Лятото дойде и морето НОЕМВРИйчето зове!!!

• 16 228
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
Хайде да драсна и аз някой ред.   bouquet
Завърнахме се от моренце - беше страхотно. Вики понесе полетите със самолета по-добре от нас с татко му  Mr. Green Направо е геройче.  Качих снимки в албумчето.
И ние вече сме почти без памперс. Само като спинкаме Wink Вики говори много. Вече почти няма дума която да не се е опитал да повтори.
Петя, за повръщането - вземи хомеопатични хапчета КОКУЛИН, вътре има листовка, давай на малката преди пътуване. Може би от тези хапчета на Виктор така леко му понесоха полетите. Аз ги пиех и като бременна - да не ми става лошо  Mr. Green
ПепиПетя, вземи си един тест бе жена.... Трябва да си наясно - бременна ли си, не си ли. А ако не си бремнна това значи че нещо не е както трябва. Ще кажа като в една реклама ''Погрижи се за себе си!''  Wink Пък и трябва да знаеш, ако си бременна... Мое мнение  Peace
Гадамерец, и тук да кажа - невероятно красива булка, невероятни снимки, невероятни сте като семейство! Пожелавам ви дълъг семеен, щастлив живот!!! Накой ден да заведете пра-внуци ма това място  Heart Eyes

# 106
  • София
Привет и от мен!
Гледах и аз снимки. Ами какво да ви кажа - искам отново да съм булка, ходи ми се в Турция, в Гърция, искам в тази райска градина на Чепеларе Mr. Green Личи си, че всички сте си изкарали чудесно Hug
За памперсите браво на  децата, които вече са ги отказали. Митко не е от тях и си мисля, че няма скоро да стане при нас този номер. От около седмица вкъщи го оставям по гащички и препикава всичко като едно кученце, което си маркира територията Mr. GreenИзобщо не иска да седне на гърне или на детска седалка в тоалетната, въобще не казва когато има пиш или ако, въобще мисля си  да престана и да не се тормозим взаимно и аз и той и да се надявам, че в яслата ще го научат какво е това гърне, какво се прави на него и че не е шапка за главата Mr. Green Май това е от нас newsm78 Иначе повтаря отделни думички след мен като папагал, но все още не може да ги навърже. Но най се радва, че си е научил името и ходи и се тупа по гърдите и казва викайки "Миткооооо" Laughing

За малко да забравя Пепипетя и аз се присъединявам към Тали - вземи купи един тест за бременност и си направи! Не те ли човърка отвътре дали си бременна или не newsm78 Знам ли мен неизвестността би ме побъркала!

# 107
Здравейте,
най сетне отидох на доктор - не съм бременна, от преумора е всичко. От преместването, смяна на климата, стрес.

Може ли да ви споделя нещо - от първия ден кърмя Геге, не сме ползвали биберони и сухо мляко, гледам я без памперси от как навърши 6 месеца, проходи на 9 месеца, най здравато и яко дете е от всичките ми познати майки, почти не боледува освен течащ нос и кашлица, а свекървата не е спряла и за миг да ме тормози да я отбия, че било вредно, че не било полезно....
Постоянно ми говори че не било полезно и всички тъпи глупости. Поне 3 пъти и казах и обясних защо ще я кърмя колкото преценя , но тя явно не разбира български език. Не ще и не ще да признае очевидното - че Гери е супер гледано дете.
Прочетох всичко за кърменето и отбиването, за тормоза на роднини и познати, но всички други ми се възхищават на начина по който я гледам. Даже аз съм изумена и не мога да си обясня как така не боледува, и в най големия студ съм я изкарвала навън и къде ли не я взимам с мен и тя не боледува. Мислех да я кърмя до годинка, но се оказа толкова успешно че продължихме.
Така че реших - няма да я отбия, поне докато се върна от морето септември - ако мъжа ми ме подкрепи добре, ако не - да си живее с майка си.
Аз също имам право на собствен живот - не мога постоянно да живея за мнението на другите. И ще си родя още едно дете и пак ще го кърмя докато преценя аз. А и ако отстъпя ще трябва да отстъпя и за вазпитанието, и тн. докато се окаже, че всъщност нямам дете! Природата ми е дала шанс да съм и майка и аз ще решавам.

