БЕБЕТА ЮНИ 50

• 14 009
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
blue чайче и вода моята изобщо не пие.Не иска!Педиатърката ни каза,след ядене да даваме за да изплакне устичката.Какво да я правя като не ще..?!?Не мога на сила да я карам...
Ние още на следващия ден,като ни падна пъпчето се мокрим.Кървя ни 3 дни и спря!Сега е ок,но слагам топоцин след баня за всеки случай! Peace

# 166
Здравейте, майчета!  newsm51
Влизам, за да ви кажа, че нашата малка мишчица Ина се роди на 20.06 след серия от изненадващи обрати в плановете ни за раждането.
Раждането беше секцио, но в друга болница и при друг лекар, различни от тези, които бяхме избрали, при това може да се каже и по спешност, защото накрая се оказа, че докато се уговаряме с новия лекар, аз всъщност съм си започнала да раждам...
От вчера сме си вкъщи, аз се чувствам отлично, с нея вече имаме опит в отглеждането, понеже изкарахме цели 10 дни в болницата заедно.
Кърмим се, за сега успешно, надявам се така да бъде и занапред.
Тя е много спокойна и почти не плаче, може би защото все още е много мъничка, но пък може и да е до характер, ще видим  Wink
Имам разни чуденки, но първо ще се опитам да наваксам с четенето, за да не повтарям вече дискутирани въпроси.
А, за протокола - мерките ни са 2580гр, 47см.

Поздрави на всички майчета, които са се срещнали с бебчетата си докато ме нямаше   bouquet!
Пожелавам ви живи и здрави дечица, които да пълнят сърцата ви с щастие!  Hug

# 167
   Честито на новите майчета!
   Мойто бебе все търси да пие нещо дори и като се е наяло, а аз се цедя и виждам какво е изяла като грамаж, т.е не е гладна и давам вода. Доста ми изпива почти по 100 гр на денонощие. Залъгалка отказва да ползва.
    Аз имам едно въпросче към вас: обърнали ли сте внимание на фонтанелата, нашата е много малка около 1см на 1см, докато при първото ми дете беше по-големичка.  newsm78

# 168
НИЯ – 3350кг–50см.–nino4ka78 от София(термин на 17юни)

# 169
Родих на 09 юни Ния–3350 , 50см. - nino4ka78 от София (термин на 17 юни)

# 170
Ей, вие ме шашнахте с наддаването на вашите бебчета. Нас ще ни теглят другата седмица, но не вярвам да сме толкова напред с материала. Ще се отчета, като му дойде времето Peace.

Аз пък искам да попитам, някой практикува ли вече ЕБХ. Сещам се, че Офиоли се интересуваше.  

# 171
Здравейте момичета!
Аз отново започнах да дохранвам с АМ Sad а така не ми се искаше, колко сълзи изревах заради тая мойта кърма, хем знам че не бива да се притеснявам, за да не намалее, хем не мога да се спра, и все си мисля, дали да не седи гладно детенцето ми.
Не съм прочела всичко назад, но скоро ще го направя.
Качих една снимка на моето Митенце в албума Wink
Успех на всички мами и кореми!

# 172
  • София
Честити Ина на mishlence_333 и Ния на nino4ka78. Много радост да ви носят малките съкровища   bouquet
Много хубави имена  Hug

bleu  нашата педиатърка за чайчето каза след хранене - иначе, ако е преди си напълва стомахчето и ще яде по-малко. Между храненията също може, но ако остават поне 30 мин или повече до следващото хранене - това обаче ми се струва приложимо ако си имате точен режим. Засега ние такъв още не сме си установили и му предлагам само след като е сукал.

