Отговори
# 240
Никози, не ми е удобно да те използвам от тука, така че ако искаш не ми отговаряй, но ще ти задам два въпроса. Аз пия по 4 литра минерална вода на ден. Според тебе тя дава ли ми необходимото количество флуор. Освен това дъщеря ми е на 13 и няма нито един развален зъб и не е имала досега, а като бях бременна с нея даже минерална вода не съм пила, да не говорим за витамини и някакъв контрол на храненето.Бях на 19 все пак тогава. На какво според тебе се дължи тази здравина на зъбките й тогава?

Другия ми въпрос ако е удобно е за мене. Сега съм решила да не ходя по зъболекари, а чак като родя.Е, освен ако не е нещо болезнено де. Та проблема ми е че някак си венците ми се отлепиха и повдигнаха от зъбите, тоест има оголване, но няма болка или кървене. Оголените места обаче почерняха много. Дали в бъдеще има решение на този проблем и какво е това всъщност? Преди имах чуствителни зъби, но с ползване на определени пасти, това се оправи.

Мимисофия , успех на прегледа. Пък за морето не ни завиждай, щото с тия фигури не ходим до него. Mr. GreenИли поне аз не ходя.Трикси, ти в колко часа си на преглед?
Пуки, зоолог.градина е страхотна, ние сигурно  като порасне бебока ще си вземем ретривър Simple Smile,много ги харесвам. Каква е мин.вода,която пиеш?Винаги на етикета има съдържание-трябва да се следи колич. на флуора - не е препоръчително да се пие толкова мин.вода ако той е над 1г/л.Така ,че има още неща които не знам за да ти отговоря дали ти е достатъчен флуора.Освен това във всички бълг.градове съдържанието на флуора в питейната вода е различно.Има места ,където той е в много гол. количество и за тава не трябва да се приема допълнително.Трябва да се проучи този въпрос-колко е във Варна?
Много неща имат значение за здравината на детските зъбки,но основните са хигиената,храненето и достатъчното колич.флуор -определящо здравината им като цяло,но също така имат значение и наследствеността,начина на живот,геогр.ширина,климат.условия и др.
Между другото на колко си години?Според мен се касае за парадонтит и евентуално или натрупване на голямо колич.зъбен камък или развитие на кариес в шийкити на зъбите.Нужно ти е лечение!
Крисси  , успех на прегледа утре!Да разказваш!
Екатерина, пие се по 1 грам дневно Флуорни таблетки, като има разлика от поне 1,5 часа с прием на млечна храна.Флуора в подходяща,оптимална доза улеснява правилното образуване на зародишите на зъбите,тяхната устойчивост и минерализация,както и намалява агресивността на бактериалната плака и закрепването и по зъбите.
Ще пусна снимки от пътуването до Девин,
shareez  не се притеснявай,всички сме наедряли и  не сме много във форма,но....после ще отслабваме заедно

# 241
а за кремчетата за крака -аз ползвам на Мустела ,допада ми и ме облекчава.За стриите имам и на Мустела и на Чико ,мисля ,че този на Мустела е по-добър- има хубав аромат и кожата ми по-дълго време я усещам достатъчно омазнена ,а за резултата ще видим после...

# 242
 От доста време не съм мервала bidapet, sisanka, siconium, sstea, MightyBabka  да не говорим за Krusteva - тя пък изчезна отдавна  Thinking. Момичета, кажете поне по едно здрасти, да знаем че сте добре  Hug. Останалите, които временно отсъстват знам, че са по морета и планини  Laughing. На последните най-завиждам. Миналата година по това време бяхме мнооого високо в Родопите, там е рай, просто ти е смешно като чуеш по ТВ да говорят за 38-40 градусови жеги  Sunglasses.
Днес имах време и се порових из първите ни отчетни теми. Най-смелите първи три мами (от пишещите и сега), които са се престрашили още в самото начало да огласят на всички щастието си са Енигма, elli78 и ssissi . Аз пък съм от бъзливките, първите три месеца не смеех да се разконспирирам

# 243
  • Варна
Ето вижте какво ми се налага да търпя цял ден, че и още два дена ще има.  ooooh! #Cussing out Бебо ще почне кючеци да играе в корема ми. hahaha  забележете полицейската кола, която само отразява присъствие, а не че нещо предприема.

