Виена (тема 2)

• 77 873
  • 505
  •   1
Отговори
# 405
Аз се допитвам до www.sinoptik.bg, досега не ме е подвеждал Hug

# 406
  • София
Аз се допитвам до www.sinoptik.bg, досега не ме е подвеждал Hug

Шехина, благодаря ти!Доста подробна прогноза и то за следващи 10 дни.  bouquet

# 407
  • София
Момичета имам нужда от спешно инфо - Някой сеща ли се Пандорф - работят ли в събота и неделя и ако е да - какво е горе долу работното време, и още в центъра някой магазин работили в събота и неделя??? /не питам за Билата за спешни нужди/.
Досега винаги някак си намествах нещата да съм поне 5 работни дни там ама сега се измени ситуацията ще съм събота и неделя а много ми се иска малко шопинг - имам нужда.
Дайте идеи какво работи и къде се намира - ориентировъчно

Някой знае ли C i A - наблизо до Милениума???

Благодаря   bouquet

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 15:39 от dioni

# 408
В неделя никой не работи, изключая музеите и някоя друга сладкарница и ресторант. Има дори много ресторанти, които не работят в Австрия. Магазините работят в събота - до 14-15 часа- Зара, Хаш и Ем, Це и А , разни Пимки, Тали Вейл и прочие.....Дуглас , Марионо - за козметика.

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 19:51 от Bastet

# 409
  • София
В неделя никой не работи, изключая музеите и някоя друга сладкарница и ресторант. Има дори много ресторанти, които не работят в Австрия. Магазините работят в събота - до 14-15 часа- Зара, Хаш и Ем, Ци и А , разни Пимки, Тали Вейл и прочие.....Дуглас , Марионо - за козметика.

Bastet, тези народните магазини както аз ги наричам къде са ситуирани - на тази Марияхил... или ?

# 410
В неделя никой не работи, изключая музеите и някоя друга сладкарница и ресторант. Има дори много ресторанти, които не работят в Австрия. Магазините работят в събота - до 14-15 часа- Зара, Хаш и Ем, Ци и А , разни Пимки, Тали Вейл и прочие.....Дуглас , Марионо - за козметика.

Bastet, тези народните магазини както аз ги наричам къде са ситуирани - на тази Марияхил... или ?

Ами , аз най-на Кертнер щрасе-то ги уважавам, не са по-скъпи от тия по Мария Хилфер (цените са същите) , а тарапаната е една идея по-малко (според мен, разбира се)....Тия всичките ги има в изобилие на Кертнер шрасе, съвсем до Щефанс дом-а............Разбира се и на Мария Хилфер има колкото щеш...както и на Ланднер щрасе ........има Орсе също, Сисли

# 411
  • София
Имам един въпрос.Миши, която препоръча тези апартаменти http://www.hauseins.com/id116.htm ми беше написала,че се намират на 15 минути пеша от катедралата Св.Стефан.Вие, които сте специалисти по Виена и локациите в нея бихте ли ми казали имам ли нужда в този случай от "Виена кард" или няма смисъл?!Ние ще бъдем с детето и сме решили,че няма да препускаме за да видим всичко, а разхождайки се каквото успеем, естествено Шонбрун и Белведере няма да пропуснем, защото аз на такива места се чувствам страхотно.Сигурно в миналия си живот съм живяла в дворец  Laughing Отделно няма да ползваме градски транспорт за трансфер от и до летището.
Bastet, благодаря ти!  bouquet

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 20:22 от veka

# 412
За нищо  Hug

# 413
  • Варна
В събота магазините на Мария-Хилфер щрасе работиха до 18 часа преди седмица. В неделя не работят, дори и магазините за хранителни стоки.

# 414
  • София
В събота магазините на Мария-Хилфер щрасе работиха до 18 часа преди седмица. В неделя не работят, дори и магазините за хранителни стоки.

точно така е Peace

# 415
  • София
Момичета знаех си, че нищо не работи в неделя - еййййй че ме е яд - ама ще се отдадем на разходки и снимки.
Някой знае ли кога почват пролетните намаления - сега има ли някакви??? в Зарата, Хай и Ем, Мюлера и т.н.
Ще ми препоръчате ли място от което да купя козметика и парфюми на по - прилични цени /Бипа, Мюлер, ... или нещо друго/
За съжаление този път няма да имам никакво време за обиколки - явно ще трябва да действам със скороста на светлината  - страшно ме е яд че в неделята не работят  Sad

# 416
Имам един въпрос.Миши, която препоръча тези апартаменти http://www.hauseins.com/id116.htm ми беше написала,че се намират на 15 минути пеша от катедралата Св.Стефан.Вие, които сте специалисти по Виена и локациите в нея бихте ли ми казали имам ли нужда в този случай от "Виена кард" или няма смисъл?!Ние ще бъдем с детето и сме решили,че няма да препускаме за да видим всичко, а разхождайки се каквото успеем, естествено Шонбрун и Белведере няма да пропуснем, защото аз на такива места се чувствам страхотно.Сигурно в миналия си живот съм живяла в дворец  Laughing Отделно няма да ползваме градски транспорт за трансфер от и до летището.
Bastet, благодаря ти!  bouquet

Тези апартаменти са на около 300 метра от апартамента, в който бяхме в началото на май.  Simple Smile
Ще ви трябва карта, за да ползвате градския транспорт, задължително. Шонбрун е много далече - на 4 км. от вашия апартамент (а от вашата спирка на метрото е на 5-та спирка с U4); Белведере също е далече от вашия апартамент - на около 2 км е (пак с U4 за една спирка до Карлсплац и оттам с трамвай D за 2-3 спирки до входа му, а на връщане - от изхода му до центъра с трамвай 71). Няма смисъл да прекосявате цели квартали - само ще капнете и ще си развалите удоволствието.
(И да не пропуснете да видите невероятната църква на Карлсплац!!! Карлскирче се казва. Вечер в нея свирят концерти с орган и цигулки - Реквием на Моцарт. http://www.karlskirche.at/tour.html
Също и бирарията на изхода на Белведере! Името и беше 7-нещо си, има я впредните ми постинги!)

Вече какви карти ще си изберете, вие ще решите. Карта за 72 часа за целия градски транспорт е 13,60 евро; за 24 часа - около 5 евро - всички билети и карти се продават на машини във всяка станция на метрото - много лесно се изкарват - екранът е тъчскрийн, избирате си опция да е на английски, оттам избирате вида на картата и само плащате като на паркинг автомат; след това трябва да ги валидизирате преди първото качване - точно на ескалаторите към метрото има сини машинки на стойки, в които пъхате картата и те отпечатват началния час, оттам насетне ги носите с вас, докато изтекат, без повече да маркирате нищо при качване.
Виена кард е около 18 евро, но при нея всеки възрастен, притежаващ Виена кард, може да води едно дете със себе си безплатно в градския транспорт, докато при 72-часовите нормални карти не знам дали е така. А и към Виена кард ви дават една дебела книжка с купони за намаления и с всички забележителности, която направо може да служи като гид. Според мен, Виена кард е най-за предпочитане, ако отивате за първи път във Виена. Можете да си я вземете от големият информационен център пред Албертина (зад Операта) - тъкмо ще си направите разходка до там и ще видите къде е центърът и колко е далече до вашия апартамент.
За мен метрото беше задължително, нищо, че бяхме на една спирка от Операта и на 2 от Стефансдом - с две деца на 2 и 8 години това беше най-бързият и удобен начин за придвижване, особено като се размрънкваха следобед, че са уморени. Метрото е на всеки 3-5 минути, като от центъра до нашия апартамент разстоянието от 2 спирки го взимаше за 2-3 минути; докато ходенето би ни отнело поне 30 минути. Освен това, като отпочинехме привечер, хващахме пак метрото (U4) и за няколко минути бяхме на Stadpark, който е на ринга до центъра и в който има изключително много детски площадки и е много челено чисто и красиво, освен това има езерце, в което плуват патици с малки патенца; страшен релакс беше след натоварения ден в препускане по забележителностите.
На вас Стадпарк ви се пада точно на втората спирка с U4.

Съвет - свали си Гугъл ърт и там гледай местоположенията на всички обекти. И разстоянията между тях.
Пък и виждаш самите сгради, нали са снимани от сателит.  Simple Smile
И си разпечатай карта на метрото - можеш да си плануваш маршрутите предварително.

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 10:12 от Анонимен

# 417
  • София
Жасмин дай координати на апартаментите които си ползвала и ориентировъчни цени - спешно ми е - БЛАГОДАРЯ

# 418
Ние бяхме в този: http://www.apartment.at/index.php3/eng/apartment/266

Петима възрастни и 2 деца се побрахме идеално (аз, мъжът ми и двете ни деца, моите родители и сестра ми), апартаментът ни излизаше по 220 евро на вечер (с финалното почистване). Седем стаи, две бани, две отделни тоалетни, 150 м2. Депозит 250 евро за ключовете, който ни върнаха в последствие. Излезе ни доста по-евтино, отколкото ако бяхме наели 3 двойни стаи в хотел, които биха били поне по 100-120 евро на вечер всяка.
Апартаментът беше огромен и синът ни вършееше непрекъснато по стаите и коридорите. Отделно, беше много тих, намира се накрая на задънена улица, а точно пред входа има много голяма детка площадка за игра. Недостатъци - поискаха ни депозит 50% авансово по банков път, една от спалните беше преходна и без врата - свързана директно с хола, както и това, че апартаментът беше тъмен и гледаше към вътрешен двор.

Има и по-централни апартаменти, точно до Операта и кралския дворец, водих кореспонденция с хазайката (Фредерика), но се отказах в последствие, защото нито един от апартаментите й не беше толкова голям, колкото този, който наехме, а ние искахме да сме заедно (за да могат баба и дядо да помагат  Flutter).  Иначе жената беше много любезна, не иска депозит - целият наем се плаща на място.

Ето нейните апартаменти, всички в идеален център, 1-ви район:
http://www.apartment.at/index.php3/eng/apartment/172
http://www.apartment.at/index.php3/eng/apartment/180
http://www.apartment.at/index.php3/eng/apartment/191
http://www.apartment.at/index.php3/eng/apartment/278

Но можете да се разровите и за други.

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 13:34 от Анонимен

# 419
  • Linz
Апартаментът, на който аз се спрях е съвсем малък, за 2-ма. Намира се между Шьонбрун и Марияхилферщрасе... 45 евро всичко, с почистването. По-голям не ни трябваше с дечко. Обаче... ходенето ни се отлага Cry Мъжът ми го съкращават, а аз не работя. Виена ще ни почака Tired

Общи условия

Активация на акаунт