"ДЕКЕМВРИйското хлапе иска вече на море, дупенце да напече!"

• 25 435
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
хахах мимина мойта е същата! на автобуса казва дубус на камионите ньони  Joy
на морето му вика "голяяяяяямото моклу" или "моле"  Joy ч казва ама щ и ш не...

с гърнето днес имахме напредък! и то доброволен! оставих я по гол гъз да шляпа и гърнето в средата на стаята ей така...да си стои небрежно  Whistling и тя се въртя,въртя и взе че седна и вика пишшш и си повдига корема и си гледа дудата дали ще пусне нещо  Joy нищо не се случи де...но все пак е прогрес  Sunglasses bowuu  Joy

# 181
хахах мимина мойта е същата! на автобуса казва дубус на камионите ньони  Joy
на морето му вика "голяяяяяямото моклу" или "моле"  Joy ч казва ама щ и ш не...

с гърнето днес имахме напредък! и то доброволен! оставих я по гол гъз да шляпа и гърнето в средата на стаята ей така...да си стои небрежно  Whistling и тя се въртя,въртя и взе че седна и вика пишшш и си повдига корема и си гледа дудата дали ще пусне нещо  Joy нищо не се случи де...но все пак е прогрес  Sunglasses bowuu  Joy
"Дубус" и "ньони"  Joy Голям майтап!  Joy

# 182
  • sofia
Прегръщам всички маминки, които ще имат пак бебенца  bouquet  bouquet
   EMSSKI, мило майче, нямаш представа колко се радвам че се обади и че имаш линийка за бъдеща мама Heart Eyes Съвсем искренно ти казвам, че това бе повод да си поплача днес, не съм те забравила и ако имаш нужда за съвет за определен лекар или болница, моля те, пиши ни и питай...И естествено минавай да се хвалиш колко е порастнало коремчето  bouquet
   Отчитам се накратко - добре сме, много сме палави, крещим зверски от сутрин до вечер, ритаме само топка, друго не ни вълнува ...все още съм най-хапаната от детето си  мама Crazy При нас без повишаване на тон и бой по памперса не минава Peace

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 16:01 от mama-shushi

# 183
Да, и при нас време не остава. Много, ама много са ми палави децата... Tired
Иначе и Венета вече е без памперс, но за разлика от Сончето при нас има инциденти. Дори преди малко.... ама то как иначе, като мама се е зазяпала в компа Embarassed Embarassed Embarassed и забрави пак да подкани детето. А тъкмо бяхме на път да отбележим ден без напикани гащи! Иначе щом се напика веднага ме информира - Аки! Докато свикнах, че става дума за пиш, много се шашках! Joy

# 184
 Ние също сме без памперс, по цял ден! Инцидентите са мнооого редки случаи. Създадох си навик през около 40-60 мин да питам "има ли пиш", съответно ми се отговаря 'пи-пи" или "не". На разходките пак е така, отначало гледах да се скатая къде да си изпишам чедото сега не се колебая много-много! Пробвах и няколко вечери да не слагам памперс, ама пиша 1-2 пъти и все го пидигам да го сменям подлоганчета, или пробвах да го вдигам да пиша, ама то горкото спи на гърнето и вика "нани"!
Днес сам си купи бомбони Laughing. По цял ден вика "бомбаа" та днес му давам аз "пай" и отиваме в магазина,застава наш зад масата , лелката позната квартална знае го и го пита- Какво ще си купиш с тези парички, той и отговаря смело "бомбаа". Вчера отиваме на гости у свеки и баба му го пита какво пият мама и тате, и чуваме " татиии......пиййй...биа"  Joy Бъбри все неща ясни и неясни за нас. Онзи ден научи 'гума', после през ноща чувам аз бълнува "гума-гума", явно си припомнят и преживяват нощем случките от деня за да затвърдят новото  newsm78.
Вече почти се излекувахме, остана да се изчисти и от хриповете.
Това е от нас Лека вечер!

# 185
  • Варна
мдааа вече започват да ни портят яко на баби и дядовци!  Joy
като отидем в свекито и веднага се докладва: "мама ака", "мама бий" и т.н. ... Rolling Eyes
че понякога я хващам и че лъже вече! Crossing Arms

# 186
Здравейте момичета  Hug и аз да драсна някой ред, че отдавна не съм писала. Много лошо с тея ангини  Sad като гледам не само на малки но и на големи не прощават. Дано бързо да оздравяват дечковците  Heart Eyes
Честито на новите ни бремелинки - спокойна бременност и леко раждане момичета  Hug
Гледам споделяте речевите уменния на дребчовците, та да кажа и аз за Буба - вече свързва думите в изречения и по цял ден пита "Туй къко е? Туй къко е? ...... и така 1987649736 пъти. А след това почва справка "Бати къде е? Тати къде е? Баба къде е?  Mr. Green Общо взето имам опит с много приказливия й батко ама тя ми се струва че ще приказва повече и от него  Grinning Бояна много обича риба и наскоро баба й пържи на терасата и й дава, а тя се провиква "Бабооо, съши, дай оти"  Laughing Много е забавна.
Айде хубаво безгрижно лято на всички  Hug
Ето малко снимки и от нас http://www.snimka.bg/album.php?album_id=261855&pid=6614744&lp=-2260

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 17:56 от mutsanka

# 187
Добро утро! Hug
Като чета за тез приказливи деца и много им се радвам.Соня е по-скоро двигателна, отколкото речитативна.И тя говори много, но само вкъщи и разбираме.Иначе пита "това какво е", но само по интонацията се разбира.Нарежда някакви срички.Ама в кратките команди няма грешка:дай!отвори!...Сега я уча да казва поне "моля те", че иначе е като военна... hahaha Joy

# 188
  • София
здравейте!
да се похваля, че ния е добре - всъщност откакто почнахме антибиотика в събота, температурата веднага падна и това беше с болестта. все пак го пи пет дена. дано се е оправила напълно, въпреки че няма налепи по гърлото и други екстри, но като чета какви усложнения след тея ангини има, направо ми се изправя косъма.
утре заминаваме за ямбол най - накрая ( нали пропуснахме пътешествието миналата седмица заради гадната ангина). дано всичко е в ред Praynig
и ния не е от най - приказливите - особено пред хора си гълта езика и дума не обелва. в къщи по приказва и само командори с малкото си пръстче какво иска.
това от нас засега  bouquet

# 189
  • София
Привет майчета!
Върнахме се от село и ние и си влизаме в Софийския ритъм Wink
Снимчици http://picasaweb.google.bg/milosheva/20080628Dimitrovgrad?authkey=T1rOKlmLHjQ
Евка също изкара един вирус, най- гадно беше, че имаше афти в устичката и съвсем спря да яде, само мляко Sick
Обаче нещата се нормализираха и сега май пак прояжда, супички и по малко плодове и манджи Wink
От три седмици сваляме пампата за през деня да се учим, ама успех няма за сега, като каже пиш или ако и почва веднага, не задържа и не иска на гърнето newsm78
Исках и урината да изследваме, че ми изкара акъла един ден, в който изобщо не беше пишкала до вечерта, обаче по никакъв начин не мога за сега да събера материал, та такива кахъри при нас Thinking

Приятно плацикане на морските, на болничките бъъързо да оздравяват и обратно в редиците Heart Eyes

п.с. Не знам защо обаче голяма яслена треска ме тресе още от сега, а до септември има месец Embarassed

# 190
Здравейте  Simple Smile
Аз направо изчезнах в последно време, обоче мнооого задължения, много чудо.
Гледам хубави новини тук за оздравяващи дечица.
Аз си изпратих датския приятел и установих, че за няма и седмица почти напълно изчезналият ми английски някакси мистериозно се завърна, което може само да ме радва  Grinning
Ходихме за 2 дни на Мальовица, а после за 4 дни пак на Рила от Мусала през Белмекен към Черна Места. Ей това второто ходене ми взе душата. Сдобих се с 11 мазола и мускулно разтежение, а на милите ми раменца хич не им понесе тежката раница. Но пък беше красиво и приятно. Ще гледам да кача малко снимки тези дни. Абе какво да ви кажа...май си одъртявам  Sick Вярно че около 3 години не съм ходила по баирите (по разбираеми причини  Laughing) ама чак пък толкова да съм загубила тренинг. Бяха времена когато можех да ходя и по 12 часа, а сега за 8 часа душата ми излезе. Явно ЕГН-то си казва думата  Sick
Ние с гърнето нямаме никакъв напредък. Диването знае за какво става дума, като я сложа вика "писш" и 5 минути след като стане...айдееее. Аз като вляза в банята тича по мен с викове "мама-баня-писш" и ми тика ролката тоалетна хартия в ръцете...но тя да свърши нещо смислено...не.
Иначе проговаря все повече. Е не реди изречения, но все повечко изрази добавя към речника си. И думичките вече са приличен брой. Абе има обратна връзка и реагира на повечето от важните неща.
Това е от нас за сега. Прегръдки на всички и ще гледам скоро пак да пиша, пък и снимки да покажа.

# 191
Малко споделяне:Заради АД на Соня купихме йонизатор.От два часа работи и на мен ми се отпуши носът-имам синузит и не мога да дишам.Ако има ефект и при Соня, ще споделя пак.

# 192
Здравейте  Hug

Браво на всички бебета, които говорят и се пробват, нашия бебо само някои думи, повече си играе.  Браво и на научилите се бебета на гърне. И ние да се похвалим, Крис от вчера лека полека се понаучи да сяда на гърнето и стоя бая време и си мислех, че няма нищо и след още малко време се изпиша и изака.  Simple Smile Значи има напредък.  Wink

# 193
  • Варна
ние сме с температура  Confused от както се е събудила вчера с 37.2 до вечерта 37.6 дадох Панадол , мина. и тая сутрин - добро утро с 38 #Crazy още един панадол ...следобяд я проверявам - пак гореща - Ефералган в дупето....временен ефект Sad
ходихме до спешния...оказа се че има налепи по гърлото  Sad изписаха ни Панцеф и Калции...
къде го е лепнала...не знам...дано успеем да го пресечем навреме ангина ли е какво е не знам  Praynig иначе нито кашля, нито сополи, ни разстройство, ни повръща "хапва" си,колкото и преди...беснее...кофти работа...а трябва да бием ваксина в понеделник, май ще я отлагаме Confused

# 194
  • Бургас
Днес е нашата годишнина от сватбата. Даже имаме юбилей, цели 5 години - дървена сватба. Взема да му купя на моя мъж една дървена лъжица по тоя повод, само да не вземе след време да ме налага с нея.  newsm78
Ай, почерпете се за нашата вечна любов  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт