Рецепти и процедури за билколечение на всякакви болести!

• 650 036
  • 1 369
  •   1
Отговори
# 975
Здравейте,
 интересувам се от билки
,които помагат при оголване на зъб.Прочетох в началото на темата,че за ВЕНЦИ (оголени) се използват плодчетата на драката. Някой дали е пробвал с този метод на лечение?

# 976
  • Пловдив
Моето дете пак кашля... Tired Нарязах чесън в бурканче да диша...не знам вече кво да правя.

# 977
Прополисова тинктура пробвали ли сте? Аз така съм сваляла температура, пресичала съм бронхит. Друго силно действащо е джинджифил. Шуслерови соли. И нещо, което не съм очаквала, че ще подейства по този начин, открихме случайно, че действа - преяждане с краве масло.  Laughing

# 978
  • Пловдив
Прополисова тинктура пробвали ли сте? Аз така съм сваляла температура, пресичала съм бронхит. Друго силно действащо е джинджифил. Шуслерови соли. И нещо, което не съм очаквала, че ще подейства по този начин, открихме случайно, че действа - преяждане с краве масло.  Laughing
коя сол?
Имам само 10.варих чай от индрише,орехи и босилек...да видим

# 979

Можеш да попиташ на сайта им във Фейсбук да ти направят подходяща комбинация за вашия случай конкретно.

# 980
Кажете нещо за лечение на вагинални гъбички. Аз освен чесън друго не се сещам. Ако примерно си правя тампон с чесън няколко дни после след колко време ще се отмириша ?

# 981
Кажете нещо за лечение на вагинални гъбички. Аз освен чесън друго не се сещам. Ако примерно си правя тампон с чесън няколко дни после след колко време ще се отмириша ?

Мисля че и със захаросан мед имаше нещо.

# 982
Моето дете пак кашля... Tired Нарязах чесън в бурканче да диша...не знам вече кво да правя.

Мед и сода Peace
Аз го давам преди лягане и по време на сън, като се закашля и ставам и давам.Обикновено до 30мин. спира кашлицата.Също така и редовно чистене на носа с физиологичен разтвор най вече преди лягане.

# 983
при кашлица /поне при мен и моите хлапета/ безотказно действат компресите от синапено брашно - две-три  нагрявки и няма следа от хриповете

а за запушен нос - сварявам няколко картофа с обелките , добавям няколко нарязани на едно скилитки чесън , доближаваш глава до тенджерата, покриваш глава с кърпа - за 10 минутки ефекта е невероятен и като бонус - отпушва страхотно всяка поричка на лицето.

# 984
  • Пловдив
Има хрипове,обаче казват,че е на алергична основа...
Бабините илачи ще помогнат ли в случая? Thinking
Четох някъде за полкия хвощ...помагал много при такива алергични с-ния.

# 985
2 подходящи за бъбреци билки

1. Мечо грозде

Използват се листата на храста, като се приготвят отвари или настойки. Те имат изразено противовъзпалително и мочегонно действие. Предозирането употребата на билката обаче крие риск от обостряне на заболяването, поради което и тази терапия следва да е изписана от специалист и съобразена с основното предписание.Настойката обикновено се приготвя като супена лъжица от листата се залива с кипяща вода. Сместа се третира на водна баня за 15 минути. След престой от 45 минути на стайна температура се отцежда, долива се вода до изходното количество. Приема се на три пъти, половин час след хранене.

Отварата се приготвя като супена лъжица от билката се залива с чаша вода, кипва се и се оставя да ври до 10 минути. Приема се на три пъти след хранене.

2. Полски хвощ

За терапия се използва стерилното стъбло, което се появява след спороносното. Настойката му също има антибактериален, противовъзпалителен, мочегонен и общоукрепващ ефект.

Получава се като 2 супени лъжици от билката се заливат с кипяща вода. След 30 минути течността се отцежда, долива се вода до изходния обем. Приема се по около 100 мл, три пъти на ден.

# 986
Но такива билки за бъбреци и за камъни , са си и нож с две остриета. Можеш да ги активизираш и да си предизвикаш криза.

# 987
Споделете нещо за оттоци и разширени вени в начален стадии.

# 988
Може ли да кажете нещо за облекчаване на деменция при възрастен с диабет и исхемична болест на сърцето?

# 989
Записвам се в темата и ще чета назад и после ще питам, понеже на мъжа ми са му завишени чернодробните показатели и ще трябва да приложим някакво лечение.

Общи условия

Активация на акаунт