Раждане в АГ "Света София"(бившата Тина Киркова)

• 145 783
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 1 125
Здравейте!
Родих дъщеричката си на 13.05.2009г в ТК. Искам да кажа,ч е останах много доволна от вниманието на акушеката Белишка ( видях името на тази жена написано на лепенката на абоката,когато ми го сложи) и от целия екип, който ме оперира по спешност. Преди операцията лежах в патологията на 6-ти етаж. Там също всички бяха много любезни. Беше ми насрочена операцията за 15-ти май,но Еванджелина реши да излезе на 13-ти в 1 вечерта. Свалиха ме в родилно отделение, където целия екип беше страхотен и много бързо реагираха. Благодаря, че все пак са останали добри хора. Нямах избор на екип за което ми беше притеснено относно отношение и внимание. Специалистите в ТК доказаха, че все още лекарската професия е хуманна.
След операцията ме болеше много глава и въпреки Солпадаина нищо не ми помогна. Беше адско главоболие. Течния аналгин облекчаваше болката за време.
Пожелавам на всички мами, които трябва да раждат да попаднат на такъв екип на какъвто аз имах възможността да попадна. !
Леко раждане!!!

# 1 126
  • София
Момичета,
моето секцио е планувано за петък 05/06/ и в тази връзка въпросът ми може да е малко по-встрани, .... но за мамите без сключен брак за изписването на бебето трябва ли да си носим предварително нотариално заверена декларация или друго или в самата болница се урежда този въпрос.
Изчетох доста, че на различните места е различно - някъде искат документ от вън, а в други болници това са урежда на място. А конкретно в ТК как ли е ?

# 1 127
  • София
Момичета,
моето секцио е планувано за петък 05/06/ и в тази връзка въпросът ми може да е малко по-встрани, .... но за мамите без сключен брак за изписването на бебето трябва ли да си носим предварително нотариално заверена декларация или друго или в самата болница се урежда този въпрос.
Изчетох доста, че на различните места е различно - някъде искат документ от вън, а в други болници това са урежда на място. А конкретно в ТК как ли е ?

Таткото ще го извади, докато сте в болницата. Трябва да ти го донесе и после ще ти кажат къде да го занесете. Успех  Hug

# 1 128
  • София
за мамите без сключен брак за изписването на бебето трябва ли да си носим предварително нотариално заверена декларация или друго или в самата болница се урежда този въпрос.
Таткото ще го извади, докато сте в болницата. Трябва да ти го донесе и после ще ти кажат къде да го занесете. Успех  Hug
Никъде не се носи. Около 11ч всеки ден минава една служителка и приема нужните документи. Идва директно в стаята

# 1 129
  • София
за мамите без сключен брак за изписването на бебето трябва ли да си носим предварително нотариално заверена декларация или друго или в самата болница се урежда този въпрос.
Никъде не се носи. Около 11ч всеки ден минава една служителка и приема нужните документи. Идва директно в стаята

Нашето таткото го свали долу в не помня кой беше кабинет на първия етаж с декларацията и личните карти.

# 1 130
  • София
sisilia , Мишле_, благодаря,
но значи наистина трябва навън да се подготви този документ предварително. Предполагам нотариусите знаят какво трябва да е.
А дали не е по-добре да отидем двама, още преди да съм постъпила?

# 1 131
  • София
sisilia , Мишле_, благодаря,
но значи наистина трябва навън да се подготви този документ предварително. Предполагам нотариусите знаят какво трябва да е.
А дали не е по-добре да отидем двама, още преди да съм постъпила?

Таткото може сам да го извади, само трябва да ти има данните - ЕГН и номер на лична карта.... и трите имена де  Laughing
Нотариуса знае какво трябва да извади, ти не се тревожи, гледай си последните дни от бременността спокойно  Peace

# 1 132
  • София
  След като родих и двата пъти таткото си отиде сам при нотариуса с моите данни и си ивади някакъв документ. Когато минаваха по стаите просто им казвах че още не е готов и когато го донесе им го дадохме и ги записаха  Simple Smile

# 1 133
Цитат
Нашето таткото го свали долу в не помня кой беше кабинет на първия етаж с декларацията и личните карти.
И при нас беше така.

# 1 134
  • София
Привет Simple Smile
Аз и моето малко бебоче сме си вече в къщи. Искам да кажа, че съм много доволна от престоя си в болницата и особено много от д-р Панова-страхотен човек Hug
Видях, че сте обсъждали и обезболяващите и да кажа, че на мен ми беше позволен и аулин, който ми помогна за главоболието. Незнам дали беше от недоспиване или от упойката.
За записването на децата, може би има значение къде лежиш, дали във Вип отделението или на втория етаж.
Във ВИП идваха всеки ден след 10ч. по саите.

# 1 135
  • София
За записването на децата, може би има значение къде лежиш, дали във Вип отделението или на втория етаж.
Във ВИП идваха всеки ден след 10ч. по саите.
Това няма значение къде си лежала, и в двете отделения минава длъжностно лице всеки ден.
А това, че някои татковци са слизали долу до канцеларията/ деловодство....явно документите не са били в майките, когато жената е минавала, не знам, предполагам. Но при мен и през 5-те дни престой една и съща жена минаваше всеки ден около 11ч. Не съм била във ВИП-а на 5 ет, а в обикнов. стая на 2 етаж.
Не съм сигурна и доколко е добре да се вземе този документ предварително, защото ако не се лъжа трябва да се пише и датата н араждане на детето, както и трите му имена....иначе става малко като приказката за нероден Петко.....

# 1 136
  • София
В нашата декларация пишеше, че Едикой си признава дете, родено през месеците 10-11 2008 от майка Едикоя си.... така че и за това е помислено  Wink
И при нас минаваха всяка сутрин, но таткото донесе декларацията следобяда в един от дните, а жената сутринта беше обяснила, че в работно време се носят на първия етаж, в онзи кабинет, дето не го запомних  Joy Предполагам, че ако сутринта бяха при мен документите, щеше да ги вземе. В такъв случай обаче, трябва и копие от личната карта на бащата.  Peace

# 1 137
Geraldine, честито ти бебче!   bouquet Да е живо и здраво, да расте щастливо и много да се радвате един на друг!!!   ura

Понеже и аз искам да съм при Панова, исках да те питам, идваше ли да те види и след раждането (понеже казват, че е много заета и не й остава време)? И по принцип имаше ли кой да ти обясни как да се грижиш за малкото бебче? Ако разкажеш още нещо, свързано с престоя ти в болницата, ще ти бъда много благодарна.  Simple Smile

# 1 138
  • София
jeniva, благодаря  Hug
д-р Панова не е идвала само един ден при мен, но съм нямала и нужда. Ако имаш притеснение ще дойде със сигурност. Тя наистина е много заета. Всеки ден идваше анестезиолога д-р Стоянов, за да провери състоянието ти. Ако имаш болки изписва обезболяващо. Аз си исках течен аналгин и пиех ампулите, а последните два дни пих аулин.
Иначе всеки ден са различни смени от акушерките в отделението. Не искат много много да обясняват, но аз си питах натоятелно ...все пак за бебето ми ставаше въпрос. Има акушерки на майките и таква на бебетата. Аз незнаех как да кърмя и попитах първия ден. Исках да ми покажат...казаха ми  "Ми слагаш го на гърда" и с това се изчерпаха. Аз не успях,  докато една акушерка не чу беба как плаче докато си чакахме АМ. Дойде, оказа се , че имам плоски зърна и ми обясни всичко жената. Много съм и благодарна. До сега да се бях отказала вече. Добро впечатление ми направи и една от бебешките акушерки, която ми показа как да преповия бебето. Видях и една, която отказа на една майка да гледа как се сменя памперс...та всякакви ги има.
Препоръчам да си вземеш ръкавички и поне една камизолка или боди за бебето. Там бебетата са с камизолки и повити с пелени надолу. Намокрих с мляко на бебето камизолката и се оказа, че няма с какво да я сменят- нямат резервни.
Jeniva, а ти беше ли на отворените врати на 13-ти. Имаше две жени с мъжете си и не посмях да попитам.Имам предположение де  Mr. Green

# 1 139
Geraldine, много ти благодаря за съветите. Аз се надявам всичко да мине без проблеми, въпреки че за много неща се притеснявам - как ще мине раждането, как ще се справя с малкото човече, дали ще успея да кърмя. Явно обаче, както и в другите болници, и тук не можеш да получиш голяма подкрепа от персонала.  Sad

Да, бяхме заедно с таткото на отворените врати на 13-ти. Нашият татко ни конкурира по големина на коремчето (не че аз съм малка в момента  Wink) и разпитваше много. Ние често стояхме на различни места, до колкото си спомням. Аз също се оглеждах за теб, даже се осмелих да попитам другата бъдеща мама с татко, но не беше ти (понеже беше казала, че и вие ще сте двамата). Много щеше да ми е приятно да се запознаем.

Ние също ще припознаваме малкия човек, така че благодаря за мненията как става точно това. Понеже си носим нотариално заверена декларация, предполагам нищо не се заплаща в болницата?

Общи условия

Активация на акаунт