Бебета ЮНИ 48

• 12 610
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
Олелеее... колко много бебета се народиха изведнъж  Mr. Green
samimami, възхищавам се на ентусиазма ти да пускаш темичките веднага след пристигането на Калоян  Hug

Аз сега да се отчета Wink
След толкова контракции в неделя през нощта, в понеделник се изтърсихме в болницата в 10. Едно пръстче разкритие, ама пък редовни контракции, отлепиха ми мехура и казаха - Я се разходете два часа и се върнете пак!  и ние... отскочихме до морето Wink
В 12.30 докторката ми предложи да ме приеме от сега, за да не се разкарваме пак след два-три часа... Аз останах, и започнах да си правя танците  и дишането из стаята и да се въртя из фоайето с Роко; към 17.30 решихме че е време за епидурала, и айде - след час и малко се роди Митето  Mr. Green Роди се на третия напън, общо взето не повече от десетина минутки седях на оная маса... За епидурала не мога да кажа доколко помага, тъй като и след 20-те минути продължиха силни болки, но те пък били понеже главичката му прищипала шийката  newsm78 Незнам как става, но това не го хващала упойката Simple Smile За сметка на това за 30-тина минути разкритието стана от 5 на 10 см! (танци му е майката) Мдааа.... Дори нямам конци за сваляне, понеже тези, с които ме зашиха ще се усвоят от тялото. Разкъсването е само на кожния слой т.е. още от оня ден нищо не усещам  Mr. Green

И тъй, след 30-тина минути вече си седяхме с Роко в стаята и се радвахме на бръмбазъка

Стана разказ с картинки  Joy  Много съм доволна от болницата и от персонала. Когато го донесоха на следващата сутрин сестрата носеше едно шишенце с АМ, попита Искате ли добавка? Аз казах че предпочитам да опитам да го кърмя, тя ми погледна гърдите - течеше си вече коластра обилно, и отговора беше - При всичката тая коластра никаква добавка за вас!  Mr. Green Повече не са ни носили.

Да. Та моят извод е, че следващия път обезателно и Роко ще присъства, понеже имаше моменти в които наистина щеше да ми е от полза. А и се убедих че няма нищо чак толкова страшно и ужасно, и в краен случай може да го "изгоня" вече като се стигне до магарето, но преди това предпочитам да е с мен!

Сега суче като невидял, само дето гълта толкова много въздух, че след всяко ядене има газове (аз дори чувам как му къркорят червата) и си поревава по половин час. После спи по 3-4-5 часа, ако не го събудя.  Crazy

Хайде стига, че се олях...  Rolling Eyes
До скоро!

# 136
  • Стара Загора
Честити бебчета на ves_77, ivelina80, Вери!    bouquet Да са ви живи и здрави.

Момичета да ви се оплача. Току що се врьщам от гинеколожката, ходих да ми махат конците, и се оказа, за пореден пьт, че изобщо не са ме зашили добре.  #Cussing out Крайния конец изобщо не е бил стегнат и мястото все едно не е шито.  Close Сега или трябва да отида да не срежат и зашият на ново,   Cry или да го оставя така и след година, две да си направя едикаква си пластика.  Confused

...Сега суче като невидял, само дето гълта толкова много въздух, че след всяко ядене има газове (аз дори чувам как му къркорят червата) и си поревава по половин час. После спи по 3-4-5 часа, ако не го събудя. ...
Добре завьрнала се offiolyHug Точно нашия случай, само че аз НИКОГА не го будя. От снощи почнах да пия/аз пия, защото вода на Коко не давам/ Бебезан, дано да му помогне за тези газове.  Praynig

Последна редакция: пт, 20 юни 2008, 11:13 от samimami

# 137
Здравейте мамчета ,  Hug
И аз да се похваля, макар със закъснение че на 13.06. родих моя син ИВО 3600гр. 51 см.
 За раждането си няма да обеснявам защото не ми се спомня.
Иначе сме добре и двамата днес ще ходя да ми свалят конците, защото се разкъсах малко.Малкия не иска да суче защото имам дифицит на зърна и се изцеждам, иначе кърма имам за целия китайски народ, но само моето китайче неще да суче  Laughing

А и колики май още от сега си имаме и незнам дали сте ги обсъждали- сигурно да, но нямам за съжаление време да се върна назад да прочета всичко, така че на добра воля някой да ми пише - може и на лични кое е най ефикасно че откачам вече.

Това е от  мен засега мами радвам се за всички родили и едно голямо ЧЕСТИТО и успешно и леко раждане на всички , на който предстои!!!!

bouquet   bouquet   bouquet

# 138
Честито на ves_77, ivelina80, Вери, _ALISA_! Да са живи и здрави бебчетата!

Момичета, днес имам рожден ден и ви черпя виртуално

# 139
Честито на всички пресни мамчета!

А на Джи Джи ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, много щастие и късмет за напред!

Аз нямаше как да не споделя миналата нощ с вас. Малкия нали не спира да се дере от колики. Не може да спи нито той, нито аз. И снощи ми се събуди в 12ч. разрева се така, че чак посиня. Видях му кожата, като след раждането. Направо без въздух остана. И като го гушнах и хоп, направо в банята. Изкъпах го набързо, нахраних го и... събуди се чак в 4 сутринта. После хапна за 15 мин!!! ( а ние се кърмим минимум по час и половина, както ви бях казала) и заспа. Сутринта стана в 8!!! А аз даже сънувах!  Mr. Green

Тази сутрин малко ми прави номера, на 4-5 пъти връща кърма, докато не заспа. Днес времето е чудно, само го чакам да стане и излизаме. Дали не можем вече да сме навън за повече от час?

А и още нещо исках да питам кърмещите мами. Пиете ли много вода? Аз се усещам как на ден съм почнала да изпомпвам по 7-8 литра вода! И не знам нормално ли е? Страшно много ми се струва. Мъжа ми само зарежда с туби. Laughing

# 140
Честито на  Вери, ves_77, ivelina80,, _ALISA_! Да са им живи и здрави рожбите!

newsm59 на Джи Джи!Много радост и щастие!

Добре завърнали се на Оффиоли и Митко .Интересен разказ в картинки.  Hands Clap
Оффи, епидуралната  на какво  разкритие ти я сложиха?

Вери,голямо бебе е родила  smile3501 Дали се е справила пер виас натуралис или секцио  newsm78 ?

Успешен ден и много усмивки  Heart Eyes

# 141
Ino4ka, и аз пия много вода. Мисля си, че е заради кърменето, но може и от жегата да е.
Да ви попитам вашите мъничета как понасят банята. Дидка като й смъкнем блузката така реве, чак да ти се скъса сърцето и после по време на цялото къпане не спира да плаче, чак като й облечем дрешките се поуспокоява. А татко й има мераци да я прави плувкиня Mr. Green, а тя явно има страх от водата, като майка си.
Ние вчера бяхме много неспокойни, днес сме се кротнали, но следобедът още не е дошъл Tired

# 142
Gali и ние сме така с банята. Само да го съблека и почва да пищи. Ама и аз искам да го правя плувец моя, хахаха. Ми най-много ми харесват телата на плувците. Laughing

# 143
Честито на Вери и Алиса! Да са им живи и здрави рожбичките и много радост да им носят!    bouquet

# 144
Привет мам4ета и от мен   bouquet
4естито на Вери и Алиса и Еърбон да са им живи и здрави малките ду6и4ки ,на тях бързо възстановяване   bouquet Hug
Оффиоли добре завърнала се   bouquet
4естит рожден ден на Джи Джи   nbirthday  party023 много здраве радост и късмет
Лек ден на вси4ки   bouquet

# 145
Здравейте!   bouquet
Много момченца се народиха в темичката! Да са живи и здрави и да радват много мама и тати  Heart Eyes
Да са честити: Благовест на airborn   bouquet Ясен на Вери  bouquet и Иво на _ALISA_   bouquet

Джи Джи nbirthday Много сбъднати мечти и да те слушка малкия юнак   bouquet

Искам специално да благодаря на всички мами, които споделиха своите преживявания свързани с раждането на техните съкровища   bouquet Също така и на тези мами, които не направиха това, за да не травмират нас - все още очакващите   bouquet БЛАГОДАРЯ   bouquet  bouquet  bouquet Пожелавам ви да се радвате на здрави и хубави бебоци, които да ви слушкат и да не създават излишни главоболия  Heart Eyes

Днес приключих и втория курс за бъдещи мами. Може и да имам време да позабравя наученото  Mr. Green Бебчо си ритка, протяга си се, май му е голям кеф  Laughing Ще го чакам до към максимум 5.-7.юли и ще си поговоря сериозно тогава с него, но до тогава Има време  Stop

Хубав ден ви желая   bouquet

П.П. Голямо затишие в темичката, като пред бебеносна буря  Thinking Има ли още търпеливи бебоци, които си чакат датата като моето съкровище

# 146
Честити бебчета на новите мамчета - ивелина, вери, еърборн, алиса, пропускам ли някого...? Hug  bouquet
Честит рожден ден на Джи Джи! Всичко най, най!

За банята ние до снощи се къпахме над коритото заради пъпчето и много ревяхме като мием коремчето, а като го обърнем по коремче да мием гръбчето и се кротвахме Heart Eyes. Вече педито ни разреши да го къпем във коритото и снощи изобщо не плака. Беше много интересен. Явно не се чувстваше много сигурен и се оглеждаше като гърмян заек, беше ми стиснал пръста обаче си личеше че му харесва. Надявам се поне това вече да е приятно нещо а не само сукането. Иначе и Пепо не обича да го обличат или събличат  Confused

# 147
Честито на Вери и Алиса! Чакам с нетърпение Вери да разкаже как е минало. Ако е родила нормално, до 2 дни трябва да се е прибрала вкъщи.

Джи джи, честит рожден ден!  newsm59 Много хубава дата имаш. Много щастие и любов, от малки и големи в семейството!

Последна редакция: нд, 22 юни 2008, 23:14 от Трънче

# 148
За тези които са още 2 в 1 (то май не останахме много): някой чувал ли е нещо за чай от листа на къпини (хм... red raspberry leaf tea... къпини или малини е това... )  - чета тези дни че помагал за тонуса на матката, по-леко раждане, ала-бала. Даже някои го пият последните 2-3 седмици с надежда да ускорят раждането. Оф, май ще се пробвам, тежи ми вече тоз корем...  Thinking

Това са малини. Нямам информация по въпроса за лекото раждане  Confused

# 149
  • София
Честито на последните родили!   bouquet
Аз все още се стискам, пък ще видим докога.  newsm78
Днес док от ЖК ми каза, че ще родя в неделя сутринта и даже искаше да се ловим на бас, но му отказах с мотива, че винаги ги губя. Stop Аз му обяснявах, че ще родя в понеделник.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт