Лятото дойде и морето НОЕМВРИйчето зове!!!

• 16 222
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Благодаря, беше много вкусно Simple Smile - да са ти много здрави и двете красавици!

Момичета, аз да споделя за Чепеларе с голяяяяяяяяямо закъснение.

Първо да благодаря на Мишенце за поканата - мястото беше наистина страхотно за деца!

Второ да благодаря на Ива и на Григ (Деси) за помощта с дрешките. Мисля, че мога да спечеля приза "гъска на годината" с изпънението си. Ние пакетирахме, тръгнахме и на 3 км. от Чепеларе установих, че сме забравили куфара с дрешките на децата...  ooooh!  ooooh!  ooooh! И така - благодарение на Ваяна и Дана нашите маймунки бяха с топли  дрешки  Hug

Трето - ние отидохме, възстаноняващи се от един вирус. Искрено се надявам децата да не са били заразни и никой да не е пострадал! Ако сме заразили някого - кажете, да знам.

Радвам се, че се запознахме и се надявам пак да се срещнем (моля, дайте линк и парола за снимки).

Поздрави и хубава седмица на всички  Hug

# 121
Мацки, четах, четах и стигнах до споменаването на града Поморие...и спрях да чета, за да се провикна

Мацкииииииииииииииииииииииииииииииии, забравихте ли бре Rolling Eyes, аз съм от Помориеееееееееееееееееееееееееееееее, любимия ми град  Crazy Crazy Crazy Crazy Heart Eyes Heart Eyes Laughing Laughing

Ако иксате някакво инфо свиркайтееееееееееееееееееееееееееееееееее Sunglasses

# 122
dreben78 здрасти HugАз искам информация за Поморие.Чакам Hug

# 123
 Ели, мила ще ти разкажа с няколко думи за моя роден град  Grinning, но предполагам че ти по-скоро се интересуваш от стаи или хотел и цени за нощувки...?
Ако искаш някаква по-точна инфо относно практичната страна на въпроса, ще кажа на майка да разпита и ще имаш инфо от извора  Wink. за сега знам че 15лв върви на човек нощувка в стая без собствен санитарен възел, а за дете от 2-12 е 50% от тази цена за възрастен...

А за града, старото му име е Анхиало, произлиза от гръцки език името, даже в Гърция има град с име Неанхиало, побратим на нашия и на една точна дата имат и двата града празник и има разни мероприятия, на Гергьоведен
Разположен е на полуостров, на 20 км северно от БУргас, на около 15км от Несебър.
Населявали са го както траки, така и римляни и гърци, затова и има доста хора, особено в стария град, с гръцки произход. 
Поетът Яворов е написал стихотворението си "Калиопа" в Поморие и на скалите срещу нас има негов паметник, там е обичал да гледа морето и да твори  Simple Smile, има и запазен дома в който е живял, за жалост някой незнам как го е откупил и не е публично достъпен, тук в Поморие е работел като телеграфист.
Поморие е известно с хубавото си вино, коняк, ракия, с лозята си изобщо, хубавия и мек климат, с добива на сол, с калолечебниците си, с хубавите поморийки Wink, с красотата си на курортно градче с много стара история (по-древно е от Бургас, който се е казвал в миналото Пиргос, основан от гърците, когато местните жители на Поморие отказали тяхното пристанище да стане търговско, за да не взимат моряците хубавите поморийки, за добро или лошо, Бургас става промишления и по-големия град, заради търговията която е кипяла и кипи и сега Grinning)

Интересно е да се видят освен солниците с музея на солта, тракийската гробница запазена и до днес, стария град, плажовете, музея на Поморие, паметника на Яворов, дните на виното и Яворовите дни, но тази година ще са юли, та и аз ги изтървам...пристанищата, има  много красиви залези вечер, разходка с корабче около града..... Simple Smile

Дано си почерпила малко инфо от мене, иначе има доста сайтове, ето някои линкове към тях

http://www.pomorie.net/

http://www.pomorie.com/

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%85%D0%B8%D0%B0%D0%BB

Поморие има и нова главна, много разширена, засята с гинко билоба вместо със старите тополи Wink, с нова настилка , уф, ако искаш имам снимки, ама не са в нета мога на лични в скайпа да ти пусна

Чао за сега че стана.............. Wink

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 15:29 от dreben78

# 124
Привет, Мацки  Hug

Не съм писала отдавна, но нещо имам доста грижи, а нямам муза за писане.