Просто незнам как да постъпя за да няма разрив във семейството ми - аз обичам Пепи...
Просто царува мисъл че млякото ми вече не струва, но Геге не мисли така, даже ми е мъчно като си помисля че все пак някой ден ще я отбия. Винаги когато е в срес, или падне лошо, или изкарва зъбче, или не може да разбере нещо идва при мен и суче. Просто винаги знам какво и е по поведението. Между нас има толкова искрена връзка - сигурна съм че и с вас е така и ме разбирате. Изчетох всичко - като видя че е готова постепенно ще я отбия, само незнам с какво да заместя кърмата - ако някой знае нещо или има опит, нека пише.

Предварително благодаря за евентуалните съвети!!!
В момента ви чувствам най близки. Всичко мога да ви споделя  и ще получа поне искрени отговори...
И не се тормозете много - мъж ми ще ми защити и на мойта ще е! За много работи съм отстъпила в тоя живот и после съжалявам - за това няма да отстъпя сега!
Лека нощ!...

Последна редакция: чт, 03 юли 2008, 00:35 от pepipetia

# 108
Петя, мога да напиша моето мнение по твоите дилеми.
Разбира се че си права, едва ли има мамче тук, което да не те подкрепи.
Според мен и съпруга ми кърменето е много важно за бебето. Решението дали да се кърми и колко да се кърми, би трябвало да се вземе от двамата родители. Тук свекърви, тъщи, тетки и братовчеди не би трябвало да имат думата.
Отстоявай твърдо позицията си, не е нужно да се конфронтирате. Просто дай ясно да се разбере че позицията ти по въпроса е твърда и съвети за кърменето не приемаш.
Изпадала съм в подобна ситуация с първото ми дете - опитваха се да се бъркат по всички въпроси. Обаче аз съм темерут и си правех каквото си знам , така че ме оставиха на мира.

Относно отбиването - най-добре е да го правиш много бавно, за да избегнеш стреса при детето и проблеми с гърдите при теб. Например спираш сутрешното кърмене като в началото даваш през ден, после съвсем спираш. След 2 седмици започваш да спираш обедното.... и т.н. Води се според детето и ще видиш как неусетно нещата ще се получат.
С какво можеш да заместиш кърмата - вече сте достатъчно големи за кисело мляко, така че успешно може да е с това. Започни още от сега да даваш, киселото мляко е полезно за чревната флора. Може да опиташ и с АМ (Нестле Джуниър например), но опита ми показва че повечето кърмени много бебета отказват АМ. Изчакай с даването на обикновено прясно мляко поне до 2 години.

Успех и здрави нерви ти желая!

# 109
Здравейте Hug Hug Hug
pepipetia прави каквото ТИ си решиш-не отстъпвай-пусни ги да пасат.Тия със съветите са ми много любими-напоследък някои като се опита да ми каже нещо-как да постъпвам с децата си например го навирам на кучето в .....Тя и свеки не стига,че ги вижда един път на високосна година се опитва да ми се меси,оня ден стигна до извода,че съм станала ужасна Mr. GreenА понеже не ми вярваше какво ме правят децата,особено малките,"не разбирали"-Марио почна да се тръшка за една солета,аз го оставих да си се тръшка пред нея на земята и тя остана втрештена... Mr. GreenТам където излизам с децата,направих няколко скандала и като ме видят да идвам всички млъкват-вече няма забележки към мен,мълчат си защото не знаят на кои ще му излезе късмета....Преди месец усещам,че от всички деца само на моето голямото му се прави забележка от чужди хора и родители-АЗ никога (до оня ден)не бях си позволила да направя такава на чуждо дете,а на моето всички.........Даже един приятел му вика:Марти не така-а аз го попитах дали случайно той го е правил,пари ли ми дава ,татко ли му е ,та си позволява да му прави забележки.Казах на всички на висок глас,че ако чуя още една забележка да се направи на детето ми ще ядат много здраво бой-и млади и стари. Марти не е най-палавия,а и аз винаги го наблюдавам какво прави и не оставам безучастна ако направи някоя простотия.Всеки му правеше забележки и той по едно време направо седеше като гръмнат.Писна ми вече от разбирачи.Сега като се скарам с някои той се изпъчва пред мен и вика:това е моита мама JoyЗавърна се старата Елена,пак съм си аз-не съм шушумигата от последните три години Mr. GreenМалко дълго стана.....................Олекна ми Grinning
Иначе сме добре.Сутрин не излизам с децата-докато се оправя става 12 и по жегите не ги изкарвам.На море не знам дали ще ходим-може би края на лятото ако тати излезне отпуска.Някои ходил ли е на Поморие?Ако може малко инфо за там.Приятен ден Hug Hug Hug

# 110
  • София
Ели огън жена си ти явно! Ама той май така и трябва с тези мъже около теб Hug
Пепипетя
лично мое мнение - гледай си детето така както ти усещаш нещата, че са най-добре за него и не се съобразявай с чуждите хора (тук не включвам съпругът ти).

# 111
Здравейте,
най сетне отидох на доктор - не съм бременна, от преумора е всичко. От преместването, смяна на климата, стрес.

Може ли да ви споделя нещо - от първия ден кърмя Геге, не сме ползвали биберони и сухо мляко, гледам я без памперси от как навърши 6 месеца, проходи на 9 месеца, най здравато и яко дете е от всичките ми познати майки, почти не боледува освен течащ нос и кашлица, а свекървата не е спряла и за миг да ме тормози да я отбия, че било вредно, че не било полезно....
Постоянно ми говори че не било полезно и всички тъпи глупости. Поне 3 пъти и казах и обясних защо ще я кърмя колкото преценя , но тя явно не разбира български език. Не ще и не ще да признае очевидното - че Гери е супер гледано дете.
Прочетох всичко за кърменето и отбиването, за тормоза на роднини и познати, но всички други ми се възхищават на начина по който я гледам. Даже аз съм изумена и не мога да си обясня как така не боледува, и в най големия студ съм я изкарвала навън и къде ли не я взимам с мен и тя не боледува. Мислех да я кърмя до годинка, но се оказа толкова успешно че продължихме.
Така че реших - няма да я отбия, поне докато се върна от морето септември - ако мъжа ми ме подкрепи добре, ако не - да си живее с майка си.
Аз също имам право на собствен живот - не мога постоянно да живея за мнението на другите. И ще си родя още едно дете и пак ще го кърмя докато преценя аз. А и ако отстъпя ще трябва да отстъпя и за вазпитанието, и тн. докато се окаже, че всъщност нямам дете! Природата ми е дала шанс да съм и майка и аз ще решавам.

Просто незнам как да постъпя за да няма разрив във семейството ми - аз обичам Пепи...
Просто царува мисъл че млякото ми вече не струва, но Геге не мисли така, даже ми е мъчно като си помисля че все пак някой ден ще я отбия. Винаги когато е в срес, или падне лошо, или изкарва зъбче, или не може да разбере нещо идва при мен и суче. Просто винаги знам какво и е по поведението. Между нас има толкова искрена връзка - сигурна съм че и с вас е така и ме разбирате. Изчетох всичко - като видя че е готова постепенно ще я отбия, само незнам с какво да заместя кърмата - ако някой знае нещо или има опит, нека пише.

Предварително благодаря за евентуалните съвети!!!
В момента ви чувствам най близки. Всичко мога да ви споделя  и ще получа поне искрени отговори...
И не се тормозете много - мъж ми ще ми защити и на мойта ще е! За много работи съм отстъпила в тоя живот и после съжалявам - за това няма да отстъпя сега!
Лека нощ!...
Здрасти! Виждаш, че още кърмя. Така че прекрасно те разбирам. Не трябва да допускаш свекърва ти да взима решенията, но според мен е добре да ги съгласуваш със съпруга си - все пак и той е родител. Аз постепенно намалих броя на кърменията, тръгнах и на работа, така че в момента кърмя около два пъти на ден. Кърменето не ми тежи, действително детето не боледува, освен някакви елементарни хреми. Не смятам да кърмя още много дълго, защото искам скоро да видя пак двете чертички, а нямам физическата сила да кърмя в тандем. А и не го мисля за нужно.
Що се отнася до заместването на кърмата, не мисля, че на тази възраст има нужда да заместваш кърмата с нещо. Детето е достатъчно голямо, докато отбиеш, ще стане още по-голямо, то вече се храни пълноценно с твърда храна.
Другото нещо, в което съм сигурна - кърменето е двустранен процес, но отговорност на възрастния е да реши кога да отбие. Защото мъниците имат периоди, в които са склонни да се откажат, но ние, в желанието си тази близост да продължи, настояваме и по този начин удължаваме кърменето. Не че е лошо, но не е хубаво да се самозаблуждаваме. Прецени за себе си плюсовете и минусите. Ако усетиш, че по някаква причина кърменето започва да ти тежи - не се колебай да отбиеш. Ако обаче и за двете ви е все още чудесно преживяване - кърменето до 3г. не е прецедент и с нищо не вреди на детето, напротив. Hug

# 112
мами, много искам да разгледам албумите, обаче не ми приема тази парола. Влизам в профила, но каква е паралота на албумине, моля някой да ми пусне ЛС ...

Иначе ние сме добре...

# 113
pepipetia, момичетата са ти отговорили прекрасно! Едва ли имаш нужда от още коментар, но аз нали съм мара-подробната да си кажа  Mr. Green
Първо - много хубаво направи, че най-накрая отиде на доктор.
Относно боледуването - да ти е жива и здрава Пепи и все така да не боледува /малко спорен е въпроса дали само кърмата е помогнала за това, моя Вики не е боледувал много, а не е кърмен дълго, не че нямах желание/.
Относно отношенията със свеки - смятам, че ще е най-добре ако успееш да запазиш добрия тон в семейството. Кажи нещата които мислиш. Но не ги подхвърляй, а направо ги кажи - нека стане ясно, че ти имаш свои желания и начини за отглеждането на твоето детенце, а ако тя иска само да помага - добре дошла. В един спокоен и откровен разговор, мисля че нещата биха се подредили и ти ще се успокоиш. Но не отлагай този разговор за утре или ''за подходящ момент'', направи го днес  fight /малка закачка са емотиконите/  В крайна сметка това са нашите деца и е хубаво да ги гледаме по нашият си начин. Няма нищо непреодолимо, само тррябва да намериш правилния начин  Peace
Еленаааа, браво бе мацка!   newsm74 И аз напоследък съм яхнала метлата  afwitch - писна ми навън само аз да не давам на Вики да удря   newsm66  и само неговите играчки да се дърпат от ръцете и безучастни майки и баби да дремуцат по пейките.
Леле как ще заплющи тук  Wear Umbrella И ''гуми'' /гърми на Викторски /

# 114
Хайде и от мен разпис  Hug

Ние довечера пътуваме при бабите, дано малко да отдъхнем, че тази седмица ми се видя година, освен работата тичахме с мъжо и по други задачки. Та ни се взе животеца ...

Елито, ние мислим да ходим тази година на Поморие, след като ни се провали другата възможност. Ходили сме със съпружето преди 5 години там, със сигурност не е същото като тогава, но по принцип бяхме доволни. Нали знаеш всеки по различен начин възприема нещата...

Иначе и Алекс напоследък страда от другите деца - миналата седмица се прибирам след работа един ден и какво да видя - на крачето му една захапка, синьо, цялата уста се отбелязала. Милото ми коте, стана ми много жал, не разбрах, кой така го е перфорирал. Преди 2-3 вечери в НСА едно детенце беше му взело колата за яздене и той си я поиска, докато да видя и въпросния младеж го беше ухапал по ръчичката  #2gunfire #2gunfire #2gunfire После бащата ме пита много ли го е ухапал, ми дай аз да те ухапя да видим дали ще е много, егати, не стига колата наша ами ми хапят и детето. Пък родителите си правят лаф-моабет ...
Най-много се дразня на тези родители, които водят болните си деца при останалите. Най открито им бършат сополите и въобще не им пука, иде ми такива да ги наритам  #Cussing out

Извинявам се за грубия тон ама като чета, че не само при нас са тези случки и се дразня още повече.