На Любчо пъпчето много рано му падна - май на 5-тия ден беше, но мисля чак днес да се пробвам във ваничката. А иначе док ме предупреди, че може до към края на първия месец да има секретче или кръв. Но аз си го почиствам със спирт 70% и му слагам топоцин след като го изкъпя. Само се надявам, че ще му хареса банята във ваничката, че сега на мивката много плаче милия  Praynig

daniela nikolova на моя бебчо е по-големичка, но идея нямам колко трябва да е, а и от каката не си споням. Нали го преглежда педиатър - те трябва да кажат, ако има нещо не наред. Предполагам че има някакви норми от-до  newsm78
А за главичката да ви попитам - гладки ли са главичките на вашите бебчета? На бебо като че ли напипвам ръбчетата където се съединяват различните части на черепчето  Thinking

# 173
  • София
Здравейте настоящи и бъдещи майчета.
Нахлувам в темичката  ви, само за да съобщя добрата новина, че вашата съфорумка abv днес в 13.15ч. е родила своя син Кристиян. Малкият мъж тежи 3800 грама и е висок 51см. Раждането е било нормално, в момента и двамата се чувстват прекрасно.

АБВ, желая ви всичко най-прекрасно, миличка.
Поздравления,

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 15:21 от desitka*

# 174
ЧЕСТИТО НА АБВ!ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ ГОЛЕМИЯ ЮНАК!!!  bouquet

п.с.И аз качих една снимчица в албумчето Wink

# 175
ЧЕСТИТО НА АБВ!ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ ГОЛЕМИЯ ЮНАК!!! 

# 176
  • Miami
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАЙЧЕТА! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА!    bouquet   bouquet   bouquet

Ralii ми писа преди малко, че е вече в болница и сигурно днес или утре ще роди  Grinning Успех Рали  Hug

# 177
  • София
Здравейте,

днес ни сложиха ваксината - мен понеже ме беше страх и излязох отвън, свеки я държа. Ама по време на баня е ревала и повече - тоест да кажем леко мина.

Днес е 1-ви - дали не е време да ходим в "родени" или ще изчакаме всички мами да родят, или да стигнем до 15-та страница тук и тогава?

Знае ли някой докога нашите бебета са за неонатолог и откога за педиатър?

# 178
Привет отново Simple Smile

Мами, днес получих съобщение за ново бебче - Мартин 3300гр, 53см , обаче не знам чий е този номер  Embarassed Много ме е срам, но незнам коя мама го е пуснала, а и тя не е отговорила все още...
Ние днес бяхме на дълга разходка до педито, качили сме още 50-60 гр за два дни, т.е. храним се добре и без часовника и схемата  Mr. Green Вече съм го оставила да си яде спокойно когато колкото иска!
Бяхме в парка с други бебешоци, и си хапнахме на пейката! Голям кеф! На открито се отваря  апетит явно, и малкото човече си хапна доволно, после си спа дълго в количката! И аз като MISHAa се стряскам като се движим по разбити улици и павета, той милият целия се тресе и се изтръсква в един ъгъл на количката, която му е огромна все още  Crazy

ryan, ти защо мислиш, че не му е достатъчна кърмата? Аз не можах да прочета всичко до тук, и вероятно съм пропуснала  Embarassed 
Довечера живот и здраве ще имаме нет в нашата стая (сега едвам се дореждам до компа от свекъра!) и ще понаваксам малко с четенето Simple Smile
Поздрави!

# 179
Честити нови бебчета!!! Много радост да носят на мамите и татитата  bouquet

За фонтанелата доки ми каза че зависи от бебчето. Може да е малко по-голяма или малко по-малка. Не е тревожно. Но като повдигнахме въпроса да питам нещо - нашата фонтанела понякога се вдлъбва. Дали е нормално? Бях чела някъде че това е признак за дехидратация #Crazy. Не е постоянно така, като че ли се вдлъбва когато плаче, примерно като го боли коремчето. На моменти си е ОК. Някой ще каже ли нещо по въпроса?

За местенето в родени лично моето мнение е да изчакаме всички които се броиха с ТУК да родят и задружно да се преместим. Все пак сме един отбор, не ми се иска да изоставим 1-2 момичета в най-последните им дни. Ама както реши Народното събрание hahaha

Общи условия

Активация на акаунт