Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 4

• 39 435
  • 267
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря за линковете.
Да, и ние мислим да е в светли тонове защото нямаме прозорци на таваните, а само на стените.
В линка, който съм дала със снимки от къщата има една снимка от голямото общо помещение със стълбище. Това е най-големия пробелм относно таваните...

ох.. хем го мислех по време на проектирането, а сега след като къщата е напълно готова всичко се промени.
И при вас ли е така?

# 181
Anneese, и при нас прозорците са само на стените, но са много , така че ще е светло. При нас стълбите са долу горе в средата на сградата и се получава нещо като малко антре . В западната част ще е банята, а на юг и изток са спалните. По план трябва да сме готови през септември и тогава ще кача и снимки, за да ми дадете и вие идеи Wink . Все си е друго някой да погледне отстрани.

Сега разгледах пак това което си качила като снимки. При теб има много повече височина отколкото предполагах. Имаш и доста отворени пространства. В къщи имаме декоративно разделение между кухнята и трапезарията със малки вградени лампички( изглежда като един тригер напречно между стаите), които са почти незабележими. През деня изглежда едно цяло, а вечер като сме в трапезарията и са светнати някак си отделят помещенията много явно. Аз бих се замислила по- скоро какви светлини и къде ще сложа.   newsm12

# 182
Надали моят отговор за отоплението е интересен поради това, че може би не на всякъде има газификация.
Та както съм писала и по-рано - ние сме на газ. Най-мързеливото  Grinning и най-чистото по мое мнение отопление.

Anneese, нашите планове засега също са за газ, макар че районът не е газифициран. Ще си имаме котелно, и ще зареждаме.

# 183
  • густо майна Филибето
А този камък как ли ще се почиства, дори от леките опушвания  newsm78, които неминуемо ще има...с годините?
При опушване на бялата камина ще й личи повече Wink Повече ме притеснява опушването на стените и таваните, особено ако не сколасат комина ooooh! На тази малко сажди по камъните ще придадат даже някакво очарование Simple Smile
chudovisteto, и на нас много ни харесва втората камина, дразни ме прилежно наредения  камък над камънаците. Не знам само ако решим да я правим,как ще се справим с носенето на тия скали Grinning Намерили сме големи камъни за градината и езерото, но са гранит, вече е уреден превоз и разтоварване с кран, но не са подходящи за тази камина Confused

# 184
  • Варна
При нас е с камък ,но жълтеникав и не се забелязва нещо фрапантно като сажди,но стените....вече ги пребоядисах след зимния период.
Там ,където има огън, има и пушак(да не говорим, че допълнително създававаме нов цвят на стени и таван от цигарен дим)
.Има и слугуване, но определено си струва в зимните месеци,създава неверояна атмосфера..

Последна редакция: сб, 28 юни 2008, 21:13 от Nushlem

# 185
ние точно в момента умуваме над отоплението. засега сме се спрели на варианта с термопомпата, но не е окончателен.
камина ще имаме, но само с декоративни функции. в една то къщите ни имаме камина с водна помпа и не съм особено очарована. в хола, където гори огъня е много топло, а по другите стаи студено.
аз бих била най-доволна, ако имаме газ, но не знам кога ще газифицират квартала.
камините, които харесвам са вградени като картина в стената, нещо в този стил:
 http://www.kaminite.com/, стоманени камери, модел авалон.
ще пусна още линкове по-късно.

# 186
Ето ме пак ! Не издържах до понеделник и малко починах след пътя и айде тук.  Hug
 ljuboznatelna , втората камина е невероятна! Peace Влюбих се в нея и като нищо може да ти открадна идеята.При нас нещата от една страна са готови от друга - спънки!  Sad Желязото е купено , количествената сметка е готова , чакаме оферти за бетона , който между другото в един преден пост ми избяга с две нули  Joy - 500 кубика е, всички документи от общината излезнаха за няма и седмица.
 Някой беше питал за времянката.При нас там се яви в момента проблема.Имахме предварително подписани договори с ВИК и ЕВН , които се оказаха нищо незначещи хартии.С ВИК се оправихме бързо , с ЕВН - бавно и то донякъде.С много усилия успяхме да си издействаме трафопост / тъй като парцелите са със сменен статут и няма в близост/ , който да не е за наша сметка , получихме уверенията , че ще бъда построен едва ли не за 3 дена , но ..........винаги има но !  Laughing процедурата по документацията се оказва препъни камъка - дълга и широка около 2-3 месеца.Отново с усилия /разбирайте връзки , че няма друг начин/ успяхме от страна на ЕВН да задействаме процедурата , остана общината и външния изпълнител.По-големият проблем е че без трафопост няма времянка! Та сега ще се борим пак с вятърни мелници , дано успеем да съкратим процедурата поне до 1 месец , та август да започнем.  Praynig

# 187
Добро утро,дами
нищо ново при мен,минавам само да ви пожелая ползотворна и по хладна седмица.
Диди хубаво е че си си починала,сега с нови сили напред Wink

# 188
  • густо майна Филибето
ох.. хем го мислех по време на проектирането, а сега след като къщата е напълно готова всичко се промени.
И при вас ли е така?
Аз до архитекта не съм стигнала още, но си проектирах вече трето разпределение, ако се забавят нещата, кой знае какво още ще ми дойде на ум. Представям си като я видя построена... Laughing

***Диди*** :Р, кради идеи спокойно Simple Smile Камината е арт и камъните никога няма да са еднакви Wink
Ние имаме късмета да вземаме ток от съседа, сложихме си само електромер. Това временно, разбира се.

# 189
ЕЙ НЕЩО ТАКОВА ще ми е барбекюто   Peace даже и място съм му  намерила ..в единия заден край на двора, дето е със странна форма и за друго и без туй не става  Joy
много ми харесват подобни камънаци  thumbsup
исках и камината в хола да е подобна ...но не се спазарихме с мъжо  Sick той иска кръгла и отворена от вси страни да виси по средата  newsm78 от подобен вид   Thinking

# 190
ВЯРА , много е хубава идеята за барбекю и аз харесвам този стил.Но аз се отказах  изобщо от барбекю , защото имам и на вилата , който е на 12 км, от къщата , а и май много ще ми стане !  Joy

А за кръглата камина , няма начин да не те поздравя !      bouquet    Аз се вманиачих на тази тема и в предишни публикации съм поствала модели.Заради тази камина се забавихме с проекта да въртим помещенията , та коминът да отговаря на изискванията , а и за нея проектирах цяло отделно помещение с полукръгла фасада и френски прозорци !

# 191
ВЯРА , сега поразгледах по-подробно модела на кръглата камина.Изобщо не е нужно да взимаш толкова скъпо съоръжение и даже и да не ти харесва.Има начини да си направиш облицовката , както на теб ти допада и максимално да се доближава до стила на барбекюто , което харесваш!  Peace Хем ще е кръгла за радост на мъжа ти , хем ще е в твоя стил на облицоване !

# 192
Добро утро от мен Hug

При нас има малък напредък . Вторият етаж е напълно завършен и тази седмица започват подготовка за втората плоча. Дано успеем със сроковете и да си имаме покрив до края на септември.  Много ми олеква като чета през какви перипетии минавате и колко проблеми ви създават институциите. Аз само проверявам няколко пъти седмично какъв е прогреса  Mr. Green. Някак си не ми е много интересно на този етап, но стигне ли се до обзавеждане съм в стихията си.
  Много ми помагате с тези линкове на български производители, които публикувате. Прави ми впечатление, че в България повечето от нещата са много по-скъпи отколкото в Англия newsm78

# 193
ААА за камината е ясно вече, че ще е кръгла и метална по средата на етажа  Joy вече се съгласих, даже има няколко варианта дето много ми допадат, ама не можах в момента да намеря да ги постна  hahaha
А барбекюто  Peace ще го има със сигурност ... първо, че с 3-ма месоядни мъже у дома само това ме спасява  Rolling Eyes мъжа ми обича да прави скари и т.н, така, че ме отменя с обеди/вечери периодично по тоз начин  Hug а и ще си нареди камънака самичък, както го измислим и ще стане супер  newsm10 сигурна съм  Joy
.......само да стигнем до барбекюто  smile3555 че с тези забавяния покрай къщата  smile3511 ще видим кога ще е  Thinking

# 194
MamaChrisi , сигурна съм че ти става по-леко !  Joy Друго си е като разбереш , че има и по-тежки случаи от твоя ! Успех със сроковете до септември !   bouquet

ВЯРА , ние не сме месоядни та леко се простихме с идеята за барбекю , а и винаги има варианти. Peace За кръглата камина много внимавайте за правилата за комина ,да не береш ядове после.При моята няма да се вижда нищо метално , освен скарата , където ще се нареждат дървата. Имам цяла папка с такива камини , само трябва да я кача в нета и ще ти пусна линк , ако те интересува.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт