Октомврийски хлапета

• 19 488
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
мила , честито бебче на приятелката ти и ново другарче на твоите дечица ! да са живи и здрави всички!
heart  , махнали сте памперса с космическа скорост , в сравниние с нас !
диди , честито ! ОДЗ ли е или ясла ? ей , само аз ли ще се пържа пак с кандидатсване догодина за градина  Mr. Green?
диди , много си дръпнала напред , планини ,па танци . айде за планините няма да се класирам , но да ме водиш с теб на танците , моля ! впрочем какви - народни ли ?
аир , схемата на диди е работеща и при нас  . но не коси и обвинявай ! аз пак да си прокарам тезата , че ми е много удобна , децата си идват с характера , неможем да им влияем чак толкова  . Васил прилича много повече на баща си , въпреки че не играят заедно често и основно аз го възпитавам .

# 91
  • Някъде в Европа...
Привет, момичета!

СкелИтЪ , Коте, нали промениха нещата - майката има право само на 6м. неплатен отпуск за отглеждане на дете, другите 6м са за бащата, но без право на прехвърляне.... За какви 6м + 6м говорите?  newsm78
heart , и ппри нас нещата така станаха с нощния памперс. Няколко вечери беше сух и аз реших да му го махна, без повече да го слагам. Не се напишка, откакто му го махнах ми се е случвало само 2 пъти да се напишкава, в началото, та даже единия път - 3 пъти за една нощ, не знам защо стана така... Но определено не се е стресирал от това, даже не беше разбрал, аз открих, че е мокър.... Мисля, че детенцето ти е готово за махане, според мен действай смело! Peace
Мила, честито беборанче!... Ей като се сетя, че Ради беше с почти същите мерки (само 100гр повече и същите см) и колко мъничък беше... споменииии.....
Лови, чудесни снимки! А за децата - искрено ти се възхищавам   bouquet
Оска, давам линк за снимки (качеството е лошо и цветовете са разминават, ама глупавия ми олимпус #Cussing out)... Още няма уют в къщата- нямам пердета, нито килими (умишлено не слагам старите, защото сложа ли ги кой знае кога ще ги сменя, а сега знам, че няма), не съм си пренесла цветята., има да се направи още 1 гардероб в пералното помещение... Детскката не е с детско обзавеждане, а със сбирщина от старите ни мебели, но Ради все още не спи там и я ползвам за склад за играчки и компютъра, като го отделим от нашата стая и спланя тогава ще му я правим (кога ли ще стане newsm78). Нямаме антре все още, леглото в спалнята ни е старото... Лека-полека ще се наредим....
Ето снимките: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=223426&pid=6775755

Благодаря на всички за съветите   bouquet. Истината е, че няма на кой да го оставям, а когато сме ходили по детски кътове, той не влиза сам или влиза,, но аз трябва да съм до него и да му говоря постоянно. Относно таткото - какво да ви кажа, малко съм разочарована в това отношение. Нашият тати иска да подчини Ради на себе си и свойте занимания или поне на мен така ми се струва, защото аз от своя страна съм се отдала напълно на него. Например като излизат заедно, ходят и сядат на някое заведение, за да може тати да пие биричка и да си поприказва с приятели Close, а че Ради предпочита да е на люлките, това не е важно... Вкъщи - тати иска да си седне спокойно на масата и да си хапва салатката без Ради да бърка в нея...е, да ама не става и тогава почват кавгите... И мъжът ми се държи като малко дете... Аз съответно много се дразня и го отчитам това като неправилно гледане и незодоволяване на желанията на Ради и егоизъм на мъжа ми и се стремя да не ги оставям заедно сами. Татито ни предпочита като се върнее от работа да направи той вечерята на спокйствие сам, а аз да изляза с детето. Имайки впредвид какво мисля аз за неговото поведение спрямо Ради и на мен това ми е по-изгодното, та така - кръгът се затваря и детето само вече е определило как е нашето семейство - "ний и тати" Confused И Ради е постоянно с мен и предпочита да играе с мен , не с тати, защото аз му давам 100% от себе си.... Откако се е родил съм с убеждението, че никой няма да го гледа по-добре от мен и не го оставям на никой..., като беше съвсем бебе, направо изпитвах луда ревност. Мила го е казала много добре - мама би трябвало да е за тати, но при мен се получава, че освен Ради никой друг не ми трябва, а май и на него.... Майка ми даже казва, че на анс двамата щяло да ни е най-добре на някой остров сами  Blush

Днес подписах нов договор на работата си.... Сега и аз имам въпрос за счетоводителките - я , кажете на каква заплата ще ми се изплаща платения отпуск - на тази, на която съм била преди да изляза в майчинсво или на такава, каквато е към периода на отпуската. При мен се касае за разлика от около 200 лв, та ми е много важно да го разбера това. На една приятлека са й казли (не работим на едно място), че след като и изтече майчинството трябва да се върне на работа 10 дни, за да й се актуализита заплатата. Така ли е?

Сега ви пожелавам лека нощ и сладки сънища!

P.S. Eto i snimki ot wtoroto ni more za towa lqto: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=281489&pid=7384889

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 03:07 от AIR

# 92
  • София
AIR, разбирам чувствата ти относно детето и взамоотношенията с бащата. При нас беше абсолютно същото, имайки предвид, че таткото на първо място се интересува от футбола си и после идва всичко останало. Според мен най-важната ти стъпка е ти самата да се настроиш, че когато го оставиш на таткото те могат да правят каквото намерят за добре, без да се занимаваш с въпроса какво точно е. Аз се принудих да мина на този начин на мислене, защото отношенията ни в семейството започнаха да се влошават именно заради поведението ми "всеотдайна майка орлица". Мисля, че сега сме доста по-добре. Постепенно се установи доста здрава връзка между детето и таткото и сега бащата е много по-всеотдаен и много повече се интересува от това кое е най-добре за детето. Мисля, че и двамата започнаха да се обичат много повече. От друга страна въпреки кърменето от февруати започнах да го оставям поне по веднъж месечно да спи при свекърите ми. Съветвам те като един добър ръководител да направиш всичко възможно за да успееш да "делегираш права" Wink
Относно заплатата, според кодекса на труда тя не може да се коригира по време на отпуск, служителят трябва да има поне 10 работни дни в месеца, за да му увеличат заплатата.

# 93
  • Откъм Варната
Здравейте момичета, при нас пък се оказа че таткото идеално се справя с малкия когато ме няма, нали се върнах на работа и съм само нощни, и директно му го връчих да се спасяват вечер като ме няма, оказа се че добре се справя, научи се да сменя пампи и да приспива и даже Митака не ме търси много много, Аир Митака и той бърка из салатата на баща си, даже когато има в отделна чинийка и за него, явно салатата на тати е по хубава, даже наздраве си правят, Митака с вода в ракиена чаша Wink

Туй то от мен, оттивам да приготвям на Митака дрехи за яслата

# 94
АИР, само да вметна - за актуализиране на заплатата (демек да ти платят повече през отпуската) трябва да отработиш реално поне 10 работни дни, преди да излезеш в платен отпуск.
Момичета, а нали като си прекъснеш майчинството преди навършване на 2 години на детето и то не е на ясла, трябва да ти плащат и 50 % от майчинството освен заплатата? Нашата касиерка ми ги е спестила и сега ще се караме май, освен ако и в това няма промяна.
Лек ден.

# 95
  • София
Румена, така е - плаща се и 50 % от майчинството.
Аз така преди да започна да взимам по 180 лв, като ми изтекоха 9-те месеца с 90%-болничен си взех 2 месеца отпуска и ми платиха и половината майчинство. Но си спомням, че се писаха някакви молби, че уведомяваш работодателя, че си се върнал на работа. Голяма хамалогия.
Счетводителката ще го оправи - ще ти преведат парите със закъснение. Не мисля, че ще ги загубиш.
Вие да не ходите вече на ясла?

АИР, аз твоят проблем с таткото го нямам. Моят съпруг помага за всичко, свързано с детето. Особено вечер - цял ден не са се виждали и пада голяма игра. Но както го е казала Диди всичко зависи от теб и твоята настройка. Ти си тази, която трябва да реши дали да оставиш Ради и с други хора или да бъде само с теб. Мила много добре го е казала - много точно!

Ние вчера поставихме последният Пентаксим и следващата седмица остава да направим изследванията за детската ясла. Вече започвам да се притеснявам Венци как ли ще реагира - по принцип е доста общителен, обича да е сред деца, но.... Просто не знам.

Оска, и ние ще се пържим с кандидатстване следващата година. Венци сега тръгва само на ясла, така че догодина борбата ще бъде подновена.

За имуностимулаторите и витамините - на този етап реших да не давам нищо. Педиатърката е твърдо против, но предстои да видим как ще му понесе средата в детската ясла.

Това е от нас засега! Чао  Simple Smile

# 96
  • -
Румена,такъв е закона-50% от майчинството,ако работиш до навършване на 2г на детето + цялата заплата.Аз се върнах януари 2008г на работа и съм по този начин,но се попълват приложения за промяна на състоянието и т.н.Дано личен състав да са наясно/щото моите не бяха Twisted Evil/и добре че сама си бях прочела всичко.Но си търси парите,защото ти се полагат.
Аир,закона за неплатената отпуска не е променен-6 месеца на майката и 6 на бащата,без право на прехвърляне,но явно някой частни фирми си карат по стария начин,защото говорих с позната и тя каза,че щели да я "оправят"за 1г неплатена.За заплатата момичетата са ти обяснили как стоят нещата.Много са хубави снимките ви от морето и на новата къща Hug
И нашия тати чака от 5ч сутринта с/у 01.09. за записване в градина и е успял едва 19 номер да се запише.Първите хора били там от 23ч предната вечер Shocked #Crazy Лудница....Симона 06,става въпрос за същата градина,за която и ти писа/били сте заедно с моя мъж Simple Smile/
Мила,честито бебче на приятелката ти.И моята кума роди момиченце-Гергана на 02.09 и аз се чувствах по същия начин-жалко че сме далече-аз съм в Пловдив,а тя в Смолян Sad
Витамини не знам дали ще давам-миналата зима давах Мултисаностол.Памперса не сме махнали и изобщо не желаем да ползваме гърнето по предназначение,не знам дори дали ще се справим до зимата...

# 97
  • София
Диди, не съм чувала да слагат памперси в яслите newsm78. Точно обратното. Преди време много майчета разчитаха, че точно в яслата ще се откажат децата от памперсите. Така и ставаше. 
heart, аз имуностимулатори не давам.
Мила, Гоооляма Честитка за малката Далина. да е все така борбена, здрава и да расте много щастлива. Ако чуеш Евелинка и кажи да се весне и към нашата темичка. Често си мисля за нея   bouquet. . Евала и на Нинка bouquet. Такива хора ме карат да вярвам в доброто  Heart Eyes По този повод ми стана много криво, че без да искам май засегнах една приятелка, която много обичам. Те искат трето детенце. Аз и обяснявам, че е супер идея и колкло е хубаво да има много деца. Но тя е раждала два пъти секцио. Оказа се, че трети път секцио не можело. Много ми се иска да и дам кураж, но не съм наясно с нещата. Не знаех и че има проблем при следващи раждания след секцио. Много тъпо  Embarassed.
А за Дани винаги сте добре дошли Hug. Ще му спретна и на него програмка  Laughing. И това момченце с което се катерихме се казва Дани и като викнем "Дани" и се въртят и двамата  hahaha.
AIR, Мила го е казала точно. Аз съм си оставила мъжете да си имат свои си отношения. И за да не се дразня как и какво правят заедно, просто се евакуирам далече. Но съм твърдо убедена че таткото трябва да се научи да общува с детето си. На жените това ни е инстинкт, но при мъжете се изгражда постепенно чрез контактите с детето. Ако го изолираш, няма как да се научи. А за салатката  Simple Smileима два варианта или таткото ще го научи да не бърка в чужди салатки или Ради ще научи татко си, че трябва да изтърпи да му се бърка в салатата( по- вероятното Mr. Green).
valka77,Симона 06, дано ги приемат и да са заедно дечицата. Ще е много хубаво. heart,oska, ще се пържим заедно  Laughing. Не ме е яд толкова. И без това бях решила да го пускам след три годишна възраст. Само доходите ми ще са проблем. Шефовете ми се обадиха, че мога да започна работа когато искам, за колкото часа искам...А аз нямам шанс. И с магазина трудно се справям. С Косето ми е много трудно зареждането, ревизиите...
Мъж ми е на купон в Търново. Ще правят събиране на завършилите ВУ преди ( не казвам колко) години. Ще се съберат около 100-ина човека. Представям си какъв купон ще е  hahaha.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2008, 05:08 от Lovi

# 98
АИР, само да вметна - за актуализиране на заплатата (демек да ти платят повече през отпуската) трябва да отработиш реално поне 10 работни дни, преди да излезеш в платен отпуск.
Момичета, а нали като си прекъснеш майчинството преди навършване на 2 години на детето и то не е на ясла, трябва да ти плащат и 50 % от майчинството освен заплатата? Нашата касиерка ми ги е спестила и сега ще се караме май, освен ако и в това няма промяна.
Лек ден.
Полагат ти се да 50% от заплатата, миии аз ще се завлека на работа чак на 7.10 ( как си е по закон)
АИР като видя счетито ще го питам, защо говори за 1 год. Не мисля, че греши защото от 2-3 години всички жени във фирмата отглеждаме малчугани и е с актуални познания.

# 99
Ей ме на - вясвам се набързо преди Магдалена да е ревнала. С първото дете нямах никакви проблеми с отделянето и привързаността, но с Маги май ще си имам сериозни  Crazy. Решила съм да я отбивам тези дни, само да стане още малко по-хладно, как ще стане не ми е ясно. Но диването освен, че има вече 2 зъба, се научи и да хапе  Twisted Evil, аз вече нямам много кърма и тя ми се сърди, а и някак се загуби удоволствието за мен от цялата тази работа, особено като ставам на 2 часа денонощно  Tired.
Вчера ходих до Свищов и си взех материалите, бях и на презентациите. Имам един чувал книги, а трябва да ги изчета до края на октомври, кога ще смогна не ми е много ясно  newsm78. Ма4о, как става номерът с две деца? Жалко, че с Мишето не можахме да се видим, но следващия път - ще ходя пак началото на декември.
Мила, пожелавам ви с Ани да имате все такива чудесни приятелски отношения и децата ви да израстнат заедно в разбирателство.  Hug Значението на името е чудесно! И престани с тези благодарности, аз нищичко не съм направила, започвам да се чувствам неудобно  Embarassed . Чакам да пратиш снимки от Кюстендил и много моля - и на детската стая, че и аз трябва да мисля скоро в тази посока.
Лови, може трето секцио  Wink. Поне в МД имат доста такива случаи, включително и аз съм лежала с такава жена. Друг е въпросът как са направени първите 2  Confused.
За детските градини - Оска и аз ще кандидатствам догодина за Блажко. Нали в момента все още съм по майчинство  Laughing. Завиждам ви, че се връщате на работая, искам и аз, така ми липсва...
Тедито, страшно съм се смяла на клипчето с Влади!  Laughing
За витамините - давам само вит. С от ампула като са болни, друго нищо не съм давала, но се учдя дали сега есента да не дам малко витамини на Блажката, мисля, че една операция ще отслаби имунната му система.
Коте, тази или другата седмица трябва да се видим с лекаря, ще искам да прегледа Благовест, да се направят изследванията и да го оперира по възможност преди края на септември. Дано да е само крипторхизъм, да няма и други неща, които да усложнят операцията. Иначе била много лека. Все повече започвам да си мисля, че моето момче яко съм го объркала докато ми е бил в корема  Sad.

# 100
  • Откъм Варната
Имуностимуланти и аз не давам, не съм давала и миналата година и мисля да не давам.

Инак за 3-то секцио може, но трябва да се следи бременноста и да се е е възстановил добре организма след предното, някаде 2 г препоръчват докторите за възстановяване, но пак не е гаранция че няма да има проблеми и след това. Знам че 4-то секцио вече не може, много рисково става.

# 101
Отпуската се плаща на база на заплатата през последния месец, в който имаш отработени най-малко 10 работни дни.
Ако майката се върне на работа преди навършване на 2 г. на детето и никой не ползва майчинството, то тя има право на 50% от майчинството до навършване на 2 г. на детето.
Харт, аз махнах памперса изведнъж и дневен, и нощен. Случвало се е няколко пъти да се напишква през нощта, но не се е стресирал. Вече от доста време не сме имали аварии.
В яслите слагат памперси само на децата, които не са отучени. Хубавото е, че всички ги слагат на гърне по едно и също време и така, гледайки едно от друго по-бързо се научават да ползват гърне. Това е поне моя опит.
Айр, честито жилище!   bouquet  Много е хубаво.  Wink
Аз в момента се чудя какво да правя за рождения ден на Калоян - дали да го празнува в детски център или вкъщи. След вчерашното обикаляне из детските центрове, все повече започвам да клоня към тържество вкъщи.

# 102
  • Откъм Варната
....Аз в момента се чудя какво да правя за рождения ден на Калоян - дали да го празнува в детски център или вкъщи. След вчерашното обикаляне из детските центрове, все повече започвам да клоня към тържество вкъщи.

Аз също мисля че в нас ще е най добре, ще им приготвя една маса лакомства, а ако е хубаво времето и един двор за тичане Simple Smile

# 103
Калинке, май те тресна нервата за първия ясленски ден
ние от 5 уговорки, ходихме само до пазара на 30 сек от апартамента...
пфуй да му се невиди и на несериозните ора

Днес отново крах с пикането на гърне, ми опика къщата и пак дреме му на шушляка, че е опикан

А за рождени дни не ми се мисли, имам още 10 дни до началото на фалита по всички показатели .. За РД на дребния мисля у нас подобаващо да подивеят малко деца, а вечерта роднините да се напукат за негово здраве  Mr. Green

Не ми се товари още мозъка с такиви дейности, че в събота отлитаме на  newsm41 1swing travel Но дотогава пак ще ви тормозя де  Blush

# 104
evelinar, съжалявам, че не се видяхме, но и аз съм на лекции и на работа едновременно!Малкия няма да го пускаме на ясла, че пак ми е болен Cry.Дано като дойдеш декември месец да се видим Hug!

Общи условия

Активация на акаунт