В знойния разгар нашите ЦВЕТЯ са нежен дар и радват всеки взор - 29

• 34 002
  • 603
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте цветарки!Имам проблем и ми е нужна помощта ви.Появиха се дребни черни мушици в цветята ми  и не мога да се преборя с тях.Пръскам със спрей за вредители,но измират за ден- два и пак се появяват-гадост.Препоръчайте ми лек за това чудо Praynig

# 61
Хайде и аз да се запиша в новата тема.Докато бях на бач вие сте изписали цели три страници.А и форумска среща се заформя,габровски цветарки да не ме забравите.

# 62
И аз съм свободна събота и неделя,така че давайте да измислим часа и датата.
 А каква  бегония съм си харесала в магазина зад църквата и само 6.50, а е и големичка.Ето като тая- http://nature-home.ru/enz/begon.jpg
Нямаше как да я нося днес Sad,но и утре е ден...

# 63
Аз такава бегония скоро си засях.Захванах я от листо,понеже свекърва ми има и аз много я харесвам.Засега върви добре.По принцип бегонийте лесно се хващат от листо.

# 64
Аз такава бегония скоро си засях.Захванах я от листо,понеже свекърва ми има и аз много я харесвам.Засега върви добре.По принцип бегонийте лесно се хващат от листо.

Това е бегония рекс, но не знаех, че се захваща от листо. Утре ще отчупя едно и ще пробвам.  Peace

# 65
Момичета Габровки ,
става ли събота в 16 часа зад църквата и нашия любим цветарски магазин?
И всяка с по една саксия. newsm53
Аз ще бъда с китайска роза. newsm03
Накой нещо друго да иска,ще видя какво имам.
Удобно ли ви е? Или друга дата... newsm78

# 66
  • София
Да ви се похваля с нови издънчици на моето Лъки бамбо, първо помислих че излизат нови коренчета, но вече се виждат издънчиците. Simple Smile Лъки, издънчици, първата ми цъфнала петуния от семенце, цъфнала петуния от готов разсад, цъфналите ми люти чушлетаHeart Eyes
Деси, какво стана с твоите чушленца? Rolling Eyes

# 67
Значи,събота 16 ч. Peace

# 68
Мацки, имам няколко мушкато, цъфтеше ми много добре и много ме радваше. Обаче, заваля един дъжд и нещо взеха, че се повредиха. Листата пожълтяха, цветовете изсъхнаха и сега на всичкото отгоре виждам, че има бели въшки. Кажете с какво се махат или трябва да отида до цветарски магазин за някакъв разтвор. Чувала съм за сапунена вода или нещо такова  newsm78, но да не взема да ги умора насила.

# 69
geleva ,
Не ме дразни с твоите люти чушлета.
Моите никакви ги няма и аз се чудя дали нещо не съм сбъркала с гледането.
 katka72 ,
ти съгласна ли си за това време и място?
Ей и да носите фото да се документираме,че кой ще ни повярва,че сме се събрали?

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 22:07 от desi_minkova

# 70
Не мога да ви догоня Crazy, голямо писане, много цветя!

След няколко дневно отсъствие нямам поражения при цветята.

Хванали са се двете ми стайни лозички.
Дифенбахията след като отрязах едно парче около 30 см. и за да не го изхвърлям го сложих във вода, пуснало е издънка отгоре но няма корени.Дали ще пусне?
Алоказията ми ме изненада с ново листо и още по голямата изненада беше , че видях поникнало ново листенце в друга саксия в .........другата стая. #Crazy newsm78 Crazy.....никога не са били заедно....необяснимо е за мен,но ще му се чудя сега.

Каменното ми цвете прецъфтя първия стадий сега чакам нови цветове,отрупано е.
Аз сложих 4-5 листенца във вода, всичките са с корени , скоро ще засаждам, дано се хванат.
Това за сега от мене.

п.п.Честито на патерици на всички рожденици!  bouquet  bouquet  bouquet

# 71
 Пазя го въф тайна! ,
за дифенбахията гарантирам,че ще се хване.Изчакай още малко да пуснат коренчета,щом имат издънки....
За другите не знам,но щом имат коренчета,може и да станат. Peace

# 72
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Забравих днеска да пиша, че в събота съм си по Троян ще си дойда в неделя, май и другата събота ще правим среща  Grinning  на габровките цветарки  Grinning

veri аз ги пръскам с разтворено веро, но много малко да не ги изгориш. Колежките цветарки от форума препоръчват със спирт и памуче аз не съм пробвала. И лекичко почистваш с гадинките, отделяш болните от другите да не се заразят взаимно  Wink

# 73
Деси,в събота 16ч. ми е удобно,но ако другите момичета предложат друго ще се съобразим с тях.Все пак до събота има доста време да се организираме.Ето току що aitep пише,че има ангажимент.Може би следващата събота.Пазя го въф тайна,дефенбахията се хваща лесно и мисля,че няма да имаш проблем.А за алоказията не знаеш как ти завиждам.Май това е следващото цвете,което ще си купя...когато изпадна в депресия!

# 74
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Не се съобразявайте с мене срещнете се и другата събота или когато се разберем пак  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт