Лятото дойде и морето НОЕМВРИйчето зове!!!

• 16 202
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
Ivanka, и аз пробвах по този начин,но нищо не стана - първо го надупчих целия - Лорейн си го лапна,малко му се позачуди,извади го веднъж 2 пъти и продължи да си го дъвче. Вечерта обаче заспа доста трудно, хвърли го 2 пъти даже много ядосана,после пак си го взе,мърмореше,недоволстваше,гледаше го и накрая след 1 час заспа без него.На другия ден аз вече реших да постъпя по-кардинално и го срязах, пак същата реакция - продължи да си го дъвче, отначало малко очудена,но все пак не се отказа от него, заспа ужасно трудно,като само мрънкаше и го гледаше жално.На другия ден обаче когато я оставих при майка ми, забравих да го взема и се наложи да купя нов за спането, като реших да  го оставя както си е .После майка ми ми разказа каква радост е била като го е видяла и как го е гушкала и са й светели очите.Така че в крайна сметка реших да не я лишавам напълно,но да го давам само при спане,не и през деня.Май бях ужасно подробна, съжелявам.  Embarassed

# 151
За биберона, или както ние му викаме- "бинки", голям ужас е при нас...

Смуче си го по цяла нощ и се буди да си го иска ако случайно му е паднал. Денем гледам да ги скрия всичките, щото види ли биберон някъде го докопва и си го мушка в устата, и само ако е твърде гладен или жаден го вади, хапне малко (нали не сме от най- ящните) и пак си го завре в устата, като ако ме види междувременно, че му го крада ми се сърди... Обаче, ако са скрити- по цял ден не се сеща за тях.
На път без биберон не тръгваме...

Миналата седмица бях решила да го отказвам радикално от биберон малкия, и за следобедния сън- не му го дадох... Е, последва ад под небето:
буквално един час обикаля из леглото и мрънка, като накрая, въпреки моето решение да издържа на всяка цена на мрънкането не издържах и му го дадох, че му се и скарах за капак (все пак 1 час да слушаш реване, макар и не истерично си е доста натоварващо)... и понеже ми е скорпионче детето, и с биберон в уста не мрънка, ами се дра още половин час, като при последното ми влизане в стаята и слагане в леглото се отряза и заспа за 2 секунди.

Цялата акция незнам дали имаше смисъл, защото след екшъна, последва 50 минутен следобеден сън, който определено не му беше достатъчен, но за пореден път се убеждавам, колко чувствително ми е детето, и как все правя неща, не както трябва аз покрай него... И, че май от биберон все още имаме голяма нужда, за заспиване...

Относно яденето... искам да споделя...  Rolling Eyes Thinking
Значи, ние пием сутрин и вечер по една чаша (към 220мл) кисело мляко със захар.
И буквално всяка божа сутрин до съвсем скоро, го преследвах с лъжица с някаква закуска, или нарязан на квадратчета сандвич от 9 до 11:30 като успявах да му "пробутам" въпросната закуска в максимум 10% от случаите.
После обядва между 3 и 4 следобяд, а вечеря между 7 и 9... режимът ни е ужасен, а? Имахме и дни когато нищо не ми ядеше буквално преди да стане 6 вечерта...  Stop... не ми звучи нормално, но е факт... и не е като да не му предлагам нищо, даже напротив.

Та от тази седмица започнах да практикувам следното:
1. Не му давам никакъв сок на Данни през деня, само вода.
2. Изобщо не му предлагам закуска (възприех идеята, че киселото мляко, което пие в 6-7 часа сутринта му стига)
3. Давам плодове към 10а.м.
4. Обядва към 1 часа, след като се е наспал, като определено е гладен и лапа здраво, че и хлебец набива покрай манджата.
5. Следобяд- пак давам плодове.
6. Вечеря младежа към 6-7, като определено пак е гладен
7. Преди да заспи си изцоква и вечерното кисело мляко.

Така се чувствам много добре, като не го гоня с лъжици и ядене, което така или иначе почти никога не изяжда мойто човече, но ме гложди въпроса, дали 2 основни яденета, 2-3 пъти плодове и 2 пъти кисело мляко на ден са му достатъчни...  newsm78

Опитвам се да му предлагам някакви калорични храни между яденетата от сорта на бисквитки и пудинги, обаче не ги яде и ги мрази направо... на пудингите (включително на мляко с ориз и на грис) вика "не ще!", с бисквитите ме храни мен... макарони и кус кус- не кусва... та така...

Изглежда трябва да се примиря с мисълта, че съм майка на едно от най- кльощавите и капризни ноемврийчета и да спра са се ядосвам на неговото хранене... което ми е станало като начин на мислене вече...

# 152
Здравейте и от мен HugНе съм се вясвала скоро тук ама много грижи ми се насъбраха напоследък и нямам никаво време.
Първо да кажа добре дошла на Тами и малката Лорейн HugДано ти хареса в нашата компания.Очакваме скоро снимки :hug:
Софко,относно храненията и ние сме така,но не сме толкова мършави колкото Данни.Симона в последно време освен кис.мляко не яде нищо друго и взех вече и да се притеснявам.Сутрин става и ми вика мамо мако ,на обяд ляга и пак същата история,вечер се повтаря одисеята и така вче няколко седмици и направо луднах,дори и бисквити и солети не иска,а за плодове да не говорим.
За памперса вече ви се похвалих,и дори мога да кажа че от 15 дни нямаме и произшествия,казва си детето.А за нощния памперс не мислех че ще ни е толкова лесно,но го махнах от раз и детето свикна много бързо без него и дори и да и се дочишка се събужда и ми казва мамо има ако Grinning
Относно бибите,нямаме никакъв напредък,отрязах две,но не стана номера и накрая се принудих и дадох една нова само и само да може да заспи.За сега сме в застой.
Иванка,браво на Гого,явно не му е харесвала толкова че да се откаже от раз Grinning
Мария,относно яслата много добре те разбирам,Симона в момента е на инхалации,но ако и утре положението е такова минаваме на Дехидрокортизон.Измъчи се милата ми душица,тази сутрин по спешност я закарахме в клиниката,не можеше въздух да си поеме,такава кашлица имаше че..не мога да ви опиша в какво състояние беше,толкова мъничка и жална.Пуснахме кръвна картина и урина,резултатите са чудесни,но гърлото е много засеганато,откриха и Ларенгит.Та ми казаха че по добре ще бъде да и правим по две инхалации на ден ако трябва,да видим какъв ще е резултата,ако не ще се боцкаме.Но се моля да сме по добре тази нощ и утре да ни похвалят в клиниката.И си казах че поне няколко седмици докато не оздравее напълно ,ще си я гледаме вкъщи,никаква ясла.Верно че ще ми е много трудно и да работя и да я гледам и да домакинствам,но все пак детенцето ми е най важно от всичко друго.Та мисълта ми беше,че яслата си има и предимства и недостатъци,но така ще е.Иначе Симона взе много да бъбри,каквото чуе и повтаря,започна да казва по няколко думички в изречение,абе с една дума дечицата ни взимат да порастват Wink
ДЕни,честит ви ученик,дано всичко да е наред и Тедката да ходи здрав и читав на Училището Wink
Златна,пиши ти как си мила,колко време още остана,как се чувстваш?
Ох,много дълго стана,за което се извинявам EmbarassedНо така е като не съм редовна Embarassed
целувам ви всички и малки и големи и се пазете много Hug
На тези на които им предстои почивка,весело да си изкарат и много да се снимат.

# 153
Здравейте и от мен! Скоро не съм се разписвала, но ви чета редовно  Grinning

По въпроса за бибероните, Моника е вече без биберон цяла седмица, пу-пу  Party Заспиването определено й беше трудно, но устисках  Peace На няколко пъти ми идваше просто да извадя биберона (все още не съм го хвърлила, а е само скрит), да й го дам и да приключим драмите  Crazy Все още й е зор заспиването, но мисля, че трудното свърши  Simple Smile Затова пък с гърнето сме доникъде  ooooh! Но когато е готова, тогава  Peace

Слави, как я докарахте дотук? Не си писала в темата, че имате такъв проблем...Дано бързо се оправя малката  Praynig

Добре дошли на Тами и Лорейн  Hug

# 154
  • София
Привет и от мен Hug

Слави, Мария
направо като ви чета за тези болести в яслите от сега ми се изправя косата като се сетя, че сигурно и нас ни чака същото тегло. Надявам се Симонка и Велизарчо вече да спрат с боледуванията Praynig

Софко лично моето мнение е, че явно си му стига това ядене на Данни и няма защо да се притесняваш. Те сами си показват вече всичко. Митко вечеря към 20 часа да ама днес в 19,15 ме хвана за ръката и ме замъкна до столчето да сяда вече - беше огладнял рано-рано
това не му се беше случвало. Аз си помислих, че нещо ме разиграва, но за 10 минути си изяде яденето, а после и едно плодово десертче. Така че щом Данни си е здрав и жизнен не се шашкай. М/удругото почти съм убедена, че второто ще е ящно та да си отдъхнеш и ти Laughing

По обсъжданите въпроси аз съм явно от тези майки, които не могат да научат децата си на някои неща или просто детето ми не схваща за какво иде реч.
Биберон - продължаваме да си го ползваме за заспиване. Пробвах един следобед да не го дам, но не мина номера и това е. Може би след морето ще взема вече кардинални мерки, защото не искам да ходи с биба на ясла.
Гърне - мисия невъзможна на този етап. Не иска да седне и това е. Или сяда и веднага става. Оставих го десетина дни вкъщи по гащички с идеята като се напишка и му е мокро да се усети. Ами няма такъв филм - апартамента ми беше препикан навсякъде, а той ме водеше и ми показваше какво е направил да чистя Laughing Едната вечер аз го храня на столчето той си яде, пика, ака... Ами това е на другия ден вече си беше пак с памперс. Когато тогава вече не си го слагам на сърце!
Друго интересно май няма - радостното за мен е, че започна вече да се заиграва с децата, да ги търси, което мен много ме радва. Нали си спомняте моите притеснения. Все повече думички казва - общо взето повтаря много, но все още не може да направи изречение. Като се замисля на ден има поне по една нова дума.  Много е доволен, защото си е научил името и ходи при хората и викайки казва "Митко" и се тупа като маймуна в гърдите Laughing Мале и аз май се улях този път Embarassed Спирам! Лека вечер и приятен уикенд Hug
 М/удругото бъркам ли нещо или май Тами пишеше преди тук чат-пат newsm78

# 155
Привет,
аз пак набързо и за кратко минавам, само да се похваля с вчерашната новина.
Бебето ще е момиче, вчера най-после си показа дупето. Много се криеше, но го издебнахме.
Много съм щастлива, много го исках!
Хубав уикенд на всички!

# 156
Честит рожден ден на Точка! Бъди жива, здрава, обичана и обичаща...

Софко, не се притеснявай, мила...нали не остава гладен Данни...важното е, че все нещо яде...Тедката например напоследък обедното му хранене съдържа плодове или плодови млека, а сутрин вечер не яде нищо друго освен намазана с нещо филия и домат...готвено не ще и да види... Naughty
Слави, Мария, стискам палци да отмине този период на боледувания и Монката и Велизар да забравят що е болести Praynig
Мони, видя ли, че няма за какво да се притесняваш Peace
Сбъдваща мечти, а колко розови бяха сънищата ти снощи?!? Mr. Green

Като ви чета как вашите дребоси как говорят и се  Shocked Моя калпазанин продължава да си бръщолеви на неговия си език и съъвсем сериозно съм се замислила да си купя китайско - български речник Joy

Слънчеви и усмихнати почивни дни! Heart Eyes

# 157
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТОЧКА!ЖЕЛАЕМ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ,СБЪДВАНЕ НА ВСИЧКИТЕ ВИ МЕЧТИ И МНОГО ЛЮБОВ ДА ИМА ВЪВ ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО!ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!
НИЕ ДНЕС СМЕ ПО ДОБРЕ,НАПРАВИХМЕ И ПОСЛЕДНАТА ИНХАЛАЦИЯ,ЗАСЕГА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЛЕЧЕНИЕТО С АБ И СЕ НАДЯВАМ ОЩЕ НЯКОЛКО ДНИ И ДА СМЕ СЕ ИЗЛЕКУВАЛИ НАПЪЛНО.
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОДКРЕПАТА Hug
МИШЕ,ЧЕСТИТА РОЗОВКА НОВИНКА,МНОГО СЕ ЗАРАДВАХ КАТО ПРОЧЕТОХ!
ПЕТЯ,КАК СТИГНАХМЕ ДОТУК И АЗ НЕЗНАМ.ПРЕДИ МЕСЕЦ ИМАШЕ БРОНХИТ,ЯВНО НЕ СМЕ Я ДОИЗЛЕКУВАЛИ КАКТО ТРЯБВА,ПУСНАХ Я НА ГРАДИНА И СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ ПОЛУЧИ СПАЗЪМ,НЕМОЖЕШЕ ВЪЗДУХ ДА СИ ПОЕМЕ.СЕГА ОСНОВНОТО Е ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ И ДА СТОИМ ВКЪЩИ,ДА НЕ ИЗЛИЗАМЕ НА СЛЪНЦЕ И ДА ЗАБРАВИМ ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ЗА ЯСЛАТА.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ Я ЗАВЕДЕМ НА САНДАНСКИ И ЗА МАЛКО НА МОРЕНЦЕТО,ДАНО ДА ИМА РЕЗУЛТАТ!
ПАК СТАНА ДЪЛГО,СОРИ!
ХУБАВ И СПОКОЕН УИКЕНД ВИ ЖЕЛАЯ!

# 158
Сбъдваща мечти, много се радвам за теб! Честита розова новинка! Събуждаш надежди и у мен за връзване на панделки.... Heart Eyes
Добре дошла на Тами отново! Hug
Ние биберон никога не сме ползвали, но с гърнето успехът е променлив...Никълчето няма особени намерения да ме уведомява предварително....едва като си свърши работата. Mr. Green Опитва се все повече да бърбори, инати се както повечето скорпиончета, държи на своето....позната картинка, нали? Stop
Мони, радвам се, че Митко се социализира и притесненията ти се оказват напразни! Peace
За жалост версията на скайп-а на служебния ми компютър не позволява да се включа в ноемврийския чат, затова /на този етап/ само на лични ще можем да си бъбрим денем.
Целувки и лежерна неделя! Grinning

# 159
Сбъдваща мечти, Честита ви розова новинка  Embarassed Много се радвам за вас  Heart Eyes

Виждам, че обсъждате гърнета и биби .. все болни теми  Mr. Green .. та една мама тук каза, че няма смисъл от гърне. Тук повечето деца ги учат направо на седалката (имам предвид детска седалка) - за тях е интересно и освен това там го правят също както големите  Laughing Също така ме посъветва да изчакам докато Габи започва да проявява интерес сама и да си иска. Всичко останало ще е насила, а не това е целта.

Бибата ни е в устата постоянно и вечер докато спи дълбоко също не я дава. Аз го отдавах на многото промени в живота ни и засега не ме притеснява особено ..  newsm78

Софи и на мен ми изглежда, че "дажбата" ви е си е ОК и няма защо да се притесняваш  Peace

Симона, стискам палци детенце да е добре скоро. В Трявна въздуха също е много хубав против такива заболявания.

И аз да се разпиша също, че характера ние съвсем Скорпионски, да му мислят мама и тати   Tired

Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 06:16 от Изабела

# 160
Здравейте мацонки HugДецата са добре,мама е куку CrazyБиберони не джвакат-жалко,защото за сметка на това единия си смуча палеца,другия яде конци и косми.Изабела е права за седалката-купих такава на Марти и на него му беше много интересно.Малките няма да се пробвам да ги отказвам засега-според мен на моите хлапета им е още рано.БРАВО на мамите,успели да махнат памперса.
Сбъдваща мечтирадвам се много на розоватановина Hug
Софимисля ,че тази храна му е напълно достатъчно,не се притеснявай-Дани си знае.
SIMONA_S бързо оздравяване  Hug Hug Hug
Tami добре дошла!!!Момичетата тук са страхотни Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 161
Ей, ама какво раздвижване само в темата  Whistling Похвалени сте  Party
Тами добре дошла и от мен  Hug
Мишенце, много, много се радвам, че ще имате и роклички из мъжките редици  Flutter Браво на таткото!  Joy
Софко, спокойно жено! Виктор не яде и половината от менюто, дето си изредила. Отдавам го на жегата. Нооооо, ако една седмица кара на фотосинтеза докарвам строга нотка в гласа си и ще не ще Вики си слага нещо в тумбака. Особенно зловещо му се струва на него, че ''ще спра тока и вече няма да гледаш Шрек, Колите, Пинокио и прочие!!!''
За гърнето аз пак да кажа - Вики го уча да пишка навсякъде - гърне, седалка и навън на ръце. Нищо не се е случило при нас на сила. Това е ключа - всичко да става спокойно! В началото ми се дърпаше, но като му прошушна нещо нежно на ушето и той се успокоява и върши работата. Успех Simple Smile Ние сме много напреднали, вече дори и като пътуваме някъде не слагам памперси. Само нощем, а след морето ще махнем вероятно и него.
Ние вчера бяхме в южния и Вики язди пони  Mr. Green Много се зарадва, та сега ще търся къде да го водя през почивните дни да свиква с кончетата и да язди. Ето Simple Smile  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237706&pid=6569162&lp=-6032
Деничка, съвсем скоро и вие ще се разговорите и няма спирка после Simple Smile) Сега много внимавам какво говоря, че Вики повтаря всичко.
SIMONA_S, от сърце стискам палци да се оправите бързо!!!!!!!!!!!!
Хайде и аз се заплеснах и изписах много нещо.
До скоро  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 15:36 от T@LI

# 162
Лозенски привет!!!
Преместихме се окончателно, почти изцяло сме подредени - полека-лека ще се донаредим. Много хубаво да има повече стаи, странно е, че този 2 пъти по-голям апартамент го почиствам много по-бързо от предишния...  newsm78 ентусиазъм ли ме е обзел, що ли... хихи.
Мишенце - честито за розовото щъркелче!!! Много се радвам за теб!  Hug
И аз не бързам с гърнето, докато Гери беше при свеки тя се беше вдъхновила, най-големия успех е бил, когато след поредното наакване в гащите Гери е седнала на гърнето и  е казала "Аки".  Mr. Green А за биба... искам да имам този проблем, защото сега сме с палчето...
SIMONA_S - ужасно звучи това, което си написала, представям си как се чувстваш... дано душичката да се съвземе бързо!

Софко - и на Гери 'режима' е един... мхм. Направо се чудя как е тъй пухкавка като е тъй капризна /но не по отношение на Зрънчовци и солети де/. Като излезем навън и тя се задържи при някоя пейка това означава само едно - че има нещо за ядене там.  Embarassed

Хубав следобед от нас!

# 163
Здравейте,мацки и от мен Hug
Добре дошла отново в нашите редици на Тами welcome
Мишенце,честита ти розовка  stork-girl новина и от мен.Ще видиш какво удоволствие е да връзваш панделки и да контиш една малка госпожица.
Софко,и според мен Дани си хапва добре,и няма за какво да се притесняваш.То и моята Поли сега в горещините хапва по-малко и то предимно плодови млека,кремчета и плодове,чат-пат и манджичка feeding
Относно ходенето на гърне,и ние нямаме кой знае какъв напредък.Поли пишка в памперса,а ака в гърнето и не казва кога и се пишка.Неиска да я издържам като сме навън,и поради тази причина си ходи с памперс.Според мен има време,ще се научи.Браво на всички мами и дечица  smile3501,който са успели в това начинание.
Тали,Вики е много сладък и страшно много е порастнал.Виждам бъдещи надежди за един млад жокей в него  Wink
SIMONA_S,дано Монката бързо се оправи Peace Hug.И аз имам притеснения ,че като тръгне Поли септември на ясла ще се почне с болестите,дано да не съм права  Praynig
Плануваме да отидем на моренце тия дни.Но не знам каква почивка ще изкараме,като Поли няма спирка.Постоянно е в движение,остави това ,но като види някой човек да яде нещо или да носи чанти вика"Дай,Поли" или "Дай,Ам".Направо умирам от срам,хората ще кажат,че вкъщи не я храним.А то какво е поискала това и е купено,но май чуждото е по-хубаво newsm78.Имаме и проблем с влизането във водата, въобще неиска да се къпе в басейнчето си моята щерка,а напоследък не дава и да и мия и косата,направо съм в голяма чуденка на какво се дължи това newsm78.Относно бибите,Поли никога не е ползвала,но и до сега не мога да я отуча да пие от обикновенно шише,цокаме си от шишето с бибата.Надявам се след време сама да пожелае .
Спирам,че стана много дълго.Целувки на всички от нас с Поли Hug

# 164
Симона, стискам палци да се разминават болестите при вас и да не ви повтарят!

Сбъдващи мечти, честито за новината, след двама юнака сигурно сте много щастливи, а и батковците ще я носят на ръце.

Кичо, приятно изкарване на моренцето, дано на Поли също й хареса и успеете да си почините покрай грижите около нея. Ти за къпането ли се притесняваш, защо не пробваш с ръчния душ, без да я вкарваш в корито? А относно миенето на косата, сигурно й е влиза шампоан в очите, Ради също не го харесва, но все още го преборвам. Пробвай като я накараш да навежда силно главата напред и да затваря очите - при щерката много помагаше.

Роси74, честито ти ново жилище, все така бързо да го почистваш  Laughing!

T@LI, много ти е смело момчето, браво!

Относно гърнето т.к аз съм от неамбициозните в това отношение майки и не си поставях за цел за сега да махам памперса, много бях изненадана, че Ради осъзна пишкането и при подканване се изпишква, но не в гърне, а прав. Не ака, обаче, в гърне. Въобще е много притеснен като се извади гърнето и аз май ще купувам седалка, но не бързам още. Така че от скоро сме без памперс /като спи слагам и често следобедният е сух/, има и инциденти, но не се карам  -  има време да се осъзнае.

Бибата нямам намерение да махам, така си я обича, с нея заспива и си я смучи и докато спи - ще му е доста трудно без нея. 
Смукано палче съм отвиквала с дъщеря ми, но тя беше минала две годинки и беше доста разбрано хлапе - стана много лесно. Надявам се по-нататък и Ради да бъде по-податлив.

През почивните дни ходим на плаж, дори последния път се осмели да влезе във водата и много му хареса.
Но голям страх падна в началото от морето и пясъка.

Общи условия

Активация на акаунт