Ние сме добре, Теа също вече е без памперс, само нощем го слагаме.Казва си детето, почти без аварии сме, но не иска да пишка на ръце навън.Та си ходим навсякъде с тоалетничката, тоест гърнето.Сега чакам да ми донесат сгъваемо от Лондон, та да е по-компактно.
Днес ни биха реимунизацията и ни мериха.Много е дръпнала на височина, вече е 87 см.
Доста упорито плямпа, повтаря всичко, което й се стори интересно.Даже прави кратки изречения от сорта "Дай Теа ам".ПОвечето почват с "дай" обаче  Laughing
Днес изпадна в ужас горкичката, когато видя любимите си "кока"(превод:котка) и "байе"(зайче") да се въртят в пералнята.Падна голям рев, ама после се успокои, като разбра, че ги къпем  Wink

Нашето моренце ще е от 2-9 август, ще ходим в Анталия.Няма да успеем по-рано, защото се бавим със завършването на апартамента  Sad Много ми  епритеснено и натоварено, все се карам с някоя фирма по телефона.Просто съм отвратена от това какви непрофесионалисти има в България.Ни това е действителността.

Айде, стига съм писала, че много стана.

Целувки на всички вас   bouquet

# 125
  • Плевен
 Здравейте от нас с Михаела Simple Smile Вчера се върнахме от море,добре си изкарахме,но видяхме зор с малкия дивак Simple Smile
Искам да ви питам нормално ли е изведнъж да започне да реве за мен?В смисъл,че ако не ме види 5 мин и настава страшен рев,а до преди 2 седмици не беше так.Оставяхме я на село за 2 дни и нямаше проблем.Сега ме е страх,че ще се съдере от рев. Дали е някакъв страх от раздяла или и аз не знам? Някой има ли подобен проблем?

# 126
здравейте,
бързам да пожелая сладки бебоци на вси4ки бременни мамета  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Нади отговарям ти бързо.
И моята 6терка реве ако излезна пред нея.Затова винаги излизам докато спи....
Няма на4ин просто...

Ина4е си казваме само за акане,ама когато не ни се ака.Лъже постоянно....
Ама с търпение 6те се нау4и....

ето ви малко снимки
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=261885

цунки на вси4ки сладури и спец благодарности на ДР.Джент  Hug

# 127
Здравейте!

Лайтблу, браво на Теа! Моята маймуна не иска памперс, сама го сваля, но пишка където й падне Simple Smile но нищо, брат й беше по същия начин, след няколко седмици яко пране и вървене след него с парцала се научи. Хубаво е, че имаш муза за море. Аз като бях бременна не исках и да чуя

аз вече нямам търпение, не издържа на работа, но ще бягам-

поздрави

# 128
Привет момичета!  Hug Аз не съм се включвала много ,много отдавна. Понякога ви чета, ако имам време де. Видях преди 2-3 месеца, че са закодирни снимките- от съображения за сигурност ще е да е. Има и мами които чакт 2-ро бебче-поздравления за това.   bouquet Добр си я карате -събирания на Старозагорски мин.бани , на Априлци и срещи в София и Варна. За което тайничко Ви завиждам. Ако си бях В БГ  със сигурност щях да присъствам и аз. Знам че и Изабела май беше от Варна вече е в USA. Не разбрах точно къде,защото както ви казах не чета редовно. Ако ми кажете ще ви бъда благодарна, а ако и координати дадете ще е супер.

Ние се прибираме в БГ -живот и здраве- на ваканция през август. Та по този повод имам едно питане и се надявам да ми помогнете. Praynig За Продавалника има условия и правила, но аз като се ровя сега и нещо не схващам, Rolling Eyes а и там явно нямам достъп за да питам. Искат определен брой публикации-колко и къде? В кой форум? Аз искам да продам дрешки на малкия Ivy-Ивелин от Baby Gap.Разбрах че мога само 20 бр. в рамките на месеца.

Надявам се Peace ,че малките ви любими същества са в отлично здраве и готови за всякакви лудории,като крясъци,викове,разхвърляне,катерене и.... безброй белички.

Поздрави от слънчева Калифорния-то май и в БГ сега е бая жега.
Предварително благодаря за помоща относно Продавалника.
Деничка, ако може да добавиш пак Ивелин към списъка на НОЕМВРИЙЧЕТАТА-6.11.2006. Мерси предварително.
Е много се мъчих да намаля снимката,ама не става.Сорри, ако някой има идея ,да каже.

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 13:33 от Pal4eto

# 129
  • Ботевград
Чак сега открих новата тема Outta Joint
Ние бяхме малко на море Rolling Eyes Злати много се радваше на морето и особено на басейна Crazy а пък аз стоях като наказана под един чадър и с постоянни гадни контракцийки в леглото ooooh! Crossing Arms Друг път бременна на море не отивам Mr. Green Laughing
Като кача снимки ще Ви покажа Злати каква е мишка в морето Joy
А относно памперса Tired ние не можем да се отучим и това е...
Ще я  оставя и аз без памперс да видим, иначе не ще да казва и ме чака с нетърпение да и го кача, за да се напишка примерно baby_neutral hahaha Sick
Може би ще я поизчакам още малко, не знам, дайте ми съвет какво да я правя  Hug

# 130
ZLATNA, аз не бих се притеснявала за пишкането... не е готова сигурно още... ако някоя друга мама има какво да каже да го каже.

Иначе и на мен ми се иска да се беше научил наш Данни вече поне за акото да казва, за да ми се улесни живота с новото бебе, ама тц... Вчера се изпика по мене даже няколко пъти, докато го отглеждах гол, а вечерта, като отново гол го оставих и му показвам гърнето с думите- "като ти се допишка ми го донеси" той завъртя глава, каза "не- не", взе гърнето и го затвори в банята за по сигурно  Mr. Green... Казват, че момчетата били по трудни на тая тема...

Девойки мили, ще ви помоля да си спомните времето когато бяхме бременни... нали бебетата ни бяха зимни... та сега в другата ми отчетна голямо брожение за количките е настанало... ще ви помоля най- любезно, не сега, но когато ви дам знак и линк, да наминете оттам и ако някоя може да даде практичен съвет относно избора на количка, марка или каквото и да е покрай количките, включително извеждането на зимно бебе на разходка (кога и по колко време) да си каже мнението...
Обичам да съм Мара Подробната, и затова омешах нещата... дано да има смисъл...

Целувки и да пишете повече, че е срамота...  Wink

# 131
  • Бургас
 wavey

# 132
ейййй.... как баавно се влачи темата  WhistlingНикакви ви няма тук  Thinking  Аз да кажа на мамите с момченца - има седалчици за WC-то, които имат отпред място за пишлетата  Wink Аз бях взела първо обикновенна седалка на НУК, но се оказа че не може да пишка с нея - опикавахме всичко, то като не може да влезе пишлето....  Party Та на пазара имало и седалки за момченца. Златна, не я чакай малката да започне първо да ти казва като има пиш. Аз поне няколко седмици си изпишквах Вики през около час и половина, или два часа. За да започне само да казва детенце е необходимо време и търпение. Андрей един ден каза, че се чудел как имам толкова здрави нерви и така внимателно да обяснявам на малкия.Аз бих казала, че  това да махнем памперсите, се оказа една много по-лека задача, отколкото си го представях. След около месец ще махнем и нощния, още не ми стиска да го направя, а повечето сутрини памперса е напълно неупотребяван. Бих ви посъветвала  - махайте памперсите още от сега, сами ще видите как само на третия ден изпраните гащета ще са много, много по малко от първия ден. Най-трудни са първите 2 дни. После ще видите как мъниците стискат вече. Хубав ден ви желая   Hug

# 133
Лелеееее, къде сте бе хора  Shocked?

Аз да драсна някой ред преди да сме тръгнали за Созопол.
Относно гърнето - да споделя опит: първите няколко дни ми костваше много нерви да убедя Ая да седи на него. Гледах да я заигравам и занимавам, иначе със Скорпион знаете как се излиза на глава  Crazy  . После бяха луди аплодисменти и радост из нашата къща, ако случайно нещо се появеше в гърнето. И сега още си чака Бравото. Навън пишка и на ръце, но вече много ми дотежава /особено когато ме лъже/, та от вчера седи клекнала, а аз само я придържам. Имам позната с детенце по-голямо от Ая с два месеца, което не говори все още и жената я дебне като присвива крачета. Напълно съм съгласна със съветите на Тали  Peace.
Онзи ден една жена умря от смях, когато в басейнчето на плажа Ая изцепи " мий мий дуду", потърквайки се пак там.
И последна забавна случка: Спя си аз в хола, а дъщеря ми иска бонбони от баща си в кухнята. И понеже на него му писна единствено с това да преживява детето, обяснява и той, че и други неща трябва да се ядат, а тя с пръст на устата "Шшшш, мама пи" / превод-мама спи/.

Хайде със здраве сега от мен, като се върнем пак ще разказвам  Heart Eyes.

Ооо за малко да забравя - запознахме се с Роня и Линка  Heart Eyes, още по-големи симпатяги са наживо.

# 134
Колежки, пускам ви линк към "очакващи" октомври 2008!
Надявам се, който от вас има какво да каже по темата за избора на количка за "зимно" бебе да го сподели там.

И това, че темата ни е позамряла да се окаже временно явлениe също  Whistling...

въх въх!
редактирам:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=313787.100;topicseen

Последна редакция: вт, 15 юли 2008, 01:08 от [sfkbfk]

Общи условия

Активация на акаунт