Виена (тема 2)

• 78 191
  • 505
  •   1
Отговори
# 270
Поне досега не са ни спирали в нито една църква, където и да сме били с бебе, с малкия вече и т.н. Просто е въпрос на култура, ако си знаете че ще се разплаче да не смущавате околните, иначе няма забрана - не и за това и ми звучи абсурдно даже, но може и да има някъде такава, макар много бебета да съм виждал из катедралите. Ние поне не сме срещали! Peace

Естествено, че няма забрана да влизат бебета в църквите. Но тук става въпрос за друго - за църковна меса, която се провежда в придворната капела, която е акомпанирана от хор и на която се влиза с билети. Тоест, по-близо е до концерт, отколкото до посещение на църква. Ето всъщност едно видео от точно тези меси в Хофбургската капела:
http://www.youtube.com/watch?v=gbEYzR-B4Q8&feature=related
Аз не виждам дори деца да има, само възрастни са.
Но, за да не правим предположения, в сайта на капелата има даден имейл адрес, на който се резервират билетите. Нищо не пречи да се прати един имейл и да се попита.

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 18:26 от Анонимен

# 271
  • Варна
Пачикрак, благодаря за ориентирането към кръчмата в Гринцинг Hug

# 272
Сега ще им пиша Simple SmileАко се разплаче,ще я изведеб естествено,но тя е кротичка и обича да слуша музика,затовас се наемам.А бил
ети пак на мейла да резервирам,така ли?

# 273
Сега ще им пиша Simple SmileАко се разплаче,ще я изведеб естествено,но тя е кротичка и обича да слуша музика,затовас се наемам.А бил
ети пак на мейла да резервирам,така ли?

Да, ето къде - тук в програмата си избираш дата:
http://www.wsk.at/jart/prj3/wsk_website/main.jart?rel=en&con … serve-mode=active
(горе са месеците)
И вдясно е даден имейл, на който да си резервираш (и да правиш запитвания). В случая това е имейлът: whmk@chello.at

Има и телефони:

Wiener Hofmusikkapelle
A-1010 Wien, Hofburg-Schweizerhof
Tel.: +43 (1) 533 99 27
Fax.: +43 (1) 533 50 67 / 75
e-mail: whmk@chello.at
For our mass-programm please take a look at our homepage
http://www.bmukk.gv.at/kultur/musik.xml

Ето как изглежда Капелата отвътре: http://pro.corbis.com/search/Enlargement.aspx?CID=isg&mediau … 1-A841A620FE52%7D

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 19:46 от Анонимен

# 274
Жасмин, Hug

# 275
Пачикрак, благодаря за ориентирането към кръчмата в Гринцинг Hug

И аз благодаря.  Hug
Ние ползвахме трамвай №38 от Schottentor / до Университета /, на колелото е първата спирка за Гринцинг.

Повечето места са коментирани многократно.
Пазара Нашмаркт е много колоритен  Grinning
Бяхме в Албертина, имаше няколко изложби: "Века на Рембранд", "От Моне до Пикасо", Фотографията на 19-ти век и
на Герхард Рихтер.
Ако ви се гледат още снимки: http://scorpios2007.multiply.com/photos/album/27/27

# 276
Привет на всички! И аз се присъединявам към пътуващите за Виена. Взехме си билети от Скай за 76 eur (с VISA и 1 куфар). Запазихме вече и хотел - 100евро на вечер. Избрах хотел на комуникативно място - Westbahnhof, а не задължително в центъра. Както всички знаем транспортът им е перфектен. За трансфер от летището ще използваме шатъл бусчето (за 6 евро), което спира срещу хотела.  Само трябва да проверя дали ще ни урежда за ранния полет на връщане.  Thinking
Bus   Vienna Airport Lines 1187
05:00 from Wien Westbahnhof
05:35 to Flughafen Wien Abflugsebene/Terminal 2
Някой пробвал ли е този вариант? 5.35 си е малко рисковано при полет в 6.30  newsm78
Благодарение на темичката събрах много полезна и практична информация! Благодаря на всички!   bouquet
Сега ми остава да сглобя културната програма!
1.Не си падам по опера, но се замислям за някой концерт. Само дето във Виена всяка сграда си има и оркестър  Crazy  Ето от тук се опитвам да избера нещо. Предпочитам нещо разнообразно, като за туристи  Blush  Май се насочих към Хофбург оркестър Виена или Дворцов оркестър Шонбрун (концертът е в оранжерията на замъка  Whistling)
Отделно съм решила да направим и един концерт с вечеря
2.Харесвам мюзикъли, и понеже скоро до Бродуей няма да отида, много се запалих по Spring Awakening . Но ще бъде на немски... Не съм сигурна...
3. В Операта ще има  Tag der offenen Tür (Ден на отворените врати). Някой да знае за какво иде реч?
4. Чудя се и за круизите по Дунав. Сигурно е приятно, но при тази сгъстена програма...
5. Имаме късмета да улучим и представление на Испанското ездитно училище, но него май ще го оставим за друг път, когато ще сме с детето. С отзивите си за "град ориентиран и към децата", направо ме навихте да го заведем до там (след някоя друга година де)  Whistling

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 11:25 от banditka

# 277
  Само трябва да проверя дали ще ни урежда за ранния полет на връщане.  Thinking
Някой пробвал ли е този вариант? 5.35 си е малко рисковано при полет в 6.30  newsm7

banditka, ние пристигнахме с таксито на терминала в 05.25 и всичко беше о.к.

Много съм доволна от избора на хотела - Austria Trend Hotel Rathauspark, на отлично място до Ратхаус.
Беше препоръчан тук от vstan Hug

# 278
Много съм доволна от избора на хотела - Austria Trend Hotel Rathauspark, на отлично място до Ратхаус.

Колко ви излезе двойната стая на вечер? А къде си направихте резервацията?

# 279

От booking.com. В линка, който съм дала, само смени датите.

# 280
  • София
  Само трябва да проверя дали ще ни урежда за ранния полет на връщане.  Thinking
Някой пробвал ли е този вариант? 5.35 си е малко рисковано при полет в 6.30  newsm7

banditka, ние пристигнахме с таксито на терминала в 05.25 и всичко беше о.к.

scorpios, вие със Скай ли летяхте и в колко часа тръгнахте от хотела с такси,за да сте там 5,25, защото аз същото ще бъда с този ранен полет и бих искала да се ориентирам?Момичета, във Виена като в Прага ли е всички заминаващи от Виена полети от Терминал 2?

Това какво е?Някакъв градски транспорт до терминал 2 / моля простете невежеството ми/?

# 281

От booking.com. В линка, който съм дала, само смени датите.

Благодаря много!   bouquet

Ние засега сме си запазили апартамент на друго място, но гледам и за резервни варианти.

# 282

Това какво е?Някакъв градски транспорт до терминал 2 / моля простете невежеството ми/?

Това са автобусите на летището. Движат се на 20-30 минути. Спират точно на изхода на летището(когато пристигате) и имат няколко спирки във Виена. Последната е Westbahnhof. Цената е 6 евро в едната посока.

# 283
  • София

Това са автобусите на летището. Движат се на 20-30 минути. Спират точно на изхода на летището(когато пристигате) и имат няколко спирки във Виена. Последната е Westbahnhof. Цената е 6 евро в едната посока.

Много благодаря!  bouquet
След седмица започвам усърдно да разглеждам и да правя програмата.Тогава ще гледам дали въпросните автобуси биха ни вършили работа поне в едната посока.За другата с ранния полет ще е такси, то е ясно.

# 284
veka, само за таксито да вметна - ако си го резервираш през сайт, идва по-евтино. Иначе тарифите доста варират, като видят чуждестранни туристи. Прочетох го в темата на мамите в Австрия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=377737.msg10559338#msg10559338

Общи условия

Активация на акаунт