Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 4

• 39 426
  • 267
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Привет и от мен  Hug  ние бяхме малко на почивка, правихме кръщене на децата, та затова се позатрих малко.
При нас нищо ново, чакаме си проекта които трябваше да е готов на 30 май, после на 15 юни, после за 25 юни, сега го чакаме до края на седмицата уж да е готов  Praynig
Вече започнах да полудявам, защото имахме планове и надежда да почнем и да завършим грубия стоеж тази година, но като гледам нещата май догодина ще се почва  #Cussing out заради тъпата арх. и несериозността и  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Страхотни линкове сте дали за барбекюта, ние 100% ще си направим, защото много обичаме скари, за камина през седмица си меним мнението, и се чудим какво да правим  newsm78 дай боже до там да стигнем ще го решим и този проблем  Mr. Green

# 196
Имам цяла папка с такива камини , само трябва да я кача в нета и ще ти пусна линк , ако те интересува.  Peace
пускай...пускай, докато стигнем до етап за камина има още много да я умуваме, така, че помощ не отказвам  Joy

# 197
  • в моя свят на мир и любов
  Сега и да се похваля след 2 месечно чакане в събота ще ни докарат пелетната камина/с водна риза/ и ще пробваме парното. Дано всичко е наред Peace
    И въобще интересно ми е , вие как ще се отоплявате. Ако сте го обсъждали, извинете, ще се върна да чета,
 http://www.kaminite.com/

Аз мислех да си слагам котел на пелети, но никъде не можах да намеря информация какъв е разходът на пелети на час за отоплание примерно на 100кв.м., и колко всъщност струва един килограм пелети.

Ако имаш подобна информация, би ли я споделила?

# 198
  • Пловдив
Е добре де, но тези камини, които сте показали не отопляват ли само едно помещение или  са с вградени водни ризи и за останалите? Т.с. това основното отопление за цялата къща ли ще е? Не само интериорно решение!? Питам не за друго, ами аз съм от зиморничавите и това е най-важния за мен момент от целия строеж, а за да се отоплят 2 етажа от по 100 кв. м. примерно трябва час по час да се мъкнат дърва., което като видна мързелана ми се струва тежичко.

Диди, и аз ще те помоля да пуснеш каквото там намериш относно камините.  Благодаря предварително. Много ми е болна тази тема.

Пфу...вече започнахме великия сблъсък с институциите.  #Crazy

Успех на всички... newsm10

# 199
AlexaS , може би съм пропуснала ,но щом започвате великия сблъсък с институциите , значи си намерила мечтаното местенце ? Там където искаше ли е ? Не се предавай без бой и успех !  Peace

За камините , всъщност имам само кръгли , а знам че ти харесваш друг модел.Ще ги кача в нета и ще пусна линк.А за отоплението - както си го направиш.Кръглата при на с ще е интериорна и това е най-голямата мъка на мъжа  Laughing , а тази в неговите помещения ще си я прави и да отоплява , но не съм запозната , защото съм оставила всичко на него.

Ето линк за такъв вид отопление:

http://getco-bg.com/main.html вляво на цялостно отопление

# 200
здравейте,
и ние мислим да е с въздуховоди и да служи за отопление ...ама ще видим  newsm78
сега в къщи сме с камина с водна риза и радиатори и зимата си е супер...но е по малко жилище.... с къщата още не ми е много ясно как ще се получи  Thinking

# 201
  Здравейте, мацки!
  Камините и барбекютата от линковете са страхотни. Останаха ми очите. Пожелавам ви да си ги направите , а и на барбекю да ни поканитеHug
  luda, съвсем точен отговор не мога да ти дам защото много зависи от температурата, която ще поддържате. При нас камината е с електроника, на която мога да си задам градусите които желая, като всеки градус по ниска температура намалява разхода на гориво с 6% . Доколкото помня в нашия конкретен случай при отопление на 100 квадрата и температура около 20-22 градуса трябва разхода ни през студените дни да не надвишава 120-150 лева, минималният разход на час е 0,6 килограма , но макса не го помня. Цената на тон е между 260 лв до 380 лв. Зависи от производител, доставчик и т.н. Вече има и български пелети.Като сравнение ще кажа, че е доста по евтино от тока и газта и леко по-скъпо от дърва и въглища, но удобството е несравнимо. Зарежда се веднъж камината на 12 часа, а се чисти веднъж на 3-4 дни.Много е чисто и не опушва, от един тон остава 10 кг пепел. Аз избрах този вариант заради удобството и липсата на хамалогия, а за мен е важно и това, че  е екологично гориво. Когато му казах на мъжа ми за този вид отопление, той ми каза, че съм луда, но сега сме с това отопление Twisted Evil Мисля, че има голямо бъдеще!
 AlexaS , при нас е точно инсталация, една камина с водна риза, свързана с радиатори и бойлер със серпентина за потопляне на вода. Този вариант е за жилище до 120-130 квадрата максимално, за по голямо пространство трябва котле.
 kimba77 , ще има време за грубия строеж, строи се до ноември-декември, само да не е много студено Peace

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 11:11 от Rady

# 202
  Здравейте, мацки!
  Камините и барбекютата от линковете са страхотни. Останаха ми очите. Пожелавам ви да си ги направите , а и на барбекю да ни поканите:hug:
OOO нека само да стигнем до барбекюто и по съседски веднага ще го палнем  Peace

# 203
Ето част от камините , че повечето ми са на другия комп.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=259369&view=1&photo=1

# 204
ехооо
здравейте ентусиастки... вчера се завърнахме от прекрасна почивка и продължаваме дерзанията...

Няма ново при нас, документите са в общината и чакаме... ще ида да ги проверя другата седмица де  Mr. Green

# 205
  • Пловдив
Диди, благодаря за камините. Не че не харесвам от този тип, а си падам по изчистените и леко груби форми, но си откраднах много добри идеи.   bouquet   

luda, относно пелетите някъде, запилявайки се из форумите четох, че за около 80 кв.м. жилище са необходими около 700 кг. на месец (естествено пиша около, Rady е пояснила). В зависимост от камината дозата на час се контролира, според зададена предварително температура....

При мен отпада варианта на камина на пелети, вероятно котел или нещо подобно, нооооо.... newsm78 мъжа ми ме затрупа с разни други варианти, пиролизни котли и тем подобни...теоретични лекции, от които нищо не разбрах.

# 206
AlexaS , не обръщай внимание на онези кичозните  Joy - тях съм свалила заради някой детайл или форма !   Laughing

# 207
 Добро утро дами!
  AlexaS, мисля, че  около 700 кг. при квадратура 80 кв.м. ,  за месец  е доста, това би било ако камината работи 24 часа на максимална степен, но тогава би било твърде топлоPeace , но пък е възможно де, имам познати дето зимата виреят на 28 градуса вкъщи
  ВЯРА , и аз чакам с нетърпение да го докараме до барбекю, а живот и здраве докато стане барбекюто ще си пием кафето на верандата у нас  Grinning

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 08:53 от Rady

# 208
   ВЯРА , и аз чакам с нетърпение да го докараме до барбекю, а живот и здраве докато стане барбекюто ще си пием кафето на верандата у нас  Grinning
става става  Peace само да се разберем със "т.." съседи  #Cussing out че сега не ми се и ходи натам  Sick и действаме  Joy

# 209
  • в моя свят на мир и любов
А как според вас се изчислява колко киловата трябва да ми е камината, за да ми отоплява примерно 100кв.

Общи условия

Активация на акаунт