# 244
Здравейте
Пуки ти не беше ли също на ампулите Тотема? Ако не се лъжа ти беше  newsm78 мен от тях ми почерня тоно така където са ми оголени зъбите. Моя зъболекар с една четчица на машинката (предполагам с нея се чисти и зъбния камък  newsm78 не знам, аз нямам и досега не са ми чистили зъбите) и някаква паста ми ги изчисти където беше почерняло... макар че има на места останало леко по тъмно Sad много съм нешастна,... И от Малтофера може да ти е почерняло...
На мен от 102 хемоглобин, след 1 месец пиене на Малтофер "скочи" на 96... сега от ампулите уж се вдигна малко  Crazy
айде мамите дето бяха на преглед, чакаме отзиви и новини   bouquet
Уфффф чак сега стигнах до момента в които казваш че пиеш Тотема... той е с по-голямо количество желязо май, затова помага повече... а Малтофера предполагам помага на момичетата, които не са предразположени към анемии и си ядат месо нормално... не знам  newsm78
Леле във вас е зоологическа градина Simple Smile как се справяш?
Тедико да от Младост съм/бях, сега съм селянче  hahaha "мъжо" ми е от Казичене и се предадох  Joy станах селянка Simple Smile
Сев моята бебкка е хиперактивна по цял ден корема ми подскача  hahaha
Отговарям на 11 страница.... сега ще излизам... после на следващите страници.... лека вечер

# 245
  • София
Здравейте отново момичета! Благодаря на всички за отзивчивостта. Мимисофия да ще си правим компания по нета и по бързо ще ни мине времето до октомври. За хемоглобина и моят е нисък продължавам да пия малтофера защото от него аз нямам проблем със запека. Целувки на всички!

Обърка ме с Мими ама нищо.  Mr. Green Тя Мими в момента толкова много работи, не е като нас да се олежава, но се надявам скоро да намери време да си почива, че бебо все повече ще почне да тежи.

# 246
Обърка ме с Мими ама нищо.  Mr. Green Тя Мими в момента толкова много работи, не е като нас да се олежава, но се надявам скоро да намери време да си почива, че бебо все повече ще почне да тежи.

Намерете ми едно студентче да ми помага и лягам в къщи на минутата Wink Ама да върши работа, не само да ми отчита присъствие.

# 247
  • София
Мими, Сев, ама ние си бяхме сигурни, че бебоците са добре! Браво! Ще чакаме и Екатерина да сподели как е минал прегледа. Ама всеки път се изненадвам колко бързо растат. Моята бебка е два пъти по-малка от бебоците, които са с термин началото на октомври.

Радкакака, и на мен ми направи впечатление, че напоследък много хора се оплакват от щитовидна жлеза и днес разбрах, че на сестра ми изследването на TSH е под долната референтна граница. Даже незнам какво означава това.  Rolling Eyes
Тези в НОИ са абсолютни льохмани.  #Cussing out И на мен ми връщаха болничните поради какви ли не измишльотини, а като видя смешните им суми по сметката си направо ми иде да ги изпия за тяхно здраве.  Drunk

Пуки, освен да се ключиш към празненствата не виждам какво друго  Mr. Green.....или насъскай кучетата. Как може да си вдигнеш сватбата пред блока?!  doh Като ги гледам как са се нагиздили ми напомнят как мато бяхме хлапета си правехме карнавал в махалата.  Joy

Мими, да не те разочаровам, но студентчетата забягнаха по морето. Моя стажант ме заряза до септември. Надявам се да се появи преди да съм родила. Ама пак контрол си трябва. Свършиха се сякаш съвестните хора и всеки гледа как да се скатае.

# 248
Mylili i Mimisofiq извинявайте, че ви обърках. Лека вечер!

# 249
  • София
Няма какво да се извиняваш Wink Дано да ти е лека вечерта, защото аз май пак ще съм караконджул. Mr. Green

# 250
Nadejda:)))   няма да те върнат от лекциите отивай смело.Аз като се записах миналия път по телефона ,те пък не ме добавили в списъка и пак не бях записана и при влизането ме записаха.Даже се радват на още мами.Не забравяй че в провинцията няма такъв наплив от желаещи.Хайде отивай и да разправяш после  Simple Smile

Оф тия цигански сватби ,пък чак и сцена си направили .......
Моя хемоглобин е 109 и доктора каза че нищо ми няма.
За кремчетата и хаповете не мога нищо да кажа  newsm78  не ползвам.И миналия път се разминах без болки в краката и сега се чувствам добре.
Откъм зъбите не съм така добре ама то си е наследствено,все някоя пломба излиза че е паднала или за правене та си ходя редовно на прегледи.
Ани я мажех с крема за тяло и лицето.Почнахме с мас -пречистена и с ванилия и беше много добре ,кожата и се изпъна за кратко време,после минахме на Нивеа-балсам,шампоан,сапун и пак беше добре.
Сега отивам да си полегна,че утре пак следва дълъг ден
лека нощ    bouquet

# 251
  • Варна
Никози, много ти благодаря за инфото.  bouquet  bouquet  bouquet

# 252
Пуки коя от всичките е булката, щото на мен не ми стана много ясно  Joy Всичките са едни гиздави  Mr. Green

# 253
Лелеееее айде на кючека  hahaha
предполагам че като стане малко по-късно, като сега полицайте ще ги разбутат...
Забравих какво още щях да пиша  newsm78 много съм заплесната....
ааааааааааа сетих се aliss, bidapet също е на морето, поне последния път май каза че отиват на почивка... 

# 254
  • Варна
Пуки коя от всичките е булката, щото на мен не ми стана много ясно  Joy Всичките са едни гиздави  Mr. Green

Нея май чак след 3 дни ще я покажат. Tired

Общи условия

Активация на акаунт