Виена (тема 2)

• 78 204
  • 505
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Жасмин, благодаря и на теб!
Аз май ще резервирам и за двете посоки, пък ще оставя градския транспорт за разглеждането на Виена.

# 286
Аз пък съм в безкрайна чуденка кой апартамент да наемем за 5-те дни, които ще рекараме във Виена. Единия трябва да предплатим с банков превод на 50%, а другият се плаща на място, без да се капарира предварително. (Ще бъдем роднини - 5 възрастни и две деца, едното от които си е почти бебе.)

Ето този с предплащането, в 4 бицирк е, на 1 спирка с метрото от Операта (около 700-800 метра разстояние), 148m2, четири спални, две бани и две тоалетни: http://www.apartment.at/index.php3/eng/apartment/266
С банковия превод, ще ни излезе около 150 евро по-скъп от другия, който е в центъра. Но е със суперлуксозно обзавеждане и гледа към малък вътрешен площад, с детска площадка, няма никакво движение на коли. Хубавото е и това, че има 2 тоалетни и бани и няма сутрин да се редим на опашка. За жалост, трябва да се ползва метро и друг транспорт до центъра, а ние ще бъдем и с по-малкото ни дете, та може би ще ни се налага често да се прибираме, за да може то да поспи и да си отпочине. Тук нещо хазяите не са много учтиви - чак след 10 дни ми потвърдиха резервацията и след цели 2 седмици ми пратиха банкова сметка, на която да приведа парите, като са ми написали следното - приведете 50% от сумата, а след това ще ви пратим инвойс, в който ще упоменем колко още пари дължите и колко депозит ще трябва да оставите за ключовете. Което, честно казано, малко не ми се хареса, защото в този инвойс като нищо могат да ми дадат някаква по-висока цена.  Sick

Ето другият, който се плаща на място, в идеалния център е, в сградата до операта: http://www.apartment.at/index.php3/eng/apartment/191
130 м2, три спални, една баня и една тоалетна (това ни притеснява, все пак сме доста хора). Идеално местоположение в самия център, намира се точно до операта, на самия ринг, Хофбург е на 200 метра. Всички забележителност са на пешеходно разстояние, с излючение на Пратера и Шьонбрум, но ние ще бъдем с коли, така че дотам можем да ходим с тях. Тук се притесняваме, че без капаро, резервацията ни не е особено сигурна, въпреки, че отзивите за хазяите са отлични. Апартаментът не е нищо особено като обзавеждане, обаче пък като местоположение е номер едно - всички забележителности са на няколкостотин метра наоколо, а и в района са само суперлуксозни хотели, като хотел Захер например, където цените за стая тръгват от 250 евро нагоре.

Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете да избера.  Hug

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 09:35 от Анонимен

# 287
Това са автобусите на летището. Движат се на 20-30 минути. Спират точно на изхода на летището(когато пристигате) и имат няколко спирки във Виена. Последната е Westbahnhof. Цената е 6 евро в едната посока.
Сега видях, че с Виена кард се ползва отстъпка за този автобус. А някой беше споменал, че има отстъпка и ако се вземе билет отиване и връщане (11 евро).
Но картата за градски транспорт не важи за тях, нали така?

# 288
Между другото, ето виртуален гид за Виена.
Има аудио и видео файлове на английски, само кликнете на избраната забележителност и слушайте/гледайте.
Току-що го открих, сега ще го разучавам.
click

Друг вариант - да се гледат видео клиповете за всяка забележителност, които са публикувани в Youtube.  Peace

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 09:52 от Анонимен

# 289
Жасмин,и нашата резервация за четирите апартамента е без капаро,това е практиката на собственика.Явно не всички искат капаро,да се надяваме,че няма да имаме проблем като пристигнем.

# 290
Жасмин,и нашата резервация за четирите апартамента е без капаро,това е практиката на собственика.Явно не всички искат капаро,да се надяваме,че няма да имаме проблем като пристигнем.

Уф, в огромна чуденка съм.  newsm78
Трябва да реша до утре-другиден най-късно. А апартаментите ми харесват поравно - единият е по-централен, другият е по-удобен.
Иначе, това с плащането на място е най-удобно, пък и не се оскъпява наемът, като не превеждаш пари по банков път. Международните банкови преводи са доста скъпи - минимум 40-50 евро, а за по-голяма сума могат и да са двойни.

# 291
Жасмин и двата са в центъра. Тук 4. бецирк се води център. Вземи този до Операта, ще можеш да се разхождаш по всяко време на деня из центъра, без да имаш нужда от градски транспорт. Апартамента не изглежда никак зле.

# 292
Жасмин и двата са в центъра. Тук 4. бецирк се води център. Вземи този до Операта, ще можеш да се разхождаш по всяко време на деня из центъра, без да имаш нужда от градски транспорт. Апартамента не изглежда никак зле.

Много ти благодаря за отговора! И на мен ми се струва перфектен като местоположение. Притеснява ме само това в него, че има само една тоалетна и баня, а ще сме шест души. Представи си сутрин какво стълпотворение ще настава. Sick
Освен това, ще сме и с коли и се чудя къде ще ги дяваме. Уж имало някакъв паркинг на Карлсплац за по 7 евро дневно, ама знам ли...

# 293
За паркирането ще е трудно. Пита ли точно колко ще ти струва този паркинг на Карлсплац? Възможно е собственика да има уговорка с гаража и затова цената да е така изгодна. Центъра и бецирките около центъра се водят синя зона и се плаща, за да паркираш на улицата. Гаражите са съответно от 2,50 ? на час нагоре. Виж тук инфо за паркирането: http://www.parkeninwien.at/index.asp?menuID=1001

Тук са паркинги извън центъра, в които паркираш за 3,00 ? на ден:

Park & Ride (0 - 24 Uhr)
In den Park & Ride-Garagen

3., Erdberg (U3)
9., Spittelau (U4)
14., Hütteldorf (U4)
16., Ottakring (U3)
19., Heiligenstadt (U4)
21., Brünner Straße (S3)
21., Leopoldau (U1)
23., Siebenhirten (U6)
23., Liesing (S1)
kostet Parken nur 3 Euro / Tag.

# 294
Ето за този паркинг е ставало въпрос: http://www.parkeninwien.at/index.asp?menuID=1&gardet=63&curNo=3

Наистина пише, че е по 7 евро на ден, нали?

# 295
7 евро е за 12 часа, не на денонощие.

# 296
Аз докато раглеждах ралични оферти за апартаменти,доколкото запомних се предлагаха паркинги от порядъка на 10-15 евро/ден.

# 297
То за през деня е проблемът с паркирането, защото в центъра е разрешено само краткосрочно паркиране до 2 часа максимално. Купуват се и се попълват талони, като максималният е за 2 часа престой - струва 2,40 евро. Но не могат да се наслагат талони върху колата за целия ден, а само за максималния разрешен престой, а това значи, че на всеки два часа трябва да ходим до колата, за да подменяме талона с нов. Просто няма как да стане. Затова, единственият начин е платен паркинг. А 7 евро дори само за 12 часа е много ниска такса за паркинг в центъра на Виена. На много други паркинги в центъра таксата им е по 2-3 евро на час.
Уф, ние още не сме решили кой апартамент да вземем.  Tired

# 298
beca правилно е отбелязала, че 12-те Евро са за 12 часа, а не за цял ден.
Но и ти си права, че за центъра е добра цена.

# 299
  • София
да дам и аз своя принос в темата.
тръгнах с умерена нагласа, мислех си просто ще прекараме приятно празниците, ще си купим разни неща, ще се разходим, но не очаквах да бъда толкова впечатлена от Виена... имам приятелка, живяла една година във Виена, беше ме насочила към доста неща, които да посетим, към определени ресторанти, имах напътствия и съвети. въоръжени с два почти празни куфара (с идея да ги напълним) тръгнахме с мъжа ми към летището.
много съм доволна от Австрийските авиолинии, особено заради връзката им с CAT, за което ще пиша по-късно.

какво се получи за мое изумление - градът не само влезе в моите Топ 10, а директно се изстреля на първо място, засенчвайки дори любимия ми Амстердам. какво се случи... как цялата тази чистота, имперски размах при планирането и строителството, тези красиви сгради, всички в един стил и белоснежна красота...тази уникална кухня и фактът, че това е сигурно единствената Европейска столица, която има повече от 50% зеленина...всичко това просто ме остави влюбена завинаги във Виена. Heart Eyes
за 4 дни имахме толкова интензивна програма, че дори не знам откъде да започна. сигурно все на някой ще е полезно, дори и да повтарям много от постовете, но ще се опитам да напиша в общи линии нещата, които ми се видяха "задължителни да се посетят на всяка цена":
и да препоръчам:
1. хотел Тирол, на ул. Марияхилфщрасе (съжалявам, немския ми е ужасен) - от веригата Small Luxury Hotels, чудесно местоположение, изключително обслужване и най-удобните възглавници Wink
2. Бар Италия...невероятно уютно бистро, с най-божествения телешки стек и спагети, които съм опитвала. намира се в непосредствена близост до хотела.
3. Бирария (носи името на улицата, но коя беше?!)...довечера трябва да потърся името и ще допълня, ако някой се интересува с уникални 7 вида прясна бира, печелили многократно най-различни награди. бирата се произвежда на място и...просто няма такова вълшебство. мезетата към нея са невероятни, особено препоръчвам пушено-пикантния гулаш, както и пиле кон карне. всички бири ми харесаха, но тъмната опушена бира ми остана в сърцето завинаги Heart Eyes
4. Ресторант Figlmuller, намиращ се много близо до Катедралата Св. Стефан...ако ползвате автобусите hop and off (които също препоръчвам) ще чуете как говорят за ресторанта като един от най-старите, специализирани в Виенски шницели и където правят наааай-големите такива (наистина няма лъжа, няма измама, огромни са и божествени). за пръв път видях такава дъъълга опашка пред ресторант. всичко, което опитахме вътре бе чудно, особено картофената салата, която е сладка. много ми се ще да науча рецептата на това невероятно кулинарно изкушение. гулашът също е перфектен, този път с ньоки.
5. Кафе Shvarzenberg - намира се съвсем централно, в близост до Операта, страхотна гледка и най-вкусната торта Сахер и ябълков щрудел Heart Eyes
6. Концертът в Музикалния театър (Kursalon Mr. Green) - тръгнахме със смесени чувства, никога не сме били особени почитатели на класическата музика, но бяхме изключително приятно изненадани и непременно бихме отишли пак следващият път. бяха чудесни 2 часа и половина, изпълняваха се "парчета" на Моцарт и Щраус...имаше няколко арии между тях, а баритона беше българин - Крум Гълъбов. чест и почитания, беше изумителен! невероятно преживяване, няма етикет за облеклото, ако се интересувате. купете си билети от момчетата пред Операта, по-евтини са, отколкото ако ги взимате от хотелите. най-скъпите билети от тях бяха 56 Евро за предните редове, а за студенти по 43 Евро.
7. EIS салоните - просто уникални сладоледи и сладки изкушения Peace

сигурна съм, че за величието на Шонбрун, красотата на Белведере, останалите музеи и замъци е писано много в темата затова няма да се повтарям.

в неделя станахме свидетели на маратона на Виена, много интересно беше...центъра бе затворен и не можахме да вземем такси до летището. така пък попаднах на много удобна екстра. взимате метрото, отивате до Ландщрасе и хващате експресния влак CAT, който за 16 минути срещу 9 Евро ви закарва на летището. екстрата, ако пътувате с Австрийските авиолинии е, че още там си чекирате багажа и си взимате бордните карти...след което си щракате с пръсти. така дефакто от центъра още си разкарахме чудавищните куфари и се кефехме докато излетим.

Виена е мястото, където съм сигурна, че живот и здраве ще посетя още много пъти.
пожелавам го на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт