Рецепти и процедури за билколечение на всякакви болести!

• 650 411
  • 1 369
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Някои са алергични към джинджифила. С детето трябва да внимаваш. Пробвай с някакво минимално количество.
За имунната система, освен мед и джинджифил, можеш да добавиш и смлян лимон.
1 лимон, 1 с.л. настърган джиджифил и 3 с.л. мед.

# 811
  • в огледалото на живота
Ами за подсилване на имунитета.Имам корен от 400 гр. и се чудя с колко мед да го смеся.Искам да давам по малко и на детето,но не зная дали не е малка.
Доста е!
Раздели си го поне на 3 части корена.Настъргваш на ситно чрез рендето и объркваш с около 100гр.мед.Аз добавям и сока на 1  лимон+настърганата кора вътре.
Задължително с НЕМЕТАЛНА лъжица се бърка!!!
Съхраняваш в хладилник,на вратата.
И преди съм ти писалa-не е малко детето ти  Wink Hug
2 по 1 чаена лъжичка дневно е достатъчно за профилактика.При наченки на разболяване може и повече.

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 17:16 от ~Dev~

# 812
Благодаря ви много за отделеното внимание!  Hug

# 813
Момичета,има ли тема за алтернативното лечение на миома?

# 814
Здравейте!
Интересувам се от куркумата.Никога не съм купувала и не знам как е най-добре да се използва.Ще я давам на сина си главно.Мога ли да я взема на прах или е по-добре аз да си я настържа и да я смеся с мед примерно???Моля,ако знаете някоя рецепта да споделите Hug

Традиционно за деца се прави на напитка с мляко - кипва се за кратко.  Добавя се и малко черен пипер (подобрява усвояването) и по желание мед.

# 815
  • Popovo
   А куркумата в какви случай се дава?
   А напитката с мляко в какви случай се дава?

# 816
Куркумата има голям брой полезни действия, които всеки може да си потърси с гугъл.

(Ако няма достатъчно информация на български, на английски името на билката е Turmeric.)

Ето накратко някои от по-основните действия:

Протововъзпалително
Антиоксидант
Антисептик, антибактериално
Против тумори
Подобрява циркулацията
Балансира кръвната захар, инсулина
Против диарии и храносмилателни проблеми
Подобрява паметта
Ободрява
Диуретик
Пречиства и предпазва Черния Дроб
Жлъчкогонно
Антидепресант
Подобрява състоянието на кожата - екземи, рани и т.н
Намалява холестерола
При менструални и менопаузални проблеми
и т.н.

# 817
Момичета,има ли тема за алтернативното лечение на миома?
Не знам дали има отделна тема, но чай от турта върши чудеса. Бих го редувала с чай от бял равнец

# 818
Titina,много благодаря за информацията!

# 819
Здравейте.извинявайте ако не съм в правилният форум.Искам да попитам някой ходил ли е на ирисова диагностика при доктор Милко Тошков. Моля да споделите може и на л.с.Предварително благодаря за отговора.

# 820
  • на плажа
Имате ли изпитана рецепта за разреждане и отхрачване на жилав секрет в дробчетата? Рецептата с меда и ряпата при нас не действа особено. Нещо друго?

# 821
Аз харесвам два чая - БронхоПам и Цяр при Бронхит...
Комбинирам ги със сироп ГринТус

# 822
Аз за кашлица правя чай от бъз,босилек и борови връхчета .Взимам ги от аптеката. Става много хубав и ароматен чай .От боровите връхчета се слага малко 1-2 връхчета , че става горчив  bouquet

# 823
  • Пловдив
Чай от подбел /от аптеката/

# 824
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Вземи си от аптеката  сироп от тревист бъзак ,много помага за изхрачването и подсилва иммунната система.Ние го пием вече 3-та година и не се разболяваме.А като дойде края на август началото на септември си го берем и приготвяме сами и имаме за цяла година. Сутрин на гладно по една чаена лъжичка и след това отхрачваш всичко и не боледуваш.

Общи условия

Активация на акаунт