Октомврийски хлапета

• 19 494
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
А към Русе кога ш идеш...

# 76
хера , интелигентно ти е момчето - знае как да се измъкне от конфузна ситуация Laughing!
вчера ходих до яслата на Васето . доволна съм - нова дограма , чисто , даже и пижами техни използват . ще го водим само с дрехите на гърба ! градината , обаче голяма но буренясала !
дрехи и обувки за есента-зимата общо взето добре съм му заредила . вече мисля как и къде да празнуваме рожденният ден на Васил . наши приятели пролетта , изнесоха детския купон в градинката пред блока , а после  и в апартамента им до среднощ ! допадна ми , но става само в случай ,че се пренесем дотогава .
правя списък на играчки за Васил. подхвърлих някоя дума пред свекито за това , но за сега не получавам желаната ответна реакция Mr. Green.
с гърнето , то е ясно , отново никакъв напредък . още по-зле , предадох се и вече 2 пъти на обяд използвам шише с биберон за приспиване. няма система по която да го приспя . преди ставаше с гледане на филмчета , гушнат в мен . омръзнаха му вече . случвало се е и сам да полегне на дивана и да задреме , но се случва и изобщо да не заспи , което май повече изтощава мен .
а бях оставила пиенето от биберон и мляко само за вечерното приспиване .
оправих му злоядството засега . казвам , ако може да послужи и на други . абсолютно изключване на всякакъв вид "зрънчо" , солети и АМ през деня . пие само сокчета , а те не могат да го заситят дотолкова .
аир , живи , здрави много слънце и уют в новия дом ! може ли да видим снимки ? ще правите ли освещаване?

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 10:12 от oska

# 77
  • Откъм Варната
Брях Верче кога са стопи толкУз  Mr. Green

Херка ти да видиш Миша на живо каква е готЯна, колкото е хубава на снимката тройно по хубава е на живо  Hug

...Направо не знам, дали не му вредя с това кърмене... да е така пристрастен към мен  newsm78...

Не мисля че е от кърменето, просто явно Ради много си те обича и е свикнал много с теб, може би да го оставяш малко с други хора, да свиква без ти да си някаде наблизо, незнам. Инак с Митака също се кърмим още и сме постоянно заедно, но няма проблем със социализацията.

# 78
Maлиии СкелиТъ Верчето ли била  tooth

АИР,  познавам и друго детенце, което е  болезнено привързано към майка си и без да го кърми. Моя съвет също е да го оставяш при приятелки, баби, сам с таткото да си правят разни мъжки неща. Направи го преди да е тръгнал на ясла, че там може съвсем да се обърка и да го приеме като все едно го изоставяш ooooh!

Мишо втори ден е на ясла, върнала се е любимата му госпожа и ходи с желание. И как няма да ходи като тя идва кляка прегръща го и го целува  Heart Eyes за добро утро

# 79
Аз съм, аз съм. Спамо-чатът тази седмица е "анатомичен", че и аз да блейна в общия тон като една бяла УфсЪ.

Кали, не съм се стопила, даже хич.  Sad
Имам един Фъпрос към счетоводно грамотните и запознати с ТРЗ - кога аджеба трябва да си подам молбата за неплатения отпуск и мога ли да ползвам и 12-те месеца или трябва да пусна първо за 6, след това още 6?

# 80
първо 6 и после пак
а нямаш ли платен първом

# 81
Имам 92 дни, ОБАЧЕ ме притеснява фактът, че имат право да ме върнат от платеният отпуск, защото не е за гледане на дете...

А кога да подам молбата - месец преди началото на неплатеният или има друг срок?

# 82
  • София
Здравейте и от нас с Венци!
Не съм писала от може би месец и половина, но тази седмица редовно ви чета, а сега реших и да драсна 2-3 реда.
Първо искам да благодаря на всички момичета, които ми бяха честитили РД - много сте мили! Да ви се връщат всички пожелания!
Сега за нас - ние бяхме 3 седмици на планина при свеки, после за малко в София и после на море с татито и пак на планина за още 2 седмици. От 4 дни сме си в София и ни чака много работа. Основно оправяне на детската стая на Венци плюс подготовка за яслата. Остава ни последния Пентаксим плюс всички изследвания и цялата бумащина за яслите. Казали са ми да го заведа на 15 септември и с приближаването на тази дата ми става все по-кофти. Моето момче пораства и скоро ще си има лично свой живот, както и аз, т.к. смятам от 1 октомври да се върна на работа.
За памперса - без памперс е от месец и малко. Много бързо се научи. Още спи с памперс - сух е, но аз не бързам да го махам. Понякога се случва да се изпишка и не искам да се стресира, като се намокри, докато спи.
Иначе е станал много инатлив, влязъл е в тежка фаза на "НЕ" и "НЯМА". По дебелите книги пише, че е период на първо юношество. Много се тръшка, опитва се да се налага - направо понякога доста ми опъва нервите.

Радвам се, че всички дечица са здрави и добре. Приятен ден!

# 83
  • София
Мише, много си красива. Приличаш на момиченце с тази рокличка. Явно  Яни се грижи добре за формата ти   Grinning.
Оска, гледах я в повторението в 4:30.  Много съжалявам че късно разбрах за тези  лекции. Нали само работех по oнова време и съм изпуснала доста хубави моменти.
AIR- че, имах едно познато детенце ( вече голям ученик) което също така беше привързано към майка си. Дори баща си не признаваше. Майката тогава можеше да го оставя само при мен. Но имаше трудни моменти, като се сети за нея излизахме навън и с часове го гушках и го успокоявах. Нямаш ли такъв човек до себе си? Така постепенно го оставяй първо за час- два и постепенно да увеличавате срока. Иначе първите дни в градината ги оставят до обяд, точно за да свикнат. Няма къде да ходи, ще се приобщи. Успех!
Аз сега нямам на кой да го оставям и започнах да го водя по дет. клубове. Там той е с леличката, а аз съм в другата зала. Хем ме вижда през стъклото- хем съм по- далече. Първите пъти идваше при мен с игхрачките, но постепенно се увери, че няма да му избягам и започна да се заиграва.
Харт, привет  Hug.

Ние ходихме в Коколандия с една приятелка и детенцето и. Не искаха да го пуснат на вторият кръг. А той като си наумил, че само там иска. Рев, сълзи... Но беше много малък и не можеше да премества карабинерите сам. И познайте, за да му направя кефа се качих и аз. На дърти години ooooh!. Той, естествено не можа да стигне до края. Но пък аз си направих страхотен фитнес. Още имам мускулна треска hahaha.

# 84
  • София
Здравейте
Първо да се похваля, че след 300 зора, 200 мъки и доста беззънни нощи от моя страна Димитър най-сетне е приет на ясла. В Овча Купел. Което май ще ни накара да се преместим. Не знам как ще стане, но яслата е съвсем близо до свекърите ми, може и да вземем да се сменим с тях... Може би от 15 септември ще тръгне, зависи за колко време стават изследванията, знаете ли?
Това значи, че аз от 6.10 съм на работа. Обясниха ми днес, че директно отивам, но не рожденния ден на детето, а следващия работен ден. Аз обаче мисля да им пусна един мейл, все пак има човек на моя стол, да знаят да ми го освобождават  Twisted Evil
Лови къде е тая Коколандия, все се каня да те питам?

За памперса
Още спи с памперс - сух е, но аз не бързам да го махам. Понякога се случва да се изпишка и не искам да се стресира, като се намокри, докато спи.
И ние сме така. От юни сме го махнали, но беше голям зор. Сега майките казват, че на яслата искам не искам ще му соложат пак  Rolling Eyes
Оска и аз много бродя по планините. Другата седмица ми се пада да покоря Мусала. Сега мисля да купя раница за дете и да разнасям и Митко с мен. На Мусала едва ли ще го взема, но за Витоша става. Мъжо за съжаление не е чак такъв почитател на планинарството. Така че ако има други мами ентусиастки може дружно да бродим с мъниците.
АИР Димитър беше така лепнат за мен преди няколко месеца. И аз си втълпявах, че има връзка с кърменето. Не знам дали има значение всъщност. Мисля, че нещата се нормализираха когато започнах да ходя на танци 2-3 пъти седмично, а той оставаше с баща за по 2 часа, в началото доста неохотно, но постепенно с усмивка взе да ми вика 'мама чао' и почна да го приема за нормално.

# 85
  • София
Диди, страхотна новина   Heart Eyes. Сега вече спокойно можеш да започнеш работа Hug. Коколандия е в Борисовата градина. Много е приятно за по- големите дечица. Чист въздух, природа и игри на воля.
Ето малко снимки, ако на някой му се разглеждат:

От Коколандия http://www.snimka.bg/album.php?album_id=274969&pid=7403420
Боянският водопад http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7403438
Ждрелото на река Ерма http://www.snimka.bg/album.php?album_id=281816

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 02:32 от Lovi

# 86
  • Стара Загора
А към Русе кога ш идеш...
Когато мЪ поканиш свате Mr. Green

# 87
  • София
За памперса
Още спи с памперс - сух е, но аз не бързам да го махам. Понякога се случва да се изпишка и не искам да се стресира, като се намокри, докато спи.
И ние сме така. От юни сме го махнали, но беше голям зор. Сега майките казват, че на яслата искам не искам ще му соложат пак  Rolling Eyes

Това за първи път го чувам. Повечето родители разчитат точно на персонала в яслите да махне бибите и памперсите.
Там даже забравят да им ги слагат на следобедното спане.
Детето на моя приятелка тръгна с памперс на ясла и точно след 1 седмица му го махнаха.

Така че не се притеснявай. Аз лично много бих се разправяла, ако върнат памперса. Пък и моето дете не го иска вече, така че не знам дали е възможно отово да му го сложат. Той сам си го сваля.

Имам и една молба - някой от вас предвижда ли да дава имуностимулатори на детето си и ако да - какви? Много ще ми бъдете полезни с отговорите си.  Hug

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 08:28 от heart

# 88
  • София
Heart, искрено се надявам да е така за памперсите в яслите. Аз също мисля да помоля да не му го слагат, макар че се съмнявам, че първите дни може да се напишква, защото като дойдохме тук в Кърджали първите 2-3 дни се понапишка няколко пъти. Явно от смяната на обстановката. Но пък впоследствие тук се научи и да пишка прав, досега пишкаше само на гърнето или като го сгъна, когато сме навън.

За имуностимулантите мисля да дам малко Мултивитамол /сироп на д-р Тайс/ няколко дни преди тръгването на ясла, също и Био гайа /капки лактобацили/ евентуално.

# 89
  • София
didita4u - Поздравления за яслата. Много се радвам, че сте успели!!!

heart - имуностимулатори не давам, понеже не вярвам в действието им. Само витамин Ц или комбинирани по време на боледуване, но за кратко. Лактобацили давам, понеже съм се уверила в доброто им действие - давах на Калина и й действаше много добре на стомахчето. Мисля да им взема скоро. Купувах Биокс.

Lovi - неуморна жена си.......Снимките са страхотни. Бих ти поверила Данаил, май ще успееш да го умориш.........Такъв човек досега не съм срещнала, всички се предават първи, но в теб припознавам енергия, достойна да даде отпор на моят син!!!  Laughing

AIR - Дани беше кърмен само седем месеца, но беше залепен за мен......Не е само в кърменето разковничето според мен, а във връзката между майка и дете, а тя се влияе и от много други фактори .........най - важното е да не се тревожиш за него, да го оставяш на близки, да излизате с таткото само двамата и вътрешно да приемеш, че пъпната връв отдавна е прерязана......Не случайно при някои раждания именно таткото я прерязва - това е символично, понеже бащата отделя психологически майката от детето. Той заявява, че майката принадлежи само на него, а детето е дете на бащата и на майката. Но мама е за тати.......Всичко това се предава чрез думи, отношение, видимо и невидимо в атмосферата на семейството......Понякога между майка и дете се създава връзка, която напомня на симбиоза, двойка в която няма място за трети, а това е вредно за детето и за брака изобщо........Сега като се връщам назад виждам някои сериозни грешки, които сме допускали с мъжа ми......Но няма съвършенни родители, всеки се учи в едно или друго.....важното е да не бягаме от истината......и да се променяме......

Момичета, искам да споделя с вас голямата си радост - моята най-добра приятелка роди вчера много сладко момиченце, казва се Далина - означава обичаща и получаваща всичко, 2450, 46 см. Роди се три седмици по-рано, но благодарение на професионалната намеса и изключителна грижа на Нина - акушерката на Евелинка, бебето е добре и всичко завърши чудесно. Вълнувам се много, понеже сме много близки, помагали сме си за толкова неща........вчера се улових, че така се зарадвах, сякаш аз съм родила пак - (да не става де..... Laughing)

Евелинка, благодаря ти още веднъж за всичко!!!   bouquet

До скоро и се надявам другата седмица да ви пиша от един много красив град........... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт