаршафа се отървавам от полепналото нишесете с алкохолец  Mr. Green  Той се изпарява по-бързо от водата и не се пропива толокова бързо  Peace

# 144
След работа, имам-нямам път, отивам до Кауфланд и дано да е останало нещо, защото #2gunfire  #2gunfire #2gunfire
Леко, не тичай.... да не стане беля.... Едва ли ще свърши днес.... И остави малко, че утре мисля да отида да се заредя с една кутия - 28 парчета, че тоя юли ще ми вземе здравенцето от торти, а и една сватбена се очертава...... Joy Представям си персонала, като започнем да се влачим с кутиите..... Днес жената на касата, като ги запрехвърля на лентата 20 броя, и -  Shocked, а аз пък скромна -  Blush - утре пак!!!!

# 145
  • Балчик
Благодаря ви момичета за милите думи. Рецептата за тортата е следната:
Блат - 5 яйца, 1 ч.ч захар, 1,5 ч.ч брашно, 1 бакпулвер, 2 с.л нес кафе.
Сироп- вода, захар и ванилия
Крем- маслен+ варен пудинг ванилия + 2-3 с.л нес кафе

# 146
  • София
лелеееееееееееееееееееее Ванче, аз тамън се приготвих в събота да си купя 8-10 броя, а то като нищо няма да остане. Ще взема да се проваля с тая торта  Cry

# 147
лелеееееееееееееееееееее Ванче, аз тамън се приготвих в събота да си купя 8-10 броя, а то като нищо няма да остане. Ще взема да се проваля с тая торта  Cry
Спокоооооооооойно бе жено, ще те спасяваме. Има още един магазин в Дружба. Ако и там няма, ще ти отпусна малко "социални" помощи....
Сега като се прибера, ще забъркам тесто и ще се опитам да снимам, че май бях обещала..... newsm78. Най-ме е яд, че  и големия шоколад беше на Кауфланд, ако не се лъжа, а за него не попитах.... ама съм оФцЪ!!!!!

# 148
Момичета,много ви благодаря за похвалите!! newsm51
Вкъщи е такива торти се харчат,моя мъж"покривки"(както той казва )не харесва,а и аз,да ви кажа не съм им фен.Само цветя правя и никой не ги яде.Тук признават сиропирани и кремести торти.
Ванче,хващай самолета и за 5 мин си тук.Почти цялата торта си стои,а тя е огромнаааа.    bouquet

А сега за кремовете:
*най-долния е муса на Танита,но с едно крема сирене(използвах налични продукти)
*втория е разбита сладка сметана с течен карамел,но домашен(но колко,незнам, newsm78,хубаво полях Wink)
*третия крем е само сметана
*а най-отгоре е бял шоколад(2 бр.Katy+1/3 п.масло +стотина грама сметана,разтопени на водна баня).На вкус е убийствено!А кафявото е шоколад стопен с малко олио.
Има и един нарязан банан между горните кремове.

# 149
Благодаря ви за отговорите ,радвам се че ви е харесала  Hug

Искам да попитам ,според вас тази гъбка от блатове ли се прави и ли се пекат специални форми  newsm78
И като начинаеща дали ще мога да направя подобна  newsm78  Blush

Общи условия

Активация на акаунт