Отговори
# 45
И аз щях да кажа:
Стига се извинявахте! Не става въпрос за 2-3 грешки в пост, а за цели изрази...
Досега не се е включила мамата, ако е чужденка - разбира се, че ще й простим  Peace
Във форума пише Альона, която е рускиня и си е написала в аватара "Извинете за правописните грешки, не съм българка".
Е, на такъв човек как да му скочиш със забележки?
Ако наистина не е българка - ИЗВИНЯВАМ СЕ НАЙ-ИСКРЕНО   bouquet

Извинявам се, че пак се включвам по този въпрос. Нещо не ми се връзва. Ако е чужденка, разбира се че ще простиме. Еми ако не е, какво да направим. Ако не може, ако няма време  или ако не разбере, че става въпрос за нея и не цвъка онУй ми ти бОтонче "Проверка правопис", какво ще правим. За другите теми разбирам, ама точно тук, където споделяме, учим се как да се грижим за децата си, хвалим се и задваме въпроси, май най-важното е да спазваме добрия тон. Честно, и аз много се дразня, но според мен щеше да е по-честно да кажеш още отначалото за кой става въпрос и да й дадеш приятелски съвет, а не вече три страници да я обсъждаме.

# 46
честит мини рожден ден на бебоците родили се днес   bouquet

# 47
    Ние вече сме си в къщи,в болницата не е истина за какъв ужас става въпрос...Айде после,че се събуди!

# 48
Здравейте, сладурки!
Първо пиша, а после ще чета. Аз вече 3 дни съм с 39 градуса и скоро май ще се мре. Свекито дойде да се грижи за малкия, че и таткото май прихваща от грипа. Сега излязоха на разходка, че горкото дете му се събира само по 1 час на ден на въздух тия дни. И в тази връзка - аз днес вече се престраших да пусна климатиците на съвсем слаб режим, защото сме на 8-ми етаж и е ад. Дано не направим белята с Марти. Praynig
За захранването - още не съм стигнала до там с четенето, но мисля да е по-късничко.
Вие как изкарвате бебоците навън? И аз мисля като Ива да е сутрин рано и вечер след 17.00, ама идва друг проблем. Кога ще се къпем?Ако се прибираме към 22.00 след някоя и друга бира хич няма да ни е къпане, а пък преди излизане ми се струва малко раничко newsm78
Ние сме на моренце от 9 август (живот и здраве).
А за килограмите - на 2 месеца и 20 дни бяхме 6.800, 63 см.

Простете, че забравих, ама е от температурата. ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНЦИ НА ВСИЧКИ СЛАДКИ БЕБОЦИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕСОтивам да ви чета и ако се пооправя тия дни пак ще пиша Hug

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 19:50 от pepe_80

# 49
момичета айде някоя мама която е почнала да захранва да обясни по-подробно(кога почна с какво,по колко и т.н.)а за снимките как да пратя за колажа?

# 50
за климатика докторът ми каза, че няма проблем детето да е в стаята с климатик стига да не духа срещу нея. Иначе аз пускам климатиците когато излизаме навън и те охлаждат целия апартамент или пускаме климатика в стаята, в която не сме- ако сме в хола е пуснато в спалнята и обратно.

за излизането ние излизаме сутрин към 10 или вечер след 6.

за къпането аз къпя детето сутрин. Много по- удобно ми е така. Когато почне да се цапа по градинките ще я къпя след като се приберем.

Олимпия аз не гарантирам, че момичето е чужденка. Така реших от писаниците й Grinning

За момичетата от Пловдив ще има кърмаческа среща в Събота. Има пусната тема в кърмаческия.

# 51
Мерси на viza и Диди за отговорите за болничния  bouquet
А за кашите - Тинчето и Диди май сте прави, и аз ще взимам безмлечна, а и сега видях че Милупа нямат млечна оризова, а аз съм решила с тях да захранвам.

За Фризовома - още сме 50/50 с Фризолак, Али все така си повръща постоянно.

