Щури игри, торти и балони за Юлските ни бонбони

• 14 920
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
Ками, ще й мине на Евичка! Hug
Щом и Т е под 38... те в някои случаи даже препоръчват педиатрите  ако е под 38 въобще да не опитваш да я сваляш. Сега важното е само да й помогнете срещу обезводняването щом й е зле стомахчето... а колко трябва да пие - не знам, но предполагам, че индикациите за обезводняване ще са като при бебетата - сух памперс, суха кожа... пък щом има сили и да беснее е добре Wink. А може и не млякото да я раздразни в интерес на истината, просто й е разстроено стомахчето, пък млякото все ще й вкара малко енергия... ако го иска, де. Спокойна нощ!

Indiscipline, те бълхите до 6тия ет. си вземат асансьор...

Кати, то ако имаше асансьор и баба знае, ама като няма... Wink
Аз го вметнах това за менингита с идеята да успокоя... не е конкретно сега, това лято, по принцип менингитът е възможно усложнение, а децата под 3 г. боледуват от менингококов менингит. Мисълта ми е, че симптомите на менингита са много ясни (при адекватен лекар, разбира се), а изследването за доказването му е крайно неприятно (лумбална пункция) и ако не се налага е някакъв садизъм...
Не му ли мина тая Т на твоя мъж Sad. Голяма гадост,  ходи ли на лекар?

Емче, ако е същото - при нас много помогна тоя сироп, дето го изписаха... Предполагам, че и без него щеше да мине, но по-бавно. Според д-рката това е реакция към ухапването, към "отровата" на самата гадинка... щях да кажа, че не е алергична реакция, но в буквалния смисъл точно така може да се възприеме... само дето е характерна за почти всички деца, просто им е по-нежна кожата (и изобщо организмът) и за това по-остро реагират от възрастните... (според мен)
А, Емче, отдавна щях да ти питам - ти не пишеше ли в клубовете на дир-а, по-специално в конския?

Питахте за книги, аз, съвсем неподходящо за споделяне, чета един учебник по техническо документиране Simple Smile. И съм си взела "Нощем с белите коне" на П. Вежинов - ей така, от носталгия ако щете, ама не съм я отворила още. Родителските книги - не, мерси. И без друго напоследък водя някакви безкрайни педагогически беседи с майка ми (детска учителка), според която все не съм права, ама с нея, за разлика от Спок или Додсън, поне мога да споря - макар че с някой от тях двамата може би по-голяма чуваемост ще имаме Wink.

Ох, Кирова, голяма идиотщина тва с гледачката... опита ли да й обясниш, че не й искаш мнението? То и аз едни въпроси задавам, ама то бева, бива експерти, баси, всеки знае по-добре от теб как се гледа твоето дете  #Cussing out

# 211
  • София
kami27, вземете й лечебна храна на Евичка, по - добре от обичайно мляко.

А за да не повръща водата (или млякото) по малко на често (това за водата, не за млякото, да не си развали режима), иначе големия обем наведнъж дразни...

h.kirova, така, както ми го описваш, шансовете да се разберете са... минимални и по - малки. По - добре търси друга.То пък не беше ли идеята, че мацката като няма опит ще се води от теб...  newsm78

# 212
Кирова, кой крив, кой прав няма значение- явно не мелите заедно и няма смисъл да се тормозиш излишно.

За книги ме е срам да говоря, понеже съм започнала една като се роди Mартин и съм още на 2 ра страница май  Embarassed (на Кен Фолет). Спокоподобните малко като справочник ги позвам напоследък, преди ги четях- дето вика мъжа ми read.me на бебето .

Дайте идея как да накарам моито чудо да яде - хапва като котка, пие съвсем малко вода , но за сметка на това жули здраво АМ и не иска от чаша, а само от биберон. Като дам чашата с вода само си играе, пълни си устата и се улива.
Сетих се , че може да отложа само ваксинацията , без да отлагам прегледа. Седенето в къщи маи не мми действа добре вече  Embarassed

# 213
  • София
Честит рожден ден на Жаси, Дани и Калин!    bouquet

Ками, с лъжичка пробвахте ли да й давате вода? Сигурно сте пробвали, де, ама да кажа, че може и малко поне да поеме така. Дано утре вече да е добре мъничето!

Аз от няколко дни водя голяма борба с Кая да пие течности, тъкмо беше много пропила, и аз й смених бибероните, не улучих като старите и май оттогава е ядосана на шишето и само го блъска, като го види.

Кирова, и аз мисля, че като няма химия, по-добре бързо да почнеш да търсиш нов човек.

Аз изобщо нямам време за книги, откакто съм забременяла, успях само "На изток от рая" да прочета. Вярно, хареса ми много, но сега си запълвам времето само с този форум, моето бебе и аз и какво те чака през първата година... Явно обаче съм супер неорганизиран човек, защото освен за четене, нямам време и да готвя, да си подредя шкафа с подправките, гардероба, да изчистя хладилника и да не продължавам, че срам ме хваща  Mr. Green И аз се надявам на морето да попрочета нещо.

# 214
  • София
В последните минути от последната месечинка на Ири почерпка.   food002 Coffee

Честит първи рожден ден на патерица на Илко и Сашко!  newsm59 Да са здрави, все така чаровни и усмихнати.  Heart Eyes

Виждам, че Евичка е болничка. Бързо оздравяване.  Hug

Аз тези дни съм затрупана от работа   ooooh!. Не знам кога ще ви изчета.

# 215
Честит първи рожден ден на всички сладки бебчовци   bouquet   Да растат здравички, щастливи и усмихнати, мъничко палави и много послушни  Heart Eyes    bouquet Честита месечинка на Ири     bouquet
Ели дм освен ориза, морковите и картофите съшо са запичащи. При разстройство не трябва да се ядат плодове. Бързо да се оправя.
Ками бързо да оздравява Евичка  Hug
Кирова ако не испълнява твоите препоръки по-добре я сменяй, и кураж  Hug
Силве аз пък не съм я чела и сега съм се захванала да я чета,  "Нощем с белите коне".
А за бълхите хич не им трябва асансьор, ами на автостоп карат върху количката на Ади  Crazy , а няма и месец от как пръскаха среху тези и др. гадини.
Отчет от консултацията - 9,8кг (+300) и 78см (+3).
 Да почерпя и за мойто мишле, че стана и тя на годинка

Да и пожелая да е здравичка, послушна и умничка  Heart Eyes
 ЧРД и на Сашко здраве, игри и много усмивки. Зоре весел празник     bouquet

# 216
Добро утро!

И аз черпя за моето момченце, което вече е на цяла 1 годинка Simple Smile

Танче, благодаря  Hug Честит рожден ден и на Ади, да бъде здравичка, чаровна и красива малка госпожица и много да ви радва!  Hug

# 217
  • USA
Честит рожден ден на Сашко и на Ади! Да са много здрави, весели и усмихнати деца!  newsm59 newsm67

Ще чакаме снимки! Simple Smile Вече празнувалите също да не се спотайват, а да покажат рожденици.

Айка, аз много обичам На изток от рая още от ученичка. Наскоро си я препрочетох.  Аз също не съм особено организирана в личен плани откакто съм родила съм прочела всичко на всичко 2 книги, ама то е ясно че в този период от живота ни има други по-важни неща. А за организираността, иронията е, че работата ми в голяма степен е да организирам други хора.  Joy

Янче, верно ли манекенките четат Коелю  hahaha? Аз също го харесвам, но тази книга дето я четеш не съм я чела.

Марти, за количката след дълго мислене, ще си носим нашата, защото Кристиан през деня само в нея спи. Пък и искам да носиме и столчето за кола, а то се сглобява в количката. Още със старото караме. Ако закъсаме нещо ще си купиме по-лека от България. Вие кога заминавате за морето?

Последна редакция: пт, 27 юни 2008, 07:34 от Winx

# 218
  • Бургас
Ели ДМ почнах да пиша на лични ама нещо не се получи. А и виждам че и тук питаш та и другите да четат ако имат проблеми, защото през лятото са неизбежни. Аз растройствата на баткото винаги съм ги лекувала със строго диета, ако се налага и лекарства (винаги лекар ми е казвал какво да правя, естествено)
Значи има една "Лечебна Хумана" - продава се в магазините за детски храни и в аптеките, тя е с мирис на банан и баткото много я харесваше, прави се като каша, то си пише на опаковката.
Супичка от ориз морков и картоф, нищо друго.
Пюре от шипки
Солети и обикновени бисквити
Един банан най много на ден
Печени ябълки
С пплодовете можеш да правиш кисел
Бисквитена торта (вземаш една опраковка бисквити закуска, приготвяш едно кремче, без мляко обаче, може и кисел от горните плодове или от шипки и редиш бисквити заливаш с крема и пак редиш заливаш. Оставяш го да престои да омекне в хладилника и после му даваш. Това мисля ще му хареса)
Ами тези храни се сещам, обаче после захранването е много бавно и постепенно да не се одриска наново. Започва се с порара с обезсолено сирене единия ден - без масло, на втория вариш бялото месо на пиле и му даваш бульонче и малко бяло месце, на третия кисело мляко и чак тогава обща храна
Ако се сетя още ще пиша  Peace

Честит рожден ден на всички рожденнци, да растат здрави и щастливи   bouquet  bouquet  bouquet

# 219
Честита годинка на Сашко и Ади  newsm59 newsm67  bigdance2 Tada
Да са весели, щастливи и будни деца  Hug

# 220
  • Асеновград
Добро утро ,
Честит рожден ден на Ади  newsm59!
Честит рожден ден на Сашко  newsm59!
Надявам се Ева да е по-добре тази сутрин.
Като говорите за организираност , аз съм супер неорганизирана в момента.Нещо не насмогвам и постоянно се излагам и на двата фронта - в работата и вкъщи.Това води до спад на самочувствието ми и ме кара да се чувствам много зле.Цяла нощ не спах и се чудих какво да правя , че да се организирам и кога ще свикна с темпото.Депресията ме е хванала за яката , ама аз и се дърпам още.След малко отивам да се обяснявам на шефа защо съм толкова глупава и да му обяснявам , че няма да се повтори.Мразя такива ситуации , принципно не би трябвало да се оправдавам с детето , трябва да съм конкурентно-способна без значение дали имам дете или не.Другите как го правят?И защо на мен не ми се получава?
Така , оплаках се , извинявайте , ама ...
Забранявам си форума за днес , за да си свърша работата , а утре вече няма да имаме компютър , така че пожелавам на всички предстоящи рожденници много здраве , щастие и весел празник.На който заминава на почивка - весела почивка .Ние ще се върнем да ви почерпим за рождения ден на Тедко.

# 221
Честити  рождени дни  на Ади и Сашко !!!
 nbirthday newsm38  bigdance2

Започва се вече лавина от първи годишнини Simple Smile

На ранобудните - добро утро Simple Smile
На мен ми е време отдавна да си лягам Simple Smile

# 222
  • USA
Били,  Hug. Като се обясняваш наблегни на това, че ще се стараеш повече в бъдеще. Според мен е съвсем нормално да си по-разсеян като си с малко дете. Безсънни нощи, зъби и т.н. Всъщност организираността трябва да помага, а не да предизвиква допълнително стрес. Сутрин си набелязваш какви са ти приоритетите за деня, и ако тях ги постигнеш всичко друго е плюс.
Искам да ти кажа, че не си сама. Аз също се чуствам много демотивирана понякога, но не трябва да позволяваш това да те потиска. Не го приемай като излагане - и ти си човек. Посмали си малко изискванията към самата себе си. Съмнявам се да си сгрешила нещо, което да е чак толкова важно. Хубав ден и горе главата!

# 223
Честит рожден ден на Ади и Сашко!newsm59
Да са здрави и щастливи!

# 224
Честит рожден ден на Ади!  bdbaloni

Честит рожден ден на Сашко!  newsm67

Голямо мрънкане тая нощ Доротея, не знам топло ли й е, нещо друго ли я мъчи... тия дни пускам климатик в нейната стая, щото иначе изобщо не ще да спи, топло й е. Ама ме е страх да не настине от тоя климатик... де да знам вече  newsm78

Смути, и при нас щото голям кошмар храненето и... съвсем против добрата педагогическа практика просто я разсейвам Доротея, за да яде. Например ако дават реклами в момента мога всичко да й дам да изяде, тя отваря устата и не мисли. Свършат ли рекламите обаче моментално почва търкане на очите и "не не не не" Simple Smile. Тия дни привечер яде при въртележките в парка, там гледа и ефектът е като на рекламите. Simple Smile

Били, несъмнено е труден период. Но пък единствено този, който нищо не прави, не допуска грешки - колкото и клиширано да звучи. А оправданията... аз лично съм се убедила, че никой не се интересува от причините - дори и на повърхността да изглежда, че се търси причина, на практика всяка една възможна причина е напълно убедителна, стига да е - постмодернистите казват - "надланна" (на дланта на ръката, буквално). Та дали е детето, прическата ти или котката - няма кой знае какво значение, стига да има някой, поемащ вината - в случая ти, без оглед на причините. Мисълта ми е, че няма защо да се оправдаваш - Уинкс е права, наблегни на бъдещето, а не на какво било и защо така станало.

хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт