Лятото и в Норвегия дойде - време си е за море! ;-)))

• 16 648
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
Porsgrunn се кязвя града. На 20 км. от Ларвик е.

# 136
Здравей и от мен!Момичета как е гоблен на норвежки newsm78 И намерих рецептата,която толкова издирвах в старите теми,Майчица ми я беше превела  chef  bouquet.И къде се изгуби Майчица newsm78

# 137
  • Stavanger,Norway/ Varna
Да бе, за майчица и аз се чудех напоследък къде зачезна. Юлия, добре завърнала се. Аз тъкмо ти бях написала, че сме бивши колежки от колежа в Албена и ти зачезна и май и поста ми изтриха, че бил ненужен спам, та така си и остана.

Ние нали си намерихме кавартира и ще се местим веднага след като се приберем от българия и сега мъжо се е впуснал да събира багажа.  Crazy

# 138
ркб, олекна ми, мерси  Peace

Yuliadm, здравей.
Разкажи сега къде си, как си, какво си, защо си, впечатления, оплаквания   bouquet
Porsgrunn ли?
Веднага си направих аналогия с Porsgrund Porselænsfabrik AS, които правят хубави порцеланови сервизи  Flutter

бебчо, gobelin? billedteppe?
Не знам каква е разликата между двете.

бобчееее, къде си намерихте квартира?
Хубава ли е, изгодно ли е, с магазини наблизо?
Браво, радвам се за вас   bouquet

Бая момичета се поизгубиха ...

# 139
бобчееее, къде си намерихте квартира?

В съседите  Mr. Green. По- добре от това здраве му кажи. Техните квартиранти се изнасят през септември и ние застъпваме. Само трябва дса си прехвърлим нещата отсреща  Mr. Green. На същата цена ни е като старата, което значи че няма да плащаме двойно и много си приличат квартирите, просто тази е по друг начин разпределена. Йована ще си тръгне на детска и сме много доволни  Mr. Green

# 140
Еее, бобче, браво на вас!
Видя ли как се наредиха нещата?
Аз ти казах, че ще си намерите хубава квартира навремето, и хоп - по-хубаво от това здраве му кажи.
Партер ли е или пак като вашата?
По-светла ли е този път?

# 141
  • ride my bike...
Я кажете от къде да погледна какви данъци и такси се дължат за кола в Норвегия.
Че сега я мъдрим - да влачим ли кола от тук или да си купим там.
Той мъжо има служебна, ама докато е на работа, няма в къщи да стоя  Mr. Green

# 142
галуни, нямам идея, бобчето може да знае, те нали имат кола  Sad

Иначе да ви се похваля - най-после дойде изгубеното писмо от Фолкерегистер!
Някой услужливо го беше поставил плика внимателно пред вратата (все едно нямаме пощенска кутия) и снощния дъжд още по-услужливо го беше изпрал  Joy
Не знам чужденец или норвежец е бил така добър, но макар и късно, писъмцето дойде при мен  bowuu

# 143
Галуни, нямам идея къде да провериш за колата, но и от други българи тук, знам, че е по- добре от тук да си купите кола  bowuu

Тоя дъжд ще ме побърка  Tired, че и до края на седмицата го дават така да му се невиди  Tired Цял ден спим с малката, а кръвното ми е на кино  ooooh!

Славс, сигурно писмото е попаднало в някой от съседите, понякога много гадно ги поставят мъжду страниците на вестник, ако преди това има такъв в кутията. (знам от опита си на пощоразносвач тук  Wink). Та, след като го е намерил, го е мързяло да се тътри чак до пощенската ви кутия и го е плъоснал пред вратата, умника  ooooh! Crazy

# 144
бобче, аз проверих кутиите на най-близките съседи, явно някой по-далечен съсед ще е.
Нищо, де, аз си го подсуших  Wink
Макар че второто писмо дойде веднага и си свърших работата, първото ще си го пазя  Peace

# 145
Добро утро.
щастлива, и аз си пазя 1то писмо - бяха ми сбъркали името, та ми изпратиха 2ро с извинения Mr. Green
bob4enka, ние сме навън и като вали. Иначе не се виждам, вчера й купих и комплект за дъжд ( малко голям де), за да не седи само в количката Simple Smile И честито за квартирата Hug
galuni, и аз не знам Mr. Green и забравих да питам Mr. Green, ама проверете на сайта на vegvesenet, би трябвало да е там, според мен.

# 146
Здравейте,
този път обещавам да бъда сериозна и да пиша. Аз съм в Норге от февруари месец.за съжаление, от скоро имаме интеренет, знаете проблемите покрай издаването на fødselnummer.Като първо впечатление за Porsgrunn и за Norge - мога да кажа, че е студено,хората са много, много по добри, живота е по спокоен, но е доста скучно, еднообразно.Но ще свикна, никой не бяга от хубавото, нали?

# 147
Yuliadm, какви проблеми имаш с fødselnummer?
Ако имаш работа или учиш, го издават за 2 седмици  Peace
Ако си свикнала на активен купонджийски живот в България, в Норвегия ще ти се стори скучно, да.
Освен ако не попаднеш в среда с купонджии, но ми се струва, че определено е по-скъпо да излизаш на заведения често.
Кое точно ти липсва, което си правила в България, за да ти се струва скучно тук?
Приятелите?
Създай си нови - аз си оформих среда тук и не мога да кажа, че скучая, излизаме на кафе през уикендите, бъбрим си.
А и не съм сама, та съвсем не ми е скучно  Heart Eyes
Написала си Бълтария вместо България в профила си  Wink

# 148
Здравей, щастлива

оправих грешката с България. Не аз определено не съм от онези купонджийкиь а съм работохоличка. Тук съм заедно с приятелят ми той е българин, работи тук.Заедно сме, така, а моят статут си е като турист.  Чакахме неговия fødselnummer .То аз незнам дали изобщо ще достигна да имам такав. Без език не можеш да си намериш работа, поне аз така мисля.Ходя на VOX.
Е определено не искам да Ви затормозявам с мойте емигрански проблеми.

# 149
Юле, всеки има проблеми някакви  Peace
Ако той има достатъчно приходи да те издържа, можете да кандидатствате за family immigration и тогава няма да си турист.
Попитайте в УДИ дали отговаряте на условията и какво да направите.

Общи условия

Активация на акаунт