МАРТенички покажете се

• 18 683
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Moмичета, какво да направя за да оставя тъпите цигари Sad Вчера съм изпушила 5, а допреди няколко дни изкарвах и с по 2 на ден....не ми се гади и не ми се повръща от тях,а все повече ми се пуши Cry.Чувствам се адски виновна и все ме гризе съвестта...преди винаги съм казвала, че единствената причина, заради която ще откажа цигарите е когато разбера че съм бременна, а то какво стана...помагайте моля! Praynig Sad

# 76
Белла, трудно ми е да ти дам съвет, защото по време на първата ми бременност пуших почти до края. Откакто видях бебето си обаче постоянно изпитвам угризения и страшно много съжалявам че съм рискувала живота и здравето му. Не знам как бих живяла, ако бебето се беше родило с ниско тегло или ако имаше алергии или астма, или някое от другите увреждания, които пушенето причинява. Представям си цял живот да ми тежи, че съм навредила на детето си. То аз така или иначе съм му навредила де, за мой късмет засега е здрав (моля се и в бъдеще да е така, но вредата от пушене по време на бременността може да се прояви и по-късно). Моля те, опитай се да се откажеш за да не съжаляваш като мен. Може би трябва някак да осъзнаеш че си отговорна не само за себе си, а и за още едно човече. Срещни се с някоя приятелка или позната с бебенце, подръж го за малко. Представи си след това, че всеки път като пушиш все едно му издишаш дима в лицето-то е същото, само дето никотина достига до ТВОЕТО БЕБЕ чрез кръвта.
Знаеш ли, баща ми също пуши. Когато гушкаше малкия (първите месеци) след това бебенцето миришеше на цигари-толкова са гадни, смрадливи и вредни.
Аз спрях да пуша от раз. Много по-лесно е, отколкото сега си го представяш, само трябва някакси да вземеш твърдо и окончателно решение. Сега се чувствам много добре, вече повече от 2 години не пуша, не ми смърди устата на гадно, дрехите също, не ми е сухо и гадно на гърлото, не кашлям, вече не мисля постоянно за това кога и къде да пуша...
Извинявай за гневния постинг, яда ми е насочен най-вече към мен самата. Това е единственото нещо в живота ми досега, за което искрено се разкайвам и съжалявам и никога няма да си простя... Не правете като мен, гадно е. Срам ме е да публикувам това дори....

# 77
Moмичета, какво да направя за да оставя тъпите цигари Sad Вчера съм изпушила 5, а допреди няколко дни изкарвах и с по 2 на ден....не ми се гади и не ми се повръща от тях,а все повече ми се пуши Cry.Чувствам се адски виновна и все ме гризе съвестта...преди винаги съм казвала, че единствената причина, заради която ще откажа цигарите е когато разбера че съм бременна, а то какво стана...помагайте моля! Praynig Sad
Все едно аз съм го писала... и аз имам нужда от съвет  Embarassed

# 78
здравейте момичета-кокичета

колко много сте писали, аз чак сега влизам
веднага да се поФаля  newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm10 balloon newsm62 вчера видяхме точкааааааааа.

това е засега. ще лежа и прочие глупости, пия огромни дози Дуфастон, защото кървях. чудя се как да излъжа работата с болничните ...

Вили, миличка, продължавам да стискам палци   bouquet

прегръдки за всички   bouquet

# 79
  • Стара Загора
Аз също имам голям проблем с цигарите. С първата си бременност пушех по една кутия и всеки ми казваше да ги спра аз обаче си знаех моята - още повече ми се пушеше. Бях се зарекла, че един ден забременея ли пак веднага ще ги спра - УВИ не успявам поне засега, единственото е, че до сега пушех червен вайсрой но вече ми идват много много тежки и ме удрят в петите сега минах на жълта ева. Те са ми добре, но пустите им цигари много искам да ги оставя. Две приятелки вече ми казват, че ако ги оставя от раз бебето щяло да изпитва никотинов глад, затова постепенно трябвало да се откажат.
А някой ще ми обясни ли какъв е този метод на Дюкан?

Janitsa аз също съм от Бургас, но от 5 години живея в Стара Загора и от приятелки съм чувала че д-р Добрева била много добра. Най добрата ми приятелка роди при нея, тя и водеше бременноста и е безкрайно доволна от нея

# 80
Аз също съм пушачка, миналата година ги спрях още в момента когато видях  EFP а сега ги спрях още преди теста защото не ми се пуши и ми става  лошо от цигарите .
Чувала съм от лекари че до 5 цигари на ден не е вредно , затова нека всеки сам да реши дали да пуши или не
А бременноста е чудесен повод да се откажем от тях завинаги
Само да ви напомня че плацентата  започва да се образува в 12 г.с. и тогава чрез нея всичко отива при бебето.
А ако искате помощ мога всяка сутрин да напомням
"мили мами не пушете"
На мене мнооого ми се спи , имам чувството че мога да спя по 24 часа

# 81
  • София
Вили, миличка, продължавам да стискам палци   bouquet

Благодаря ви зареждате ме с положителни мисли, много сте мили.
phoenix лежи си и си пий хаповете и всичко ще е наред  bouquet

Момичета вземете се в ръце, моля ви оставете цигарите как може да се тровите допълнително, не ви ли стига средата в която живеем. Помислете за бебчетата си.
В нашето семейство не се пуши и аз съм много против цигарите, не ми се сърдете за упрека, но не се стърпях.

# 82
slancetoo, Nefertity, Mисис T.yanast, Белла

бих искала да дам съвет, щото много обичам  Naughty да поучавам. обаче  newsm78 тъй като не пуша, няма какво умно да кажа. преди години попушвах, но много лесно се отървах, щото не ми харесваше  (сигурно сте Shocked) обаче - факт. сега отношението ми към пушачите е  #2gunfire ох, не ми се сърдете  Embarassed

мисля, че това за 5-те цигари на ден е оправдание и действително е страшно вредно. може би сте гледали едни учебни филмчета, дето са ни пускали в училище като малки - там пускат цигарен дим в затворена клетка на мишки и онези животинки, горките, получаваха гърчове, абе ужасно беше. а представяте ли си онази точица мъничка и беззащитна ... горкичката.

ох, момичета, помислете си ... де да знам какво да кажа. аз кафе харесвам, ама сега не пия и не ми липсва ...  newsm78 - като се чета, мен нищо не ми липсва, егати  Mr. Green и бира пиех много, ама дори и тя не ми се пие особено, а не че ми е лошо или нещо такова - просто ми е все едно. "поркам" си айрянчето и водичка  Wink Wink Wink

както и да се справите, успех ви желая и усмихнато  baby_neutral през март

прегръдки за всички   bouquet

# 83
phoenix не си ме разбрала правилно , при предишната ми бременност спрях цигарите още като видях положителния тест , а сега ги спрях още преди теста защото ми става още по-лошо от тях, дори гоня мъжо да пуши на терасата

# 84
Здравейте пролетни мамчета, присъединявам се към вас.
Три пъти си правих тест - все EFP  Явно е истина  Shocked. Не знам кога се е случило, малко е неочаквано, но все пак се радвам. Не съм имала цикъл след първото раждане, така че ми е трудно да си определя термина. Може би ще бъде някъде в края на март.  Още не съм била на лекар, но мисля да поизчакам 1-2 седмици.
Първото ми бебенце е на 6 месеца и още го кърмя. Дали трябва да спирам вече или можем да продължим още известно време? В двете книги, които прелистих се натъкнах на 2 противоположни мнения по въпроса... Thinking

# 85
Благодаря ви момичета за подкрепата  bouquet.Благодаря и от името и на другите момичета-явно не съм била единствена с този проблем EmbarassedЯсно ми е че всичко е въпрос на мислене, тук...в главата и както каза една приятелка"май още не осъзнаваш че ще ставаш майка и го няма майчиния инстинкт"и се надявам скоро да се преборя с този проблем Praynig
Относно болките в яйчниците-преди няколко часа звънях на лекарката си и тя ми каза, че няма поводи за притеснения, че даже било хубаво че ме боляли.... Laughingтова означавало че бебето се развивало

# 86
Здравейте! Аз не съм пушач, но от приятелки знам, че ако много и се пуши на бременна по-добре да изпуши една-две цигари на ден, отколкото все в това да мисли.  Лично моето мнение е по-добре да се мобилизирате и да ги спрете съвсем. Не е лесно, но нека мисълта за бъдещето бебче ви дава сили да се преборите с порока. Сега аз да си призная - до петък миналата седмица редовно си пийвах бира, и коктейли с мента за разхлаждане. Дано нещо не съм навредила Embarassed
Мойте болки ниско долу в корема също продължават вече втора седмица. Утре съм на лекар и леко съм се панирала.
Добре дошли на новите   bouquet

# 87
Аз за цигарите, нищо не мога да ви посъветвам, момичета. Никога не съм пушила. Но от познати пушачи знам, че цигари се отказват не с воля, а с ИНАТ  Grinning  Успех
Но не разчитайте на "майчинския инстикт" да ви помогне. Особено при първо дете такова чудо няма. Имаш някакви чувства, но и ти не знаеш какви са. И няма как да знаеш, като не знаеш какво ще става и какво те чака. И с раждането не става. Идва с времето и грижите около бебето. Да го гледаш как расте, как започва да усвоява нови умения - първо да те поглежда, после да се усмихва, да започне да се върти по корем и гръб, да се клатушка в опити да седне и пълзи и така  Grinning  Heart Eyes Виж с второто е друго. Вече имаш това  "майчинско чувство" и нещата стоят по-различно  Simple Smile

# 88
  • София
mamma_eva Добре дошла в отбора!  bouquet

За кърменето се разрови в кърмаческия, аз от собствен опит, кърмих докато не започнаха контракции и се наложи да отбивам набързо за да не застрашавам бебето. Но познавам няколко мами които са кърмили почти през цялата бременост, а някои и в последствие кърмят в тандем, как ми се изкаше и аз да бъда от тях, но се уплаших.
Аз самата съм пускала тема по въпроса, потърси има много инфо по въпроса, но най-важното е ти как ги чувстваш нещата.

# 89
Привет от една априлка , родила през март 2007г.. Сега съм една февруарка, но с реален термин 04.март 2009г. Така , че се мушкам в редиците. Hug

Общи условия

Активация на акаунт