Гоблени-26

• 87 854
  • 606
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
 Момичета, благодаря за мнението ви. Явно не си внушавам за конците, защото marulka_s, правилно отбеляза, че дистрибутурите на Дименшънс - Герика шикалкавят нещо.  #2gunfire Тъй като приятелката ми си купи друг гоблен на същата фирма, с останалите и конци реши да дошива балерината. Някой от конците с един и същ номер бяха едентични, а други пак с едни и същи номера - съвсем различни!!! Да не говорим, че в магазина под същата номерация конците имаха трета версия.   Rolling Eyes Ще се опитам да кача оригиналната картинка, за да я видят останалите, а ако успея и с нея ще кача и други етапи от шиенето.

Ами ...до скоро....  newsm78

# 286
  • варненка от София
Гешче кради, кради! Аз лично идеята я откраднах от Джемма, тя има такова нещо в нейното албумче и веднага го взаимствах за зеленчуковете, хем пестиш място, хем става ефектно!

# 287
  • Бургас

Започнах да задобрявам с прикачването на снимки. Ура!!!!!!!!!   Hug[/size][/i][/color]

# 288
Страхотна е балерината! 

# 289
  • гр.Добрич
имам чуството, че е с 1000 цвята. #Crazy и се сещам за Чучулигата, тя нали шиеше също някаква балерина?

# 290
  • варненка от София
имам чуството, че е с 1000 цвята. #Crazy и се сещам за Чучулигата, тя нали шиеше също някаква балерина?

Не е с толковамного цветове, те Дименшънс имат много комбиниране на цветове и така постигат този ефект. По-труднички идват хилядите бодове, аз що я влача още гейшата. Сега правя контур на едни листа, направо ме пипна нервата, убива ми се кефа от шиенето.  Tired

# 291
  • Варна
Marulka, честито момченце на твоята приятелка!! Да й е живо и здраво и много щастливо! А тук все такива хубави новини да се чуват. И Силве, зеленчуците ти са трепач, особено с рамките и оформлението!

Ballerina beauty съм го виждала ушит точно в магазина на Герика, дори мисля, че все още е там. Гоблена е много хубав, има и доста ламе, а с ламето се шие трудно, но после резултата е страхотен. За конците, не знам дали подменя, но със сигурност прави варианти с ДМЦ и после ги продава, а това май е конфликт на интереси  newsm78, хем е дистрибутор, хем лъже компанията-майка. Единственото хубаво е, че така после неоригиналът струва в пъти по-евтино, аз така си взех едни коне с ДМЦ и ми излязоха само 25 лв, а иначе оригиналът струва около 65-68 лв (поне толкова са в Златната колекция). Друг е въпросът защо щом като доларът е толкова нисък, цените не падат  #Crazy, но май стана дълго лиричното ми отклонение. Иначе и аз се замислям за варианта с eBay, ама нещо не мога да схвана как става номера  Joy.

# 292
  • София
Охххх... пет пъти отварям прозорец да пиша и все не стигам до писане  ooooh!
Кита, честита дъщеричка и от мен! Много да ви радва и да ви слушка, много да папка и да не плачка   bouquet  bouquet  bouquet а на теб бързо възстановяване.

Марулка, честит малък мъж и на твоята кръстница  Hug

По гоблените - нямам какво да кажа, пък и не шия  Crazy  Rolling Eyes  Embarassed

# 293
Момичета, някоя от вас дали е шила "Турска сватба" или "забулването на булката " му казват още.  Не съм го виждала ушит, а само на каталог и ми харесва много. Преди около 4г беше и комплектовката струваше 80лв .

http://images05.snimka.bg/000540101.jpg

# 294
Момичета, някоя от вас дали е шила "Турска сватба" или "забулването на булката " му казват още.  Не съм го виждала ушит, а само на каталог и ми харесва много. Преди около 4г беше и комплектовката струваше 80лв .

http://images05.snimka.bg/000540101.jpg

Не съм го виждала ушит и лично не бих се захванала с такъв мащабен проект (бързо ми омръзва и така ще си остане започнат и недовършен), но ми харесва.Вероятно,ако се поразтърся из архивите,може да ти намеря схемата и да си го комплектоваш сама,не знам,обаче,дали ще се върже под 80 лв,трябва да се прецени.

Честита щерка на Кита-  bouquet много хубаво и оформено човече,кукличка! Честито момченце и на кръстницата на marulka   bouquet  Да са здрави и усмихнати дечица ! Hug

# 295
  • Бургас
Аз не си правих икономии и си го купих от Бургас, комплектован в опаковка с картинка - както си му е реда. Златна колекция....60 или 66 лв, ако се не лъжа. Фирмен календар ми подариха и т.н.  Cry Приятелката за която по-рано споменах, че си е купила също оригинален гоблен от там, а накрая и конците, които продават се оказаха различни, а уж номера им един и същи. транното е, че някой съвпадат, а други не - явно според търсенето. Проблема е, че на някой места почти няма разлика в цветовете и се сливат без да се получи нужния ефект на сватлосянка, а на други места контрастта е дразнеш - сякаш с нож е отрязано.  #Cussing out Но свършила работа - каквото е такова. Може пък и да си въобразявам  Twisted Evil

С ламе се шие доста - по роклята и тук-там другаде, но не е прекалено. Наистина мн.добре изглежда. Някъде се шие само с ламе, а някъде в комбинация. Медальонът (верижката) се шият със златно ламе....Отделно окунторяванията с различни цветове и брой нишки. Цветовете като комбинация, ако се не лъжа са около 60, ама когато се шие с кръстче или с гобленов има голяма разлика в цвета и като добавим, че има разлика и в броя на нишките, май броя на комбинациите нараства.  Praynig

Трябва да ги преброя, за да не ви подведа с моето инфо. Утре може и да не мога, ама ще гледам скоро да ви кача снимки от процеса на шиене.  Stop

Чао, трябва и друга работа да върша, а все ме влече да вляза тук, т-ю-ю-ю!  Peace

# 296
Anika, то и аз поне 5-6 г, ще го мотая  Embarassed  ама ми харесва. Бих дала 80лв, стига да знам че цветовете ще са сполучливи  Crazy

# 297
  • варненка от София
Абе за Гериката знам от първа ръка човек, който е работил в магазина на Гергана във Варна, че конците се подменят, в Бургас е майка й. Несериозна работа е това и не е етично към голямата фирма, но не зная кой я контролира изобщо какви ги върши, аз съм се зарекла, че от там няма да пазарувам и го правя.

Абе това им е чарът на Дименшънс, многото завъртулки и страхотния релефен ефект който се получава.

Да взема и аз да фотна гейшичката, че да ви покажа до къде я докарах, не че има напредък голям де  Blush

# 298
  • Бургас
"Гейшичката" на Дименшън ли е?

# 299
Вий  Hug сега с тез дименшъни пак ме дразните.Ма много са скъпи и сложни.... Иначе резултата е страхотен. като имам някога време ще си направя и аз нещо от тях.

Относно контрола върху фирмата-филиал,защо някой,който поназнайва езика не им напише едно писмо в щатите какво се върши тук..Срещу парите си очакваш да получиш качество.

Честито и за Марулевото бебе ,да е здравичко и да слуша мама!

Общи условия

Активация на акаунт