Мека мебел - 3

• 104 140
  • 500
  •   1
Отговори
# 390
От 30-те и аз бих си купила. Най-добрия дизайн е създаван точно тогава и всичко правено тогава е абсолютен хит в момента. Но 80-те са абсолютно безлични, безвкусни и кичозни. Това е типична мебел от онова време, супер демоде.
По-добре мнението ми сега да подразни, отколкото да получи грозен и преждевременно остарял дом, който ще дразни цял живот. А утре някой и директно в лицето и ще и го каже.
Ксения , пусни някой модел , който става според теб , но не някой дизайнерски тузарски , а един такъв за простолюдието

# 391
Не от 80-те,и от 30-те години да е,харесва ли ми,удобен ли е,бих си го купила.Много ме подразни изказването на Ксения!Бъди малко по-сдържана,не засягай по такъв гаден начин хората!Грозно е!

От 30-те и аз бих си купила. Най-добрия дизайн е създаван точно тогава и всичко правено тогава е абсолютен хит в момента. Но 80-те са абсолютно безлични, безвкусни и кичозни. Това е типична мебел от онова време, супер демоде.
По-добре мнението ми сега да подразни, отколкото да получи грозен и преждевременно остарял дом, който ще дразни цял живот. А утре някой и директно в лицето и ще и го каже.

Само се чудя какво правиме когато му мине модата на "абсолютния хит в момента"? Сменяме дивана ли?! Всяка година?! Ами ако догодина дойде модата от 80-те и стане "абсолютен хит" ти ще си сложиш ли такива дивани?

Няма начин 80-те да станат на мода. Има мебел която си е стилна за всички времена, и друга която си го няма.

Гледам в момента Колин и Джастин и ми е смешно на колко тактични неща подскачате. Grinning На мат и маскара правят вкуса на клиентите си като ги осмиват на цял свят. Изнасят им мебелите на улицата и обсъждат колективно с минувачите. Накараха ги да носят тениски с надпис "нямам никакъв вкус". Mr. Green

Това са едни от най-талантливите дизайнери, които съм виждала, но това няма значение. Дори с тяхната английска тактичност, явно демонстрират, че без директно назоваване на нещата с истинските им имена, нещата просто не стават. Хората не се променят и продължават да си хвърлят парите за уродлива мебел, да живеят в уродливи жилища.
Гости които самите те си нямат вкус, много възможно и нищо да не кажат, но аз лично не пропускам, ако ще колкото ще да ми се сърди домакинята. Явно съм абсолютно невъзпитана. Laughing

ana_karenina, няма разделяне на дизайнерски тузарски и на такива за простолюдието. Пак пример от Колин и Джастин ще дам. Те помежду другото опитват да понаучат на нещо хората, друг е въпросът колко се възприема, но... Та, водят едно семейство в ателие. Показват им една стара пейка и питат бихте ли си я купили. Стопанката казва- "Никога. Не събирам вехтории". Тази пейка наистина е била просто изхвърлена. Минават в съседното помещение- същата пейка преправена и боядисана изглежда разкошно. На етикета цена от 2200 дол. Grinning
Не знам дали ме разбра какво исках да кажа с този пример. Формата на дадена мебел е страшно важна. Като говорим за мека мебел- форма и конструкция. Дамаска и прочее неща, са нещо, което лесно може да бъде променяно. Ако избереш добра съвременна форма и здрава конструкция, вече си на 90% успяла с правилния избор. Не е нужно да е нещо ексклузивно и дизайнерско. Но е задължтелно формата да отговаря на критериите на добър дизайн. Ако не, да може лесно да бъде променена така че да отговаря.

# 392
Смятам,че само един голям комплексар би се тревожил какво ще си помислят гостите,приятелите,съседите....пък и какви приятели са,ако не уважават моето право да реша как да си обзаведа апартамента!Имам си самочувствие,не защото имам еди си какви мебели,еди си колко модерни,а затова,какъв човек съм!И обкръжението ми са хора като мен.Съжелявам,аз не разбирам как може да се сложи на първо място модерното в момента,от това,което харесвам,което ми е удобно,МОЕТО предпочитание,пък нека безвкусица да е!Просто не държа  на тези неща!Но явно за други са от огромно значение.

# 393
Смятам,че само един голям комплексар би се тревожил какво ще си помислят гостите,приятелите,съседите....пък и какви приятели са,ако не уважават моето право да реша как да си обзаведа апартамента!Имам си самочувствие,не защото имам еди си какви мебели,еди си колко модерни,а затова,какъв човек съм!И обкръжението ми са хора като мен.Съжелявам,аз не разбирам как може да се сложи на първо място модерното в момента,от това,което харесвам,което ми е удобно,МОЕТО предпочитание,пък нека безвкусица да е!Просто не държа  на тези неща!Но явно за други са от огромно значение.

Въпросът е че по това което избираш за свое, се съди за самата теб. Видът на жилището ти е като видът на дрехите ти или твоят собствен външен вид. Може да си много богат духовно, много умен, образован и начетен, но ако изглеждаш като клошар, си и възприеман горе-долу като такъв. Аз знам пример на една лекарка в София, на която и се смее цяла поликлиника, че и цял квартал заради външен вид. Наскоро я гледах при Милен Цветков и се чудех още ли ходи с пазарската торба на точки. Laughing

# 394
Тогава какво да правят хората,които нямат възможност да са винаги в крак с модата,да се заврат в миша дупка ли,да не ги вижда никои,за да не ги сочат такива като теб!?На мен ми става жално и съчувствам на хора,простичко облечени,но в никакъв случай няма да им се подигравам!Явно ценностната ни система е различна.Всеки има право да си степенува приоритетите.

# 395
Тогава какво да правят хората,които нямат възможност да са винаги в крак с модата,да се заврат в миша дупка ли,да не ги вижда никои,за да не ги сочат такива като теб!?На мен ми става жално и съчувствам на хора,простичко облечени,но в никакъв случай няма да им се подигравам!Явно ценностната ни система е различна.Всеки има право да си степенува приоритетите.

Тук не става въпрос за липса на възможности, дай да се разберем. Този диван не струва малко пари. Нито докторката е такъв малък доход, че 20 години да ходи с една пазарска чанта и едно и също плетено елече.
Всичко това е въпрос на липса на елементарен вкус, а това пък от своя страна, са някакви пропуски в културата на човек. Като си говорим за малки възможности, по-горе дадох примера с изхвърлената пейка. Просто не можете да си представите хората какви разкошни неща изхвърлят и какви абсолютни боклуци купуват.

# 396
Не можеш да знаеш и да си правиш такива изводи за хората.Лекаркато може да има близък болен,или да помага на децата си,или да изплаща жилище,или....безброй са вероятностите.Ти тази докторка,освен че си я огледала хубаво,чу ли я какво каза?!
Пропуските в културата на човек  за мен са съвсем други.Казали хората-по дрехите посрещат,по ума изпращат!

# 397
Не можеш да знаеш и да си правиш такива изводи за хората.Лекаркато може да има близък болен,или да помага на децата си,или да изплаща жилище,или....безброй са вероятностите.Ти тази докторка,освен че си я огледала хубаво,чу ли я какво каза?!
Пропуските в културата на човек  за мен са съвсем други.Казали хората-по дрехите посрещат,по ума изпращат!

Ами аз я познавам много добре, по простата причина че беше лекар на детето ми когато то беше бебе. Елекът от тогава не е сменила. Laughing Тя е стара мома, никога не е била омъжвана. Много богата от реституции, има купища имоти на пъпа на София и е с много известно потекло. Но всичкото това не и пречи да живее като клошар. Нали знаеш този тип хора, които си поделят 1 банан да стигне за закуска, обед и вечеря, ровят по кофите, а след смъртта им се оказва че имат милиони на спестовна книжка. Нещо от сорта.

# 398
  • Където е сърцето
Айде пусни снимки от твоя дом .

# 399

Ее, много искате. Laughing И аз искам дома на Лили Иванова в бгмама и от нея самата, ама няма. Laughing Моят дом- само на официални сайтове или в списания, не и по форуми. Mr. Green Когато бъде публикуван където трябва, може и да ви го покажа. Grinning

# 400
  • София

Ее, много искате. Laughing И аз искам дома на Лили Иванова в бгмама и от нея самата, ама няма. Laughing Моят дом- само на официални сайтове или в списания, не и по форуми. Mr. Green Когато бъде публикуван където трябва, може и да ви го покажа. Grinning
Нещо много насериозно се взимаш май  hahaha

# 401
  • Където е сърцето
 Ти толкова известна личност ли си че ние простолюдието неможем да видим какво си сътворила във вас?А и е редно след като толкова много критикуваш доста потребители тук да покажеш и ти нещо и ние да си кажем мнението по твоята работа.Не ми харесва начина ти по които се отнасяш с потребителите в доста от темите.

# 402
Ти толкова известна личност ли си че ние простолюдието неможем да видим какво си сътворила във вас?А и е редно след като толкова много критикуваш доста потребители тук да покажеш и ти нещо и ние да си кажем мнението по твоята работа.Не ми харесва начина ти по които се отнасяш с потребителите в доста от темите.

Ако за един обикновен човек жилището му е визитна картичка, то това важи със стократна сила за един интериорен дизайнер. Защото цената на творчеството на всеки човек на изкуството се гради и с реноме. А реномето зависи и от начина и мястото на представяне на произведението. На някой може да не му пука да си показва дома по форуми, но на друг директно му зависи работата и бизнеса от подобни неща.

Колкото до отношение...за какво говориш? Прекрасно ми е отношението, ако не беше такова, нямаше да и кажа на Петя всичко това. Да си прави грозен дома, неин си е, нали така? Неисканата помощ също е помощ. Диванът и е още в магазина, не е късно да се откаже и да си върне парите.

# 403
Абе какви глупости говориш, дизайнери дрън - дрън! Дизайнерът ли ще ми каже в какъв дом да се чувствам добре?! Дизайнерът ли ще ми каже какъв цвят ме радва, "защото е модерен"?! То може да е супер дизайнерско да имаш осмоъгълна спалня и кресло с нокти и опашка в хола, ама на мен НЕ МИ ХАРЕСВА!!! Домът си е мой - какъвто ме радва, такъв ще го направя!

Пример: имам един гардероб от прабаба ми, който супер ме стопля всеки път като го погледна. Онзи ден идва една приятелка и вика: "Защо не я изхвърлиш тази вехтория?" Ми няма да я изхвърля, в това 80-годишно дърво има повече душа от всички модерни дизайнерски мебели, които съм виждала! Въпрос на вкус, това е!

# 404
 Peace,страхотен пост,напълни ми душата!

Общи условия

Активация на акаунт