Просто чувствителна кожа или...

• 7 883
  • 95
  •   1
Отговори
# 60
Кекла, съжалявам да прочета, че отново сте имали проблем, но поне е стеснен!
Оф,
не мога пак да не спомена, че имам чувството вече че това е само при изключително кърмените деца и късно захранени...

ИНаче, Максини, погледни по-горе и аз описвам, че алерголожката ни предписа плавен прием към млечни като се пие и Зиртек, но това беше през 8  м на детето, и аз тогава отказах, не исках лекарства. Изчаках до сега, но промяна няма. Иначе е рано аз каквито и да било тестове за алергии.
Кекла, и моята ще тръгва на есен на ясла, не съм се замисляла, че трябва да я привикна към ДК до тогава, макар да си мисля вече да я записвам и да я пробвам към какво ще реагира, аз не давам и нищо с яйце.

вие кърмите ли още, давате ли някакво АМ!?
На моята вече ще и давам някакво, сигурно Фризопеп, но най-вероятно скоро ще правя консултация отново с алерголог!
Голям проблем ми е тази алергия, и най-вече тежка мисъл.
Много трудно го преживявам самата аз. МЯсто не мога да си намеря!!!!!!!

# 61
  • Бургас
Аз още кърмя по 6-7 пъти някъде в денонощие. Допълнително към това от както стана малкия на 1г и 1м му слагам в кашите АМ но формула HA  и го приема добре не е имал проблеми. И аз си мислих за яслата, ако детето е с алергия ще бъде трудно да се храни там, защото в почти всички храни има мляко, може би само в основното за обяд няма(поне в нашата ясла) и не позволяват да се внася храна. По тази причина отложих тръгването за септември (а щеше да е юни).
При нас нещата започват май да отшумяват, последните дни хапва кис.мляко и сирене по малко без проблем, а доскоро се обриваше дори само да му се допре лъжицата до устата. maia4444 наистина явно се израства не се тревожи, при нас това започва да се случва на 1,5 год твоето детенце е по-малко.

# 62
  • Казанлък
Хей, Мая, не се притеснявай толкова, иди на консултация за твое спокойствие.. но това нашето лекарката дори не го нарече алергия и аз не съм съгласна,че е само при кърмените деца. Моето направи реакция от Фризолак.. дето е мляко за кърмачета.. мдам. И тя не яде много млечни, понякога кисело мляко, обаче нищо й няма вече. Относно яйцето.. аз не съм я захранвала много сериозно с яйце, но съм й давала храни, в които се съдържа и няма проблем. Записах я на таз кухня и да ви кажа.. ега ти свикването.. от три дни взимам от там ядене и вчера - малки късчета с найлон в едната манджа, днес - малка буболечка.. сготвена  Crazy ем то това е друга тема ама тъй ли се свиква към ясла?! Има там разни кремчета, които до колкото ми е известно и те се правят с мляко и няма проблем с тях. Проблемът ни е доста рядък явно и за това лекарите нещо се чудят какво става..ще мине, споко  Peace

# 63
Знам, че сте прави!
Знам че се израства!
Ама аз много психясвам на тази тема!
Щото съм я захранила свръх предпазливо, погрижих се за всичко, изчетох всичко
и пак не го избегнах!
Последното, до което стигнах като инфо, че това е ген. заложено!!!

Искам да се консултирам какво АМ да и давам, дали Фризопеп, дали някава НА формула...вие какво давате!

# 64
  • Казанлък
Аз продължавам да кърмя, не мисля да й давам никакво АМ, това, дето се изрина от него хем беше за новородени бебета.. не мисля,че е тенетично заложено това, защотот в семейството ни никой не е алергичен.. едно време аз съм имала проблем с храненето, но не алергичен, а изобщо не съм искала да ям и почти не съм била кърмена, тоест по неофициална информация яко кисело мляко са ни давали от съвсем малки.. едно време така са си гледали бебетата. А не съм била чактолкова стрикна в захранването, може би особено много в началото и до около годинка, но сега давам всичко, дори съвсем бях изключила за онези гадни чермени петна. аз забравих дакажа на алерголожката,че един път имаше реакция към козе кисело мляко.. което съвсем не се връзва с никакъв консервант.. или изобщо има еднакъв консервант и в сухото и в домашното кисело и в купеното кисело мляко Simple Smile абе и да го умуваме.. аз не мисля и не си го слагам толкова на сърцето и не мисля,че тази кожна реакция се дължи на мен и че не съм направила нещо както трябва. Честно казано аз самата не съм много по млечните продукти, не обичам прясно мляко, кисело много рядко ям, сирене може да се каже,че е по-често и кашкавал много рядко, ако се сетя. в такъв смисъл може да е генетично залоено нещо си, заради това, че аз не съм кой знае каква фенка на млякото и млечните продукти, въпреки,че са полезни и бла бла. Също и яйца не ям почти. Мая дръж се, децата са си здрави, това да ни е проблема, ако можеше всичко да е идеално.. каквото зависи от нас мисля сме го направили  Peace

# 65
Да, аз също още кърмя и от "алергията" остана само спомена newsm44. Мая, присъединявам се и аз към мнението на kekla за АМ. Преди време  си направих експеримент и намазах бузката на Ния с 3 различни вида АМ от приятелки (не си спомням какви марки точно бяха, едното беше за алергични деца) и имаше същата реакция-червени пъпчици, които след 15 минути изчезнаха.

# 66
Здравейте,момичета!
Изчетох темата и за първи път откривам сходство с нашия случай:
На 4 месеца се наложи да дохранвам дъщеря ми,тя изпи 5-10 мл мляко,защото не го хареса и последва 2 пъти повръщане на фонтан.Смених 5-6 млека и същата работа като освен повръщане започнаха да се появяват червени петънца около устата,където се е докоснало млякото.Последва посещение при гастроентеролог и диагноза АБКМ.Изписаха Фризопеп,но аз си възстанових лактацията и продължихме с кърмене като аз не спазвах никаква диета.Повече нямаше проблеми.
Захраних на 6 месеца,реших да дам млечна бананова каша-историята се повтори-от 1 лъжичка последва зверско повръщане и червени петна.Реших да отложа млечните.
На 10 месеца дадох козе сирене-нямаше реакция.
На 1 година дадох кис.мляко-един път повърна/дадох "Боженци"/,следващите пъти-не/дадох "Бор Чвор"/.
На 1г.1 месец започнах да прибавям ХА мляко към кашите,защото кърмех само сутрин и вечер.Няма никаква реакция.
На 1г.2 месеца реших да дам краве масло-никаква реакция.След това дадох и краве сирене-прие се добре.
На 1г.3 месеца й дадох млечна каша"Лека нощ" на ХИП в бурканче,която е с АМ и нямаше обрив и повръщане.
Няколко дена след това дадох плодов дует на ХИП с извара и плодове-всичко е ок.
Зарадвах се,че всичко е наред вече и понеже на 1г.3 месеца прекратих с кърменето по здравословни причини реших да й купя мляко за нейната възраст,защото ХА млеката се водят от 0 до 12 месеца.
Купих розов ХИП 3 и сложих само 1 лъжичка в кашата.Няма да ви казвам какво стана,толкова не съм я виждала да повръща,уплаших се направо.
И си останахме на хипоалергенно мляко.
Направо започвам и аз да си мисля,че е реакция към някоя съставка в АМ.

# 67
Ерота а какво точно и е АМ-то?
Питам, защото искам да се ориентирам към някакво, но пък сякаш не искам да скачаме направо на Фризопеп, но може и така да стане!
И аз я кърмя, но също вече кърменията са доста разредени и се притеснявам за достатъчния прием на млечни продукти, това е мотивът ми да
прибегна към АМ!

Моята дъщеря прави реакция към всичко млечно, вкл. и козе сирене.
Реакцията винаги е до 10 мин, се появява зачервяването, от съвсем малко количество.
До повръщане не  се е стигало, тъй като вероятно приетото количество е съвсем малко!

# 68
Млякото е Фризо ХА.Лошото е ,че лечебните млека леко горчат,а Фризопеп е  Sick.Радвам се ,че не ни се наложи да го ползваме.
Добавям го в каша или пюре,защото не иска да види въобще шише.А и така е по-приятно на вкус,не се усеща толкова.
И при нас винаги количеството млечна храна е много малко-1 лъжичка каша или мляко и след 10 минути се почва повръщането и червените петна.

# 69
Млякото е Фризо ХА.Лошото е ,че лечебните млека леко горчат,а Фризопеп е  Sick.Радвам се ,че не ни се наложи да го ползваме.
Добавям го в каша или пюре,защото не иска да види въобще шише.А и така е по-приятно на вкус,не се усеща толкова.
И при нас винаги количеството млечна храна е много малко-1 лъжичка каша или мляко и след 10 минути се почва повръщането и червените петна.

Абсолютно същото е и при мойта дъщеря, не иска да види шише, или като го види си мисли че е играчка...не пие изобщо от тях, та я уча направо от чаша. Затова съм планирала да го добавям към кашите и супичките или за кремчета някакви.
Ти как процедираш, слагаш предполагам лъжичка суха смес към готовата вече каша..., в смисъл, че не разтваряш млякото, а го ползваш както си е сухо.
Въпросът ми сигурно е глупав, но разбираш, че нямам никакъв опит с АМ!

# 70
Не ти е глупав въпроса.
Правя кашата с вода и прибавям млякото неразтворено,ако стане по-гъсто добавям малко вода към кашата,за да стане консистенцията,която яде.Започнах с 1 лъжичка и постепенно увеличавах за да привикне,защото хич не обича нови вкусове.
След 1 година необходимото мляко е 500 мл на ден при положение,че не яде други млечни продукти.
1 мерителна лъжичка АМ е за 30 мл вода и след като спрях да кърмя ,за деня добавям 14 лъжички АМ.
14 х 30 мл вода=420 мляко все едно е изпила.
Давам  каша 2 пъти на ден-сутрин и вечер преди лягане.С нея заместих вечерното кърмене,защото иначе няма как да хапне мляко.Добре се наяжда,не се буди нощем.
Сутрин слагам 7 лъжички и вечер пак 7.
Като количество се получава около 200гр.каша+7 м.л.  АМ+ 100 гр.плодово пюре
А за шишето,тя пие вода,но млякото го познава и  не иска.Изпитва голямо отвращение,но се радвам,че поне в каша го яде.

# 71
Не ти е глупав въпроса.
Правя кашата с вода и прибавям млякото неразтворено,ако стане по-гъсто добавям малко вода към кашата,за да стане консистенцията,която яде.Започнах с 1 лъжичка и постепенно увеличавах за да привикне,защото хич не обича нови вкусове.
След 1 година необходимото мляко е 500 мл на ден при положение,че не яде други млечни продукти.
1 мерителна лъжичка АМ е за 30 мл вода и след като спрях да кърмя ,за деня добавям 14 лъжички АМ.
14 х 30 мл вода=420 мляко все едно е изпила.
Давам  каша 2 пъти на ден-сутрин и вечер преди лягане.С нея заместих вечерното кърмене,защото иначе няма как да хапне мляко.Добре се наяжда,не се буди нощем.
Сутрин слагам 7 лъжички и вечер пак 7.
Като количество се получава около 200гр.каша+7 м.л.  АМ+ 100 гр.плодово пюре
А за шишето,тя пие вода,но млякото го познава и  не иска.Изпитва голямо отвращение,но се радвам,че поне в каша го яде.

Разсъждаваме абсолютно еднакво по посока АМ!
Благодаря за изчерпателния отговор и точните разяснения относно количествата!
И аз съм на мнение че поне 500 мл са нужни, а с кърменето, може и да ги стига, а може и да не ги стига, няма как да не се притеснявам!

А ФРИЗО НА, има ли номера 1,2,3 в зависимост от възрастта на детето или няма!
Чудя се дали да не купя една кутия да я пробвам малката за реакця!
Мислех още предната седм. да купя Фризопеп направо, но се замислих за по-лека форма, предвид вкуса на Фризопепа. Не че съм го опитвала де, но знам от поднати!

# 72
Аз съм правила пробно кърмене-100 мл излезе,че е изсукала и така си ги смятах.
Фризо ХА е само един вид от 0 до 12 месеца.Предполага се,че се израства след 1 година алергията и няма млека за след 1 година.Но като съм сравнявала калориите с обикновено АМ за след 1 година са много близки и не се притеснявам.
Пробвай първо с ХА мляко,фризопепа освен,че е гаден е и скъп,а касата не го поема след годинката мисля.
Във фризопепа белтъчните молекули са изцяло разградени,а в ХА млеката-частично.Това е разликата.
В нашият случай нямаме проблем с ХА мляко,не е толкова тежка алергия,както е по принцип АБКМ с кървави жилки,слуз и т.н.
Пиши после като го пробваш  Hug

# 73
Благодаря отново,
и аз се информирах за Фризопепа, протокола и прочие, но се бях примирила.
Но в аптеката жената ми е приятелка и тя също започна с това, че е последен вариант при алергии,
ще ми се да мисля, че случаят не е такъв!
Аз се притесних от факта, че Фризо ХА е само до 1 г., но разсъжденията ти относно калоричността са логичини!

Ще пиша на всяка цена!

# 74
Няма ХА мляко за след 1 година.
ХА млеката на пазара са:Нан ХА,Фризо ХА,Милумил ХА,Хип ХА,Хумана ХА.
Всички са до 12 месеца.
Да те предупредя,че ако е гореща водата млякото горчи.
Ако се използва хладка вода това се избягва.Важи за ХА млеката и Фризопеп.
Стискам палци  да нямате нужда от Фризопеп fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт