Номер 80 в Германия zа мами "с" и "беz" ВИШЕ

• 14 560
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте  извинявайте  че ви се намесвам в темата Embarassed Embarassed Embarassedно много искам да попитам нещо.С мъжа ми , който е поляк се каним да заминаваме за постоянно в Германия, Мюнхен или Кьолн, имаме две деца - момиченца, а аз съм по майчинство в България...интересува ме , как стоят нещата с майчинството, ще го загубя ли? Осигурени ли ще бъдат децата ми или трябва да плащам за имунизации и т.н.?Колко струват детските градини и яслите?Имам ли право да работя легално там и да се осигурявам?За съпруга ми знам, че има право , защото е поляк... Rolling EyesИли поне така мисля...Имам ли право на немски детски, или българските си остават?
Чувала съм от познати, че много трудно дават квартири на ауслендери , особено с деца...Вярно ли е това и как вървят квартирите в градовете , за които писах?
Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват....  bouquet Hug

# 196
Майра, честито! Да ти е жива, здрава и много послушна дъщеричката! И за мен името беше напълно непознато и ми звучи много екзотично  Wink
Вечи, да ти е жива и здрава и на теб дъщеричката! А това за косачката дано да ви я оправят накрая или поне да ви върнат парите.
Рокмама2, мисля, че няма да си загубиш майчинските, а за детските сигурно ще получаваш немския размер, ако си официално тук на работа. Но другите мами ако са по-запознати, да ме поправят.
Мистик, дано да ви дадат на вас тази квартира-мечта. А за адреса се изненадах, понеже нали писах, че се изместихме и не вярвах някой да ми прати нещо на стария адрес. Но все пак го получих, мъжът ми е платил за пренасочване на писмата за около година напред Wink
Берлински мами, не ви ли се организира някаква среща? То вярно, че в момента повечето са в България или планират да отидат, но все пак?...

# 197
Рокмама, всичко зависи от статута с който ще пребивавате тук. Ако мъжът ти има работа ще има и здравна осигуровка, а вие трите ще сте осигурени към него, детски също ще получавате , като постоянно пребиваващи. Цените на градини и ясли варират мнооооого, според това в кой край на Германия сте, в голям град или в село, до обяд или по цял ден, с храна или без, абе изобщо много са факторите, така че не се наемам да давам примерни цифри. При нас половин ден, без храна е между 85 и 105 евро, а цял ден + храна към 280 май newsm78 Когато децата в семейството са повече от едно таксата е по-малка. Това за градината- яслите са по-скъпи.
Трудното намиране на жилище също зависи от района, вие към къде сте се ориентирали?

# 198
Приятелке, мога да се дотъркалям. Държа още фронта. Единствено за срещи далеч от Берлин не ставам, но то е по други причини.
О, да. Този уикенд програмата е препълнена. Кажи кога на теб/вас ти/ви е удобно.

Веч, това моето напречно бебешко прилежание било не съвсем безопасно. Cry Няма и 0,5% от бременните, при които се получавало. newsm78
Май ще се засиля към някой остеопат.

Rockmama2, детски в размер на 154? на дете ще получавате. За майчинството в България не е лошо там на място да поразпиташ. Работата и жилището са нещо относително.

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 13:21 от Мамунката

# 199
Биба Спароу, благодаря за отговора...  bouquetМислим си за Мюнхен, Хайделберг или Хановер

# 200
Благодаря на всички!!!! Hug Hug Hug Hug

# 201

Веч, това моето напречно бебешко прилежание било не съвсем безопасно. Cry Няма и 0,5% от бременните, при които се получавало. newsm78
Май ще се засиля към някой остеопат.
.
Засилвай се непременно! Аз съм много доволна. Оня ден ми оправи още една блокада по гърба.
А теб да те чакам ли?
Моя Зрънчо и той днес на прегледа беше напречно, ама той много шава. Няма да остане така. Пък съм го и заплашила отсега, че ще играе ножа, ако не ме слуша.

# 202
Медиамаркт правят такива номера с гаранциите и zатова веЕч не праzарувам нищо при тях. Про Маркт и особено Сатурн са друга работа.
ПРактикер са голяма теска с това 20% ... дръбнн брън. Всичко им е скъпо.

# 203
ПРактикер са голяма теска с това 20% ... дръбнн брън. Всичко им е скъпо.
ОБИ са по_скъпи от Практикер,а като дойдат оЩе 20% по_малко си е голяма раzликата  Wink

# 204
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
оля,

свеки идва в събота на гости  Shocked
вчера бях информирана ooooh!

Котаранке, сподели тайни за приготвянето на галактобурико Wink
ако все пак решат да пият кафе в нас, ще тествам дали го е опитала след 2-седмичен престой в Гърция. Mr. Green

# 205
свеки идва в събота на гости  Shocked
Е, няма само ти да й ходиш на гости Wink Нека и тя малко Simple Smile

# 206
Като ви се правят на интересни в магаzина, обърнете се направо към проиzводителя  Peace

Рокмама, от иzброените градове положението в Мюнхен е най напрегнато откъм жилиЩа, 4ети малко на zад, коментирано е съвсем скоро. В Хановер няма проблем и не са и толкова скъпи, zа Хайделберг не zнам. За другото са ти каzали ве4е  Peace

Мамун, не zнам дали остеопат може да помогне zа положението на бебето  Thinking Стискам ви палци   Hug

# 207
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Е, няма само ти да й ходиш на гости Wink Нека и тя малко Simple Smile

тъй де... Sunglasses
дано не вали Peace, ще можем да се мотнем нейде. тя идва на шопинг  Laughing

лошото е, че като ида там има план за престоя ми, като дойде тук пак идва с план... ooooh!

# 208
Здравейте мами Grinning.Имам нужда от малко информация.Има ли сред вас мами които живеят в Nurnberg или около града,за да ми дадат такава.
Благодаря предварително.

# 209
Като ви се правят на интересни в магаzина, обърнете се направо към проиzводителя  Peace
Подкрепям Peace Производителите не са толкова дребнави. А това, дето са го казали ан Чика, че като е стар модел се полагат само половината пари, въпреки гаранцията, е егати подигравката.
Преди 3 години си купихме кантар на Танита от ибей- нов с гаранция и т.н. Миналата година, точно един месец преди да изтече гаранцията кантарът издаде багажа. Нито си спомням от кой точно сме го купили, нито дали този изобщо съществува още. Писахме директно на Танита за проблема и те ни казаха да го пратим на едикой си адрес. След 2 седмици получихме чисто нов кантар с много повече функции и по-добър и нов модел. В писмото пишеше, че онзи модел нашия вече не се произвеждал и понеже не може да се поправи ни изпращат новия модел (който между другото беше 70евро по-скъп от стария, когато беше нов). Даже не си направиха устата да ни зарибяват с нещо на половин стойност, защото видиш ли, модельт е стар и няма друг начин ooooh!

Има ли сред вас мами които живеят в Nurnberg или около града,

Има, обаче в момента пече дупе по средиземноморието Wink
Като се върне....

Общи условия

Активация на акаунт