Отговори
# 60
  • София
Добър ден!
Честит Рожден Ден на Жажда! Да е жива и здрава, каквото си пожелае, това да й се сбъдне!  bouquet
Чара, много ме развесели и се посмях... hahaha hahaha hahaha Hug

...Снимки аз не можах да направя- опитах се, но с едното око в Камен, с другуто в Георги, дъра-бъра с мамите и не ми останаха очи и мозъчни клетки да правя и снимки едновременно Mr. Green
За косопада, и аз като Виви, мисля че няма никакъв смисъл да се предприемат мерки. Това е предизвикано хормонално и трябва само да си отшуми. Peace
За бюста, няма промяна, както и с Лили. Единствено ми стават много големи, от кърмата, но и това ще издържа. Crazy Сега да се оплача малко от това, което видях на вчерашните снимки...ми то е покъртително! Направо се засрамих! Embarassed Embarassed Embarassed Аз усещам, че съм поняпълняла, опънала съм дрехите, ама такова чудо чак...Sick, нямам думи! Срамота, бременях и родих слаба, а сега приличам на бизон! Sick Cry Ох, плаче ми се направо! Cry Надявам се, да се нормализират нещата след време, защото не знам иначе..... Sad
И да ви почерпя отново, тъй като моята Яна има днес Имен Ден! Заповядайте, любимото ми Кезе!(снимката не е много хубава, а и заливката липсва Wink) Hug

Приятен ден и много  Hug!

# 61
Леле колко много сте изписали!
Здравейте и от нас.
Jajda - Честит Рожден Ден! Здраве, щастие и много незабравими моменти!
Честито и на именничката, както и на всички останали празнуващи бебоци!
Софиянки - страхотна срещичка сте си спретнали, а бебоците са супер сладки!
Алекс99 - браво на малкия плувец, пиши хареса ли му?
За косопада - сутрин като се нареша и свалям една топка косми с диаметър на 1 левче, и то плътна.... грррр .... ужас някакъв.
За килограмите ... мисля да избягвам да се замислям по въпроса, поне докато кърмя. Опитвам се когато имам време (а това рядко се случва) да правя малко гимнастика, ама само от това няма да ме огрее. Както и да е, примирила съм се, а когато тръгне да прохожда Алекс ще ми помогне активно да сваля килцата.
Гърдите ми са поувиснали, малко по-големи са отколкото когато не бях бременна, но когато съм без сутиен не ми е комфортно. Имам усещането че скоро ще почна да ги загащвам с панталоните  Wink Но въпреки това нямам намерение нито операции да правя нито нищо. Има сутиени за целта.
Да ви се оплача: Свекър ми вчера влезе в болницата  Sad Преди обед му стана лошо, кръвно 160/100, световъртеж, повръщане и изтръпване на крайниците. Мъжът ми и свеки го откараха при личната лекарка. Тя нищо не могла да му каже и ги препратила в болницата. Там системи, едно-друго, беше се много уплашил и той, а и ние също. Днес вече е по-добре, ама ще се наложи да пази леглото няколко дни, не му дават даже да стане. Предполага се че е топлинен удар (пустите му ниви, копане и плевене  #Cussing out ), макар и да са имали съмнение за лек инсулт. Стискайте палци всичко да е наред.
Мама Ави - ние с къщуването направо не се справяме... Ники ме е оставил на самотек,стига да има сготвено и изгладени дрехи за работа, от друго не се интересува. Сутрин се кърмим с Алекс, после приготвям Вики за детската, водя я там, и след като се приготвим с беба излизаме до към обед на разходка. Като се върнем гледам да сложа да се сготви, прибирам детето от детската, и следобеда ако остане време мия чинии и чистя тук там. Дрехи гладя при необходимост... И се трупирам като парцал на края на вечерта, просто с това нощно ставане ми се разби всичко.
Целувки и гушки на всички ви  Hug

# 62
Честито на Яна и на жажда, желая им само здраве, щастие и усмивки!Момичета, снимките са страхотни! Явно ще си намеря превоз жива - умряла и на следващата среща ще сме и ние там, барабар Петко с мъжете! Няма да оставаме по назад! и без друго много ми липсват момичетата, с които вече съм се виждала - Чара, Дени, Голдъна, Евелина, а с другите с радост ще се запозная![/b]
Ние вчера регистрирахме първото падане! Уплаши се Тино, почна да реве супер силно, но смятам, че беше по - скоро от страх  и от шок, а не от болка! Запазих самообладание и започнах да го разсейвам, за да го накарам да спре да се дере, защото той сам се депресира като плаче. И така - разведох го в кухнята, пуснах водата на мивката, намокрих му едната ръчичка, после в банята го водих, и там пуснах водата, започнях дя светкам и да гася лампите на огледалото пуснах водата от казанчето! опитах се да му привлеча вниманието с непознати за него неща и успях! Важното в такива моменти е да запазите пълно спокойствие, защото като гушнете бебето то да го усети, а не да се тресете заедно с него в сълзи! Много ме беше яд, че допуснах да се случи - стана за секунди -сложих го на спалнята  в края, за да взема повивалника и да го сложа на креватчето и точно за две три секунди, докато бях с повивалника в ръце видях как тино се изхлузи и падна! Пак хубаво падна - поетапно - крачета,тяло, глава, а не като талпа, че тогава шокът щеше да е още по - голям! И да ви кажа, след това при всяко негово завъртане и приближаване на края на спалнята направо ми настръхват косите, ама няма начин - трябва да се търкаля момчето!

Една мама - не си спомням коя беше писала, че като се преобъртне бебето започва да реве - и нашият като се преобръщаше първите пъти и понеже това е ново за него и той се плаши и е на ръбъ да ревне - започва да прави предплачливата физиономия и аз започвам да му се смея и той се засмее и той! Така че моят съвет е като се преобърне бебето почни да се смееш и да го окуражаваш и ще видиш, че ще се промени и няма да плаче! При нас подейства!
айде че ще папаме!

# 63
Момичета, направо не знам кога намирате време за всичко. Не знам от колко време се каня да пиша и никога не мога.
Много хубава среща и страхотни бебоци. Аз тук съм сама по разходките и много ми липсва компания. Нямам търпение да се приберем в Бургас.
Лео последните няколко дни е много неспокоен, все мрънка и се напъва за нещо. Не знам зъбки ли ще излизат какво е обаче едва издържам вече, и за 3 мин. не остава сам. Започна да се буди вечер в 1 часа да хапва, а се беше отказал от това хранене уж. За захранване мисля, че му е рано още. Ами нито може да стои седнал, нито проявява интерес към нашата храна, а и с език все още избутва всичко навън. А и той е над 7 кг. така че смятам още да не бързам.
За гърдите какво да кажа, от 75 B, сега 80 D не ми стават. Големи цици голямо нещо:) Чудя се какво ли ще им се случи като спра да кърмя?
За косата.....както всички вас, косми навсякъде....и аз намерих един в памперса на бебо.
Засега все още не е падал, но като гледам как всички февруарчета едно по едно се изтърсват може и ние скоро да се "похвалим" . Готика много добре си се справила. Аз също процедирам така, когато Лео заплаче..опитвам се да го разсея с нещо и той забравя за какво се е разплакал.
За килограми не ми се пише....закотвила съм се на 64 и не мърдам. А бях 54 като забременях. А и този корем, не знам ....много е голям кога се прибира?? прибира ли се изобщо?? Все се надявам, че ще започна да свалям като спра да кърмя.

# 64
Честит рожден ден, Jajda!
Голдън, честит имен ден на Яна и на теб ЧРД, с голямо закъснение!

Желая ви на всичко много здраве!
Много сте хубави на снимките от вчера, аз не успях, но следващия път се надявам да съм на линия.
Чара, благодаря, че питаш, изкарахме страхотно в Рибарица:плаж, басейн, купон, нощно къпане и т.н Тръгнахме сутринта в събота и се прибрахме в неделя в 8 вечерта, А Деница вкъщи при баба си (но така и майка ми доволна и ние, че разпуснахме малко) А снощи едни приятели ни поканиха на кръчма и пак Деница -при баба си. Както казва мъжа ми: Това дете не попадна на родители Simple Smile
За косопада-нямам, не знам как така, но един косъм не ми е паднал от главата, но аз се старя да остана без коса, в последно време ползвам преса за изправяне и по един час всеки ден я опъвам, така ,че скоро ще се присъединя към Вас, но по друга причина, както се казва от акъла ми.

# 65
Здравейте,мамчета! Grinning
Честит имен ден на Яна на Голдънчето ,на Яна Варна и на всички други именнци днес costumed034  Gift
Честити месечинки на празнуващите днес! baloni
За гърдите гледам пишете-моите в момента са супер bombs,увеличих си с няколко номера размера на сутиена ,да видим като спра да кърмя какво ще стане.След първото кърмене нямаше кой знае какви поражения,дано и сега е така.
За килограмите-много бързо се възстанових след раждането и пак съм си 49 кг,коремчето ми също се прибра,само малко трябва да го постегна,ама време не остава за коремни преси Tired
За приликата между децата-и моичките си приличат малко Rolling Eyes,ама Петьо ми е по-тъмничък и с тъмни очички,а Мони е много бяла и русичка ,синеока Laughing,поради този факт всеки който я види пита на кого прилича това детенце hahaha Joy
Драгонче,дано свекър ти се оправи бързо Praynig
Мери,покрай 3 деца успяваш и сладка да вариш,браво smile3501,аз чакам наготово майка ми и свеки на направят зимнината и после тварим багажника Embarassed
Отивам да гладя 1ironing,че ме чакат 2 перални ShockedБлагодаря на всички,които ми отговориха за домакинстването и справянето вкъщи  bouquetАз помощници нямам освен таткото(който по цял ден е на работа) и се опитвам колкото мога да се справя.
До после Two Hearts

# 66
БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИ МАМИ ЗА ПОЗДРАВЛЕНИЯТА  ЗА РОЖДЕННИЯ МИ ДЕН!
Много ми се иска да Ви почерпя "виртуално", но съм скарана с тази техника, затова моля да ме извините!
Днес е Еньовден, затова честитя именните дни на всички празнуващи днес! Днес е хубав ден, ден на магиите, вещиците и лечебните билки, казват че днес на изгрев слънце стават чудеса...Пожелавам ви поне по едни сбъднато чудо на всяка една от вас-като  компенсация за почерпката!! Laughing
Леле, много жега днес...В София е кошмарно горещо, пазете се и пазете дребните, мажете ги, защото слънцето не прощава!

# 67
извинявам се предварително, но много моля някой да ми изпрати паролата за снимките.... Confused

# 68
Здравейте,
да пробвам да попиша докато чедото спи.
Бяхме на почивка в Еленския балкан на един минерален басейн. Температурата на водата беше 40 градуса.  Wink Сутрин и вечер ставаше за къпане, нощем също, ама наобед не се дишаше. Много го препоръчват това изживавяне за зимата, казаха, че е страхотно да се къпеш в топлата вода, а отгоре ти да вали сняг.
Аз толкова бях закопняла да се топна някъде, даже си поплувах малко, нищо, че е малък басейна. На Пламен също му хареса, ама то при тая температура няма как да не му хареса, все едно е с супа.  hahaha Първите два пъти гледаше безучастно, но и не плачеше, а после вече риташе с ръце и крака, явно осъзна човека къде е хубавото. Мазах го с крем на Нивеа, фактор 50+ и няма никъде зачервено от слънцето, че доста печеше. Аз и не съм го излагала много, ама в басейна няма как да го скрия.
Иначе владеем нови магарии от рода на хапане мама го гърдата (макар, че нямаме зъби още, ама венците му са толкова твърди, че е ужас), викане с пълен глас и вече гласа му не е бебешки, ами направо на мъж го дава. Хващаме си и краката и това ни е новата занимавка сега. Още не се обръщаме, само като си хване краката и се люлее като люлка а наляво, а надясно. Днес се беше обърнал уж, ама затиснал едната ръка и не знае какво да прави.  Rolling Eyes

Утре сме на консултация и ваксина и то баш по обед в 14 часа, не ми се мисли на тая жега как ще го извеждам.

Нямам и аз много време да пиша, едвам прочитам последното, че сме все кисели и искаме на гърда или някои да се занимава с нас. Ама както каза Алинка "Мъжете все искат внимание", тъй че няма как ще си обръщаме внимание.

Честит рожден ден на Jajda. Да си жива и здрава и каквото си пожелаеш да се сбъдне.    bouquet

Ей го, събудихме се, отивам да папкаме, чао за сега.

П.П. Jajda, няма място в кутията ти, пробвах да ти пратя паролата.

# 69
  • Бургас
Честит Рожден ден на  jajda ! Пожелавам й здраве, късмет и реализирани мечти.
Честито и на празнуващите именици!
А ние пък днес, по изгрев слънце на този вещерски ден, влязохме в клуба на падналите. Сутринта взех малкия от кошарата да го кърмя легнала на леглото, да се потъркаляме още малко. Падаше се на ред цицката, при която той е от външна страна. Така сме заспали , и той както си знае се завъртя и тупна на килима. За мое щастие леглото е ниско и килима дебел, но се изплаши горкия, да се изтърси в съня си... Най-много се изплаши баща му, който като го чул да пищи от другата стая помислил, че е паднал от повивалника. Аз действах хладнокръвно, според вашите инструкции, сложих го веднага да суче и след минутка вече ми се усмихваше доволно. Какво ли си каза "Кой празник е днес, че ми дават да ям на всеки час?! Joy" Мисълта за падане от повивалника ме плаши ужасно и май вече ще приключвам с ползването му, поне така покачен напречно на кошарата.
Гърдите ми сега са прилични, за разлика от преди да забременея, тогава бяха пълна скръб  Sick Там отчетох и единствените стрии по тялото си, бледи са, но ги виждам. Мисля, ако като спра кърменето заприличат на чорап с камък вътре, да ги пипнат, но това по-скоро за сега е  една успокояваща идея просто.

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 15:16 от vivi.vivi

# 70
днес май е ден за падания.и мойта падна от дивана в хола.бях в кухнята и когато вече влизах почти в стаята гледам как се търкулва и пада.незнам какво изпитах просто полудях при мисълта че и има нещо.тя започна да пищи и помислих че се е ударила но май от стреса че е паднала плака повече.после я огледах на всякъде уж няма нищо само на едното кръче има лека сининка.оххх но дано това да е всичко.съчувствам на майките които са го преживели,ужасно е! Cry

# 71
Jajda, честит рожден ден! Здраве и късмет!Честит имен ден на празнуващите днес.

Аз качвам снимки от вчера, няма да мога да ги надпиша сега. Петър е пак болен  Sad
Цяла нощ с висока Т, преди два часа беше 39, бяхме на лекар, каза че е вирусна инфекция. Сега съм с двамата, то това не е проблем, ама като е болно едното е различно.....

И не мога да не ви споделя тази снимка на моите дечица:

# 72
jajda,ЧРД,И ОТ НАС!бъди много щастлива и усмихната!

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 16:03 от east_lights

# 73
  • into the blue
Знам какво е падането и какво ни чака за напред(имам по-голямо момиченце).Днес ходих на консултация-юнакът е 6.200 кг и цели 64см,обаче има конюктивит и ще се лекуваме 10дена. Това е засега от мен Peace

# 74
  • гр.София, далече, далече на Запад
Жажда, честит рожден ден миличка!
Много здраве, щастие и късмет!
   bouquet

Честит празник на всички именници днес!

Галадриел, страхотни са ти дечицата!Да оздравява бързо Хубав Петър. Ей такива снимки винаги ще ти сгряват сърчицето когато има трудности и проблеми!

Ние вчера ходихме на преглед, отложиха ни ваксината. Имаме си обрив и ще изчакаме да премина. Cry

Хубав и усмихнат ден от нас!

Общи условия

Активация на акаунт