Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша... Чешката компания - 8.ма тема

• 27 939
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
  • Чехия
Здравейте дами,
днес си купихме къщи4ка-сега се връщаме от нотариус.Ве4е ще си имаме двор4е 1100 метра с къща 120 кв.м.
Само се моля да сме живи и здрави за да е изплащаме.Скоро няма да живеем в нея щото има много за ремонт,но живот и здраве.....там ще сме.
От толкова ти4ане нямах време за снимките но и те ще доидат  Party
Целувки от мен   bouquet

# 181
  • Пловдив
Благодаря за отговора.
Малко ми е сложна ситуацията. При мен проблема е, че ще ми трябва за пред съда тука в Б-я документ, че съм записала детето за да може съда да разреши, то да напусне страната, защото съм разведена. За това се опитвам да разбера как мога да удостоверя, че съм го записала да учи там.
Ако някоя мама може да ми препоръча детска или у-ще в западната част на Прага аз мога да им звънна и да попитам направо по телефона какви документи изискват и кога става записването.

Приятен ден!

# 182
Здравейте и от мен,

Джейниър,

записването става през януари месец, за да може детето да почне от септември същата година - независимо дали е детска или училище. Тук децата почват училище на 6 навършени години, но мои познати дадоха съна си на 7 навършени. Има и БГ училище в Прага - реши дали ще се записвате на чешко или българското. За детската ни искаха на нас само преведени имунизации и акт за раждане на детето (преведен и заверен) и директорката си попълни докуметите щото ние не знаехме езикал. Но определено ще трябва да имате записан детски лекар тук и да изкараш осигурителна здравна карта на хлапето. Не знам дали важат българските и за колко време.

Момичета, дават го да се затопли.......

# 183
  • Пловдив
Огромно Благодаря Дечко   bouquet!

Българското училище вече го проверих. Звъннах им и ми казаха, че паралелка за първи клас няма да сформират защото не могат да наберат толкова деца. Евентуално ми казаха да се обадя пак на пролет, ако нещо се е променило. Но аз мисля, че по-добре е да го запиша в чешко.

Поздрави

# 184
Добро утро, нашия хубавец даже и в събота е ранобудник,станал е в 6ч. #Cussing out Mr. Green

Лелеее,как се наспива това дете незнам,аз съм все недоспала, незнам при вас как е?
Сега е взел химикал и драска нещо Grinning, ще се окаже писар Party

Де4ко, пък на нас записа ни беше март месец и то задължително с децата, докато в БГ не е така. Ванеска я караха ,да показва букви, цифри, да пее, да рисува , такива неща.
Тя също е на 7г, но 1г беше в детска и съм много доволна, та свикна с езика.
Е, мами пожелавам на вас по-дълго спинкане Peace

Джейнеър, на вас успех.
Айде до по-късно Hug

# 185
Здравейте момичета ...  bouquet  bouquet  bouquet
Направо срам ме хвана като прочетох какво е написала Ели  Embarassed....че не съм се вясвала тук 2-3 год. ...абе аз съм тук постоянно...ама все отлагам на после че ще драсна някой ред а после все забравям .. Embarassed
Първо .. Ели едно голямо Честито от нас с още по-голямо закъснение за прекрасната ти дъщеричка  ...  bouquet  bouquet  bouquet
Та иначе ние цяло лято не се спряхме .. 2 мес. бяхме в Бг. после 2 мес. на Орлик.Голям кеф. Party Crazy Party
Пепик вече е на градина ... цяло лято се страхувах дали ще му хареса и дали ще иска да ходи ...а то накрая какво стана  Crazy ...не иска да се прибира. Втората седмица трябваше да го оставя да спи там ...голям рев голямо чудо  Mr. Green.Днес сутринта ми вика: Мамо ставай ще закъснеем за градината .... и един час после му обяснявах че днес е събота и на градина не се ходи ...и пак рееееев..  Joy
Да кажа и аз къде пазарувам ..от както се роди Адам никъде не съм ходила по моловете единствено през интернет ...най вече мимибазар, било дрехи,козметика,дрогерия всичко ..
Дрехи си поръчвам само Next не че съм луда по тая марка,както някои си мислят ..просто ми излиза супер евтино а материала е страхотен.Пък и знам вече точните размери на дрехите,обувките и бельото ...от другаде ме  е страх и да поръчвам да не объркам размера.Поръчвам на цялото семейство не само на децата.
Та миналата седмица най после се реших да отида поне на Зличин ...но нищо не си купих само едни дънки от детския в ХМ.Иначе нищо друго не ми хареса  ...дали аз остарявам вече или съм си изгубила вкуса  Thinking ...Поне се запознах на спирката с една бг. мама Ники с детенце на 20месеца Jirka   Grinning . Съвсем случайно се заговорихме,през цялото време говорехме чешки чак на края се престраших да я питам от къде е и ми стана супер мило като каза z Bulharska Hug
Оле че дълго стана аз май никога не съм писала толкова много ...  Crazy
Приятна и лека вечер на всички! Hug Hug Hug

# 186
ЧЕСТИТ Рожден ден на Денис!!!
Да е жив и здрав,да радва много цялото семейство!!!

# 187
Честит рожден ден и от мен на Дениско!!!
Да расте здрав и щастлив!!!

[/img]

# 188
Честит Рожден Ден на Денис ! Пожелавам му щастливо детство и много да радва мама и тати!

# 189
Честит Рожден Ден на Дениско!!!

Да е жив и здрав и да слуша мама, да падне голямо каране на колата с батерки Hug

Ние сме добре, вчера пазарувахме основно зимни дрехи за Ванеса, и аз съм доволна от NEXT, много хубави работи имат

Дечко - много е порастнала синеочка, готвите ли се за училище?

Поздрави от нас

# 190
Здравейте мами. Б Л А Г О Д А Р И М    за ПОЗДРАВИТЕ на всички вас.
ето малко снимки   www.album.bg/deni_nesi/
До утре

# 191
Ради,
честит нов дом, само хубави мигове да споделяте и вечно да се чува детски смях  Hug

Момичета, Ванеса от няколко дни отказа Нутрилона, изобщо не иска да види бутилка с мляко, сменях млякото, сменях бутилките, топло, студено, мястото на хранене - не и не. Много съм притеснена, че по този начин губи от витамините, които са в млякото и няма как да ги набави, незнам какво да направя, вече ми се плаче...

# 192
Цитат
Ванеса от няколко дни отказа Нутрилона, изобщо не иска да види бутилка с мляко, сменях млякото, сменях бутилките, топло, студено, мястото на хранене - не и не.
Ако не иска и друго ядене възможно е да е от зъбите ..ако не иска само млякото значи си е от самото мляко ..пробвай със Сунар.Знам че много деца им харесва ..включително и на моите .Когато спрях да кърмя Пепик някъде след годинката и му купувах само Хипп,Нутрилон ..ама не искаше да пие ...само Сунара му харесваше.С Адам направо купих Сунар не съм пробвала с други и много си го харесва и най вече банановия ...изпива по 300мл. вечер и 300мл.рано.
Приятелка даваше на малката също Нутрилон и някъде на 10мес. вече не искаше да го пие.После не и даваше вече никакво мляко...което си мисля че не е никак добре ...

# 193
Пети,
 ще дам Сунар банан, и аз това си мислех тази вечер, че като й подадох Нутрилон с лъжичка и направо й се сгади, а иначе с друго хапване няма проблеми Praynig Мисля си, че не е толкова от млякото, защото пробвах и с Нестле Джуниър, същата реакция, преди съм й предлагала Хами - неще и да чуе, не я знам какво си е втълпила, но до 3г трябва да пие някакво мляко, поне сутрин или само вечер, и аз си мисля, че  не е добре да се спира толкова рано
Дано утре ми дадат от някъде тестер на тоя Сунар банан или ванилия, че бахтисах да купувам млека и да ги изхвърлям в мивката #Cussing out

# 194
  • Чехия
Милен4е,преди да сменяваш млеката защо не пробваш има едно Frabko мисля 4е се казва-това е на гранули като какаото и се слага към млекото.Има с вкус на ягода,банан и какао.Пробвай и дано да стане  Praynig .Винси така ми отказа млекото на 11 месеца и до днен днешен не пие,но за сметка на това без сирене и кашкавал не сяда на масата така 4е не е кой знае каква болка.

Общи условия

Активация на акаунт