БЕБЕТА ЮНИ 50

• 14 024
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Добре дошла на Офиоли!Радвам се,че сте добре!
Мег, БРАВО и на вас!Пожелавам ви скоро да сте забравили лошите неща Hug
Ние сега се връщаме от педиатърката.Много съм доволна,защота сме наддали с 450 грама за 10 дни.Значи на бебо и стига кърмата.Мисля Тази вечер да направим първата разходка.Дали не ни е рано newsm78?Привечер е приятно и не е задушно..та мисля,че добре ще ни се отрази!

# 136
  • София
Здравейте!

Малко съм недоспала, но вие не го виждате това. Тази нощ от 12 до 2 какво беше това чудо, не ми го побира главата. Мъжът ми вика - колики, а аз като я забранявам тази дума, направо не давам и да си я помисли. Не се беше оригнала последния път, а напарво доста яде - рядко срещано и от двете гърди. Присвива се детето, плаче, обаче иска да суче. Давам й, а тя на едни гълтоци като пие, толкова ми беше ясна, че поглъщаше колкото кърма, толкова и въздух, че... Накрая като се оригне се поуспокоява, ама иска пак да яде, превъзбудена една, трябва й да се поуспокои, за да заспи, а аз я чакам да се поуспокои още малко, да не е такава озверяла от глад, но тя - не, и пак този омагьосан кръг - гълтоци с въздух, въздух в корема, плач, оригване, ядене на гълтоци с въздух... 2 часа. Късно ми се вижда за колики - и като час през денонощието, и като проява след раждането, нали уж имало връзка нещо с кърмата - тя тази кърма да не я пие за първи път. Дали има нещо общо, че похапнах 2 сладоледа с шоколадова глазура и после изпих 2 глътки, ама наистина 2, бира... Няма да пия бира повече и сладолед няма да ям, въпреки че онзи ден изядох 2 шоколадови бонбона (не че бяха вкусни, ама да въведа шоколада в менюто за проба) и нищо не й стана.

Пробвах и залъгалка да дам за пореден път - в чудо се бях видяла, ама не! Поема я и започва да се дави и я изплюва навън. Това пък чудо какво е!

Сега ще ходим на консултация - очаквам да ударим кантара - ама детето видимо е наедряло, аз като си спомням като го доведох вкъщи и го съблякох що чудо беше - майкоооо, кокали и провиснала кожа! А вчера си я гледах - топче е станала! После ще се разхождаме в парка Заимов.

Офи, бяхме се притеснили за вас, радвам се, че сте си вкъщи вече! Мег, дано скоро се оправи детенцето - много ми е мъчно за нея, нали не я боли? Пършинг пише в кърмаческия, притеснява се за кърменето - поне са живи и здрави, наистина се бях притеснила. Тъкмо да й се разсърдя, че не пише при нас и си викам - важното е всички да са живи и здрави, другото са бели кахъри кой къде пише, нека това да е проблема!

# 137
честито бебе на добромира, да е жива и здрава йоанна и много да ви радва   bouquet

мег - чудесни новини, продължавайте в същия дух! надали мога да си представя колко сте стресирани всички, но от сърце пожелавам да влизаш и с все по-добре новини и скоро всичко да е зад гърба ви  Hug

офиоли - welcome back   bouquet митю верно е спец с това наддаване Wink направо ме хвърли в тъча колко висок е били билирубина  Shocked беше ли много жълт? по какво го усети?

рали - смъмри го това бебе бре, стига се е крило  Heart Eyes

миша - бравос за наддаването Wink

вери - значи е заради лактацията.. чудех се да не би за самите бебета да е проблем  да се хранят на по-големи интервали, защото теди определено като изключим следобедните часове яде на 3+ часа, понякога 4, а тая нощ направи 4 часа и половина пауза  Rolling Eyes и не че имам нещо против да го будя, но адски трудно се събужда, а и нощем ми е добре като спя повече  Embarassed
в тоя ред на мисли и аз много се изморявам от разходки  Confused явно си трябва почивка все пак...

момичета, колко често теглите бебетата? всяка седмица ли?
аз съм в голяма чуденка теди как точно и дали наддава
от една страна е адски жилав, като изпъне крачета и се изумявам колко са му твърди прасците и горе четириглавите мускули  Shocked за пръв път усещам мускули на бебе Crazy съответно много се върти, шава.. изразходва енергия с една дума
обаче от друга страна само дето малко по-дълъг ми се види, нещо не го усещам да "дебелее"  Rolling Eyes

# 138
  • Miami
Привет от мен  Simple Smile

Мег страхотни новини ни казваш  Hug  Браво на Катерина и на теб   bouquet Вярвам, че скоро всичко ще е зад гърба ви  Hug
Офиоли радвам се, че всичко е приключило и за вас  Hug

Рали, мерсаж за комплимента, но имам да свалям още 7 кг  Mr. Green

Честито на всички нови майчета   bouquet Да са ви живи и здрави бебоците   bouquet

# 139
Здравейте на всички родили и не родили.Аз все още съм тук с корема , но днес ходих на лекар и той ми каза че ако до 3 не се роди мъника ще се наложи на сила да го изкарат от там  newsm45 .А пък на мен ми е кофти в тая жега.Ядосват ме телефонните обаждания всички роднини и приятели и нз вече Sad

# 140
  • София
geritooo, разбирам те.
Майка ми от седмица ми звъни само по 1 път на ден, а не по 2 пъти, както беше почнала. Най-близките ми приятелки ме оставиха - не смеят нито да ми се обадят, нито смс да пуснат, щото видяха, че вече съм изнервена. Обаче колежките от сегашната ми работа и от др. места - не.  #Crazy Вчера ми зададоха въпроса: "Ти кога мислиш да раждаш?" Викам си: "То, ако с мислене ставаше, да съм родила 5 пъти вече."

# 141
Здравейте и от мен,аз се включвам на бързо да ви попитам няколко въпросчета,предварително се извинявам ако са ги задавали вече,но наистина не ми остава никакво време да ви чета,покрай моята глезанка,докато тя спи гледам да пооправя вкъщи или да подремна и аз малко  Blush
Та въпросите ми са:
1. Колко пъти на ден е нормално да ака бебето,защото моята Паола вчера се изака само веднъж,а днес още не е и съм много притеснена.
2. От вчера забелязах,че и се бели кожичката на пръсчетата а иначе не се бели нито по лицето нито по главичката.
3. Не знам дали има колики,от време на време се свива и почервенява цялата,но няма някакъв истеричен рев,защото моя педиатър ми каза,че ще разбера ако има колики по истеричния рев,възможно ли е да има колики?
Мисля че само това исках да ви попитам,ще съм много благодарна ако някоя от вас намери малко време и ми отговори  Hug

# 142
  • София
Здравейте момичета   bouquet

Честито на всички нови майчета   bouquet
Мег и Офиоли добре дошли   bouquet

Малко съм недоспала, но вие не го виждате това. Тази нощ от 12 до 2 какво беше това чудо, не ми го побира главата. Мъжът ми вика - колики, а аз като я забранявам тази дума, направо не давам и да си я помисли. Не се беше оригнала последния път, а напарво доста яде - рядко срещано и от двете гърди. Присвива се детето, плаче, обаче иска да суче. Давам й, а тя на едни гълтоци като пие, толкова ми беше ясна, че поглъщаше колкото кърма, толкова и въздух, че... Накрая като се оригне се поуспокоява, ама иска пак да яде, превъзбудена една, трябва й да се поуспокои, за да заспи, а аз я чакам да се поуспокои още малко, да не е такава озверяла от глад, но тя - не, и пак този омагьосан кръг - гълтоци с въздух, въздух в корема, плач, оригване, ядене на гълтоци с въздух... 2 часа.

Вери и моя младеж ми спретна едно такова ранно-сутрешно купонче. Започна от 4 и май до към 8 я откарахме. После спа до 12 и след това до 3:30 пак същия номер. Направо се побърках. Тъкмо мисля, че е заспал, че се е нахранил, оригнал се е... оставя го в легълцето и след 10 мин пак се кокори и търси да яде. Не му ли стига  newsm78. Давах му и от двете гърди, като стисна все си пуска, ама да не би да му пуска малко  ooooh!. На всичко отгоре уж се е оригнал, а като го сложа в креватчето връща по малко. Това една от акушерките в болницата пък каза че му е дошло в повече... направо вече не знам какво да мисля  Crazy

Виждам че ядете овесени ядки за увеличаване на кърмата. Бихте ли споделили как точно ги хапвате, защото нямам никаква идея как се приготвят  Crazy

# 143
Здравейте отново. Аз да се отчета за консултацията. Качили сме 1100гр (вече сме 4000гр). И доки-то ми се скара че било много Confused Много съм го хранила това дете, като порастне да не съм се чудела защо имало не разбрах какво си, направо на нищо ме направи... И сега съм в чуденка - какво да правя newsm78. Да продължавам ли с храненето на поискване или да пробвам някакъв режим да вкарам. Трудно ще е - ние сутрин ядем през час, час и половина. За коликите ми изписа еспумизан, сега ще го пробвам. Боли ме глава и мъжа ми забрани да седя пред лаптопа затова докато не ме е усетил изчезвам hahaha

# 144
Рони,моята Норка го имаше този проблем с акането,но от вчера спрях да и давам Саб Симплекс и днес вече си ака редовно.Вчера ви бях писала за отвара против колики,която се пие от кърмачката.Днес я изпробвах и ви съветвам да се изстреляте към някоя билкова аптека PeaceПодейства още на първото кърмене Laughing
Днес бебка суче само по 5 мин. и отнася плувката.Дали е от това,че каналите ми са отпушени вече и кърмата направо сама се изстрелва в устата и без тя да си дава зор да суче newsm78

поздравления за катерина и митю!силни хлапета са това юнчетата

Дано положението да е също толкова обнадеждаващо при Боян Praynig Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 145
Здравейте и от нас. Аз вече не съм ТУК !  Peace
Първо да честитя на новит майки бебчетата, много да слушат и да ги радват.
Аз сега забелязах, че моето момче е 100-тното бебе на юнските майки, много весело  Wink
Ние иначе сме добре, папкаме редовно, но гърдите ми вече дават заето, тече кръв, боли...направо ми идва да се откажа да кърмя  Cry Някоя от вас ако знае какво да правя да сподели, моля. Мажа ги с Лансинох, но мисля, че не помага.  newsm78
Мина едно отвратително секцио, от което ще се възстановя много трудно май май. Засега това от мен , лека вечер

# 146
  • Miami
Малта, купи си силиконови зърна на Чико. Една майка в родилния имаше такъв проблем и после ползваше такива и каза че е доволна  Peace

Pretty_Galina според мен трябва да пробваш режим на хранене. Нашата педиатърка каза че е хубаво да има по голям интервал между храненията(гледам че ядете през час) Аз не съм спец по храненето, но това стомахче има нужда от почивка малко  Peace

miloni като суче пет минути бебата, после след колко време се събужда пак да суче  newsm78 И вие ли сучете през час?

# 147
kory,след 5 минутно сукане си иска цица след 2-2,5 часа.Тази мода е от днес. Незнам за утре какво си е наумила.Имам смътен спомен,че и с баткото беше така.

pretty_galina,аз знам от нашата педиатърка,че дори и да храним на поискване,интервал по-малък от 2 часа не е желателен,защото се предизвикват още по-силни колики.А пък и аз съм съгласна,че стомахчето има нужда от почивка.

# 148
Добре завърнали се на Митю и малкото-голямо юначе Катерина!  Hug

маристута - според мен дея иска да си суче за успокоение вечер, не че е гладна  Confused галето вече ти е казала, но аз в такива случаи непременно кърмя легнала и теди пуска плувката бързо-бързо, после лекичко се измъквам и мир настава вкъщи Wink

T o n i, и аз си мисля, че понякога Дея прави точно това - суче за успокоение, но не знам защо, но не мога да се нагодя да кърмя легнала. Ще се лъжем една друга.  Peace

Ina_D, аз си приготвям овесените ядки (мюсли) по следния начин - накисвам ги от вечерта в кисело мляко, слагам захар за подслаждане и готово, сутринта са готови. Ако чисти овесени ядки си накиснеш в кисело мляко, можеш да им сложиш един нарязан банан - става супер!   Peace

Хубава вечер момичета и успех на всички мами, които решат да раждат юнско бебе в оставащите часове!  Heart Eyes Grinning

Последна редакция: пн, 30 юни 2008, 20:28 от maristuta

# 149
Аз пък гледам да внимавам какво ям...За щоколад вече казах,че мноооооого ми се яде.Не ям де...Ама хапвам бисквити.Малко да ми се залъже глада...
Иначе имам още 2.5 килограма да свалям.Дала съм си цял месец да ги сваля.Дано се справя.
Щяхме да водим малката на 1-ва разходка ама тя спи и май няма намерение да се буди...Май за утре ще отложим,че по тъмно няма смисъл!
А аз съм бяла като сняг.Направо ме е срам да излезна на улицата по къс ръкав  ooooh!или с боси крака ooooh!...Някой знае ли дали мога да ходя на солариум newsm78?За кърмата май няма проблем ама за раната от секциото се чудя newsm78?Някоя мама дали знае??? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт