Рецепти и процедури за билколечение на всякакви болести!

• 650 221
  • 1 369
  •   1
Отговори
# 915
  • Пловдив
Нещо да се сещате за проблеми в колената Rolling Eyes

# 916
  • на Мелмак
Рецепта , но е в голямо количество - редуцирай за теб.
съседка го прави за ръцете и е много доволна.
1кг джинджифил- обелва се и се нарязва,
2 л. сок от лимон - да покрие джинджифила;
3 глави чесън - белят се и се ражат;
Това се слага в стъклен / порцеланов съд в хладилник - 10 дни се разбърква веднъж дневно
после по една с.л. сутрин на гладно.

# 917
Момичета, можете ли да предложите нещо за запушен нос?

Карам тежка настинка, която ме е подхванала още от Коледа. Бях се пооправила, но преди няколко дни ме тръшна пак и част от симптомите ми са запушен нос и кашлица. Какво ли не опитвам за този нос, даже и капки от сока на лук слагах, но продължава да си се запушва и това си е.

Ако знаете някаква "бабинска" лесна рецепта, която мога да изпълня в домашни условия, ще съм ви мн благодарна.

# 918
  • Пловдив
захаросан мед,малко топче и в ноздрата.

# 919
Много благодаря.

Имам мед, но не е от най-захаросаните и предполагам, че няма да стане.

Някъде четох и за масло, да си сложа малко в ноздрите и да вдишам?  #Crazy

# 920
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравей Adriana11 ще ти дам една рецепта от тате на нас в къщи много ни помага !
 1. обелен лимон и почистени семки;
 2.суп.лъж. мед / без значение дали е захаросан или не /
 3. джинджифил / с големината на палеца / обелен и нарязан на ситно
 4. ябълки 2 бр.
 5. Вода 800 мл-1 л
 Всичко се нарязва и в бледера или Нутри Булета за около 1 мин.или 2 мин.
 пиеш на гладно 3 пъти на ден 15 мин. преди ядене .за около 7 дена.
Ако искаш можеш да си го пиеш и месец.
Аз го пия и за иммунната система и подобряване на метаболизма.
Хайде от мен чао и бързо оздравяване !!!  Hug

# 921
Много ти благодаря!

Задължително ще го опитам. Нямам джинджифил в наличност сега, но утре или уикенда най-късно ще гледам да купя и почвам.

Аз днес отидох на работа (първи ден за тази седмица) и колегите още като ме видяха взеха да си ме пращат вкъщи.

Аз имам чувството, че изобщо не се подобрявам, всеки ден ново 200. Но това със запушения нос е от седмици  Tired

Дано до края на седмицата се позакрепя и другата седмица да съм по-добре.

# 922
За запушения нос много помага евкалипта. Единият вариант е да слагате във всяка ноздра отвътре по малко крем с евкалипт. И така си го вдишвате. Даже май от скоро има някакви такива евкалиптови лепенки за деца , които се залепвали на блузката и детето си вдишва от изпаренията. А другия вариант е в около 200мл вряла вода капвате около 20 25 капки евкалиптово масло. Продава се в едни малки шишенца в дрогериите и аптеките.  Веднага щом разбъркате започват да се отделят парите. Но имайте предвид че вратата на стаята трябва да е затворена . Много добре действа за нощен сън, даже ако водата цяла нощ се подгрява от някакво малко котлонче например.

Но наистина за мен най добрият лек си остава захаросания мед. Дори и да не е много захаросан важно да е домашен, а не глюкоза от магазина. След като сложите меда в ноздрата , главата трябва да е леко назад и меда се разтопява от топлината в носа и започва леко да се стича назад. И така предизвиква дразнение. След което започва откашлане, изхрачване, изкихване на всичко насъбрало се. Ако искате да оправите проблема, то меда е вашият лек

# 923
Евкалипт нямам.  Blush

Днес си взех плодове, морска сол и джинджифил и захаросан мед. За съжаление не знам колко е истински, но се надявам да помогне.
Днес носа ми е малко по-добре, не съм слагала капки, но дишам шумно и тежко. И това не знам колко време ще продължи.   Shocked
Още не мога да си възвърна нормалното дишане.  Sick

Довечера ще наложа топъл компрес с морска сол и ще опитам с меда в ноздрите.
Дано да помогне.

Благодаря ви за съветите.  bouquet

# 924
Има едни зелени дъвчащи бонбони с евкалипт в аптеките. Добре действат и за нос и за гърло. Може да си вземете да пробвате. Аз искрено ви съчувствам за запушения нос. Много е неприятно! Дано вече сте по-добре! Hug

# 925
  • в огледалото на живота
Има едни зелени дъвчащи бонбони с евкалипт в аптеките. Добре действат и за нос и за гърло. Може да си вземете да пробвате. Аз искрено ви съчувствам за запушения нос. Много е неприятно! Дано вече сте по-добре! Hug
О,да страхотни са Алпи-то  Heart Eyes
У дома винаги има такива по всяко време:
Скрит текст:

# 926
Момичета, снощи си направих сместа с джинджифила, ябълките, меда и лимона, както беше предложила Ангели. Аз си добавих и банан. Стана много вкусно и си го изпих с удоволствие. Днес пак ще правя.

Пия чайове, ям плодове, но каква е тази настинка, повече от месец ме мъчи вече. Спрях антибиотика, но си усещам, че не съм излекувана напълно.

Ако продължава така и другата седмица, вече ще взема да отида на лекар за една слушалка.  Tired

# 927
Да за бонбоните има и билкови лукчета. Продават се и в хранителните магазини кауфланд, била и др.

Ако не ви стига въздух и се задъхвате лесно е хубаво да идете за една слушалка

Също добре действа и колдрекс макси грип. Сутрин обед и вечер по едно прахче и да е така по топло. И по една ампула витамин С.

# 928
Не че се задъхвам, просто доста време ми беше запушен носа и трябваше да слагам капки, за да се отпуши.
Кашлях доста, дълбока кашлица със секрет, но днес и вчера не съм слагала капки.
Много лоши вируси има сега, а и моята имунна система не е силна, за съжаление.

Много ви благодаря за съветите!  bouquet

# 929
Ооооо за кашлицата пробвайте АЦЦ 100. Сутрин обед и вечер по едно прахче в студена вода се разтваря. Също дюли. ВнимателнО се изважзат семките да не се счупят и се слагат в една чаша със студена вода. Слагате вечерта и на сутринта прецеждате и изпивате водата. Ако някоя семка се счупи я изхвърлете. Самите дюли леко ги задушавате с малко вода , да поомекнат. И след това ги изяждате и изпивате водата. Хубавоо е да се ядат топли, както и сока да се изпие топъл. Също и сок От черна ряпа и лук. Ряпата се изрязва капаче и се издълбава дупка колкото да сложите в нея една чаена лъжичка мед. Затваряте с капачето и оставяте на стаина температура от вечерта до сутринта. Сутринта изпивате сока и оставяте до вечерта да се отдели още малко сок. Изпивате и него и изхвърляте ряпата и правите нова. С лука е същото , но вместо мед слагате кафява захар. А щом имате проблем и ви е слаба имунната система най -добре всяка вечер да похапвате няколко главички чесънче. Това е най добрия лек  според мен.имаше на времето една зимна салата домати от буркан се изсипват в една купичка. Нарязвате лук може и праз лук и счукано чесънче , както и добавяте и малко олио. Разбърквате и похапвате с лъжицата. Ако му добавите и малко греяна ракийка............ще забравите за всички вируси и грипове

Общи условия

Активация на акаунт