Отговори
# 30
Айде и аз в новата тема  Grinning
Ох и аз имам кг за сваляне , най- вече на корема. Още не ми се е прибрал. Диети не спазвам, ама то аз и по принцип не ям доста неща. Изчаквам още малко заради кърменето и ще почна да правя упражнения по - натам. Има и нещо положително от цялата работа с повечето кг - обнових си малко гардероба Grinning Взех си 2 роклички, които се разкрояват от под гърдите и идеално прикриват корема Wink

За захранването - мисля да си чакам да минат 6 месеца. Няма за какво да бързам, детето после цял живот ще си яде с лъжичка Simple Smile Искам да питам , ако има някой по- запознат. Колко време могат да седят във фризера домашните пюрета? Нали ще захранвам чак есента, а пък сега има толкова много зеленчуци и плодове.

За правописа аз по принцип имам проблем, но интересното е, че не е защото не знам как се пише дадена дума. Обикновено ако се замисля пиша правилно, но по принцип чета бързо и пиша по инерция, и допускам от време на време по някоя грешка. Така че ме извинете. Преди време ползвах бутона за правопис, сега отдавна не съм , но като си чета поста след като го публикувам , ако намеря грешка веднага редактирам  Simple Smile При нас е много интересен факта , че от 4 сестри две пишат безгрешно, а 2 допускат грешки Simple Smile Иначе съм имала 6 по литература, но винаги ми пишеше на забележки да обърна внимание на членуването на думите (и сега още бъркам пълни и кратни членове Grinning) Иначе си мисля, че момичето с грешките не е българка. Може би е чужденка. На мен отдавна ми е направила впечатление, нещо с А и беше ник-а.

За море още не знам дали ще ходим. Но тази Събота и Неделя отиваме на село, да ни види прадядото Simple Smile

# 31

За захранването мойта педи каза,че ще го правим по късно ,а след 3-тия мес.да почна да давам на Бети по 2-3 до 4 лъжички с плодово пюре,колкото да поема повечко витамини.Това трябва да го правя 2 пъти дневно без да увеличавам дозата...това не било захранване???
Винаги ми е много смешно когато чета постингите на мамата с правописните грешки.И аз си мислех да й кажа,но ми беше кофти...

Рали, стана ми много смешно от изказването на вашето педи. Плодово пюре и то два пъти на ден и това не било зхранване. Аз не съм педиатър, но доколкото знам всикчо, което се дава на детето, различно от кърма или АМ си е захранване.

Ането, много мами взимат безмлечна каша, защото АМ в нея е различно от това, което се дава на детето. Примерно, ако даваш АМ на Лактана Био, не е проблем да вземеш млечна каша на същата фирма. Не знам дали има млечни каши на Фризото, но съм решила да взема оризова безмлечна каша на Хип и да си я правя с Фризолака, а пък другите хранения си ги продължавам както до сега - Фризолак с Фризовом. В тази връзка да попитам - вие спряхте ли Фризовома или все още сте на него?

Това го пиша за трети път. Явно жегите влияят и на компютъра ми.    Laughing

# 32
  • Тук и там
И аз се извинявам за правописните грешки  Embarassed
Понякога доста бързам докато пиша - навик, уж чета и всичко ми изглежда ОК, после като се видя... често редактирам, ама така е като искам да кажа много неща наведнъж   bouquet
И на мен ми се наложи тези дни да си подновя гардероба за лятото, защото трагедията е пълна - засега едва се вместих в едни 3/4 панталони 48-ми размер  ooooh! Естествено и си взех доста по-широчки летни дрешки - няма начин. Засега се извинявам с кърменето, но докога ще е така  Thinking

# 33
Здравейте!  Hug

Искам да ви благодаря за пожеланията за рождения ми ден!   love001 Много мило ми стана като видях, че сте се сетили за мен при положение че много отдавна не съм писала във форума! Още веднъж - благодаря ви!
Иначе ние с Криси сме добре. Само дето не можахме да излекуваме гадните стафилококи и явно ще трябва да ги израсте и да се пребори самичка с тях. Всички лечения имаха само временен ефект и само я тормозех с гадни капки, от които миличката изпадаше в истерия. Сега поне е спокойна.
За захранването - аз ще започна от началото на юли със зеленчуково пюре, домашно приготвено. Първо картофче, после морковче и след това можело тиквичка, чушка, броколи. Не ми се искаше толкова рано, но Криси не наддава много и затова по съвет на педиатърката ще започнем по-рано. Сега е 5260 и 61 см . /висока и кльощава като баща си  Joy/ Иначе си я кърмя и 2 пъти на ден папка АМ. Тъкмо сега ще заместя едното АМ с пюренце и дано продължа да си я кърмя през останалото време.
И понеже отдавна не сте я виждали, ето 2 от смешно-сладките й снимки:

Целувки от нас!   love001

# 34
Oтосно кг , и аз пробвах скоро тази протейновата диета...е намаля ми кърмата и я спрях Rolling EyesТа при мен трагедията е пълна...от номер 42...сега едва се нацепвам в 50 ooooh!И тези жеги не ми се отразяват никак добе....потя се като прасе.....през 15 мин. съм в банята........топло ми е....тежко ми е......искам си старите килограмииииииииии Close

# 35
 Crazy мацки идваме си от консултация Crazy
малчо е 65см и 6800 тежък Crazy
чета за вашите и се чудя дали не отглеждам вторият Любо Ганев??????????????

# 36
Здравейте мами,първо да ви почерпя beer2 Wine Glassвече сме с кола комби и съм щастлива.
Имам едно притеснение ,днес бяхме на консултация за втората ДТК и Полио и като го теглиха ми казаха ,че бил дебел и да увелича Вигантола,та той е 62 см и 6,700кг,много ли е?Каква е нормата?А е почти на 4 месеца newsm78не знам дайте съвет.
Ако аз съм мамата с грешките ,няма да се сърдя да ми споделите,че да се поправя.

# 37
Диана на мен ми каза че моят малчо си е добре Crazy
само малко е по дълъг,не знам какво ще е когато ви настигнем в дните Crazy
А! и честито за колата!
тайна завист в мен напира!!!

# 38
Здравейте, мамчета.

Зори, честита ти месечинка и много да ви радва!  bouquet Кажи рецептата на сладкиша, ако имаш време.

За колажа - започнах да добавям новите снимки, очаквайте скоро. Simple Smile

За жегата  - кошмар е. И аз как може да съм толкова откачена, вчера 11 часа бях навън и то с дънки  #Crazy Надявам се, поне половин кило да съм свалила Mr. Green

Който ще ходи на море, на бунгало, моля да каже какви са горе-долу цените. Че на нас много ни се иска, ама не ни стиска Crossing Arms

За правописа - стига сте се извинявали и притеснявали кой как писал.  Смятам че,  е много важно да се поддържа и запази добрия тон в темата!

Ние миналата седмица тежахме 6.750. НА 3 месеца е Никола. Диана К, смятам че не трябва да се тревожиш.

# 39
  • София
Хей, здравейте! Ние се завърнахме вчера от Китен и не мога да смогна да ви изчета. Изкарахме си страхотно, Раличка беше в чудесно настроение, а баткото по цял ден си играеше с децата (бяхме с детски лагер) и въобще не го мислех Sunglasses. Искам да кажа на всички майки, особено на кърмещите, че няма защо да се притесняват от това, че бебетата са малки за море. Любчо за пръв път го заведох на 5 месеца, а Рали на 2 и половина. И с двамата не съм имала проблеми.
 Ох, така не ми се тръгваше... Винаги е така. Сега вкъщи багажът е разхвърлян навсякъде, трябва да мисля за пране, гладене, готвене и пр. приятни неща Mr. Green
 Зори, честита месечинка на големия мъж Жори!!!

# 40
И аз щях да кажа:
Стига се извинявахте! Не става въпрос за 2-3 грешки в пост, а за цели изрази...
Досега не се е включила мамата, ако е чужденка - разбира се, че ще й простим  Peace
Във форума пише Альона, която е рускиня и си е написала в аватара "Извинете за правописните грешки, не съм българка".
Е, на такъв човек как да му скочиш със забележки?
Ако наистина не е българка - ИЗВИНЯВАМ СЕ НАЙ-ИСКРЕНО   bouquet

# 41
  • София
 Аз определено се сещам за коя мама говориш и наистина грешките са фрапиращи. Но пък ако толкова може, не сме ние тези, които ще променим положението. Аз гледам на тези неща с усмивка и не се вживявам много. Има си една темичка с много продължения в Клюкарник, където сигурно има от многото бисИри на тази мама... Mr. Green

# 42
За правописа - стига сте се извинявали и притеснявали кой как писал.  Смятам че,  е много важно да се поддържа и запази добрия тон в темата!

Е това вече е приказка. Айде стига толкова, че разводнихме хубавата темичка.

И за да не спамя темата, ще споделя и аз за килограмите. Имам за сваляне 8 от бремеността и искам поне още 3, а защо не и 5 отгоре да сваля. Пробвах диетата на Дюкан, но само ударния етап. Свалих 2кг за 5 дни. После си минах на моя си диета, защото иначе ми излизаше доста соленко от финансова гледна точка. Свалих още 3кг. Да, но една седмица преди цикъла така ми се прияде благо, че две седмици ме държа. Какво беше това нещо не знам. Разбира се пак си качих две килца и от днес пак започвам да дерзая.Изкупих зеленчуците от магазина до нас.

# 43
Аз определено се сещам за коя мама говориш и наистина грешките са фрапиращи. Но пък ако толкова може, не сме ние тези, които ще променим положението. Аз гледам на тези неща с усмивка и не се вживявам много. Има си една темичка с много продължения в Клюкарник, където сигурно има от многото бисИри на тази мама... Mr. Green
ЗатУЙ викЪМ аз да гУ цвъка онУй ми ти бОтонче "Проверка правопис".

# 44
  • София
Дианка, честито ви возило. На много хубави места да идете с него, леко, приятно и безаварийно!!! На каква кола се спряхте в крайна сметка?

Иначе за килограмите на дечицата ни, аз също вече не знам кое е нормално и кое-не...До сега на консултациите все ми казваха, че малката наддава малко...Преди 2 седмици като говорих с друг лекар за захранването тя ми каза "абе по-добре не започвай с каша, а с пюре, че каквато е пълничка..."  Shocked Аз викам "как така пълничка??? До сега все ми казват, че качва малко...?" На което тя ми каза, че на 3 месеца, децата горе-долу трябва да удвоили теглото си... Това при нас определено не важи...Май на 5 ще си го удвояваме. В крайна сметка ние на 3 месеца бяхме 5390/58, а на 4 - 6кг/63см. Като и казах мерките и тя се съгласи, че Шушка просто изглежда пухкава, защото е бузанка и и си има "гривнички" по крачетата, но на кила сме малко...
Според мен вие сте си в нормата...

За килограмите мен ме е срам да си кажа колко съм, и какви номера дрехи ми трябват, но то човек може да се ориентира като види, че имам да свалям 30кг.  и то не до някакво идеално или манкенско тегло, ами до някакво прилично за височината ми... Иначе за диетата на Дюкан мисля, че изобщо не е подходяща за кърмачки, защото само месо в продължителен период (по 5-7-10 дни) не мисля, че ще се отрази добре... Много е еднообразна тя, но е факт, че много я хвалят и аз лично точно с нея смятам да свалям, когато спра да кърмя. А за спорт никаква ме няма...Едва ли има по-голям мързел от мен...  Rolling Eyes А за потенето направо не ми се говори...Имам нубда да се къпя поне по 10 пъти на ден, а възможността да го правя ми е толкова ограничена  Confused

Общи условия

Активация на акаунт