Стана доста дълга писанието, оставям ви и пожелавам приятна събота и неделя, на работещите пълноценна почивка  Heart Eyes

# 115
 бебка и бебко ,това за сополите и на мен ми писна отдавна-сега аз рядко ги извеждам болни,но когато го направя казвам на присъстващите,че децата ми имат сополи,на които не му изнася да седи при нас да си ходи-писна ми само аз да се съобразявам.Яд ме е на мен,че преди Марти като удареше някое дете аз веднага взимах мерки,дори и да е бил прав-сега не смее да се защити,което ме побърква-голяма овца съм...............Вчера едно хлапе по-малко от него го бутна,той се удари силно-падна върху едно колело и се разрева-не се защити.....Като някои родител си изяде шамарите нещата ще се оправят-знам,че не е това начина с бой да се решава всичко,но те от дума не разбират.Все пак това са моите деца,така,че за тях бих направила всичко.Не ми пука-да,гаднярка съм.И аз се извинявам за грубия тон.Вчера съм била за 2 часа навън,на ново място с нови деца и днес Марти ми вдигна 39темп-зъби не са,така,че.................
T@LI аз отдавна не давам на чужди деца да си играят с НАШИТЕ играчки,но и не давам на моите деца да пипат чужди точно поради тая причина.Зимата братовчедка ми ми беше на гости със сина си-не стига,че не даваше на Марти нито една играчка от НАШИТЕ,но и го ухапа яко през поларена блуза и му пусна кръв-има белег на гърба още.А познай тя как реагира-хилеше се притеснително и нищо............Пак стана дълго ама ...........Чакам само големия близнак да стане доста по-стабилен от сега и ще ги прави другите деца диви и щастливи-мноооооооооого е здрав.И няма да го спирам.

# 116
 Hug на всикчи !!
Днес поредната случка в градинката.
Едни тъмни родители с тъмни деца.. Родителите се кикотека и крещяха, не си говореха нормално, а използваха само думи като МА, БЕ, 2 от жените се скубаха, биха, ритаха, на едната бебето плачеше през цялото време, не можах за 1 час да разбера дали се забавляваха или наистина се караха нещо..
В същото време голямото дете (на 3г.) хвана за гушата една кака на 7г., която защитаваше Сашко, после я удари, после се премести на една люлка и не престана да обижда всички деца които се осмеляваха да го доближат.
Не знам, не приличаха точно на цигани за да кажа че са такива, по-скоро от някоя махала долнопробна бяха.
Та - за средата - ами това дете голямото и на Сашко изсипа една огромна лопата пясък във врата... но това което ме стресира беше агресивното му поведение. То крещеше силно поне 20 мин - не ме гледайте, ще ви набия, и тебе и тебе и тебе, ше те утрепа бее.. и т.н... и никой от техните (верно и те си имаха работа) не дойде да го види поне за какво крещи. 
Ноу коммент   Shocked

# 117
Ох, като чета колко са агресивни децата ми става много мъчно ... Откакто сме дошли тук не съм видяла едно дете да посяга, да крещи или нещо подобно ... Тук децата са много дружелюбни и начина им не сближаване е като дойдат и се представят или се приобщават към общите игри. Ако детето проявява и най-малка агресия .. примерно да не слуша в час (това за тях е Ужас!) веднага ще изпратят цялото семейство при училищния психолог, който да разбере и помогне, ако има проблем в семейството.
А тази картинка, която Жени е описала просто е невъзможно да се случи.

Тук пък липсват други неща и по този повод - мъжа ми онзи ден си направи кафенце в малка чашка (тук навсякъде се сервира в огромни чаши) и си сложи на чинийката отстрани бисквитка. Аз го погледнах учудено  Shocked, а той - Все едно съм на кафене в България  Mr. Green Верно момичета, и на мен страшно много ми се ходи на кафенце, под чадърче, с хора около мен ...

# 118
  • София
Привет и от мен! Наистина има много агресивни деца - при нас има едно такова момиченце:рита, хапе, удря, но общо взето таткото гледа постоянно да е около него и да предотвратява тези неща. Митко и той пострада на няколко пъти от такива деца, но не отвръща на агресията, а се свива в себе си. Даже по едно време се бях доста притеснила и даже бях пускала такава тема ако си спомняте.  Сега нещата определено са по-добре, но му трябваше доста време на детето да се отърси от това! Не знам децата ли се раждат с такъв характер или попиват поведението на възрастните, за  да проявяват и те агресия newsm78 Аз също предпочитам да може да се защитава, но той просто е кротко дете и не го прави Mr. Green Ох трудна работа Mr. GreenЖени а това, на което си присъствала направо е кошмар!

# 119
  • София - Дианабад
Привет!
Почерпете се от нас, Биби става на два месеца:

ПРИЯТНА СЕДМИЦА НА ВСИЧКИ!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт