62 Луни около Юпитер - нова американска тема

• 28 317
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Мария, ако ще ставаш резидент трябва да имаш книжка. Междувременно, докато не си, можеш да караш с българската. Тук спират само при нарушение, та ако не нарушаваш, няма да имаш проблеми.
Изпитът е много лесен, четенето на правилника (малък формат, 50 странички с шрифт 18 Laughing) е напълно достатъчно. Има няколко неща, за които трябва да внимаваш, всичко останало си е като при българските правила.

Онзи ден гледахме Walle, на PIXAR, много ни хареса. Чудно филмче, и за възрастни и за деца.. Препоръчвам.

# 196
Горепосочният барабан пълен с шумо-образуващи артикули е чудесен,много държелив,но притеснителен за ушите родителски (стара истина е че ако искаш да те намразят родителите-купи на детето им барабан Laughing)
Ние го получихме в комбинация с йоника (да имало всяко дете уред за шум, разбирате ли Sick) преди повече от година,още ги тормозят и 2те (че и нашите уши)
*
Ния вчера ме уведоми че само каус ядат "гриин стъф",та тя и брат и решили да не поглъщат нищо в този цвят (в отговор на моите тикви с ориз и копър). Не знам докога ще важи резолюцията им

# 197

Ейй, няма угодия за родители  Laughing. Ние подарихме на кръщелницата ето това жУвотно за 1вия й рожден ден. Сега е на 2 и половина, още си играе с него, а родителите й са заплашили, че само да забременея започват да мислят отмъщение за дето слушат итси битси спайдър по цял ден  Crazy

# 198
споменахте за шоф. книжки,  онзи ден нали си сменяхме нашите, Аризонските книжки са за 40 години Crazy
за съжаление, моята не е, защото съм още на зелена карта(поради чергарство) и е само докато е валидна зелената карта..

juturna, разбирам родителите на кръщелницата ти Laughing 

Добре, че в момента само с лего блокчета си играе и ето това, всичко друго е в забвение.

Деси, направо шапка ти свалям как успяваш да се справиш с децата.

анет, и аз правих същата манджа вчера  Simple Smile

кулинарен въпрос- някой знае ли рецептата за т.нар. кошнички (тесто отстрани с пълнеж от орехи, яйце, захар и канела)? трябва ми рецептата за тестото, записала съм си я без брашно Embarassed, а съм сигурна, че има...нещо съм се присетила за тях и каквото и да ям, все за тях си мисля. Мерси!

# 199
За кулинарния въпрос не мога да се изкажа.  Simple Smile Иве, провери ли в Готварския?

Интериорен въпрос. Къде да търся килим за детска стая? Гледахме вчера в pottery barn kids, нищо не харесах. Стаята е комбинация от розово, зелено и жълто, мебелите са бели..

# 200
Пингвин, беше облечена Бъсти. И по-добре. Макар че лъскавата й дрешка не скриваше кой знае колко от "огромненичавите" й, криви гърди и изпъкналите им зърна. Грозна работа!

Clairette, поръчвала съм от Мънки, на живо патъчките (рисувани на ръка) са още по-сладки. Имай предвид, че трябва да си изчислиш добре времето при поръчка, защото понякога забавят изпълнението й поради характера на стоката.

Аз също мога без проблем да различа българи, руснаци, словаци/чехи, румънци, всякаквите бивши СРЮ-йци и прочее. Немците също. Не мога точно да кажа какво ме кара да кажа кой какъв е. Относно хората от Балканите мисля, че Софко е дала добро описание.

Деси, все съм си мислела, че подобни лудории могат да се намерят само по книги или филми. Ти си постоянно на roller coaster, очевидно...

Като стана дума за филми, второто open анимационно филмче е разкошно! Можете да си го дръпнете от официалния сайт и ще получите безплатни 10 минути на забавление за вас и за децата.

Зора, за килим виж в Oompa и в Land Of Nod.

# 201
Зора, виж  тук:
http://rosenberryrooms.com/girlsrugs.html

мерси, ще погледна и там, исках мързеливата, ама май няма да се размина с Готварския Simple Smile

# 202
Феята, страшна си. В Oompa има страшно сладки неща, само дето са много малки, дано открия нещо по-голямо..

Иве, точно там гледам в момента.  Laughing Има много хубави неща. Мерси много.

# 203
Абе, който е гледал САДС, да ми пише на лични, какво става, че не бих си дала парите да ходя да го гледам, ама пусто любопитство.  Embarassed
Между другото, четох едно ривию за филма - зиро комплименти, казаха, че въпросните жени във филма имат една цел - да се оженят и мъжът да е богат.

# 204
Че, Биз, то и сериала едва ли има по-друг творчески замисъл Mr. Green

# 205
Аз пък мисля, че САДС ( филмът) си беше супер завършек на филма, един от най-свестните. Обикновено се лее една захар, едно чудо, не че тука нямаше пак кленов сироп, ама поне беше с мярка и беше помислено в/у него, а не като на другите сапунки, дето в последния епизод 4 от героините забременяват с близнаци, мистериозно болният им баща дето ще умира оздравява по Божие провидение, всички плесват с ръце и се прегръщат ( истински завършек на сапунка е това!).
Та аз нямах много големи очаквания от него( САДС), затова и не ми беше тъп  Laughing Laughing

Специалистките по елда, кажете моля като съм купила сурова такава, за да направя например пълнени чушки с ориз или пилаф с гъби, трябва ли предварително да пека елдата на сух тиган, направо я запържвам с ориза или просто я пускам да се задуши накрая? newsm78

# 206
Сипируми ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!   party023
Тандури аз като пълня чушки с елдата, първо я запържвам самостоятелно или с кайма, имай предвид , че елдата се готви много по-бързо от ориза.
Ютурна, Зора 10х , лесно казвате a  Thinking....... Simple Smile Ще се опитам да не правя нарушения  Mr. Green, мъжа ми вика -Квото и да правиш не брайбвай полицай   Laughing , като разбра каква е практиката в БГ  Whistling

Последна редакция: пт, 04 юли 2008, 00:15 от penguin

# 207
аз обаче на тема храна война от никакъв вид не водя
и аз;
 напоследък изобщо съм свела умишлено войните до абсол.минимум,това ходене с мръсни дрехи,невчесани,с ботуши посред лято,неспане до 11 ако са си по леглата в 8.30,нарисувани лица с фулмастери,стефан накичен с фиби и диадеми, ния спяща в гардероба на пода защото "ай ем кемпънг,донт ю сии" и пр. великодушно игнорирам,само за безопасността им са религжъс. Чудех се как може да има такива майки непукистки преди и криткувах гласно и наум..за пореден път се оказа че невър сей невър..

Aaa, за това и аз съм била винаги лакс - да ходи да експлорва, да се цапа,

този маниер на възпитание най-пасва на ... ахъм... мързеливичката ми природа
Днес например бяхме на барбекю и Ноли добре облази двора, облиза чашите на хората и ахам да си хапне един загасен фас и го спипах  Mr. Green

Специално за храненето, колкото по-големи стават, толкова по-малко значение има дали са злояди или не...  Peace
Все пак едно новородено, което не иска да яде е доста по-притеснително от едно 3 годишно, което не яде спанак...

инак и аз така правя - сипвам по малко и добавям докато почне да яде по-неохотно. Колкото толкова. Зеленчуци и месо първо, после плодове за десерт. Мляко между другото - много съм доволна, защото си мисля, че си хапва доста балансиано за бебе. Яде всичко, ама много харесва паста  Grinning

Бенс, Ноли вече е ял череши, аз не знам те да са алерген - за ягодите - след година трябва да е ок...

Последна редакция: чт, 03 юли 2008, 23:54 от Jenna

# 208
Ама, кажете това не е ли злоядо:
в момента е 6 вечерта и от сутринта е само на няколко лъжички сириъл моето другарче... и на половин круша и половин праскова от следобяда... Междувременно, 3те вида домашно приготвена храна (таратор, задушено свинско със зеленчуци, зелен фасул), които му предлагах в бебешорски купички от 5 унции, напълнени наполовина, без да се натрапвам- бяха избутвани с ръка и придружени с "не ще" и въртене на глава за по ясно...
Преди малко пробвах плодово кисело мляко с бисквити за следобедна закуска да му дам и пак- НИЩО... Надявам се по някое време все пак да реши да вечеря...
Както и друг път съм казвала- ако му давам по веднъж на ден ще е най- щастлив...
===================
Да ви питам и аз, тези от вас, които правят пресни сокове, каква машина използвате? Загледах се по една в JC Penny- дизайна и досущ като тази, която майка ми ползваше, в доброто старо време- бяла от 2 части, с чучурка отпред и метална дръжка отгоре... та се позачудих кой каква ползва и доволен ли е.... А и съм си наумила, да правя сок от органик моркови за цялото семейство, та ми трябва машина дето знам, че го умее... Ако някой даде мнение ще съм благодарна... Wink

# 209
Интериорен въпрос. Къде да търся килим за детска стая? Гледахме вчера в pottery barn kids, нищо не харесах. Стаята е комбинация от розово, зелено и жълто, мебелите са бели..

Зора, на мен много ми харесаха тези килимчета на Haba:
http://store.pacifieronline.com/rugs.html
Предполагам и другаде ги има, но на някои от тези има безплатна доставка. Simple Smile

Софко, аз имам на Hamilton Beach сокоизтисквачка, от 5г я ползвам и си работи, единственото лошо е, че излизат морковите с много pulp и трябва допълнително да минавам сока през цедка. Общо взето тук всички, които съм гледала (това преди 5г де) бяха на един и същи принцип. Тази, която имахме в Бг е много по-добра, макар и на 20+ години, защото има една допълнителна лента, която прецежда сока, аз такава бих търсила.

Кажете някакви женски сериали за гледане. Аз нали не ги следя през годината и сега наваксвам с цели сезони. Сега изгледах Lipstick Jungle и си търся нещо подобно - леко и неангажиращо.

Последна редакция: пт, 04 юли 2008, 02:31 от Atti

Общи условия

Активация на акаунт