Мека мебел - 3

• 104 140
  • 500
  •   1
Отговори
# 405
Абе какви глупости говориш, дизайнери дрън - дрън! Дизайнерът ли ще ми каже в какъв дом да се чувствам добре?! Дизайнерът ли ще ми каже какъв цвят ме радва, "защото е модерен"?! То може да е супер дизайнерско да имаш осмоъгълна спалня и кресло с нокти и опашка в хола, ама на мен НЕ МИ ХАРЕСВА!!! Домът си е мой - какъвто ме радва, такъв ще го направя!

Пример: имам един гардероб от прабаба ми, който супер ме стопля всеки път като го погледна. Онзи ден идва една приятелка и вика: "Защо не я изхвърлиш тази вехтория?" Ми няма да я изхвърля, в това 80-годишно дърво има повече душа от всички модерни дизайнерски мебели, които съм виждала! Въпрос на вкус, това е!

Едното не изключва другото. Дизайнът се създава за да радва окото и да носи удоволствие на този, който ще го ползва. Ти може да се чувстваш удобно както в съвременна дреха с красив дизайн, така и в рокля от началото на века, но дали ще излезнеш на улицата в нея? Подобно е и с дома. С тази разлика че тук няма стар и нов стил. Има наличие или липса на такъв. Ако в 80-годишното дърво има стил, то има много повече право да бъде отколокто някоя нова талашитена история.
Истината е че хората не знаят в какво ще се чувстват добре и как да направят дома си красив. Те определно ясно си дават сметка че не разбират когато трябва да планират мебелите в дадено помещение, особено ако последното е малко по-сложно, но изобщо не подлагат на съмнение изборът на самата мебел или цветове. А грозният дом доста по-рядко е такъв поради неправилно разположение на мебелите. За това най-често имат вина мебели, цветове и материали.
С цветовете също много интересни са създаваните стереотипи. Пак пример с Колин и Джастин, те обичат провокациите и обичат да демонстрират на хората колко неправилно всъщност разсъждават. Казва стопанинът "мразя зелено", почти сигурно че интериорът ще бъде точно в зелено. Laughing Вижда го човекът на половин етап и се развиква- "това е отвратително, махнете го, никога няма да мога да живея с този цвят" Mr. Green И когато се завърши, собственикът плаче от щастие и не може да се нагледа.
Хората имат много неправилни представи за цветовете и за това в каква точно обстановка ще се чувстват комфортно. Няма лоши цветове, има лоша и неправилна употреба.

Ето ви снимки от интериорите им да поизплакнете очи и да сравните липсата на вкус, с хармоничният дизайн:

http://www.hgtv.ca/homeheist/Galleries/gallery.aspx?season=2&epi=1

# 406
Айде пусни снимки от твоя дом .

Ее, много искате. Laughing И аз искам дома на Лили Иванова в бгмама и от нея самата, ама няма. Laughing Моят дом- само на официални сайтове или в списания, не и по форуми. Mr. Green Когато бъде публикуван където трябва, може и да ви го покажа. Grinning
Нещо много насериозно се взимаш май  hahaha
еееееееееее същото си мислех и аз сисето Hug
 Xenia на колко години си?Само много млад човек,идеалист и можещ да промени света ,мисли като теб Laughing
Хайде слез на Земята и недей никога ,като отидеш на гости  и НЕ те питат,да казваш дали ти харесва дивана или което и да е.Освен че е невъзпитано,но и много нагло да си мислиш ,че твоето мнение е меродавно.Никога не съм се интересувала ,какво мисли който и да е за това което съм облякла или което съм си сложила в дома.
Кажи къде ти е професионализма,след като ти ще казваш на клиентите си, кое е хубаво и модерно и кое не.Като ползвам дизайнер ,предпочитам той да се съобрази с мен  и това което аз харесвам ,а не на всяка цена да държи на модерното и собственото си виждане ,защото аз плащам и искам нещо ,което на мен ще ми хареса
И как  някой ще ми каже, какъв е цвета който аз харесвам newsm78

# 407
Elanor , в Галеро гледах на живо дивани на Иввекс  Peace

А тази фирма, за която говориш къде й е магазина в Пловдив и имаш ли идея тази маса колко струва, този модел отдавна ме е грабнал, но не знаех, че се продават в Бг  Praynig
Ходих вчера до Галеро, но точно този модел го нямаше  Tired
Фирмата, за която питаш има магазин точно зад бензиностанция "Итали" (на Брезовко шосе в посока търговиите отляво). Масата я има в доста разновидности и размери. Тази която аз харесах беше 60х90 см и струваше 222 лв.

# 408
  • Където е сърцето

Ето ви снимки от интериорите им да поизплакнете очи и да сравните липсата на вкус, с хармоничният дизайн:

[/quote]

Тези снимки дето си ги дала са пълна измишльотина.Как се манипулират хората само.Преди и след и на едната снимка прозореца от ляво на другата от дясно,на едната с един прозорец на другата с два.Те сигурно и стени са бутали. Laughing

# 409

Благодаря за този линк, някои от интериорите са наистина страхотни. Както стана въпрос по-нагоре обаче, аз например бих се ужасила, ако дневната ми изглежда по начина от 2 епизод (сините мебели и ужасните стени в синьо и бяло  Confused) или пък ако трябва да спя в спалнята със сините стени от еп. 4. Липса на вкус или  Thinking непоносимост към цвета.... не знам.

mdr, разбира се, че са бутали стени, и някои от снимкте са от различен ъгъл.... интериорите са реални, според мен, но просто някои от тях не биха ми понесли...

п.с. сега ги разгледах до край, ами това синьо присъства във почти всички интериори, явно съм дооооста зле със "вкуса" , ама не, не ми харесва...

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 22:24 от Elanor

# 410
еееееееееее същото си мислех и аз сисето Hug
 Xenia на колко години си?Само много млад човек,идеалист и можещ да промени света ,мисли като теб Laughing
Хайде слез на Земята и недей никога ,като отидеш на гости  и НЕ те питат,да казваш дали ти харесва дивана или което и да е.Освен че е невъзпитано,но и много нагло да си мислиш ,че твоето мнение е меродавно.Никога не съм се интересувала ,какво мисли който и да е за това което съм облякла или което съм си сложила в дома.
Кажи къде ти е професионализма,след като ти ще казваш на клиентите си, кое е хубаво и модерно и кое не.Като ползвам дизайнер ,предпочитам той да се съобрази с мен  и това което аз харесвам ,а не на всяка цена да държи на модерното и собственото си виждане ,защото аз плащам и искам нещо ,което на мен ще ми хареса
И как  някой ще ми каже, какъв е цвета който аз харесвам newsm78

Всъщност, този който търси професионлна услуга я търси точно защото професионалистът знае кое е хубаво и  кое не. Това е учил и това му е работата, да знае. Ако всички знаеха и можеха, тази професия нямаше да съществува.
Може да е невъзпитано и нагло, но аз си казвам всичко което мисля за интериора на даден човек дори да не ме пита. Mr. Green Професионално изкривяване. Blush Който не желае да слуша коментари, не ми го показва. Laughing

Като стана дума за мека мебел и за средства... Тук, в този пример, виждате ли диванчето? Третата снимка, 17 епизод. Това е диван с безупречна форма с много стил. Стопаните са го взели от познат който искал да го изхвърли. Диванчето само е претапицирано и вече струва луди пари, т.к. дизайнът му е перфектен.

http://www.hgtv.ca/homeheist/Galleries/gallery.aspx?season=1&epi=17

# 411

Интересно. Не разгледах всичко, но попаднах на поне 2 неща, в които вариантът BEFORE ми хареса повече от AFTER.

# 412

Тези снимки дето си ги дала са пълна измишльотина.Как се манипулират хората само.Преди и след и на едната снимка прозореца от ляво на другата от дясно,на едната с един прозорец на другата с два.Те сигурно и стени са бутали. Laughing
[/quote]

Разбира се, някъде и стени са бутали. Защо реши че са измишльотина? Това е работа на дизайнера освен всичко- да препланира помещенията по най-добрия начин. Това не са само снимки, това са епизоди, в които се показва пълната трансформация. Но вие не можете да видите видеото- то не е достъпно извън Канада.

# 413
Може да е невъзпитано и нагло, но аз си казвам всичко което мисля за интериора на даден човек дори да не ме пита. Mr. Green Професионално изкривяване. Blush Който не желае да слуша коментари, не ми го показва. Laughing

[/quote]
Сигурно и не те канят повече.
Не прави неискано добро  bouquet
Много си нахъсана,добре,но порасни малко и не си мисли че си само ти си учила и знаеща Peace

# 414
  • Където е сърцето
Да то като се има предвид ,че на запад къщите им са от дърво явно в това предаване ли е или каквото е там направо заравняват къщата и започват строежа на нова и по идея на такива вещи дизайнери като теб.

# 415
Да то като се има предвид ,че на запад къщите им са от дърво явно в това предаване ли е или каквото е там направо заравняват къщата и започват строежа на нова и по идея на такива вещи дизайнери като теб.

Grinning Всъщност, Колин и Джастин са ирландци и доста преди да се преселят в Торонто са си работили по подобен начин в Англия. Там къщите не са дървени. Преустроява се в по-голяма или по-малка степен почти всякакъв вид строителство. Сигурно в България масово не се остъкляват и отварят балкони?

Цитат
Сигурно и не те канят повече.
Не прави неискано добро
Много си нахъсана,добре,но порасни малко и не си мисли че си само ти си учила и знаеща

Канят ме по-често отколкото мога да си позволя да посетя. Mr. Green Най-често и преди да съм си изказала мнение ме тормозят с въпроси и проблеми.
Разбира се че не само аз съм учила. Никога няма да кажа на хубавото лошо ако нещата наистина са добри. Това не значи че трябва да си затваряме очите пред грозни и неприемливи неща.

# 416
 Laughing
няма смисъл повече да пиша

# 417
повечето интериори не ми харесаха.навсякъде преобладава омразното ми синьо.нека да не разбирам от дизайн обаче ако съм наела дизайнер очаквам да се съобрази с моите желания и ако въпреки това ми боядиса в синьо ще го удуша.това че някой не харесва стила който на мен ми допада или не харесва цветовете които аз харесвам не му дава право да нарече домът ми грозен,кичозен и мен човек без вкус.просто харесваме различни неща

# 418
  • Варна

Към момичетата, които четат тук и в другите теми за дизайн:
xenia казва някои верни неща, но по такъв неумел начин, че обикновено остава неразбрана.
Все се каня да й предложа да се прекръсти Касандра, явно някой я е проклел.  hahaha
Като цяло прави обобщения, които нямат никаква база, но тъй като е възприела "похвалния" прийом от клюкарника да налага мнение с многократни постове, току виж някой й повярвал.

Към xenia:
Ти откога пък стана дизайнер?! Thinking
До преди година нямаше никакви индикации, сега те гледам, че се рекламираш наляво и надясно. Rolling Eyes
Ако си записала нещо да учиш, хубаво, ама недей да ми говориш за "професионално изкривяване" и "снимки по списания", че ме насълзяваш.  Mr. Green

Погледнах линка на ирландците, някои работи ми харесаха, но голяма част са на ръба на кича и освен това им липсва онази лекота и изящество, които балансират и по-фрапиращия дизайн.

А модата от 80-те години вече се завръща много сериозно, така че не обобщавай!

Хубаво е да си създаваш по-гъвкаво възприятие за модата в интериора, не само теченията от преди две години са хит и трябва да присъстват в обзавеждането.
Ти, ако си кадърна, ще можеш да направиш великолепен интериор и с този диван, който определи като "грозен". Whistling

# 419
Синьото е страхотен цвят. Действа успокояващо и умиротворяващо, и увеличава зрително пространството така, както нито един друг. Любимия цвят на западния свят и с много силно присъствие навлиза в модните тенденции от няколко години. За тези на които им е студено в синьо, тюркоазеното е по-топлия вариант и не по-малко модерен.

Риа защо този тон? Поддържаш си формата? И преди година, и преди пет, индикациите винаги са си били на място. Само не разбрах ти с какви индикации си.

80-те никога не са били и няма да бъдат на мода. Освен да не казвам къде.

Кич у Колин и Джастин? Моля? Къде по-точно? Конкретната снимка и местенце където съзря кич, ми покажи!

С такъв диван нормален интериор и Господ не може да направи, моля ти се.  Mr. Green Варианта е да се разглоби и поизреже солидно преди да се претапицира.

Общи условия

Активация на акаунт