® E-bay - тема 11

• 31 060
  • 800
  •   1
Отговори
# 390
Извинявайте за интимните въпроси, ама на някоя случайно мъжът и да е тенекиджия ?
Да,моят е тенекеджия,а и не само  Peace Разни там двигатели и други джаджи,дето все не мога да им науча имената.И тях оправя  Peace

# 391
А ей туй чудо като е 6 цилиндъра колко ще харчи. На него няма акциз нали.
Аакциза не зависи от цилиндрите, а от конските сили. Щом е над 163 и мъжът ти не е шеф на данъчното - си в акциза до шия. |И дама с това текезарско чудо -  newsm78. Няма да давам мнение за щатските коли, за да не дразня дюранго от мъжка солидарност  Peace

# 392
Някой, ако е поръчвал лаптоп от Щатите може ли да сподели малко опит  Praynig

# 393
Не съм - моя го донесоха от Дубай вчера! Синковеца е в щтите, ще го питам, какво те интересува?

# 394
Малко неточности
Акциза се администрира от митниците
в случая конете са по SAE и са 167
и товарни автобили не се облагат с акциз
текезесарското возило е supercharged и леко взима от 0 до 100 под 6 секунди, а цената му ще е под базов модел на bmw

# 395
Не съм педант, но 120 kw са си 163 к.с. откъдето и да го смятам, освен ако не са ме смахнали за границеата на акциза. Акцентирах, че дамата дава цилиндри, а не коне. Накъде отива света - дамите в товарните автомобили. Но ако жена ми е шеф на данъчните определено ще свия акциза за един банкет! Не върви да вадя компромати!

# 396
Не съм - моя го донесоха от Дубай вчера! Синковеца е в щтите, ще го питам, какво те интересува?
Ами интересува ме дали ще пристигне "читав"  Mr. Green , дали се плаща мито и т.н.

# 397
системите по които се мерят киловатите са DIN и SAE
тези 120 киловата за които говориш са по DIN. Разликата между двете е че по SAE се мери чистата мощност на двигателя, без да се взимат предвид закачените за него алтернатори климатици и други такива, докато по DIN се гледа крайната мощност. В Америка мощността се дава по SAE. Приет е коефициент между двете 1.04 което не е валидно в за всички коли, за това ставките се дават в двете мерни еденици.
Женати ако ще да се казва Мургина, данъчните тук нямат мешания защото това са митнически вземания и както казах товарните автомобили се облагат с мито 20% и ДДС 20% т.е. при тях няма акциз. Мога да изпадна в още подробности като кое е товарен автомобил защото това води до интересни последствия

Чл. 40. (1) Акцизната ставка за употребяваните автомобили е, както следва:

1. за автомобили с мощност на двигателя над 120 kW до 150 kW по системата DIN - 35 лв. за 1 kW;
2. за автомобили с мощност на двигателя над 150 kW по системата DIN - 60 лв. за 1 kW;
3. за автомобили с мощност на двигателя над 126 kW до 157,5 kW по системата SAE - 33,33 лв. за 1 kW;
4. за автомобили с мощност на двигателя над 157,5 kW по системата SAE - 57,14 лв. за 1 kW.

Последна редакция: нд, 29 юни 2008, 03:35 от Durango

# 398
 Peace, Дюранго, не се заяждам, напротив, казах ти че не съм педант и този пост е излишен. Говоря по принцип и писах това което автоджамбази ми казаха че правят, а си спомням и във вестниците това писаха. А за шефката на данъчните /да ме извини Мургина/ имах предвид, че има хора с връзки които избягват акциз - нали си спомняш за Порше кайен за разнос на банички или разни други схеми сега чувам? Между другото вметна една интересна дума - чиста мощност - би ли ме светнал как се измерва мощността на хибридите. Мислех да си вкарам Камри хибрид, ама се отказах засега? Peace

# 399
  • София
Ей! Появи се още един мъж и взехте да си мерите цилиндрите! Хайде спрете се малко!

Казвайте днес какво ще купуваме,че отивам в Мола?

# 400
Много моля за малко помощ.
Да кажа само, че изчетох всичките линкове за връщането на парите и руския за диспута, но не мога да се ориентирам изобщо. Поръчвала съм доста, но за сефте не ми идва пратката. Кажете как да пусна диспут. Писах мейл на продавача - отговор нямам. Сложих му и отрецателна оценка, но нищо. Потвърден ми е чека още на 07 май и на 10 май  имам мейл, че пратката ми е пусната. Но уви. Мисля, че доста дълго съм изчакала - пък и май има някакъв срок за диспута newsm78

# 401
Много моля за малко помощ.
Да кажа само, че изчетох всичките линкове за връщането на парите и руския за диспута, но не мога да се ориентирам изобщо. Поръчвала съм доста, но за сефте не ми идва пратката. Кажете как да пусна диспут. Писах мейл на продавача - отговор нямам. Сложих му и отрецателна оценка, но нищо. Потвърден ми е чека още на 07 май и на 10 май  имам мейл, че пратката ми е пусната. Но уви. Мисля, че доста дълго съм изчакала - пък и май има някакъв срок за диспута newsm78
Виж тук http://narmag.info/viewtopic.php?f=6&t=300  Peace

# 402
notar, не се връзвай на Дуранго - той е душа-човек и си пише глупости с отчаяните съпруги в тази тема.  Mr. Green
А според мен е по-опасно ако жена ти види темата - тогава може и през нощта, докато спиш, да пазарува.  Wink

Моля, някой да ме светне - искам да купя обувки Clarks на Викторийчето - какво означават означенията след номера? Напр. 9G или 9F? Вероятно е за широчина на крака, ама....  newsm78
F  е нормалната ширина. Е са по-тeсни,  G  по-широки, а H  са доста широки. Аз купувам F  или G. За мен това са едни от най-хубавите марки детски обувки. Големите ми деца вече рядко си харесват модели на Кларкс, но като по-малки ги отгледах с тях. След това ги давах на приятелки, те-на техни приятелки и си изглеждаха като нови/не че има голямо значение колко деца ще отгледат, но говори за качество/. Няма пришки, няма спарване, няма боядисан чорап.

# 403
  • на пистата
млъквам и преставам с консултациите
отивам да намерия тенекиджия да ме посъветва за 2 мустанга
кажи де,моя мъж е бояджия Laughing имам малко помощ,интересуват ме тези градове дали са близо до лондон ако някой има информация или да ми каже къде да погледна Wolverhampton областWest midlands,  Cardiff ,
BARGOED област Caerphilly-

# 404
млъквам и преставам с консултациите
отивам да намерия тенекиджия да ме посъветва за 2 мустанга
кажи де,моя мъж е бояджия Laughing имам малко помощ,интересуват ме тези градове дали са близо до лондон ако някой има информация или да ми каже къде да погледна Wolverhampton областWest midlands,  Cardiff ,
BARGOED област Caerphilly-
Wolverhampton  e na 20 km ot  Бирмингам и 180 от Лондон
КАрдиф- на 210 km
BARGOED  na 290km

Общи условия

Активация на акаунт