Клуб "Без грим, без токчета, без ролки"

• 12 033
  • 261
  •   1
Отговори
# 90
Да, Ykk, ясно е, че здравето идва отвътре, с това никои не спори.  PeaceПросто се опитах да кажа, че със всичко това гримът няма общо. Или се грижиш за себе си, или не. И по-точно, не смятам, че който не се гримира трябва да прави нещо по-различно от останалите, за да е здрав. А пък който се гримира, може да не обръща внимание на спорта, диетата и т.н.,  Hug  Wink

P.S. Напълно естествената красота я има само при децата, досега не съм виждала перфектно лице без капка грим!!!!

А защо непременно красотата да означава перфектност  Hug
Кой е казал, че красотата означава перфектност??? Единственото, което казах, е че при децата само съществува перфектността и наистина те не се нуждаят и от капка грим, докато при възрастните няма нищо лошо да се опитат да пооправят някои свои дефекти(които всеки има), което не води до перфектност, ами до подобряване на цялостния вид, така мисля аз!!! Laughing

# 91
  • Linz
P.S. Напълно естествената красота я има само при децата, досега не съм виждала перфектно лице без капка грим!!!!
И мъжете ли трябва да имат грим?
Красотата е много относително нещо и критериите за красота са променливи във времето и пространството Wink

# 92
Красотата е много относително нещо и критериите за красота са променливи във времето и пространството Wink
Еми в това отношение мъжете са ощетени(не всички, де), за съжаление те немогат да прикрият с грим недосатъците като нас, затова си търсете хубави мъже Wink

Красотата наистина е относителна и всеки я разбира по различен начин.

# 93
  • София
Айде, сега пък къде отидохме!?  ooooh!
Съвсем други качества търсим в един мъж, поне аз, де.
Във всеки случай не и Такава красота!  Naughty
Лично мен,  красивите мъже биха ме притеснили, защото обикновено при тях рядко има равновесие.
Т.е. красив- но за сметка на нещо друго (сексуалност, обноски, държание, възпитание и пр и пр.).  Wink

# 94
Според мен малко изместихме темата,която беше не толкова за красотата,а кой се чувства добре без грим,токчета и пр.Аз не работя и ми се струва безсмислено да се гримирам само за едно отиване до магазина например.Когато имам желание и вдъхновение,се разкрасявам,но се случва доста рядко.А сега в жегите просто е изключено да натрупам тонове мазила по себе си.Ходя спортно облечена,с дънки,спортни панталони ,ниски обувки и се чувствам добре.Не мога да се определя обаче като неподдържана,защото полагам грижи за себе си:кремове, маски за лице, хубави шампоани,балсами и пр.Според мен грима е критерий по-скоро за самочувствието на една жена,а не дали се поддържа или не.Ако знаете колко 100 кг. жени съм виждала с опърпана прическа,но наклепани с тонове грим...Според вас това говори ли за добра поддръжка?

# 95
Според мен малко изместихме темата,която беше не толкова за красотата,а кой се чувства добре без грим,токчета и пр.Аз не работя и ми се струва безсмислено да се гримирам само за едно отиване до магазина например.Когато имам желание и вдъхновение,се разкрасявам,но се случва доста рядко.А сега в жегите просто е изключено да натрупам тонове мазила по себе си.Ходя спортно облечена,с дънки,спортни панталони ,ниски обувки и се чувствам добре.Не мога да се определя обаче като неподдържана,защото полагам грижи за себе си:кремове, маски за лице, хубави шампоани,балсами и пр.Според мен грима е критерий по-скоро за самочувствието на една жена,а не дали се поддържа или не.Ако знаете колко 100 кг. жени съм виждала с опърпана прическа,но наклепани с тонове грим...Според вас това говори ли за добра поддръжка?
Ама никой не говори за тонове грим, когато всичко е умерено и красиво направено за мен там се крие перфектността и в комплект с доброто поведение и женствен маниер всичко е ок!! bowuu

# 96
Да, и аз мисля, че първо всеки трябва да си отговори какво е красотата, и какво означава за него добър външен вид.

Защото всеки има различни критерии - оттам - различна стратегия за красота.

Мисля, че темата по-скоро беше за това, кой как  се чувства по-спокоен и хубав, от какво точно се нуждае, за да е с добро самочувствие... Как се чувства добре и защо  Simple Smile.

# 97
Аз като редовно гримираща се въбще не смятам ,че жените които не се гримират са неподдържани.
За мен лично тена на кожата е  най-важен може би защото  имам винаги тъмни кръгове и петна от бременността след като си ги прикрия се чувствам много по-добре.И примерно колкото и всичко друго прическа и облекло да са ми идеални няма начин да изглеждам добре.

# 98
Хайде и аз в клуба! Laughing

Не съм противничка на грима, но не знам от колко време не съм виждала хубаво гримирано лице на стилна негова притежателка - разглеждам цялостното излъчване на момичето и не съм чела темите с конкурсите. Wink
Лично себе си харесвам без грим, но както някой по-горе писа, в сравнение с чистото и безупречно излъчване на дъщеричката ми, съм с мнооого недостатъци и направо плача за хирург.Wink
Както и да е, искам да кажа, че за мен има много повече красота в естествения и неподправен вид на лицето, отколкото в едно най-често неуспешно гримирано такова.Хубава кожа, здрава и лъскава поддържана коса, изправена стойка на тялото, добро самочувствие и приятно излъчване, както и  някои други подобни критерии, са за мен достатъчни да нарека някого "хубав/а е".

# 99
Аз също се гримирам по необходимост,не мога да не сложа поне лек и качествен фон дьо тен,понеже кожата ми е с петънца тук там и няма как да ги прикрия по друг начин...Иначе съм за естествената хубост,аз също ползвам много хума и бяла глина за маски за кожата и само пречистени билкови шампоани...Косата си боядисвам,защото мисля ,че по добре ми стои черна коса..На на 27 години съм,казват че изглеждам и 5 години по-млада...Просто много се радвам на жени,които могат да си позволят да излзиат без никакъв грим и без никакви допълнителни процедури...В днешно време това си е голямо щастие, с този мръсен въздух и чувствутелен организъм...Но пък ако искаш да си естествено красив май излиза по-скъпо от всяка козметика...Защото трябва редовно да си на зъболекар за подържане на зъбите на 6,на кожата пак на 6 и така....

# 100
Чели-недочели, разбрали-недоразбрали, напълнихте 5 страници, ей  Simple Smile
Аз темата я разбирам така (да ме поправи авторката, ако греша) - когато бях на 20-25 ходех много повече с токчета, гримирах се много повече, ползвах "фатални" парфюми. Т.е. държах предимно на външната изява. А се е появила някоя пъпка, а съм я замазала с фон дьо тен и готово.
Сега на 35 се гримирам много по-малко (аз съм от отбора на гримиращите се  Simple Smile). Някак естествено дойдох до убеждението, че е добре хората да забелязват зелените ми очи, а не зелените ми сенки. И да си казват "Я, хубава жена", а не "Я, добре гримирана жена". Пак по същия начин усетих, че когато дрехите ми са удобни и когато обувките не ми правят рани по краката, ми е по-лесно да се усмихвам и да се държа естествено. И че когато парфюмът седи като част от уханието на кожата, а не като тежък задушлив воал, е по-добре. Ей такива дреболии, които са част от съзряването и усещането за вътрешен комфорт и мир със себе си, което обикновено сполетява жените около и над 30-те  Simple Smile

# 101
Чели-недочели, разбрали-недоразбрали, напълнихте 5 страници, ей  Simple Smile
Аз темата я разбирам така (да ме поправи авторката, ако греша) - когато бях на 20-25 ходех много повече с токчета, гримирах се много повече, ползвах "фатални" парфюми. Т.е. държах предимно на външната изява. А се е появила някоя пъпка, а съм я замазала с фон дьо тен и готово.
Сега на 35 се гримирам много по-малко (аз съм от отбора на гримиращите се  Simple Smile). Някак естествено дойдох до убеждението, че е добре хората да забелязват зелените ми очи, а не зелените ми сенки. И да си казват "Я, хубава жена", а не "Я, добре гримирана жена". Пак по същия начин усетих, че когато дрехите ми са удобни и когато обувките не ми правят рани по краката, ми е по-лесно да се усмихвам и да се държа естествено. И че когато парфюмът седи като част от уханието на кожата, а не като тежък задушлив воал, е по-добре. Ей такива дреболии, които са част от съзряването и усещането за вътрешен комфорт и мир със себе си, което обикновено сполетява жените около и над 30-те  Simple Smile

Ами, много съм съгласна с теб, но просто такива младежки периоди не съм имала, а направо съм се родила хубавка и с вкус към хармонията и красотата! Wink
Точно това, което описваш със съзряването у момичетата (достатъчно съм наблюдавала свои близки и познати) ме радва и да, това е темата на авторката, но сравнително наскоро писах някъде тук из форума подобно на твоето мнение за естественото, като удобно, практично и често по-приемливо от другите му крайности, реших да не се повтарям! Simple Smile

# 102
ive, Dona,   bouquet

..а пък аз никога не съм харесвала да нося токчета. Преди години реших да се науча да ходя безшумно и леко, това повече ми харесва и от най-хубавите високи обувки.
Когато започнах да ходя на йога, разбрах, че всяко едно тяло - независимо от анатомическите си особености, е красиво, когато е с изправена стойка, здраво на вид и подвижно.
Когато позволяваме на някой да ни казва, че нещо в естесвения ни вид не е красиво и трябва да се прикрие и коригира, за да сме приети - мисля, че много повече губим, отколкото печелим.

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 15:47 от Анонимен

# 103
Темата почти се припокрива с тази

# 104
Абсолютно съм съгласна с теб Дона. Peace Никога не съм гледала човека с какво е облечен, какъв грим използва, на коя марка парфюм мирише. Имам приятелки, които не използват козметика, еми не ги ценя по-малко, имат страхотни семейства, възпитават добри и културни деца. Жената е жена, тогава когато показва с всяко свое движение, с всяка своя мисъл, с всяка своя дума грация, прелест, красота и нежност.
  ive, не всеки има този късмет да се роди с вкус към красивото, тук във форума за моя радост намирам все още именно такива жени за които пише авторката, аз лично смея да твърдя че се грижа за моята кожа, са своята коса /правя маската за красива и дълга коса/, не нося неща които са модерни, а тези които са ми удобни и някак ме запълват.
Нямам нищо против жените които искат да бъдат секси, еми като имат смелост и пари, защо да не си сложат силикон. Моите гърди са малки, преди дори ме беше срам да ги подчертавам, но днес нещата са различни. Харесвам се, научих се да бъда себе си, да подчертавам нещата които имам. Flutter
Не мога да не кажа обаче, че това зависи и от човека,който е до нас. В повечето случай, все пак всичко това има една едничка цел - да намерим своята любов. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт