БЕБЕТА ЮНИ 50

• 14 012
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
А, да, още нещо! На майките в София, ако се наложи (дано не се налага де) препоръчвам педиатрията на Александровска! Много готини доктори...

Аз за съжаление не мога да се съглася с твоето мнение Офиоли - въпросната доцентка може да е страхотен специалист, но нас ни изгони от отделението само защото си имат някакви работни тяги с отделенито по неонатология, откъдето прехвърлиха Катерина, за да е с мен в интензивното - така вместо десет дни ни държа три при минимални по закон пет!!! Не че не беше по-добре за детето да се прибере у дома, но не може един човек с такива високи претенции да позволява в службата си да се води от емоциите и настроенията си  Naughty 

Благодаря на всички за подкрепата, аз тази вечер съм отново много притеснена, защото Катерина изживя невероятен стрес от подновените по-сложни упражнения с рехабилитаторката и конвулсиите й се засилиха... Сърцето ми се къса, като гледам как мъничето ми страда. Иначе и ние имаме вече и обичайните за новородени проблеми като колики и присвиване на стомахчето.   За времето без Катерина успях да си запазя кърмата и след едно денонощие зор да минем от шише на цица, сега се кърмим. За нея това да е единственото хубаво нещо на този свят и след стреса от гиманстиката иска да цоца непрекъснато - ако не е на гърда, реве неистово и направо пощръклява! А в същото време връща, защото е преяла... Така сега успях да я преспя с кутрето си в устата й вместо цицата...

Иначе няма по-сладко нещо от това да я сложа на гърдите си и тя сама да намери цицата и да метне един влюбен поглед  Heart Eyes Направо не мога да повярвам, че след толкова време на биберон, започна да суче. Сега дори плюе биберона!

Целувки и прегръдки на всички!  Hug

# 151
Лелеее... направо все едно са минали сто години от времето, когато киснех по цял ден из форума Simple Smile Ще наваксам малко по малко!
Катеринка на Meg_H е голяма хубавица, видях я в болницата! Наистина тъпо че я изписаха така набързо, но то пък може да е за добро - по-бързо да свикне детенцето с домашната си среда! Ще се справите добре, няма съмнение!

) направо ме хвърли в тъча колко висок е били билирубина  Shocked беше ли много жълт? по какво го усети?
А наш Митю изобщо дори не беше жълт! Бяха му жълти очичките, но дори те не бяха твърде жълти. Но беше много вял, едвам-едвам помръдваше, и спеше по 6 часа! И в неделя след 11 часа просто спря да яде. Мъчихме се с биберон, с капкомер, с лъжичка - нямаше сили да гълта, всичко му изтичаше от устичката. Беше зел-дал завалията, както казва татко му ...  Сега като зпи повече от три часа, и започвам да кърша пръсти покрай него и да го чакам да мръдне, че да не е пак отпаднал... ама той вече си хапва човека, и няма проблеми! Утре отиваме при педиатър, вероятно ще го претеглят, и ще се поуспокоя, ако пак малко е качил.

За разходките - казаха ни в болницата да го извеждам всеки ден! Дори казаха да не го обличам! боди с къс ръкав, и толкоз! Ние с татко му това и чакаме - днес вече навъртяхме две разходки из Казанлък! Мятаме го в количката, и обикаляме... до два-три дни ще спрем и да го завиваме... за ужас на свекито  Crazy

Много хубаво за всички нова малки бебенца  Hug
Ще стане хубава група Simple Smile
Догодина през юни - национална сбирка за първия рожден ден!!! Може да е някъде в центъра на страната, да е удобно за всички... в Казанлък има много приятни места  Whistling  Mr. Green

# 152
Гледам за кърменето си говорим...
Ние сучем по 30-40 минути, после спим поне два часа, понякога и три! Случва се да суче и само 5-10 минутки, но то явно е от жажда, и си знам, че после ще се събуди най-много до два часа.
Нощно време спрях да го будя насила, той сам се обажда, но се кърмим легнали, и последните две нощи дори не помня кога и колко е сукал. После спи до 4,30 - 5, така че явно му стига.
Засега не съм усетила да ми тежи, дано да продължим все така  Praynig Утре вероятно ще ни е първото хранене навън, в парка, и ако мине добре... неможеш ни прибра у дома  Mr. Green

Поздрави на всички!  Hug

# 153
  • София
За 13 дни (след изписването) Йоана е наддала 800 г, сега е 4250 грама, а от ражданито си е пораснала с 3,5 см.Педиатърката беше много доволна още щом ни видя!

Миша, защо чакате Борислава да се събуди за да излезете на разходка - вдигаш я от леглото и я мяташ в количката, тя ще си спи и навън.

Аз съм на килограмите от преди бременността.

Къде има аптека в София, където могат да се вземат тези билки, за които се говореше по-рано? Нищо, че не са колики това нашето (мисля, че е заради въздуха - пак беше озверяла от глад докато я изкъпем, че и от рев заради това, и пак се нагълта с въздух докато сука - чаааак когато се оригна (когато посъбра всички мехурчета, че да ги изкара с 1 оригня) се успокои и заспа, при всички случаи няма да навреди...

# 154
Валентина,защото се притеснявах да не я разсъня и после да плаче на разходката,но тя си спа много добре.Доволна съмАМа по тия павета щеше да и се откачи главата и направо незнам как не се събуди Simple Smile  Излезнахме чак към 21.30 часа и преди малко се прибрахме.Сега чакам да се събуди за да я къпем и да я храня,а после да спи!Явно на бебетата разходките им действат приспиващо Simple Smile Е,това е добре! Peace
Мисля даже и сутрин и вечер да я извеждам,че това стоене у дома ме побърква! ooooh!

# 155
Здравейте мамченца! Simple Smile

Първо честито на всички нови мами, на които не съм честитила - да са ви живи и здрави бебоците!   bouquet

Ние днес се прибрахме и сме много много доволни Simple Smile Моето раждане беше със секцио, ако помните бяхме седалищно и нямаше как другояче. Самата операция мина много леко, за което съм благодарна на целия екип в Майчин дом-Варна начело с д-р Яков, но болките от свиването на матката след това бяха направо убийствени за мен, ревах с глас направо  Tired Но нищо, мина се вече, слава богу Simple Smile
Моята сладурана Йоана Лусиа е голяма бузанка, беше звездата на отделението  Heart Eyes Роди се големичка 3600гр и с доста коса, направо прическа Simple Smile Много ми е кротичка, гласа й не се чува, плаче само при къпане. В момента караме жълтеничка, но доста лека форма, само личицето ни е жълтичко и много спинкаме. Единствения ни проблем е сукането, за моя жалост. На първия ден са я хранили с адапте и е попривикнала на биберона, та много мъчно захапва да суче от цица  Tired Захапва добре зърното, но после седи и чака нещо да дойде вместо да започне да суче. За 5 дни е сукала 5 пъти и то от една и съща гърда, което ме навежда на мисълта, че другото ми зърно май не й се нрави много и не може хубаво да го захапе защото го плюе и започва да се гърчи и да плаче, маха с ръце рита с крака.. Иначе кърма имам за двама - като се изправя от леглото и потича на струйка, та когато не иска да захапе зърно цедя и давам така. В родилното доста се бях стресирала и дори си поплаквах, но сега в къщи ми е по-спокойно и днес на първото ни хранене у дома успя да захапе  Heart Eyes Педиатърката идва за първа визитация и каза, че от жълтеничката сигурно е по ленива и поспалива та може би като й мине ще се оправи детенцето и ще стане по активно. (дано Praynig) Иначе да се похваля - с 3600 родилно тегло ни изписаха 3520  Mr. Green
Утре ще сложа снимки, че съм супер уморена, днес беше дълъг ден. Лека и спокойна нощ на всички!  Hug

# 156
Много се радвам за Катерина и Митко, че са си вече у дома.  Hug

Да е жива и здрава Йоанна на Добромира!   bouquet

Офи, за пръв път чувам кърмата да пречи на жълтеницата. Точно обратното. Тукашните лекари се бяха ошашкали при билирубин 20 на Ясен. Дойдоха и ми казаха колкото се може по- често да кърмя. Трябваше да го сложат на лампата, но тъй като нямаше свободна ми казаха до прозореца- слънчева баня. Явно затова и на теб са ти казали да не го обличаш- за да поема колкото се може слънчеви лъчи.

Тони, за мерене на Ясен сигурно ще отида като направи месец в медицинския център, където са всички консултантки и мед.сестри. Все още няма педиатър, тук е малко трудно намирането на такъв.

Рони, аз знам, че е притеснително, ако бебето не ака 3-4 дена. За беленето на кожата по пръстчетата- бели се и на Ясен. Не се притеснявай.

Ина, аз овесените ядки: аз заливам 2 с.л. с 200мл вода и варя в МВ за 1.30-2мин. После с мед и масло, орехи, стафиди, сусам...или масло и сирене.

Прити Галина, интересно ми стана какво ще му се случи на детето като порасне от кърмата?  Simple Smile Това не е АМ, че да се внимава. Аз така мисля. А и бих се водила по детето.

Малта, и аз минах през този ад с гърдите. Лансинохът помага много, повярвай ми. Аз се справих без силиконовите зърна. Много е важно как поставяш бебето на гърдата. Сменяй позите. Една акушерка беше ми казала, когато кърмя, нослето на бебето да не сочи там, където ме боли. Устничките да обхващат не само зърното и да са навън т.е. трябва да ги виждаш. Подаваш гърдата, когато си отваря широко устата, все едно иска да захапе голямо парче ябълка. Дано си ме разбрала.

Валя, аз тъкмо се похвалих, че и моето кървене спря / на 7-я ден / и ето днес на 11-я се появи пак, обилно. Така че явно е нормално. Може и от жегата да е или да продължава да се свива матката.

# 157
добро утро Simple Smile

прити - за наддаването не знам дали е много, водят го, че в този период средно трябва да качват по 20-30грама на ден малчовците, но виждаш, че някои качват повече, други по-малко  Confused
единствено сега се сещам, че ти казваше за много силните колики и си мисля, че може да е от преяждане  Rolling Eyes при мен така ставаше с таня, тя за първия месец качи 1800  Shocked и се оказа, че реве не просто от колики, ами то стомаха и щял да се пръсне
когато теди суче за успокоение давам гърдата от която съм кърмила последно, уж по-празната (на кърмене давам само от едната по принцип) и ми се струва, че е по-споко така...

браво на всички добре порастнали бебета Wink да не изреждам поименно, че ще изпусна някой  Embarassed

аз още съм в чуденка дали да не ходя да претеглим теди (то от много чудене накрая ще дойде време за консултация  Crazy )
майка ми и тати казват, че им се вижда порастнал, на мен ми се види все същия
яде като змей по 5мин на кърмене (ама така лакомо преглъща, че чак спира да диша, после следва активно дишане няколко секунди  Crazy ), а след това си поседява по още 10тина мин ей така да си направи кеф...
след което ако няма колики спи по 3+ часове

# 158
  • София
здравейте и от нас.
ние тази но6т постигнахме рекорд- спахме от 23 до 5.20:) после си похапмахме добре де;)
моми4ета имам няколко въпроса- кажете ми ва6ите беб4ета по колко време горе долу су4ат?моеот ми6ле по 20-30 минутки, е в4ера и 40 минути си хапна и затова спа толкоз далго
въоб6те се 4удя колко е нормално да изсукват сега бебките ни? ние се мериме преди и след кармене за да придобия някаква представа. и все пак кажете при вас как е?

# 159
Здравейте и от мен.
Честито на новите майчета а чакащите не се отчайвайте все някога ще излезе. Вижда му се края.
И да ви се похваля вчера ни падна пъпчето и днес смятам да го хвърля в университета до нас нали ми е най близко, не че нямаме и основно училище ама неща да става даскалица.

# 160
Добро утро и от мен!
Bunnie ,моята бебка суче около 20 мин. от едната гърда.После се оригваме и я слагам в креватчето.След 10 мин си проплаква и аз я слагам на другата за около 10 мин и чак тогава е напълно сита.Е,...понякога и от едната се наяжда.Проблема е,че заспива и изплюва зърното...А после няма как да и го пъхна Embarassed (не че не съм се мъчила) Embarassed
Мами,аз да ви попитам кога разхождате бебчетата сутринта?Към 12 вече трябва да сме си по къщите,нали?Че моята педиатърка ми се скара,че е много топло да не се извеждаме... Confused Ама аз съм на друго мнение...
Пожелавам на все още бременните момичета,леко и скорошно раждане Peace!
П.С. Все едно вчера си говорихме за първите ритничета в коремчетата ни.Колко бързо минава времето Hug

# 161
  • Вече в моята си приказка...
Малта, аз бих те посъветвала да обърнеш внимание как поставяш Христомир на гърдите си. В кърмаческия има такава статия, в която е обяснено правилното поставяне на бебето. Аз самата имах този проблем /плюс запушени каналчета/, но вече всичко е наред - оказа се, че не поставям Калина добре. Сега виждам, че Вери добре ти е обяснила за слагането на гърдите. Много е важно бебето да не захапва само зърното, а и ареолата. А и силиконови зърна слагах, но само докато бях в болницата - нямаше особен ефект от тях, освен, че приличах на садо-мазо гърла... Grinning
Офиори, добре завърнала се! Браво на малкия Митко!
Meg_H, звучиш много добре! Бързо възстановяване на малката Катерина!
mimchence, добре дошла!   bouquet

И аз не съм сигурна, че Калина има колики. Свива крачета по различно време на денонощието /ето днес от 6 без нещо та до 8 и нещо се чувстваше доста некомфортно, взех я на ръце и тя се поуспокой, после заспа/ Аз също си варя чай, но само от копър и анасон, ще прибавя и другите билки пък дано има ефект. Смятам да не давам капки за колики. Не мисля, че ще постъпя неправилно, нали?
Незнам Калина дали наддава. newsm78 Струва ми се, че е пораснала. Може днес да я заведа до педиатърката, за да я измери, че все се притеснявам за това наддаване...

Аз овесени ядки не ям, въпреки че съм купила един плик. Предпочитам житото, като вътре слагам и малко смлени орехи и мед.
За щастие шоколад не ми се яде, което не е характерно по принцип за мен.
А иначе имам още доста килограмчета да сваля...

MISHAa, и аз незнам кога и по колко да извеждам бебчо. Не ми се иска да я напича директно слънцето, а ми се излиза и то по много. Вчера я изведох сутринта, а се прибрахме към 7 вечерта. Бяхме цял ден на шарена сянка, ама това не ми е разходка.

# 162
Днес бяхме на док. 54 см и 4140 гр. или 1100 гр.за месец ...
Док. каза , че нямаме зор да наддаваме много и че не било полезно  Shockedза костите, та от днес трябва да следя да не изпива повече от 720 гр. за 24 часа Tired
На всичко отгоре са ни се оформили две зъбни депа, което означава да очакваме включване  ooooh! А аз си мислех,че баба ми греши че на баща ми зъбите са започнали да никнат през 3-я месец  Crazy
Много ме  е страх, че зъбките ще се засекат с коликите и ще се чудя какво й е на бебонка и какво да предприема  Sad
Малта, мен много ме облекчаваше свинската мас (много повече от гармастан и лансинох).
А относно препоръчването на една или друга педиатрия - чукайте на дърво и да стоим по-далеко от тях  Peace

Хубав ден на всички   bouquet

# 163
Смятам да не давам капки за колики. Не мисля, че ще постъпя неправилно, нали?
Аз не давам. Simple Smile
Малта, ако не искаш химия / лансиноха /, мас, както Маргарете ти е казала, или зехтин ползвай за зърната.

# 164
  • София
здравейте  Hug

Искам да ви питам колко време след падането на пъпчето вече можем да го мокрим?Нашето падна онзи ден - на 17-ия ден.  Мен ме притеснява, че все още прокървява по малко.

И другото въпросче - по кое време давате чайчето против колики - преди хранене, между хранениятя?

Общи условия

Активация на акаунт