Виена (тема 2)

• 78 252
  • 505
  •   1
Отговори
# 195
  • София
tigar-migar , ние за 104 евро три двупосочни + куфар за двете посоки,но то само 30 евро са ни таксите обработка на билетите! Peace

# 196
  • Пловдив

За 50-60 евро какво се чудите?

Аз не се чудя,  билетите вече са ми резервирани, мисълта ми беше ако няма достатъчно продадени билети дали самолета ще лети Laughing
И не толкова за купените билети, а усещането да не заминеш, все пак ще сме с децата и иди им обеснявай, че ще им се размине екскурзията, а и нали се резервира апартамент  Peace

# 197
  • София

За 50-60 евро какво се чудите?

Аз не се чудя,  билетите вече са ми резервирани, мисълта ми беше ако няма достатъчно продадени билети дали самолета ще лети Laughing
И не толкова за купените билети, а усещането да не заминеш, все пак ще сме с децата и иди им обеснявай, че ще им се размине екскурзията, а и нали се резервира апартамент  Peace

Аз се съмнявам,че се отменят полети,ако не са продадени билетите! До месец Май има много време, за да се продадат билетите.

# 198
Имам позната в СФ - мъжът и е тежко болен и се лекува във Виена, а те си имат апартамент и бизнес там и много често пътуват - минимум два пъти месечно. Казвала ми е че Скай имат всеки първи понеделник на месеца ако не се лъжа, полети по 9 евро до Виена. Това беше в края на декември този разговор, тъй като ми предстоеше пътуване до Лондон. Просто трябва да следите по-изкъсо или както аз си имам регистрация в изиджет-а и постоянно ми пращат оферти за намаления, след като вече пътувам с тях.

# 199
Бе как го правите този номер? 53 Евра... Ние успяхме да го докараме до 76 Евра без багажа и застраховки за два двупосочни билета. Но 53... много сте добри!
Ами а де, изкарахме късмет.Но резервирахме много рано - от юни за октомври или нещо такова.Казахме си,че даже и нещо да стане и не успеем да отидем,няма да загубим кой знае колко.Обаче отидохме и беше супер  Party
Моят съвет е да си спестявате застраховките другия път - просто си ги правете другаде или ако пътувате често,си направете годишна - нашата е валидна за цял свят в рамките на 1 година и струваше към 60лв в Алианц.Условието е да не стоиш повече от 30 дни в една държава,но ако излезеш от страната и влезеш пак - започват да се броят дните отново и пак имаш 30 на разположение.Тарикатска работа  Wink

# 200
  • Варна.....
Бе как го правите този номер? 53 Евра... Ние успяхме да го докараме до 76 Евра без багажа и застраховки за два двупосочни билета. Но 53... много сте добри!
Ами а де, изкарахме късмет.Но резервирахме много рано - от юни за октомври или нещо такова.Казахме си,че даже и нещо да стане и не успеем да отидем,няма да загубим кой знае колко.Обаче отидохме и беше супер  Party
Моят съвет е да си спестявате застраховките другия път - просто си ги правете другаде или ако пътувате често,си направете годишна - нашата е валидна за цял свят в рамките на 1 година и струваше към 60лв в Алианц.Условието е да не стоиш повече от 30 дни в една държава,но ако излезеш от страната и влезеш пак - започват да се броят дните отново и пак имаш 30 на разположение.Тарикатска работа  Wink

Аз бях улучила билети по 10 евро на човек....  Mr. Green После обаче, когато чи се наложи да променя резервация ми взеха още 60 евра.

# 201
  • На дивана, под юргана
Ами... Total Fare Price = 36 EURO, но като добавиш:

Seat assignment: 10+10=20 EURO
Transaction: 10+10=20 EURO
-------------------------------------------------
TOTAL=76 EURO

Багажа - отделно е по 10 EURO на парче...

Билетите ги резервирахме и платихме на промоция през октомври още. Ако по този начин излиза че пътвза 36 EURO - OK, но според мен цената е 76 EURO.

# 202
ама вие искате и персонална стюардеса и пак за 10 евро - е не става номера. Това е лоу кост. Не си ангажирай място - особено с дете ще седнеш направо по избор. А поне в изиджет не съм виждал такава такса за транзакция - беше само +- 5 евро еднократно. Какви са тия 10плюс 10?

# 203
Моята цена от 53 евро е с абсолютно всичко за двама - аз така ги разбирам цените.Що се отнася до Скай - бях приятно изненадана,че за разлика от другите лоу кост имахме и определени места на бордната карта(без да сме плащали допълнително) ... като при класическите полети. Peace И в двете посоки.

# 204
  • На дивана, под юргана
ама вие искате и персонална стюардеса и пак за 10 евро - е не става номера. Това е лоу кост. Не си ангажирай място - особено с дете ще седнеш направо по избор. А поне в изиджет не съм виждал такава такса за транзакция - беше само +- 5 евро еднократно. Какви са тия 10плюс 10?

Пояснение за notar

Не, не искам персонална стюардеса. Просто питам как са получили цена 53 Евро за два двупосочни билета. Аз досега не съм успял и нито съм я виждал. Беше ми любопитно. Прекрасно знам, че е лоу кост, но дори и при тези компании има "евтини" и "скъпи" билети, ако не знаеш.
Място можеш да не си ангажираш в трамвая, в самолета - няма как, правостоящи не пускат! (Когато правех резервацията през октомври сайта не пускаше да отидеш по-напред, ако не си избрал места. за застраховките знам, че не са задължителни) 10 евро са такси за място - 2 души по 5 евро правят 10 евро... 10 евро на отиване и 10 евро на връщане - правят 20 евро. По ясно не мога да го обясня. И отделно е таксата за трансакция по 10 евро за всеки полет. При други компании може и да я няма.

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 16:36 от tigar-migar

# 205

Място можеш да не си ангажираш в трамвая, в самолета - няма как, правостоящи не пускат!
Аз не съм запазвала място ,когато резервирах билетите от Скай,по препоръка на другите дами от сайта разбарах,че не е наложително,както и застраховките,които щях да платя аматьорската,понеже не видях първоначално,че са автоматично отметнати.За това реших да се консултирам по телефона,служителките от Скай бяха много любезни да ме насочат в правенето на резервацията и да изключа отметката за застраховка.Освен това както разбрах,когато си с дете те чекират с предимство и дават местата едно до друго.

Май темата я сляхме  заедно с другата за промо-цените из Европа,няма ли някой завърнал се наскоро да поразкаже още нещо за Виена,да сложи и някоя снимчица за цвят?! Laughing

Между другото питах мамите от Австрийската тема относно картите за гр. тр-рт,та както пише и в сайта на метрото има седмична карта,но тя е изрично от понеделник до понеделник,а не е седемдневна карта.За това ние лично ще ползваме седмична за 14 евро+ еднодневна-5 евро.

# 206
Тигар-мигар, не мога да си спомня как точно се образува цената, защото мина много време. Но действително с всички такси излезе 53 евро за двама ни.Дай Боже все такъв късмет да имаме  Mr. Green Иначе наистина не е нужно да резервираш място срещу допълнително плащане.Те не продават повече билети отколкото е броят на местата, така че има къде да седнат всички.

# 207
Верно че прав летях, аз пък забравих! newsm78   Wink
Писах малко по-нагоре че ако сте с дете задължително дават обслужване с предимство /SA/и съответно се качвате от първите в самолета. А мен като татко даже ми и посочиха да си сядам до жената и детето. /да не би да се запозная с някоя чуждоземка  Wink/ Ако сте без деца - не се бойте, казаха вече правостоящи не пускат.
Да не казвам, че предпочетох сандвичите в самолета пред обилното и топло ядене на БГ еър и дълбоко замразените сандвичи от барчето на новия терминал. Цените пък са без коментар изобщо. Просто нямам думи - в самолета на изиджет имаше повече асортимент от споменатите две места.

# 208
Няколко блиц въпроса за Виена и СкайЮръп:
1. Резервирала съм хотел Hotel Hadrigan
Address Maroltingergasse 68
за двама - майка и дъщеря.
Някакви отзиви?
2. Трипът ни е много кратък - 48 часа (от петък 13.03. следобяд до неделя 15.03. следобяд). Ясно ми е, че не можем да видим и половината от това, което си заслужава, за това искам да извлека план максимум. Без шопинг.
Примерен план:
петък - кацане в 16:00. Хотел, настаняване и т.н. до 18-19ч. Идеи за вечерна разходка + хапване?
събота - обиколка на: опера, кметство, площад на чумата (или както му беше името, все звучи интригуващо  Mr. Green), паметник на Моцарт, площад Мария-Терезия, Хофбург (отвън поне), Св. Стефан, Нашмаркт, музей (още не сме измислили кой точно), тортичка, ребърца. Дайде идея дали може още нещо да вмъкнем  newsm78 Не смея и да си мечтая за Spanish Riding School-а... Разходка по Марияхилфещрасе?
неделя - Шонбрун - от сутринта до обяд. Имаме ли шанс за градините и зоопарка и въобще заслужава ли си по това време на годината? После бръза манджа в центъра и обратно към летището.
Давайте идеи по плана  Praynig
3. Картата за градски транспорт - каква да си вземем - Виена карт за 72 часа (13,40 Е) или карта за 48 часа (10 Е) ? В смисъл и двете ли са цялата градска мрежа? Тази за 48 часа дава ли отсъпки от цените на музеи (не че ще ходим в много, но все пак...) и от цената на транспорта до и от летището? Валидира ли се и от кой момент текат часовете?
4. За СкайЮръп - може ли повече инфо за ръчния багаж - знам, че може чанти до 10 кг. Може ли дамска чанта + малка пътна чанта?
Предварително благодаря за инфото   bouquet

И ето много полезен линк за градския транспорт във Виена - задаваш начална и крайна точка и ти изкарва всички възможни маршрути с градски транспорт, включително време на пътуване и цена  Peace http://efa.vor.at/wvb/XSLT_TRIP_REQUEST2?language=en&itdLPxx … ServerActive=true

# 209
За хотела не мога да помогна, но виждам, че е далечко от центъра, затова карта за транспорта е задължителна. Понеже няма да посещавате много музеи, по-добре тази от 10 евро, но все пак може да провериш дали и каква отстъпка ще имате с Wien karte, за да знаеш дали си струва. Но тя все пак е на цена 18.50, а не 13.40.
За вечерно хапване ти препоръчвам нещо близо до хотела. По- късно ще изровя и линк със заведенията по квартали.
Спирката на метрото ви е малко далече, така че ако щерката ти е малка, по- добре първата вечер не се отдалечавайте много.
Не пишеш кога точно ще ходите.
Ще продължа по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт