Хайде мами от Бургас, да вземем да помогнем 14 ...

• 25 997
  • 304
  •   1
Отговори
# 75
Занесох проходилката, гърне, малко дрешки и няколко пюренца в ЦСУ.
Може да мина да ви видя в четвъртък. Пиша лични на Амелия. Wink

# 76
  • По света и У нас
Ще препратя мейла от МЕРЕЛИН на тези чийто координати имам, веднага щом го получа  Peace

Приятно проста - чорапите са пратени от Канадските мами  Peace .... но колко точно чифта са, нещо и на мен към момента ми убягва  newsm78

alabalaxx - супер, браво на теб   bouquet  bouquet  bouquet

И аз да се отчета, вчера също минах през Комплекса и оставих проходилката от moonlady, както и подходящи дрешки за сезона от andji.84.
Относно семейството с близначетата, разбрах че се отнася за самотна майка /с бг произход/, настанена в общинско жилище, с 4 деца, момиченце на 12 години, момче на 9 г. и близнаци /момиче и момче на 1г. и 1м./. Близнаците са пред прохождане, затова им трябваха проходилките, а гърнето ... за отказване от памперсите. До колкото разбрах, идеята е близнаците в сравнително скоро време да бъдат пуснати на седмична ясла, за да може майката да тръгне на работа .... Имат недостиг сериозен и от храна, получават помощи от БЧК /но те са на 3-месечие или нещо такова  newsm78 Следващата седмица ще се чуя с някой от социалните работници да разбера нещо повече от това от какви продукти имат нужда /решила съм нещо да им купя, може да не е много, но ще е от сърце  Hug/, за да не се дублира с помощтите от БЧК. Освен това разбрах, че нямат и хладилник  Shocked ... и че им предстои местено в друго общинско жилище .... Относно хладилника пак ще поразпитам следващия път .... ако наистина нямат и няма да имат на новото място, да вземем да измислим нещо  Thinking
Подхвърлих идеята и относно снабдяването с учебни материали на 2те по-големи дечица, както и въобще на останалите деца-ученици, на които помага Комплекса .... тъй като времето сравнително бързо лети, а след 2 месеца започва Новата учебна година .... да имаме възможност евентуално да се организираме и нещичко да вземем да помогнем  Thinking
А за памперсите, нищо не казвате  newsm78 ... Умувайте го до утре вечер и евентуално да го решим .... парички в касата има  Peace .... в случай, че не успеем да се възползваме от транспорта на брата на GJK, то може да ползваме и куриерски услуги и пак ще ни излезе по-евтини от който и да е склад за памперси в Бургас  Peace

Хубавата новина е, че Средец вече си имат стабилна тента  Grinning, т.е. вчера се купи от Бриколажа тента с рамре 4,50 м х 3,50 м  Peace, впрочем щом разбраха, че е за деца от Дом ни направиха 15 % отстъпка  Heart Eyes /а и тентата беше последна  Wink/, така че вместо 469 лв., излезе 399 лв.  Grinning
Тъй като разглобяването й щеше да отнеме повече от 2 часа, а и нямах подсигурен транспорт .... тентата ще я разглобят, опаковат и ще е на линия да я вземем през уикенда за Средец  Peace
В този ред на мисли, предлагам ходене до Средец в СЪБОТА, 19ти юли, ПРЕДИ ОБЯД  Peace .... бързо да си казвате кой е на линия   Mr. Green
Остава и проблема с транспортирането   ooooh! ... Ще проверя няколко майчета, които по рано си бяха предложили услугите  Peace .... най-резервния вариант е да ползваме транспорт от Бриколажа /1,50 лв. на км .... плаща се само в едната посока  Peace ... Тентата си е обемиста и си тежи  Peace
Вчера направих снимки в Бриколажа .... и в момента   Rolling Eyes ги качвам в snimka.bg ..... и максимално почвам да се изнервям   Twisted Evil .... Изглежда отдавна не съм качвала снимки, защо им е толкова бавна системата  ooooh!
Надявам се, като ми прегледате съобщението вече да са качени, последните три в ето този албум:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=249485

# 77
  • на правилното място, в точното време
Момичета, за ученици мога да помогна с моливи, фулмастери, пастели, тетрадки, пергели, гумички и подобни. За около 15-20 деца. Ако прецените за центъра ,че може да бъде от помощ, или пък за други майчета, на които помагате,свиркайте.

# 78
  • По света и У нас
МИсля, че ще ти свирнем  Whistling, но все пак нека дочакаме и някакво решение от Комплекса  Peace

# 79
  • Бургас
Е явно аз ще дам отчет - снощи доопаковахме нещата в торбички -28 бр. за Комплекса и 60 за Средец, но последно се разбрахме днес Люси и Соня да отидат само двете да занесат тендата и сладки неща, а др. събота да отидем повече хора да раздадем подаръците, че в този ред на мисли бърза да казвате кой ще идва  Mr. Green, добре дошли са всички  Hug, пък и доста има да се раздава.Равия /подвизаваща се като Приятно Просто- и от мен едно голямо МЕРСИ   bouquet за нещата които си пратила/, останаха малко играчки и дрехите ама да има и за др. път.
Оф забравих да каже, че Люси ще занесе нещата на Комплекса когато може тези дни.

# 80
  • Бургас
Пак съм аз- явно ще си пиша сама днес- ако обаче почна и да си отговарям моля да ми сигнализирате, че съм се повредила  Mr. Green
Върти ми се едно мисла из главата, породена от малкия ни брой в Бургас, които според мен се дължи на факта че никой не влиза в този подфорум, че си мисля някоя от нас- технически грамотна /изключвам себе си с това уточнение/- да направи нещо като банер или текст или нещо такова, което да си сложим в подписите и като пишем другаде да се вижда от др. потребители, просто си мисля че доста хора ако научат биха се включили.
Много взех да мисля нещо    Mr. Green Mr. Green

# 81
madlena аз мога да го направя, ако дадеш текст и идея

# 82
идеята е добра,обаче ми е бедна фантазията

# 83
А дали ще можем да съберем пари за листовки, защото много мами не четат из нета!
Имам познат в рекламна агенция и само за печат ми взема 300 лева някъде за 5000 бр., но на нас не ни трябват чак толкова.
Ако го направим може да се пуснем из морската и да раздадем на майките с дечица и така ще стигне до повече майки.
madlena  Simple Smile здравей! На най невероятни място се срещаме. А сещаш ли се, че сме почти съученички? Wink
А Никки от Бургас - тя май не пише тук се занимава с фотошоп и ще се радва да направи нещо - може и някакъв анимиран подпис, ще я пратя да види темата.

# 84
  • Бургас
А Никки от Бургас - тя май не пише тук се занимава с фотошоп и ще се радва да направи нещо - може и някакъв анимиран подпис, ще я пратя да види темата.

Тук съм и с радост ще помогна, сега ще попрочета и после ще пиша пак

Та значи за банер нямате ядове никакви! За листовки, ако се навиете също!

Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 14:10 от Здравка Желязкова от село Стомана

# 85
  • По света и У нас
madlena - страхотна идея за банера  Peace Напълно я подкрепям  Hug

Здравка Желязкова от село Стомана ще се радваме, ако можеш да ни помогнеш  Hug
В този ред на мисли, Asya_ и Syrinx стига да имат възможност и свободно време, биха могли също да се включат с предложения  Thinking

Относно листовките - да си призная честно съм малко скептично настроена  ooooh! .... самата аз не им обръщам много внимание  Blush, а и ние сме само една група ентусиастки .... все пак не сме някакво Сдружение/Асоциация/Фондация - т.е. нямаме легална форма /и определено се съмнявам, че биха ни обърнали много внимание имайки предвид, че разни странни индивиди торзозят хората за дарения за щяло и нещяло  Rolling Eyes/... от друга страна бихме могли да го използваме като алтернативен вариант за разпространение на новини: имам предвид например при Акция за набиране на дрешки, играчки и др. около 1ви юни или някой друг празник  Thinking

А сега да се отчета, от мое име и името на Velvet_s - В петък бяхме при Децата от Средец  Laughing
Отнесохме благополучно тентата  Peace Транспорт специален не се наложи  Peace ... само питайте Velvet_s как пътува  Mr. Green
Пораздадохме лакомства на децата, падна както винаги голямо бутане  Joy ... и уж по едно бонбонче/близалка .... а накрая някои се оказаха, че са изяли по пет  Mr. Green .... как стана този номер така и не разбрах  Laughing ... Голямо мазане падна в общи линии  Mr. Green
Специални поздрави имате както от децата, така и от госпожите /две от тях ни съдействаха за базара  Peace/ .... Миналата събота ни чакали  newsm78, изглежда с Кулелиева не съм се доразбрала .... дори бъли опънали басейнчетата и голяма игра паднала ....
Направих малко снимки, които по-късно ще кача .... сгъваемата тента в крайна сметка не е издържала и беше прибрана, видях монтирани кухни/магазинчета .... децата бяха с нашите джапанки .... дори специално заради нас опънаха единия басейн ....
Казахме им, че по всяка вероятност един от дните следващия уикенд ще наминем  Peace .... дано времето е хубаво да разпънат отново басейните, децата само като видяха че го разпъват и веднага като по команда започнаха да се събличат  Joy
Относно тентата, ще имаме нужда от помощ, този път за монтажа  ooooh!  ... Шофьора/огняра/ въобще човека за всичко няма да може да се справи, конструкцията е голяма, а и не разполага със специализирано оборудване  ooooh! Така че някакви идеи  newsm78 .... Аз моето милото може да се опитам да го навия .... но ще ни трябват поне още 2ма - 3ма човека .....
И докато не съм забравила, от тази учебна година, децата няма да седат единствено и само в Дома, т.е. ще са пръснати да ходят в Общинските детски градини ... а сградата на Дома, ще се ползва точно като един вид Дом, където ще се прибират, занимават, спат ..... т.е. относно учебните материали и информацията за тях ще почакаме до Септември, тогава в Дома очакват да получат информация от детските градини какво е необходимо да се носи в предучилищните групи ....

# 86
Здравейте момичета!
Цитат
В този ред на мисли, Asya_ и Syrinx стига да имат възможност и свободно време, биха могли също да се включат с предложения
ще се включа PeaceДо края на седмицата се надявам да успея да скалъпя нещо.

lucyl30, утре към 12  удобно ли е да се видим?Надявам се все още да не си минала през Комплекса.

За тентата ще говоря и с мъжо, ако има възможност сигурна съм че ще се включи.

п.п. от листовките и аз смятам, че в случая няма да има смисъл.Идеята на Люси за акция за набиране на дрешки ми хареса много.Дори си мисля, че не е нужно това се случва  около празник, а по-скоро преди всеки нов сезон, когато гардеробите на децата се сменят.Тогава може да направим нещо като визитки, които да даваме на хората спрели се при нас(на тях ще има смисъл да дадем) на тези визитки да бъдат  изписани координатите на комплекса, домовете в региона и всеки който има желание да даде нещо да се свързва директно с тях в бъдеще.

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 15:44 от Asya_

# 87
Моля пишете кога ще се ходи за тентата - ако мъжът ми не е на работа - ще дойде да помогне.
А листовките може да се направят и като кампания в училищата - естествено първо ще се говори с директорите, а домовете ще са получател (т.е. както казвате без помощите да минават през нас или поне ние да сме само транспортиращо звено примерно, ако евентуално нямат транспорт). Относно разпространението - готова съм да се включа Wink

# 88
  • Бургас
Ако ходим в събота, моя мъж също ще доиде, а пък и ще ги съчетаем нещата с раздаването на подаръците. Предлагам да се преброим за събота  Mr. Green

# 89
здравейте мадами Simple Smile .за събота не съм сигурна но предполагам че ще дойда.а кога ще пием?хайде по сериозно!

Общи условия

Активация на акаунт