Рецепти и процедури за билколечение на всякакви болести!

• 650 353
  • 1 369
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Сетих се да споделя рецепта за кашлица...нарязва се на ситно 1 глава кромид лук и отгоре се посипва с 1 л. захар или мед.Оставя се да си пусне сока и се дава по 1ч.л. 3 пъти на ден!
Това е работеща рецепта стига да успеете да накарате детето да го пие.  Peace
И аз се сетих сега ,че съм правила нещо подобно на сина ми.Една черна ряпа, издълбавам дупка в нея и я запълвам със захар.Пуска сок и давам да го изпие...после пак добавям захар и като стане сока давам.Така се повтаря докато изсъхне ряпата.Ефекта е изпитан и отличен.

# 376
  • Пловдив
Другата рецепта е...1ч. мляко се вари с 1 малка глава кромид(да си пусне сока) после се прецежда и пие детето,аз подслаждам с боров мед!

# 377
Ух, ще взема да направя това със ситно нарязания лук.
Действа ли? Някой от личен опит да каже, не само че е чел някъде Praynig

# 378
За лук с мед ли става дума?
Ако да, действа и не е необходимо да е на ситно.Само за кашлица ли ти трябва?

# 379
  • Пловдив
За лук с мед ли става дума?
Ако да, действа и не е необходимо да е на ситно.Само за кашлица ли ти трябва?

Друго за какво може да се дава?

п.п. мисля че наистина има ефект...но не е мигновен все пак!

# 380
Запис много полезни съвети. Hug  bouquet

# 381
Извинявам се ,не съм чела цялата тема назад. Моля за рецепта за болки в ушите /настинка/.

# 382
keit888, може ли да ми пишеш какъв е овлажнителя. За съжаление се топлим с климатици, а те направо изсушават всичко.
ufesa вече 4та година работи безотказно , когато го купувахме от Технополис това беше най-евтиния овлажнител студен овлажнител/мисля че с ултразвук разпръсква/ има и озонотор като допълнителна функция , със степени е от 1 до 5 за сила на овлажняване и може да го нагласяш да работи определени часове ако искаш . Струваше ни 125 лв .  Етерични масла не можеш да слагаш като в топлите овлажнители , но пък май овлажнява по - добре от топлите , знам че за бебе това се препоръчваше , ние сме с камина на дърва с парно и ако не го ползваме на всички ни пресъхват гърлата но на децата най-много .

# 383
  • Пловдив
Извинявам се ,не съм чела цялата тема назад. Моля за рецепта за болки в ушите /настинка/.

Чист зехтин,затоплен,пъдпъдъча мас,праз лук-бялата част...но потърси пак как точно се приготвяха! Peace

# 384

Чист зехтин,затоплен,пъдпъдъча мас,праз лук-бялата част...но потърси пак как точно се приготвяха! Peace

както и бадемово масло с капка -две етерично масло от чаено дърво Peace

# 385
Много ви благодаря   tandonova79 и Mamagemelar    bouquet

# 386
  • Русе

както и бадемово масло с капка -две етерично масло от чаено дърво Peace
   как се поставя тази смес в ухото и колко затоплена да бъде.

# 387
сипвам малко бадемово масло в лъжица,затоплям за няколко секунди на пламъка на запалка,после капвам етеричното масло,и с предварително приготвени памучета,натопявам в маслото и слагам в ухото/мокро-течащо е,затова е по-добре да се легне с него,а защо не и да се преспи!
последният път бях с диагностициран отит,който изтърпях,макар да болеше доста,и успокоявах болката с тази комбинация+масаж на акупунктурни точки

# 388
Синът ми е с уголемена трета сливица.През последните 3м.направи 2 пъти гноен отит,лекуван с АБ,после от възпалената сливица направи така наречен детски синузит,по-скоро възпалителен п-с
в областа на синусите,отново АБ.Сега правим лазер терапия.Синът ми е изпил за 8м. 5 шишета Лимфомиозот и после 2м.Калкареа карбоника.постоянно е с някакви капки за нос.През последният месец е с Еуфорбиум спрейс-към момента нищо от изброеното не е помогнало
Физиологич.р-р,сребърна вода,клеева т-ра,мед в нослето,изварен компрес-нищо не помага.

Та искам да попитам имате ли наблюдение,ползвали ли сте хмел,под формата на инхалации?Дали помага?

/май само това не сме опитвали!/

# 389
  • Пловдив
Синът ми е с уголемена трета сливица.През последните 3м.направи 2 пъти гноен отит,лекуван с АБ,после от възпалената сливица направи така наречен детски синузит,по-скоро възпалителен п-с
в областа на синусите,отново АБ.Сега правим лазер терапия.Синът ми е изпил за 8м. 5 шишета Лимфомиозот и после 2м.Калкареа карбоника.постоянно е с някакви капки за нос.През последният месец е с Еуфорбиум спрейс-към момента нищо от изброеното не е помогнало
Физиологич.р-р,сребърна вода,клеева т-ра,мед в нослето,изварен компрес-нищо не помага.

Та искам да попитам имате ли наблюдение,ползвали ли сте хмел,под формата на инхалации?Дали помага?

/май само това не сме опитвали!/

Peace ще ти предложа да опиташ още нещо, с което излекувах навремето дъщеря си от синузит, след безброй АБ, нагревки, капки и т н: от див конски кестен с остър нож се издялкват 2 пръчици, така че да влизат в нослето, но и да стърчат малко отвън. Слага се 1 в едната ноздра и се ляга на тази страна. След около 30 секунди се започва лудо кихане и тече гной - издухвайте. След като спре се повтаря с другата ноздра. Изпитано!

Общи условия

Активация на акаунт