# 52
Здравейте и от нас! Simple Smile
Ние днес бяхме на консултация и ни биха първия Пентаксим. Мисля, че засега го понасяме добре. Малко поревахме следобеда, но не съм сигурна дали е от ваксината или от жегата. Simple Smile
Иначе сме пораснали с цели 4см, т.е. вече сме 61см, а на килограми сме качили цяло килце - 5900гр. Simple Smile Честно казано доста се изненадах. Мислех си, че нямам много кърма и втория месец бяхме наддали само 590гр. Пък и в тея жеги уж по-малко се наддавало...  newsm78 както и да е. Явно се храним добре, пък и шушончо изглежда жизнен и весел,а това е най-важното. Станали сме много комуникативни и раздаваме яко усмивки наляво-надясно, на познати и непознати.  Laughing
По въпроса за мойте килограми... имам да свалям цели 10  ooooh! Понеже споменахте диети, ако може да си кажа моето мнение. Преди няколко години постигнах много добри резултати като промених начина си на хранене и спортувах 3 пъти седмично. Започнах да се храня с половин порция (в началото е терсене, но после стомаха се свива и няма проблем) и се опитвах да спазвам принципите на разделното хранене. Премахнах белия хляб и сладките работи (е понякога си позволявах, разбира се). Общо взето от друго не съм се лишавала, но задължително храни като ориз, черен хляб, картофи, понякога спагети, ядях само на обяд. За вечеря си похапвах млчени продукти, салати, месце. Мисля, че този режим е много полезен, е резултатите не идват скоростно, но си заслужава. За съжаление обаче нещо все не успявам да го приложа сега. Simple Smile
Относно масажите и гимнастиката: на нас рехабилитаторката, която ни показа масажите и упражненията ни препоръча да ги правим сутрин... защото ги ободрявало и не било подходящо преди сън.
А как ми се ходи и на мен на моренцееее, но тази година няма да ни огрее. Купихме си жилище и сега ни очакват довършителни работи и обзавеждане. Заделихме си някакъв бюджет плюс 15% непредвидени... и познайте къде ще отидат тези 15% непредвидени с тази 14% официална инфлация  Rolling Eyes
Пожелавам на всички, които ще ходят на моренце много хубаво време и да топнете гъзенцата и за нас!  Laughing

# 53
 Привет и от мен! За съжаление ми остава време само да ви изчета, а вечер когато Криси заспи, съм вече уморена и малко след него лягам и аз Rolling Eyes
 Да се оплача, че последните две вечери спим много неспокойно, буди се на 2-3 часа, дали горещините не ни понасят нещо..незнам. Друг е въпроса, че и през деня толкова ни е спането-два пъти по има-няма половин час Tired Започнах да му давам водичка от няколко дни, понеже се страхувам да не се обезводни от жегата.
 Да Ви кажа как ме изненада Криси вчера, точно говорих с едно мамче, с което родихме на един ден и се оплаках, че моя фъстъчко все още не е направил опит дори, да се обърне и в следващия момент поглеждам към него и какво да видя, той се врътнал по корем и забил "муцунката" в леглото Laughing
 Сега си имаме и ново двайсет-не искаме да спим в количката ooooh! Едва като го надигна, тогава се успокоява, започва да се оглежда.
 Утре сме на консултация, дано всичко мине нормално Praynig

# 54
   Ето нещо, което разбрах днес и споделям, че може да има и други мами, които не го знаят. Минералната и изворната вода не се изваряват, защото се покачва минерализацията и натоварва бъбреците. Тъй като използваме розов Девин, които винаги изваряваме звъннах на педито и тя ми каза, че наистина не трябва да изварявам изворната вода.

# 55
Здравейте.
Честита да ни е новата темичка. Благодарности на Зори    bouquet Само с хубави новини да я напълним.
В интерес на истината на мен ми стана интересно коя е майката, само аз ли не се сещам. Или говорите за мен  newsm78 Но пък не мисля, че правя огромни грешки.

# 56
  • София
уф момичета,направо много ме досрамя за заглавието. EmbarassedМного съжалявам.Аз обикновено проверявам като се съмнявам за някоя дума,но сега толкова бързах,че имах среща и изобщо не съм се замислила,а направо го плеснах това заглавие.Даже и него набързо го измислих. BlushА този бутон за проверката не върши никаква работа според мен.Пробвайте да напишете "четът" и ще видите,че изобщо не го показва като грешка.

Разбира се,че трябва много да се замисляме -не толкова заради другите,а за себе си.Така не само се излагаме,ами и децата си няма да научим да са грамотни.
 Ние все пак излизахме днес и времето се оправи - ходихме по магазините,после до един парк и си изкарахме страхотно.Бяхме 3 мами с 3 диванета. Mr. Green

За размерите - този месец още не са ни мерили,но на 2 месеца и половина бяхме 6400.В БГ малко прекаляват с тези глупости за рахите.Според мен прекаленото приемане на вит. Д е много опасно.

За килограмите.Бе какви са тези размери 50 дето пишете.Аз съм цели 80 кг.(толко бях преди месец,ма като гледам -не съм смъквала от тогава),а сега си взимам 44-ти размер и на корема ми стават,а на краката са ми широки.Аз имам да свалям поне 15 кг.,за да изглеждам добре или 20,за да съм мнооого добре.Никога не съм била на диета и ми се струва,че няма да мога да спазвам,но май ще се наложи да опитам.Кофтито е,че аз хич не обичам месо,а повечето диети са основно с него.Голямата ми грешка е,че ям основно вечер.През деня хапна някоя бисквита или нещо друго дребно и вечерта си хапвам стабилно.Ма като не ми се яде през деня .

За кашите - има безмлечни каши и такива,които са с АМ и такива със сухо мляко.Не трябва да се дава от млечните със сухо мляко,защото тогава все едно захранваш с него,а за толкова малки бебета не е добре.

Последна редакция: пт, 27 юни 2008, 00:34 от angels_zg

# 57
Привет!  wavey
Много благодарности на Зори за сладурската темчка! Само с хубави новини да я пълним!
Честити месечини на всички бебета!
Аз мислех да захранвам бебка като навърши 5-я месец, но взе да огладнява по-често и май ще се наложи по-раничко да започнеме....поне след 2 седмици.
Ами аз май се сещам коя е мамата, но си мислех, че може да е чужденка.....незнам  newsm78
Мацки, вие позволявате ли си да пиете по цяла биричка. Аз допреди няколко дена "се пазех" и пиех по една чашка на ден, но от 3-4 дена си изпивам цяла. Знам, че от бирата се увеличава кърмата, но да не подейства на бебе  Crazy
Сега реших да си проверя правописа: ами на "сладурската темичка" ми изписа грешка и ми го направи "сладур ската тежичка" - тръгнах да го поправям, но взеха да ми се изяждат буквите. Затова "темчка" съзнателно го оставих така  Blush

# 58
И аз да се запиша в новата тема много е хубава браво на Зори  bouquet
Днес цял ден бяхме в морската градина с още една мама и си изкарахме много приятно изобщо не ми се прибираше и мъжо като дойде да ни прибере го накарах да се разходим заедно и откарахме до 21.00 вкъщи не пускам климатик и въздуха е много тежък а в морската на сянка направо е супер и как само мирише на липа Sunglasses
Тази вечер с Натали се кърмихме почти 2 часа и със сигурност проблема е че не нямах много кърма защото много й се спеше и обикновено цока 20-30мин. и заспива веднага а сега цокаше , хленчеше и плачеше.... Cry аз съм виновна защото за цял ден бях изяла само един тутманик на закуска и нищо друго чак до 22.00 когато вечерях  Embarassed Banghead чувствам се гузна и безотговорна но обещавам да се поправя от утре, няма да допусна пак да ми намалее кърмата Naughty
Честити месечинки на бебчетата
Лека нощ мили мами и сладки бебчета Hug

# 59
  • София
   Ето нещо, което разбрах днес и споделям, че може да има и други мами, които не го знаят. Минералната и изворната вода не се изваряват, защото се покачва минерализацията и натоварва бъбреците. Тъй като използваме розов Девин, които винаги изваряваме звъннах на педито и тя ми каза, че наистина не трябва да изварявам изворната вода.
И аз четох по този въпрос. Но доколкото си спомням, ставаше дума, че при продължително варене, когато водата се изпарява, минералите остават в същото количество. Т.е. стават по- концентрирани. Аз започнах само да кипвам водата в термоканата и спрях да я варя по 5-10 мин.

Общи условия

Активация на акаунт