Виена (тема 2)

• 78 247
  • 505
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, а някой ходил ли е на опера? Ако има такива, ще моля да споделят впечатленията си.

Вчера запазих билети за "Севилския бръснар" за 25.10, така че след това, живот и здраве, ще мога да споделя впечатленията си. Ние по принцип ходим  на опера в Кралската опера в Лондон - през януари гледахме Травиата, а миналия месец - една опера на Пучини.Затова искахме да посетим и Виенската опера,за да ги сравним. Сайтът на Виенската опера е доста постен в сравнение с този на Кралската, но се надявам само това да е кусурът.Сградата на операта във Виена е забележителна. Цените на билетите са различни - от 169 евро до десетина евро- има за всеки джоб. Значително по-евтино е от Лондон (естествено),но и на двете места билетите се разпродават бързо.Много бях изненадана,че изобщо намерих блети за след 10 дена.
Ето сайта на операта:  http://www.wiener-staatsoper.at/Content.Node2/intro.php

# 61
Хей,Здравейте!
...Имам въпросче относно обществения транспорт във Виена.Интересува ме за тази Wien karte ....за всички видове транспорт ли важи (метро,автобуси,влакове,трамваи и т.н.)?За какъв период от време е валидна?...Тъй като ще ходим във Виена с приятеля ми,съответно 2 такива карти ли трябва да си купим?...съжалявам ако въпросите ми ви се струват глупави...но наистина не съм запозната...ще съм ви благодарна,ако ми помогнете!
 Поздрави!

# 62
  • Linz
Колко дни ще сте там?

# 63
Vienna Card е валидна за 72 часа за всички видове градски транспорт в централната част на града.За придвижване от летището до центъра се плаща допълнително,но ако имаш карта, ползваш намаление.Като си купиш картата ти дават книжка, в която подробно е описано какви намаления ползваш и къде.Струва си,ако планирате много обикаляне.Ако сте няколко човека, всеки има нужда от карта. Ето тук малко повече инфо: http://www.wien.info/article.asp?IDArticle=9400

# 64
Здравейте на всички!
От известно време ви чета с най-голямо удоволствие и любопитство.Причината е ,че решихме аз и моето семейство да празнуваме Коледа във Виена.Ще ви съм ви много благодарна ако ме посъветвате относно хотел,развлечения/дъщеря ми е на 6г./Дали е необходимо коледната вечеря да е в хотела ,в който сме отседнали или на друго място?Изобщо всеки съвет ще е ценен за мен .

# 65
Хей,Здравейте!
...Имам въпросче относно обществения транспорт във Виена.Интересува ме за тази Wien karte ....за всички видове транспорт ли важи (метро,автобуси,влакове,трамваи и т.н.)?За какъв период от време е валидна?...Тъй като ще ходим във Виена с приятеля ми,съответно 2 такива карти ли трябва да си купим?...съжалявам ако въпросите ми ви се струват глупави...но наистина не съм запозната...ще съм ви благодарна,ако ми помогнете!
 Поздрави!

Картите важат за всички видове транспорт - трамваи, рейсове, метро.
Валидни са 72 часа от заверката.
Т.е. купувате си ги и ги заверявате преди първото качване в превозно средство - в метростанциите има едни сини апарати, които заверяват картите - върху картата се изпечатват датата и часът.
Трябва да си купите две такива карти - персонални са и с поле, в което всеки си написва името.

Eто как изглежда

Заедно с картата получавате и книжки, в които са описани всички намаления, които може да ползвате - вътре в книжките са и купоните за отстъпка в различни заведения и магазини.

П.П. Извинявам се, чак след като публикувах видях, че съм дублирала отговора на Old Sport

# 66
  • Linz
Има и друг вариант- карта за 8 дни. Ако се ползва от двама, стига за 4.

# 67
  • Варна
Не, картите са само за един човек и важат от момента на перфорирането им. Има карти за 24 и 72 часа, както и седмични.

# 68
  • СОФИЯ
Не съм наясно какви карти ползвате или имате намерение да го правите.
Аз ползвам седмична карта от пон до нед - последно м.май 2008г. 14.50 евро.
Не вкл. трансфер летище. В тази вр има компании, к предлагат такси с българскоговорящ. За мен е мн по-практично и комфортно, от/до летище 40 евро.

# 69
Ей, то имало нова тема за Виена - ка съм я изпуснала! ooooh!............Питахте за опера - като работех там съм ходила и на опера и на оперета и на мюзикъл. Всичко си заслужава. Невероятни декори и костюми, невероятно усещане. Даже за операта си бях купила бална рокля дълга до земята - не е задължително естествено но интериорът е такъв, че те подтиква да го направиш.

# 70
  • Linz
Преди 2 седмици брат ми е ходил в операта на балет... каза, че е имало основно чужденци.

# 71
  • СОФИЯ
Преди 2 седмици брат ми е ходил в операта на балет... каза, че е имало основно чужденци.

Ако брат ти има предвид неславяни - да изключени сме.

За Операта - доста по-кофти, като акустика от миланската или Парии- Гарние.

# 72
  • София
Привет на всички!
Предстои ми да пътувам до Виена догодина и започвам да следя темата с интерес.

# 73
Ходи ми се до Виена, но с автомобил. Чудя се, как се навивате да обикаляте по разните му там забележителности с ГТ, макар той да е като нашенския...
Ние до Виена все с колата ходиме, даже мислиме сега за уикенда пак да се разходиме до там.Около 11-12ч път правиме, като тръгнем 5.30-6 следобяд в 17ч по тяхно време Wink сме на Парндорф за шопинг - за малкия и за таткото винаги има страхотни попадения. В града обаче с кола Naughty, това означава да си скъсаме нервите и да си загубиме времето в търсене на вярната улица и място за паркиране, но ние проблем с ходенето нямаме WinkМога да ви препоръчам едни апартаменти които ние наемаме, стига да са свободни http://www.hauseins.com/ на 10 мин пеш са от централната улица, тая която излиза на Щефанс дом. Цялата кооперация е на едни собсвеници  и всички апарт. се дават под наем.

# 74
В центъра на Виена не могат да влизат лични коли - забранено е - доколкото помня до преди 2 години последно беше от 8 сутрин до 19 вечер. А транспортът им е пей сърце - редовен, чист и отоплен, никога не съм седяла права. Даже самите виенчани (и то мениджъри с по хиляди евра заплати) предпочитат метрото.

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 10:41 от Bastet

Общи условия

Активация на акаунт