Просто чувствителна кожа или...

• 7 890
  • 95
  •   1
Отговори
# 45
Слънчева усмивка, тази вашата педи е доста  #Crazy newsm78!
Как при каквато и да е реакция с храна ще ти обяснява, че няма проблем!
Както и да е!
Същото те съветвам да минете на домашна храна!

Само аз ли имам чувството, че това се случва на кърмени и сравнително късно захранени деца???

Възможно ли е ние да сме ги предразположили с нещо???
 newsm78 newsm78 newsm78

Не зная какво да си мисля!
Толкова деца, които са били на АМ  са минали рано на КМ и от 9м, са на обща храна......
Чудя се вече!!!!!

Аз винаги съм била за превнцията, дългото кърмене ,късното захранване, но сега се чудя дали няма връзка .........

Знам, че ние сме една малка извадка от всички кърмени бебета, но ........................................ Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 46
  • Казанлък
Между другото и на мен ми е идвало това на ума, но това не ми пречи да смятам,че постъпих правилно с късното захранване  Simple Smile Мисля, че все пак организмът си реагира, когато нещо не му понася и не му е сега времето. Пък и в крайна сметка храненето няма да избяга, всичко с времето си Simple Smile

# 47
Я, пак изскочила темичката за пъпчоците Simple Smile

Бе да ви кажа, в нашия квартал всички бебета - кърмени, не кърмени - са с пъпки по устата, ама май само аз се впечатлявам... Не мисля, че има нещо общо с късното захранване, мисля, че си е просто чувствителност на бебето.

Да се похваля, нашите пъпки изчезнаха, да чукам на дърво... Май лекарката ни се оказа права, че е някакъв контактен дерматит, защото обикновено при нас се получава от нова храна и после отшумява (след като съм се изпошашкала доволно). Кой знае какво слагат в тия храни...

Успешна борба с пустите пъпки!

# 48
Не зная дали има връзка между пъпките и кърменето, но може и да е така. Защото нали всичко което ядем отива в бебоците. Може би АМ е по пречистено. Но нали и АМ се произвеждат от фирмите, които произвеждат и пюрета и каши. Rolling Eyes
Пъпките около устата може би наистина са контактен дерматит. Голямата ми дъщеря е на 3 год. и 3 мес. и като бебе през първите месеци беше с много пъпки по лицето, шията и гърдичките и бяха с червени петна като лишеи. Беше ужасно. Казаха атопичен дерматит. Когато я захраних, около 6 мес. очаквах да направи някаква реакция, но всичко мина гладко. Дори около устата не е имала пъпки. Сега само понякога и стават по грапави бузките и май се влияе от по студеното и ветровито време или през лятото от жегата по вратлето се изпъпчва. А бебка беше с перфектна кожа въпреки моите страхове до момента на захранването. Но тя много обича да пъха всички играчки в устата си и може това да е предпоставка за пъпките около устата.
Най - лошото е че никой не може да каже от какво точно се провокират. Когато съм я водила на дерматолози и алерголози и те казват: "Много е бяла, чувствителна кожа, така ще е. Да не яде храни с оцветители, консерванти и т.н. " А нима мога да я сложа в стерилна среда със стерилна храна. Колкото и да ги пазим май няма спасение.

# 49
Нека побутна темата, като кажа, че онзи ден дадох малко козе сирене и след около 2 часа пак се зачерви!!!!!!!!!!!!!!

Толкова се зарадвах като нямаше моментна реакция и какво беше разочарованието ми 2 часа по-късно!!!!!!!!!!!!!

Как вървят при вас нещата?

# 50
При нас продължава да има пъпчици по челото въпреки че спрях захранването и бяхме само на кърма повече от 2 седмици. Най - вероятно проблема не е в храната. А около устат и се появяват понякога, но не мога да ги свържа с конкретна играчка, защото ние сме на етапа всичко в устата. Днес пак започнах с каша и ще видим дали ще има влошаване.

# 51
Ехо, как са дечицата ви,
Кали продължава да се зачервява от млечни продукти......... Cry Cry Cry

# 52
Ех, Мая, колко жалко! Дано да го израсте по някое време! Какво казват докторята?

Ние повече пъпка не видяхме, да чукна на дърво! Да не говоря, че откакто преминахме на готвена домашна храна, спряха и около устата да й излизат.

# 53
  • Казанлък
Явно се израства. И при нас сякаш вече няма проблем, понякога около устата се появяват ситни пъпчици, но вече видът им не както преди и са на доизживяване. Но моята млечни продукти не яде, визирам сирене и кашкавал. Нещо не са й приоритет, а и аз нали я кърмя.
Мая, не се притеснявай, просто отлагаш млечните и толкова, или пробваш различни марки. Ето при моето дете  чак кога почнаха да спират обривите, а вече е на година и четири месеца. Тъй че търпение, пробвай през определен период и гледай за резултати.  Peace

# 54

Моята маймунка определено го израстна, не са се появявали нито пъпки, нито зачервяване. Дано скоро и ти се похвалиш за Кали със същото.
Тъй че търпение, пробвай през определен период и гледай за резултати. 
Подкрепям Peace

# 55
Ами докторята хич и не ги питам,
просто не давам млечни и това е!

Вярвам, че ще израсте, затова ви и разпитвам, давате ми кураж!!!! Hug Hug Hug

# 56
  • Казанлък
Аз пак да се включа.. та сега имаме нова лекарка, защотот с детето живеем в друг град и на нея й казах за тази кожна реакция.. защо ли? Мислех,че момата ми я е изпратила в миналото, тъй като вече си яде и кисело мляко и неща съдържащи сухо мляко без да има гореспомената реакция. Обаче, онзи ден ми попадна празна кутия от сухо мляко - Фризолак и й дадох да си играе с лъжичата.. по нея полепнало мляко.. е да не ви разправям какви обриви и какви едри зачервени области около устата и брадичката за около половин час - старата картинка..  и аз нали смятам да пусна детето на ясла и казах на лекарката и тя ме прати на алерголог за някакво изследване по съвременен нам какъв метод, взимало се кръв. Ходих и видях,че и от вената се взима.. говорих с лекарката, обясних й,че има развитие и самата алергия( което според алерголожката е силно казано алергия) e силно намаляла и единствената реакция сега е директно от контакт със сухо мляко. Според алерголожката дъщеря ми има непоносимост към някаква съставка, консервант в сухото мляко. Каза,че няма нужда от изследванията, едно че струват 100 лева, друго защото това се израства, при детето има развитие с възрастта. Иначе тъй като мисля да пусна детето на ясла, се съгласи с мен,че трябва да започна да я храня с храна от детска кухня и да следя за реакции. В същотот време предписа на детето някакви капки Xyzal sol да го давам профилактично за срок от 6 месеца. Увери ме,че е напълно безопасно.. но като ги взема ще видя за какво иде реч. Не бих й ги дала, бих изчакала всичко да отшуми от самосебе си, но заради яслата май ще се наложи.

# 57
Бих искала и аз да се включа като споделя какво ни се случи.
Свекървата беше купила на Калина млечна бананова каша на Хумана, реших да пробваме малко да видим как ще ни понесе. Ами там, където е капнала кашичка по лицето около устичката се зачерви, а на гръбчето и излязоха ситни пъпчици, които по-късно изчезнаха. Да уточня, че тази каша е със сухо обезмаслено мляко, а не с АМ. Кой дявол ме кара да я давам незнам, по принцип много внимавам всичко да е без мляко, без захар... Както и да е де, изхвърлих я и оттук нататък ще съм изключително внимателна в подбора на храни. Явно тези изкуствени глупости дето бутат в кашите не понасят на нашите кърмачета, те са свикнали на "екологично чиста храна" Peace.

Не зная дали има връзка между пъпките и кърменето, но може и да е така. Защото нали всичко което ядем отива в бебоците. Може би АМ е по пречистено.
Не съм съгласна, че АМ е по-пречистено, няма нищо по-чисто от кърмата, лично мнение. Естествено, трябва да се внимава какво се яде и пие, но всяка кърмеща мама, сигурна съм, се съобразява и понякога лишава, то много.

# 58
  • Бургас
Намерих темата ви преди няколко дни, бях пускала и аз подобна, да разкажа и нашия проблем, защото от вчера има и развитие. Малкия сега е на 1,5 години. Изключително кърмен до 6 мес, кърмаче е и до сега. АМ не е пил изобщо. Направи обрив около устата за пръв път при захранване със сирене на 11 мес, червени петна около устата с като че ли малки бели връхчета, които излизат минути след като е хапнал нещо млечно и отшумяват до половин час. Интересно беще че направи и същият обрив от сладолед без да го е ял, само си потопи ръцете в него и си го размаза на лицето, след което цялото лице се обрина по същият начин.
След този проблем  4 мес. беше на диета-никакви млечни, само кърма, но без диета за мен. Пробвах отново когато беше на 1г и 4мес същите обриви от кис.мляко, сирене и един много силен от короасан със сухо мляко. Давала съм и козе и биволско сирене и кис.мляко същият резултат. Продуктите са само от магазина така че може и да са с примеси, незнам.

Следваща стъпка потърсих алерголог. Ние сме от Бургас, тук за съжаление компетентни алерголози няма. Останах разочарована от препоръките, кръвен тест, след което фризопеп и противоалергичен курс от лекарства и инжекции от 6 мес., без диета а направо захранване след подтискане на имуната система, отказах и мислех да ходим и до София. Млечни не давам.

От вчера обаче има нещо ново. Малкия не е боледувал до сега, един път сополи и сега от вчера сополи и малко температура. Днес вече са само сополите. Вчера обаче докопа една кофичка кис.мляко и успя да похапне доволно, лошо ми стана направо, алергенна храна и боледуване с активизирана имунна система едновременно, чела съм че не се захранва болно дете, обаче реакция към млякото нямаше, днес му дадох пак кис.мляко пак е о.к. никакви обриви. Сега незнам какво да мисля, тайно се надявам да го е израснал, макар че до преди месец се обриваше и се чудя дали като е болен имунната му система разпонава по различен начин алергена-млякото .
Малко дълго стана, ама..  Снимала съм го с обрива ако някой се интересува за сравнение.

# 59
  • Казанлък
И при дъщеря ми беше почти същото, точно и с кроасан, аз май писах по-горе, и тя е изключително кърмена до 6 месец, че и седмия беше подкарала.. от прочетеното за други деца с подобен проблем, които са били на специалист обикновено отговорът е, че е нещо, което отшумява с времето обикновено до година и половина. И че явно има непоносимост към някоя съставка в сухото мляко. Факт е,че моето дете по същия начин се обриваше от всичко със сухо мляко, единствено от козе кисело мляко се случи веднъж и от кисело краве.. но вече също го няма това. Самата реакция сега се е свела до директна непоносимост към сухо мляко, което аз така или иначе не й давам и не съм й давала. Но това вече го написах. От това, което прочетох самите докторя се чудят каква е тази работо и или не са имали подобни пациенти, или както беше в нашия случай, освен моето дете имало още едно в практиката. Радвам се, че не го направих това изследване на кръвта и това ми го препоръча лекарката, аз изобщо не познавам никакви лекари тук, а и където и да е, да чукна на дърво ходим само за имунизации. Тъй че, мами, явно търпение е нужно, както казах по-горе това дори не се смята за алергия  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт