Щури игри, торти и балони за Юлските ни бонбони

• 14 934
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Обриви, разстройство, кръв и/или слуз в изпражненията.
Кирова, какво точно те притеснява в детегледачката? Sad Неприятна история.

Аз чета Уудхаус сега.

# 196
Честито на двете братчета   bouquet   bouquet И майка им да напише по нещо
За белтъка съм чула, че не се препоръчва да малки деца защото може да се изприщят. Като доста по голяма си правих маска на лицето и наистина се изринах
Ками, звъняли на педиатъра ви?Окъпете я и и предложи сокче, а ако я кърмиш и предлагай често. Може да е от зъби
Дано бързо и премине  Praynig

# 197
Честит рожден ден на Жасмина! newsm59

Честито на Калин и Даниел!  bdbaloni

Ками, дано Евичка бързо да се оправи...  Hug Heart Eyes
Има ли някакво подобрение от АБ? Прави са, че ако е вирус няма да помогне, щото АБ убива бактериите, но пък нещата, които изписват за гърло (преди даваха разни сулфонамиди, аугментинът мисля, че не е такъв) все пак са доста широкоспектърни и все би трябвало да се справят с инфекцията в гърлото...
А в тая връзка - изписват ли ви витамин Б с АБ-то?

Гледам за менингит станало дума - тва човек по-добре да не си го и мисли, щото мине ли ти през ума е голям повод за паника. Лятото както получават децата пъпки от претопляне и решиш ли да се паникьосваш трябва да си нон стоп в болницата на прегледи. Лечим е и заразяването не е чак толкова лесно (не е и трудно, де), дано никой, никога и по никакъв повод да не се сблъсква с това заболяване.

За бълхите - (то няма как да сме сигурни, че е ухапана от бълха Доротея, де, но така мислим и докторката, и аз) - пъпките започнаха като ухапано от комар, само че по-червено. Бяха само по откритите части - лицето и ръцете, за това помислих, че трябва да е ухапано, а не някаква алергична реакция или пък шарка... Та до другия ден без третиране бяха станали на огромни, червени плюски с пъпка с връхче в средата. Мен ме беше хапало такова нещо преди около 2 месеца и много неприятно беше, сърби и боли едновременно, Доротея обаче никакво внимание не им обръща. Мазах с фенистил гел, имало някакво още по-добро, подходящо за бебета, ама му забравих името, и д-рката изписа Цетиристад 1 лъжичка еднократно. След тая 1 лъжичка на сутринта нямаше никакво червено, само пъпчиците, много намалели, продължавам да мажа фенистила. Това е... Вкъщи имаме от тия машинки с ултразвук на Чико против гадинки, ама бълхата може и навън да я е ухапала, даже е по-вероятно, щото под нас има няколко котки с новородени котенца и си е цял коткарник направо... а аз ако бях бълха щеше да ме мързи да се катеря до 6тия етаж, и без да съм бълха ме мързи понякога, ама тва друга тема...
Емче, да не са му от претопляне пъпките на детенце?

А Раян е много сладък Simple Smile

Кирова, как така не те слуша детегледачката? Иначе със сигурност е смотано положението, и мен от това ме е страх, ама трябва да й стане ясно в началото още, че твойте деца се гледат както ти си казала или да си търси друг работодател... щото няма смисъл да плащаш на някого само за да се притесняваш още повече

# 198
Честит рожден ден на Жаси, Дани и Калин!   bouquet
Кирова, търси друга детегледачка, щом от началото не се разбирате, едва ли ще се променят нещата по-натам  Hug
Ками, да не започнеш да си мислиш някакви глупости сега след поста на Кати, до 2-3 дни ще се оправи Евичка  Hug
Раян е много готин, сладурчо Grinning

# 199
  • София
Ками, важно е да не се обезводни Евичка. Предлагай водичка, чай от шипки или джоджен / подсладени,иначе не ги искат децата/. Помага и ORS /рехидратиращо/ сокче на Хип и ако приема лечебна Хумана също. Да не те притеснява, че не яде, то като е болен човек организма сам си знае от какво има нужда. Обикновена бисквитка или солетки  - все е нещо / разбира се ако гризе такива/.  Щом сте започнали АБ ще подпомогне нещата с гърлото и температурата. И не се шашкай, тя усеща твоите тревоги.
За затягане на коремчето помагат и оризов вода и супа от моркови.
И за успокоение - летните вируси преминават сравнително бързо. Hug

# 200
  • София
kami27, ако не иска да пие, а има разтройство и повръщане, пробвай със спринцовка (от типа на тези за панадола, например, не медицинска такава), този грип бил опасен в немалка степен заради обезводняването...

Indiscipline, те бълхите до 6тия ет. си вземат асансьор...

Ей, хора, аз това не го написах, за да плаша всички болни!!!!!
Просто така каза докторката. Демек, и в малък процент да има такова усложнение, тя просто ни предупреждава... при това не лекуващата лекарка на Стефи, а наша близка, която просто дава подробна информация.

Освен това Стефи е с бая по - висока Т от Ева - а по начало не вдига.

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 19:05 от katiABV

# 201
  • Canada
Много благодаря за милите думи за моето съкровище.  Hug
Ками, дано скоро Евичка да се подобри.
Емче, оправи ли се Стилиян, как са пъпчиците?
Да, зеленината и спокойствието са много подходяща атмосфера за отглеждане на малко дете, но да ви кажа честно на мен на моменти ми писва от спокойствие. Усещам се, че понякога ми липсва врява и глъч. Лекът е да се разходя до центъра. Laughing
Winx, книгата не е на Спок или Додсън, ама... пак за дечица Confused тази е. До под кривата круша съм, иначе бих казала за какво става въпрос. Simple Smile За съжаление не намирам време за други четива, трябва да си реорганизирам времето. Пък и този тип книги хич не ми вървят, чета ги бавно. По принцип чакам да се появи някоя нова книга на Джоан Харис или Клеър Кук и я изяждам за нула време. Simple Smile
BOOTY, много хубаво обясняваш, образно и конкретно. Преди - за почистването на нослето, сега – за пъпките; всичко си представям и се надявам да се сетя, когато ми потрябва.
Да, в Монреал живея. Зимата е дългичка и по-студена, лятото - топло и в съчетание с влажния въздух е понякога доста тежко. Преходните сезони са по-кратки, тук ми беше странно да видя как от зимните обувки преминават директно на сандали и чехли Mr. Green, вече не ми прави впечатление. Simple Smile
Тедо голямо представление е устроил в банята. Simple Smile
Ianamama, наистина Раян е доста спокойно детенце. И понеже питаш незабелили – тук не се практикува. Изрично питах и педиатъра ми каза, че се оставя от само себе си да стане, ставало най-късно до 3 г. Не пипам въобще.
За пълзящите гадини – последния път питах лекаря какво точно да купя, а той ми каза да не се втелявам чак толкова.
h.kirova, слушай вътрешния си глас, аз така бих направила.
smutty, обади се да смениш деня за консултацията, как ще го боцкат точно на рождения му ден... При нашия лекар не става трудно. Пък и след 1 месец да ти дадат час, мисля, че не е голяма работа.
... а аз ако бях бълха щеше да ме мързи да се катеря до 6тия етаж, и без да съм бълха ме мързи понякога, ама тва друга тема...
Joy Направо се затъркалях.
Извинете за дългия пост Embarassed

# 202
Гъсе, ти отби ли, май се пробваше..?!Или съм в грешка  newsm78
Раян наистина е голям сладур. MrsK защо го кри до сега  Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 22:08 от mimoza_lolko

# 203
  • USA
Привет и от мен! Луд ден ми е.
Милата Ева!  Sad Дано да се оправи бързо. Има ли в БГ това http://pedialyte.com/? Ако има нещо подобно, е много добро за рехидратиране при разтройство и повръщане.

Като чета какви вируси има в БГ само се моля да не ни хване нещо като сме във ваканция  Praynig, че аз редовно се разболявам като съм в България. Тук като че ли не боледувам толкова.

Кирова, много кофти това с детегледачката. Наистина, не е зле да започнеш да търсиш нова. Как така ще ти се налага?

Смути, харесало му е на Марти на тревичката.  Laughing Наистина, ако може смени часа.

На мен много трудно ми върви четенето на тези книги за родители. Обикновено в тоалетната.  Laughing Иначе чета една страхотна книга - разкази на Дж. Лахири. Направо ти бъркат в душата.

# 204
Момичета,гледам за грип си говорите...аз нямам време много да пиша ,но да ви споделя че хемоглобина при Ники се нормализира,днес показа 113 WhistlingОбаче....сега пък от растежа на зъбите се появи вече втори ден едно разтройство ...няма повръщане и температура, така че явно не е грип или простуда,поне така днес каза лекарката CrazyДано да са зъбите само...
Та моля ви кажете с какво да го храня ,че да мине по -бързо и да не се мъчи детето?Днес отказва всичко да яде...яде само малко препечена филийка с масло и малко сиренце.Докито каза да давам чай от шипка,а с какво да го храня не ме посъветва.Чувала съм че млечните продукти трябва да се избягват,ама сиренето  и то е от мляко ,и него ли не може?Детската кухня явно трябва да я забравя докато мине....Кажете идеи с какво да храня бебо?Варен ориз ,казвате и водичка от ориза?Какво друго?

Хайде да оздравяват всички вече,че е голяма мъка да ги гледаме така тези мъници как се мъчат,направо сърцето ми се къса Sad

Честит рожден ден на всички които празнуват и да са здрави ,румени  и засмяни! Hug

# 205
  • София
Такааа,идваме си от консултация-11800гр и 78см,сложихме и МПР ваксината.
За пъпките,Силве ,както ги описваш при Доротея точно такива са и най-вече по лицето,ръцете и краката.Също не го дразнят,не се чеша.Според педи е ухапан от нещо(може да не е комар или бълха)и проявява алергична реакция.Било характерно за светлооки и светлокоси дечица.Да го пазя повече и да ги мажа с ментолов спирт.
Имало и други нахапани деца,ние нали ги водим тука на езерото в Дружба и е бъкано с комари покрай водата.
Малко се успокоих,сега пък се притеснявам за реакции от ваксината,абе голяма паника съм  ooooh!
Ками,представям си какво ти е,притесненията за здравето на детето са огромни.Но като помислиш ако е вирус ще отшуми постепенно,ако е бактериално нали атакувате с АБ,ще повлияят.Т.е правиш всичко необходимо,ако успееш да я прелъжеш и малко течности да пийне ще е добре.Най-неприятните са тези моменти,когато на детето му е некомфортно,а на тебе в главата ти минават всякакви шантави мисли.Повтаряй си,че ще мине и после ще забравите  Hug
Яна,аз съм от тези,които са против забелването,не го закачам,само проверявам докъде са стигнали нещата.Не мога да разбера защо точно около годинка трябва ако не е станало,да се прави насила.Ми то децата са различни,едни на годинка вече имат 9-10 зъба,други още нито един.Едни нямат грам коса,други ги подстригват за 3 път.Така си разсъждавам и си представям момченце на 14 месеца отиват да го забелват,а ако са го изчакали е можело да си стане на 18 месеца напр.И какво печели някой,че е станало 4 месеца по-рано,ползата каква е  newsm78 Това си е мое ЛМ.За Коки на Ели ми беше много мъчно да го боли  Cry
Winx,не чета нищо от 2-3 години  Embarassed Като дете обаче бях пристрастена,случвало се е да откарам до посред нощ,докато не изчета докрай.
Кирова,ако пред теб прави каквото си иска,представям си като те няма как ще е...Но може още да не е опознала правилата и да не е свикнала с вашия режим  Thinking
Леле,щях да забравя за рождените дни  ooooh! Честито на всички порастващи дечица,на Жаси и близначетата,всичко най-хубаво   bouquet

Последна редакция: пт, 27 юни 2008, 00:14 от em4eto

# 206
Цитат
И понеже питаш незабелили – тук не се практикува. Изрично питах и педиатъра ми каза, че се оставя от само себе си да стане, ставало най-късно до 3 г. Не пипам въобще.
Яна, и нашият педиатър е на същото мнение, само че каза 4 години. Аз само почиствам по време на баня, доникъде не съм стигнала, защото не оказвам никакъв натиск. В началото се притеснявах от подмятания от рода на "на една приятелка детето не го забелвали и след това до хирург опрели, било голямо, много го боляло", сега съм убедена, че това, което правя (или не правя) е правилното  Peace
Аз не съм чела художествена литература от бременността ми. За морето ще си взема "Обжалването" на Гришам (съдебите трилъри са ми страст) дано имам време да я прочета
Ками, как е Ева?
Уинкс, какво реши за количката?

# 207
Ева няма много Т,под 38 е варира,обаче изпи 150гр мляко и след половин час пак се закашля и повърна Cry.Незнам колко течност й е необходима,иначе с общи усилия с Тони днес май й дадохме около 150гр водичка,друго не иска да пие.Сега се събуди и изпи още 40гр вода,Тони каза да й дам мляко но аз сметнах за по редно да е вода,все пак явно стомахчето я боли,раздразнено е и това мляко ще я накара пак да повърне.Иначе си играе,изведох я навън за час иполовина след 19.30,освен че пак се издриска(с извинение) си игра както обикновенно.В банята щуря,научила се е много силно да бие по водата и ни къпе с татко й  Laughing
Иначе с педито се чухме днес няколко пъти ,следи за състоянието й ,казва че ще отмине ,след още един прием на АБ и той ще започне да действа и ще смъкне Т,оттам неразположението в стомаха и т.н.Но нали знаете,затова сме майки да си мислим какви ли не щуротии.Тази нощ ще будувам за да я наблюдавам и се моля да няма усложниния
Мерси момичета  Hug

# 208
браво, че е пила водичка, а щом е щурчо, значи бързо ще се оправи  Hug

# 209
Ох какво да ви кажа може и аз да съм пркалено разстроена и да ме дразнят разни неща но днес напримар и казвам че детето не заспива в количката лесно трябва да си по настоятелна с него защото ако не поспи 20-30 минути се изнервя много и после не иска нито да се нахрани нито да спи спокойно и хлечи и обяснавам как да го приспи а тя ама остави го де той не иска сега да спи като се умори ще заспи Shocked.Преди това в къщи и казвам да го псне на земята да си играе  а няма да го пусна че той нали  е облечен за излизане а аз все пак не живея в кочина за да е изцапа Върха беше като ми каза ами щом другите майки с който имах ме среща не са готови тя да излезела с детето а аз да съм излезела после с майките след като вчера и обясних че аз не се влача с майките за собсвения си кеф.Има и още ама не знам ще пробвам още ден два и ако не става ще я сменя.

Общи условия

Активация на акаунт