Болни деца в ясли и детските градини

• 14 712
  • 232
  •   1
Отговори
# 90
никол, за съжаление не е самовнушение. Аз дори в началото като започна това нещо, преди около 5 години, не знаех защо ме боли - на дърти години се появи този проблем. Имах приятелка като дете, която от малко студено и получаваше ангина. И тогава си мислех, че си внушава. Но наскоро и мен ме сполетя.  Просто не вярвах, че може да е от студената бира с която се наливах в летните жеги. Отдавах го на цигари, които тогава ми се случваше много рядко да пуша. Но с времето се оказа, че е именно от студената бира. А не съм пила с кофи, става дума за по 1 бира. Явно гърлото ми е слабо място. Сигурно имам някакви бактерии, които не са толкова много, че да ми действат нормално, но при малък дразнител се проявяват. А може просто мястото да е чувствително. И пак казвам, не става дума за гнойна ангина и температура, а само за болка без др симптоми. От сладолед се получава същия ефект. За студени не ледени напитки не съм забелязала, но това значи, че може би не ми действат.
Освен това и при Давид забелязах зависимост. Той обикновено яде сладолед много бавно. Но веднъж баща му започна да го храни и му даваше много бързо доста пълни лъжици. Още тогава си помислих, че ще го заболи гърло и предупредих баща му да му дава по малко. Детето също правеше гримаси като гълташе, че му е студено. На др вечер си пиина студена кола. И на следващата сутрин за пръв път през живота си ми каза, че го боли гърло. До сега никога не го е боляло. Но пък и не я ял така сладолед и пил ледена кола. Така че не е нито лъжа нито внушение, а факт. Това, че на някои не им влияе, не значи че на никой не влияе.

# 91
Аз съм твърдо против детските ясли, те наистина са извор на зарази и всякакви бацили. Жив пример е моето дете, дадох го на две годинки на ясла, да уточня, че не беше пила никога антибиотици, имала е сополки, но дотам, е мога да кажа, че от яслата ни носеше всевъзможни гадости, като конюктювити, обриви, наакани гащи и ходеше по три дни и две седмици не можехме да овладеем после вирусите дето домъкваше по три дни температура над 40градуса, и още повече, че бяха толкова страшни вируси, че и ние със съпругът ми ги пипвахме. Ето затова съм твърдо против и направих огромна грешка че я дадох на ясла.  #Cussing out, абсолютно крайна мярка Sick

# 92
Аз съм твърдо против детските ясли, те наистина са извор на зарази и всякакви бацили (.....) Ето затова съм твърдо против и направих огромна грешка че я дадох на ясла.  #Cussing out, абсолютно крайна мярка Sick

Най-добре да ги затворим и забраним със закон. Да пуснем подписка!

( Joy Joy Joy )

# 93
ама че страшни теzи ясли  Joy и страшни вируси с рогца и опа9чици  Joy горките деца някой непрестанно да ги плаши. имам си жив пример човек отгледан под похлупак ... пила антибиотикл zа щяло и нещяло ... стояла къщи с памучни къпри във врата , чЕ да ен настине на мама детето като се иzпоти, та мама и баба тичали да ги подменят ... е не е истина как реагира на обикновенна настинка 30 годишен човек ... посред лято с чорапи и обувки и на zатворен проzоредц ... а да не ти каzвам как ги zане всичките като хапне нещо накриво и има гастрит или колит или и двете плюс диабет и сърцетуп ... ей   ooooh!

# 94
Аз специално, никога не съм гледала детето под похлупак, никога не я лишавам от студено сокче или вода, и никога не е ходила навлечена или с чорапи когато не е необходимо, дори зимата обуваме чорапогашник, само когато е много студено, вкъщи седим на климатик и т.н., няма какво да обяснявам, детето ми е много калено за съпруга ми да не говорим, е щом детето ни носеше вируси от там и ние ги пипвахме, няма за какво повече да говорим. Така, че пак казвам твърдо НЕ на яслите. Познавам поне 5 майки които си отписаха децата на третия месец, и за какво да ходят три дни и после две седмици у дома, само да си седиш вкъщи и да си гледаш болното дете как страда, че какъв е смисъла?

# 95
а до супермаркета хопдите ли? или там само благовъzпитани вируси с пропуск пускат на вратите? А градски транспорт полzвате ли? Или пък обществени детски площадки? За9ото наистина там преz час бършат и деzинкектират, но все пак не си zабравяйте марлята на устата и белите ръкавички ... да не пипнете по нещо  Hug

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 13:33 от jabata_dil

# 96
Моят син пък за три месеца отсъства само веднъж за 3-4 дена от яслата. По Великденските празници и двамата пипнахме някакъв гаден вирус, ама хич не е ясно кой кого зарази. Всички познати деца по градинките, които още не ходеха на ясла тогава, също бяха болни. И симптомите бяха същите. Така че явно не точно яслата е причината. А за леките сополи и лека кашлица аз също не смята че са болест. Моят син като се разреве за нещо, какъвто му е голям ината, като тръгнат реки от сълзи и сополи... става страшно. Ама те сълзите и соплите винаги си вървят заедно. На мен понякога ми се случва цяла зима носът ми да е леко запушен или да тече и какво да не ходя на работа ли? newsm78

# 97
... До сега никога не го е боляло ...

Е, то винаги има първи път  Laughing заразяването е станало обикновено 3 дни преди симптомите, напълно възможно и от някой здрав преносител, никога не можеш да бъдеш сигурна, което разбира се на означава, че трябва да ги тъпчем със сладолед, след като виждаме, че им е некомфортно и преохлаждането причинява дори болка.

Първия път, когато София каза, че е боли гърло, предния ден не беше яла сладолед Simple Smile

# 98
jabata_dil , може би си мислиш, че си много забавна с иронизирането, но уверявам те, не е така.

Как ще обясниш на майка, чието дете боледува в месец по 2 пъти, когато е на ясла и престава, когато го гледат вкъщи, че видиш ли, в супермаркета го ловят болестите.Много е смешно, да. ooooh!
И този похлупак, много банално...много!

Уточнявам, детето ми не посещава детско заведение и не говоря за себе си.

# 99
jabata_dil , може би си мислиш, че си много забавна с иронизирането, но уверявам те, не е така.

Как ще обясниш на майка, чието дете боледува в месец по 2 пъти, когато е на ясла и престава, когато го гледат вкъщи, че видиш ли, в супермаркета го ловят болестите.Много е смешно, да. ooooh!
И този похлупак, много банално...много!

Уточнявам, детето ми не посещава детско заведение и не говоря за себе си.
Моето лично мнение е, че е добре човек да се вглежда в себе си, да пробва, да променя разни неща, а не да обвинява веднага яслите, градините, другите деца, другите майки.
Бтв, не съм чула лекар да твърди, че е много здравословно детето да НЕ боледува и НЕ говоря за това да се приема или не антибиотик!

# 100
Писмото в началото на темата е смехотворно. Попитайте в чужбинския форум и ще ви кажат какво се практикува в по-напредналите в здравеопазването и социалната си политика страни. Аз също го знам от лични наблюдения. В тези страни децата в яслата се приемат болни и медицинските сестри там им дават лекарствата по рецептата дадена от личния лекар. Само при много високи температури ги отказват. И антибиотиците им дават и всичко. И карантини няма даже. Не съм забелязала там децата да боледуват повече от нашите. И при всички случаи никой не драматизира този факт. Приема се, че на тази възраст е нормално и толкова. Майката си ходи на работа и въобще не се терзае дали ще зарази други деца или колко болнични й остават още да ползва. Да не говорим за още по-абсурдни сценарии да се откажеш от всякакъв професионален живот заради това, че детето ти често е хремаво. И децата между другото рядко влизат в болница. Не знам как става така, но тук повечето ми познати са лежали поне по веднъж в болница с детето си, а там нямам нито един такъв познат. Ясно е, че яслите не са причина за мъките ни, а нещо друго...Но темата е необятна. При всички случаи цялата система е абсурдна и каквито и "филтри" да измислят на входа, децата пак ще боледуват. Някои хора са се опитали в тази тема да обяснят защо, но явно остават неразбрани.

За студените неща - на децата си давам сладолед и студени напитки точно когато са със зачервени гърла. Когато майка ми реагира ужасено на този факт пред педиатърката попитах дали е правилно и тя даде следния пример на майка ми - зачервеното гърло е като рана, а раната се успокоява от студено. Представете си да я превържете с топло какво става...Топлите чайчета не ги практикувам, давам билкови чайове за кашлица, но са със стайна температура или студени. Отразяват се много добре. Но не отричам, че явно има хора, които имат чувствителни гърла и като пият нещо много студено, особено газирано ги заболява гърлото. Майка ми е така. На нея са й извадени сливиците, не знам дали има връзка.

# 101
Моето лично мнение е, че е добре човек да се вглежда в себе си, да пробва, да променя разни неща, а не да обвинява веднага яслите, градините, другите деца, другите майки.

Ами добре, представи си, че се е вглеждала, вглеждала и установила, че причината е яслата.
Спира го и детето престава да боледува непрекъснато като междувременно ходят по детски площадки, в супермаркети и използват градски транспорт.Мисля, случаят на elicazvezdica е точно такъв.

# 102
Стига с тия банални, тъпи примери за чужбина. Това, че някой подочул /я разбрал, я не/ , че някъде било така, не означава че и в България трябва да е така.
Мисля че спора по темата е напълно излишен. Както вече съм писала на един човек на сила можеш да му вземеш нещо , но на сила не можеш да му дадеш. Така че вигаги ще има егоисти, които ще казват " Може детето ми да е със сополи и кашлица, но нали няма температура и не си губи апетита, значи не е болно и ще си ходи на градина". Нищо че така заразявя други деца, които за съжаление не са такива дюмбели, не могат да го изкарат на крак и се разболяват.
Затова няма смисъл да се нападаме и спорим. Нека да се пусне подписка, пък който иска да я подпише

# 103

Ами добре, представи си, че се е вглеждала, вглеждала и установила, че причината е яслата.
Спира го и детето престава да боледува непрекъснато като междувременно ходят по детски площадки, в супермаркети и използват градски транспорт.Мисля, случаят на elicazvezdica е точно такъв.
Аз бях в положението на твоята приятелка. И аз започнах да обвинявам , ДГ , лекари и т.н., но /слава богу/  бързо разбрах проблема на детето си.
pe6ka, да проблемът е яслата , но не болните деца там.

# 104

Аз бях в положението на твоята приятелка. И аз започнах да обвинявам , ДГ , лекари и т.н., но /слава богу/  бързо разбрах проблема на детето си.
pe6ka, да проблемът е яслата , но не болните деца там.
Благодаря ти за коментара! Точно това имах предвид  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт