Просто чувствителна кожа или...

• 7 887
  • 95
  •   1
Отговори
# 30
Майчета, пишете как се развиват нещата при вас!
Давате ли от храните, към които са чувствителни децата, давате ли някакви антихистамини...

Пишете!!!

# 31
Здравейте,
мога ли да попитам тук в темата - какви са бузките на вашите бебета? Бебка има нещо като мъничко изсушаване, седи някакси жълто?!? Алергия е нали?!? Sad Sad Sad 
Аз иначе давам на беба АМ и млечни каши, но тя дори и от пюретата получава зачервенко около устата. Не мога да кажа, че е като опарено от коприва, просто самата кожа става червенка, но минава. Все пак се надявам да е само чувствителна кожа! Praynig Praynig Praynig

# 32
Лурдес, щом се зачервява от каквото и да е ,както и да е, спри тази храна за една две седмици и после пак пробвай, това си е реакция на храна.
За бузките, нашите са си нормални и кожата и е мекичка...
Мажа я с А дерма, много съм доволна!

# 33
  • Казанлък
И нашата кожа е добре.. но преди и тя имаше май проблеми със сухотата.. относно храната, обръщай внимание на съдържанието, аз за пръв път установих нашия проблем като дадох млечна каша на хип и втория път с едно пюре, което съдоржаше сухо мляко.. Така като чета и алерголозите на казват кой знае какво... обръщай внимание на съдържанието на храните.. и нашето и то минава за по-малко от час, обаче как ме дразни като го видя този червен обрив, веднъж така излезнах и оставих беба на майка ми и тя й дала едно пюре с мляко, а бях забравила да я предупредя да проблема и майка се спука да се оправдава,че дала една две лъжички.. но около устата пак червено.. Веднъж ми се случи и с домашно кисело мляко, онзи ден говорих с едни познати и ме светнаха в нещо, което мисля,че има логика.. давах домашно козе кисело мляко.. и те предположиха, че е силна храна.. и вчера взех едно най-обикновено кисело мляко 2 % , приготвях нещо с него и й дадох малко, основно я намазах малко около устата и червени петна не се появиха... Неща, които съдържат сухо мляко още не мисля да давам.. но пак ще пробвам с млечни продукти по-често.. та така. При нас не че има някакво развитие, също като купувам нещо готово приготвено следя съдържанието.. това е, явно някои деца си имат точно чувствителна кожа, или първо тя реагира, не знам. Защото реакцията не е разстройство, или повръщане, а става моментална при контакт на кожата с някои от съставките на храната.

# 34
Кекла, а изобщо детето консумира ли някакви млечни продукти и на каква възраст ти забеляза проблема!

Аз също мисля че дом. КМ е твърде силна и маслена храна, но същото  се получава и от сухото мляко в пюретата?!

# 35
  • Казанлък
Значи всъщност аз масло и сирене почти не съм давала.. но когато съм давала не съм виждала такава реакция, в купеното кисело мляко толкова е млякото явно.. а домашното козе.. козето мислех,че е по-ниско алергенно, но не би, козето кисело мляко е единственото нещо, което ме озадачи, защотот н беше някаква храна със съдържание на сухо мляко. За проблема разбрах в 7-8 месец на момата, до 6 навършени месеца беше изключително кърмена и без вода, седмия месец захранването не беше особено успешно.. и съмправила само домашна храна, обаче веднъж ми се наложи да отсъствам извън в къщи и реших да й купя каша.. първата и последна. И тогава едно,че не я яде, друго,че се появиха тези петна и аз не го отдадох на кашата.. после обаче и с пюрето се повтори.. и после с едни бисквити, това става в разстояние на седмици и ми светна, че работата идва от сухото мляко, тогава и темата пуснах тук.. после и вие я видяхте, когато пусках темата нямаше много на нашия хал и аз реших да попитам пак и заради реакцията от кисело мляко.. и така.. навярно до година и половина това се израства... и твоето дете го кърмиш нали? Може ида не съм права, но докато го кърмиш, едва ли чак толкова страда от липса на млечни продукти в храната.. Така че дано наистина се израства, на мен не ми прилича на нещо кой знае колко сериозно, просто за сега избягвам храните, които съм забелязала,че дават гадна реакция... както и алерголозите са посъветвали.

# 36
Кърмя и това ме успокоява, че приема млечна храна, педито ми е на същото мнение!

Рекацкията ни се е развила подобно на вашата!

# 37
# 38
  • Казанлък
Направо ви завиждам за педито.. аз с дъщеря ми първите месеци особено карах на собствена преценка, защотот педито ми е от тези за ранно захранване, разбирай втори месец.. а сестрата беше просто ужасна все ми се караше и измисляше какви ли не болести за мен и детето, дето не го захранвам още и кърмя.. това, което се случва сега е доказателство,че не те са прави.. но това е друга тема ..
Видях и другата тема.. тъкмо си мислех, че ако съдя по опита на останалите мами, точно както трябва постъпваме...

# 39
И мен това ме успокоява, че поне правим каквото трябва!

# 40
И аз да се включа в темата.
Моята дъщеря е на 6 мес. От 10 дни започнах да я захранвам с оризова каша на Хип- на етикета пише че е без мляко. Още през първите дни ми направи впечатление че и се появи зачервяване около устата - едно по голямо петънце на едно и също място и малки ситни пъпчици. По челото и се появяват пъпчици които са безцветни , а между веждичките като лишей с пъпчици. До сега е била само на кърма и почти не е имала пъпки с едно малко изключение през лятото и бяха излезли пъпки по вратлето но според мен беше от топлото. Тя е с бяла кожа и сини очи, което предполага чувствителна кожа. Но аз се притеснявам да не е алергична реакция. Дали трябва да спра със захранването или да сменя марката на кашата?
Ако можете споделете мнения и личен опит.

# 41
  • Казанлък
Според мен просто ти й готви. Моята именно с каша на хип, млечна обаче, за пръв път направи тази реакция, после с едни пюрета на Ганчев. Рядко се случва, но се случва. Може да изчакаш докато й се махнат пъпките и пак пробвай да й дадеш нещо.  Новата педиатърка каза,че е имало едно дете, което било алергично не към сухото мляко, а от консервант, мисля,че и в тази тема имаше нещо подобно. Оризова каша с кърма и направи същото е. Брашно продават и ставамного бързо. Аз така захраних.. при нас да се похваля вече май се е разминало това чудо, явно наистина до година и половина някои деца са по-чувствителни. ако й купуваш нещо, чети внимателно етикетите.. но в твоя случай не знам какво да те посъветвам, моето дете е изцяло на домашно приготвена храна и не мога да ти препоръчам марка. Всъщност, ако вашата реакция не е мигновена при контакт на храната с кожата май наистина е по-добре да изчакате.. Thinking

# 42
kekla, благодаря ти за отговора. И аз още през първите дни си помислих дали да не спра за няколко дни , но лекарката ми каза че не е проблем и аз се успокоих. сега в момента не са и толкова червени и едва се забелязват но все пак кожата и не е чиста както преди захранването. На голямата ми дъщеря аз и правех оризовата каша, но сега реших да си спестя малко време и се зарадвах като намерих кашата на Хип, но май ще трябва да си карам на домашно, ако разбира се се окаже че е от храната. Ти когато спря да и даваш храната която ви правеше проблем пъпките след колко време минаха?

# 43
  • Казанлък
Ами при мен бързо можеше да се реагира, още при докосването на храната до кожата и пъпките се появяваха, то и в предишните отговори съм разказвала и минаваха за около 20 минути.. А вашите май остават за повече време... иначе то май докато не пробваш различни варианти няма да рабереш от къде е проблема, успех!

# 44
Благодаря ти. Аз  от вчера спрях с кашата и сега ще чакам. Няма да бързам.

Общи условия

Активация на акаунт