Априлчета 2008

• 12 434
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
Честите имен ден,Ясмина!

Ние бяхме на консултация. Вече сме 4780 и 54,5см. И сега спим на хладно в сумрачна стая. След няколко часа обаче ще трябва да се местим в друга стая, че като напече тук не се стои. Ад на земята.

# 46
  • Временно
Здравейте и от нас. Hug
Отдавна не съм се включвала,но това е защото сме вече на морето и по цял ден сме на вън.Имаме страхотна сянка на двора и двамата малчовци(и сестра ми са тук с бебчо) спят почти по цял ден на въздух.

# 47
  • Пловдив
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ЯСМИНА![/color]
Преди малко се прибрахме от разходка, преди да сме слънчасали съвсем Grinning Сега момата спи в най-хладната стая. Явно от топлото и тя се изнерви милата, вчера и днес си развали режима за спане и е една малка кривотийка. То ние големите сме кисели, какво остава за тях, миличките.

Според мен е нормално да се чувстваме напрегнати и нервни, особено тези от нас, на които ни е за първи път.

galivo, майките на второ и трето дете вече сме разбрали едно много важно нещо- домакинската работа няма край. И по-добре да е разхвърляно, неогладено, несготвено...но да е спокойно. Аз си падам малко манячка на тема подреденост, но в крайна сметка е въпрос на приоритети- бебето трябва да има изпрани дрехи за обличане, баткото също (за него трябва и сготвено ядене)- оттам нататък - каквото успея. Прескачам разни неща по пода (трактори, ферарита и прочее играчки из цялата къща  Laughing)- защото нали се сещаш, че още едно дете вкъщи значи и повече домакинска работа+грижите и заниманията. Но чудодейната формула е спокойна майка-спокойно бебе-всички спокойни вкъщи Peace Иначе се получава един неприятен омагьосан кръг, в който всички са изнервени, а работата така и не е свършена. Ей даже сега се чудех дали да чистя или да си епилирам краката, но май ще взема да полегна Grinning Животът изглежда по съвсем различен начин Wink.
Днес записах малката на кухня, като му дойде времето, че нещо много дечица и голямо чакане. Вчера сборихме здравната система и успяхме да се снабдим със специално АМ (с алергия сме), че иначе ми се разказваше играта с 24 лв. кутията, която стига за 3 дни.
А, забравих да се похваля- в края на юли сме в Албена newsm44 newsm44 newsm44 Жената в агенцията ме гледаше изумено, че търся настаняване с 3 деца (едното е племенницата, но не сметнах за нужно да се обяснявам), все едно семействата с 3 деца са някакви изкопаеми Confused Накрая заключи, че ако има някоя луда баба да го гледа, е по-добре да оставим бебето Simple Smile

# 48
  • София
Sisee, извинявай ако си останала с впечатление, че нападам теб  Praynig  Аз коментирах само статията. Обръщението ми е към теб, защото ти я беше публикувала и един вид водех диалог... Изобщо не съм останала с впечатление нито, че я препоръчваш, нито че споделяш написаното...Ти много ясно си беше написала още тогава, че всеки сам си решава....ти просто даваш информация, която ти се струва полезна...

На мен първо ми направи впечатление играта на буквите в заглавието на списанието...На пръв поглед "ЗДРАВЕ", а всъшност като се загледаш е "ЗДРАВЕй"...И честно казано това ме подразни най-много. Crazy Напомни ми "хитринките" на продавачите на пазара, с цените от 1,99 или 9-ките, написани като 0 с едва забелязваща се опашчица отдолу...

Още веднъж извинявай  Hug Коментарите ми съвсем не бяха насочени персонално към теб Peace

Това можех да ти го напиша и на лични, но предпочитам тук, да не би и друг да е помислил, че нападам теб...

Егати жегата е навън...И Косьо е по памперс, ама аз не смея да пускам климатика newsm78

Емма, да не казвам голяма дума, ама ние май се излекувахме от тая болест с неискането в количката. Особено от както му сложихме чадърче Simple Smile Чадърчето се клати и бебчо много му е радва и му приказва Simple Smile
А като спомена ромчетата...ей сега ги гледах как се топят голи-голенички в Перловската река, дето влачи всички софийски боклуци. Водата е точно с цвета на тяхната кожа...И освен това съм сигурна, че в нея плуват всички елементи на Менделеевата таблица в огромни количества Simple Smile  Въпреки, че аз съм привърженичка на не толкова стриктната хигиена, ако видя детето си в подобно "бактериално огнище" ще получа удар...

Честит имен ден, Ясмина !  newsm51

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 13:49 от ВаняМ

# 49

А с кърмата работата е клизматична. Засега тече нещо, ама много символично и то при условие, че полагам неимоверни усилия да ям и пия колкото се може повече от всичко, което сме коментирали, че стимулира кърмата. Засега не съм го дохранвала с АМ, но не знам докога ще издържи милия на тоя принудителен глад. В тази връзка да ви питам вие какво АМ бихте ми препоръчали? Някое което сте изпробвали и няма неприятни странични ефекти от сорта на запичане и др.подобни.
Ние като си тръгнахме от родилното забърсахме една кутия Фризолак Прематюр по препоръка на неонатолозите там, вършеше ни работа в първите дни когато не можех да кърмя заради антибиотиците пък и после като се е налагало да му додаваме, но не мисля, че ще ни свърши работа за в бъдеще при условие че минем изцяло на АМ каквито са изгледите  Rolling Eyes

Лурдес на теб как ти се върна кърмата? Сподели моля те  Praynig Може и да съм пропуснала някоя техника... А по въпроса с разходките и при нас нещата седят по същия начин. И аз искам да го извеждам 2 пъти на ден, сутрин и вечер, но сутрешната не ми се получава като при теб заради къщната работа, то иначе излиза, че за да хвана по хладните часове, трябва само да се събудим и да го хвърля в количката което няма как да стане  Peace

Bibobibo съжалявам, че така се е получило с Дари. Дано бързо да се оправите  Hug Все се каня да те питам... ти в крайна сметка при Д-р Димитров в Шейново ли роди? Моята приятелка дето ти го препоръча скоро ме пита дали си останала доволна.

Да, при д-р Димитров раждах и съм доволна. Дори мисля при него и на прегледи да си ходя от време на време. И аз все се каня да пиша на твоята приятелка и да и благодаря още веднъж ама  Embarassed

За АМ, аз взимам Фризолак и като се налага дохранвам с него. Не съм забелязала да се запича от него. Въпреки че по едно време доста си хапваше от него.

За кърмата, както бях писала вече при мен същата работа. А ям и пия какво ли не. Абе въобще моя ден минава в гледане на бебето и ядене във всяка една свободна минута. Гледам да хапвам повече месо, пия много течности (вода, чай, сок от праскова), ям лешници, бадеми, орехи и какво ли още не. Добре че засега това ми се отразява като просто не мърдам с килограмите надолу, а съм ги заковала на 52кг. и излишните 4 кг. още си стоят. И въпреки всичко пак ми се струва че нямам достатъчно кърма. А Дари като започне да яде, и суче по час и повече даже почти на всяко хранене. А в болницата за половин час изяждаше по 90, 100, 120 мл. и пускаше гърдата сама. Сега и след час не мога да я издърпам от гърдата, като засмуче и няма пускане. Пробвала съм и пръста да си вкарам в устата и тя засмуква и него  Joy Абе много сложно това кърмене да му се не види

Ясмина, Честит имен ден!   bouquet

# 50
  • София
Jul, и ние ще ходим на Албена, но от 16 Август. И понеже сме с 3 деца, сме ангажирали 2 двойни стаи със свързваща врата. За първи път почивахме в такива на Сейнт Елиас и е супер комфортно.

То всъшност ние не сме с 3, а с 1 дете (според правилата за настаняване) - бебето не се брои, а каката я таксуват възрастна, защото е на 14 години. И затова решихме, че като ни дерат така и така за нея, поне да ни е комфортно.

Вие в кой хотел ще бъдете?

# 51
Здравейте и от нас. Ясмина честит имен ден  bouquet!В тези жеги се чудя как Габи е толкова спокойна! newsm78
Емма темичката е супер, колажите също   bouquet
Bibobibo, дано нямате повече проблеми и малката да се оправя бързо! Hug
Дидимора благодаря ти за  милите думи  Embarassed Embarassed Embarassed Симпатийте ни са взаимни! Hug Heart Eyes Апарата ни е хубав, как дадох толкоз пари тогава и аз незнам, но мнооого снимах, нпрекъснато, бях се запалила много. Имах доста снимки и във фото форума, цял ден четях за обективи, перспективи и за обработка с Фотошоп  Peace Много обичам да снимам, но сега покрай малката нямам време, някой път като се разхождам с нея взиамм и фотоапарата и снимам , но доста рядко. Радвам се че и ти имаш същото хоби , я покажи някоя снимка  Hug
Ето няколко мои на морска тематика, дано с тях ви поразхладя малко........ така ми се приходи на мореееееее, ще се побъркам в тая гореща, прашна и мръсна София! #2gunfire

# 52
BiboBibo, дано всичко лошо в зад гърба ви  Hug

Ясмина - честит празник - да си жива и здрава и цялото домочадие покрай теб, че и мъжа ти да закачи по нещо  Hug   bouquet  Mr. Green

Момичета, въпреки че някои от вас вече писаха, какво мислите за плажа с бебче? Тъй като целия Август ще сме на морето мисля, че можем да ходим с бебчо на плаж сутрин преди 10.30-11.00 и вечер след 17.00. Вие какво мислите? Ако бебчо не се излага на слънце, и е покрит с тензухче дали ще може да бъде с нас? Питам защото преди си мислех да го оставям на свеки за по няколко часа, но тъй като тази събота вече го пробвахме тои вариант и останах доста разочарована вече си мсиля да си мъкна бебчо на всякъде с мен. Поне ще ми е леко на душата.

# 53
Sisee, извинявай ако си останала с впечатление, че нападам теб  Praynig  Аз коментирах само статията. Обръщението ми е към теб, защото ти я беше публикувала и един вид водех диалог... Изобщо не съм останала с впечатление нито, че я препоръчваш, нито че споделяш написаното...Ти много ясно си беше написала още тогава, че всеки сам си решава....ти просто даваш информация, която ти се струва полезна...
Още веднъж извинявай  Hug Коментарите ми съвсем не бяха насочени персонално към теб Peace
Това можех да ти го напиша и на лични, но предпочитам тук, да не би и друг да е помислил, че нападам теб...
Честит имен ден, Ясмина !  newsm51
Присъединявам се към думите на ВаняМ  Peace

# 54
  • София

Момичета, въпреки че някои от вас вече писаха, какво мислите за плажа с бебче? Тъй като целия Август ще сме на морето мисля, че можем да ходим с бебчо на плаж сутрин преди 10.30-11.00 и вечер след 17.00. Вие какво мислите? Ако бебчо не се излага на слънце, и е покрит с тензухче дали ще може да бъде с нас? Питам защото преди си мислех да го оставям на свеки за по няколко часа, но тъй като тази събота вече го пробвахме тои вариант и останах доста разочарована вече си мсиля да си мъкна бебчо на всякъде с мен. Поне ще ми е леко на душата.

Аз определено отивам на море с мисълта да водя бебчо на плаж в ранните сутрешни и късните следобедни часове.  Peace
Честно си казвам, че другите ми деца не съм ги водила толкова малки на море, но с Косьо ще пробваме... Август на Албена, Септември в Гърция...само да е живот и здраве Praynig

# 55
Ванче и ние смятаме така - август сме на море в околностите на Бургас, а в края на месеца, началото на септември - смятаме с кемпера да ходим на къмпинг в Гърция - дано само бебчо да е здрав  Praynig Ще имаме цял месец ваканция - така ми е обещал мъжа ми, никога до сега не си е взимал толкова почивка накуп, чак не мога да повярвам  Laughing

# 56
  • Пловдив
ВаняМ, във Вита прак сме. А вие къде? И ние резервирахме фамилна стая, а и също сме с 1 дете за таксуване, защото племенницата е на 13г., моите са на 3 месеца и почти 3 години Grinning А стана ми интересно, как ви таксуваха за фамилната стая- като 3 възрастни ли или 3 и 1/2? Малко ме хвана яд като гледах по английските сайтове- там за Албена възрастни са над 19 години, а за нас-над 12г.!
Vanyivan, защо пропадна вариантът с бабата?

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 14:20 от jul

# 57
Jul, варианта с бабата отпадна, защото доста ни се разминават възгледите за гледане на бебче. Оставихме Боян за няколко часа миналия петък, защото ходиме на сватба, но аз бях дала абсолютно пълни инструкции - за обличане , хранене и т. н. Като се върнахме - какво да видя  ooooh! В стаята е 26 градуса, а бебчо спи облечен с боди с къс ръкав, върху него плътна блузка с дълъг ръкав, с ританки и завит с дебела пелена. като го видях милото много жал ми стана - щеше да се  свари детето. А аз го бях оставила с едно тънко боди с къс ръкав и ъси панталонки.  ooooh! Мился, че ако и го оставям пак ще си прави без мое знание каквото мисли за добре - от страх да не се разболее детето докато е епри нея  Crossing Arms

# 58
  • Пловдив
Нали знаеш-според бабите внуците винаги са гладни (недохранени) и винаги им е студено  Mr. Green Майтапът настрана - не можете ли да се разберете, че майката е тази, която определя-обличане, хранене...? Защото при наличието на баби на разположение, това да се притесняваш да го оставиш не е добре. То хубаво ще го взимаш с вас навсякъде, ама и вие сте хора, и вие имате нужда от почивка.
Нашите баби (да са живи и здрави) мрънкат, ама изпълняват Mr. Green Тя сега ака зелено от млякото и педиатърката ни предупреди хич и жълто да не чакаме, но при всяка смяна на памперса като има баба наоколо чувам- ох, на баба, на студено те държат и от сорта  Mr. Green Последният път свекърва ми като беше вкъщи и вика "Много е хладно у вас, студено му е на детето". Пък аз веднага- И сигурно от това са й обривите Wink Свекърва ми- Не, от това ака зелено  hahaha hahaha hahaha

# 59

Аз определено отивам на море с мисълта да водя бебчо на плаж в ранните сутрешни и късните следобедни часове.  Peace
Честно си казвам, че другите ми деца не съм ги водила толкова малки на море, но с Косьо ще пробваме... Август на Албена, Септември в Гърция...само да е живот и здраве Praynig

Ваня , искрено ти завиждам за морето. Дъщеря ми само за това говори - че ще прескочим морето тази година.Аз не смея толкова малко бебе да го водя на море, защото имам лоши спомени за първото море на каката.Тя беше на 1 год и 3 мес.Като отидохме още на следващия ден започна едно пъвръщане , разстройство и висока температура . И така докрая. На следващата година - пак същото.   На нашите изнежени софиянчета нещо не им влия добре морския климат.
А и друго - представям си как ще помъкна толкова много багаж - корито , количка и н-броя куфари.
Ще чакаме снимки и впечатления , пък ние може и септември да отскочим за няколко дни до там.

Сиси , ти сподели , че Дани повръща много. Аз съм се видяла в чудо вече.Всеки ден пускам бебешка пералня.Косьо повръща над 10 пъти от едното хранене до другото. При вас така ли е ???

Общи условия

Активация на акаунт