Октомврийски хлапета

• 19 478
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Току що се връщам от Родителска среща на ученика. Леко съм бясна на всякаквата липса на организация в училището....
За подарък- Има страхотни дървени играчки. Бих се зарадвала на дрехи, но си спомням че като деца с брат ми много се разочаровахме, когато някой ни подаряваше дрехи.
Днес открих в Люлин частна яградина с почасово гледане. Пуснах там Косето и учителката там каза, че е много контактен. Изобщо не е плакал. Изобщо от месец насам си имам друго дете. Горе доло от тогава го отбивам. Не съм сигурнха че има връзка. Вече сме махнали нощното кърмене и постепенно махаме и дневните. Време е вече. Каквото взел- взел. Каквото не е- да е. Достатъчно  Mr. Green.
Ходих в "Юниор дент". Петънцето се оказа наистина липса на калций, както предполагах. От това се е нарушил емайла. Не е много голямо, но...Предложиха ми да го намажат с  лекарство от което щял да потъмнее зъбът. Ще търся повече инфо. Засега не съм много склонна. Е, нямаше как да не му се отрази тази диета, още повече че мен така ме боляха ставите че не можех да ходя по едно време от болки. От няколко месеца давам Калций . Даже в последното изследване имаше отлагания в урината. Засега съм дала почивка по съвет на ЛЛ.
Руми, ходихте ли на ортопед?
Диди, идея нямам  Embarassed.
Малко въпросчета за Пловдивският РД. Кога се плаща? В денят или да преведа пари по сметка? В колко часът ще е на 19, за да знам кога да тръгна на 18 или 19? И в кой клуб, за да търся близък хотел? Има доста време до тогава, но не съм сигурна с резервациите как стои въпроса.
Отивам да готвя, че ще ме изядът...

# 196
Здравейте и от нас!
Лови, не сме уточнили още нищо със сигурност. Значи засега теб, мен, Слипи и Симона ни устройва мястото и датата. Ще се опитам да запазя за 10.30 ч. сутринта в неделя (19.10). Но очаквам отзиви от Ели_гу (която ще прозвъня лично), от АИР-чето и от Валка. Нека кажат тези дни и ще отида да резервирам часа. За паричките, ще се оправим като дойдеш. За хотел, ами този кът се намира в хотел Санкт Петербург, но не знам дали не е малко скъпичко там. Може би е по-добре да се разтърсим за друго хотелче. В интернет е добре да се провери. Също така трябва да видим кога беше пловдивския панаир, да не вземе да е точно тази седмица...
Кали, радвам се, че Митаче толкова добре свиква с яслата! Simple Smile
Диди, на вас с Мачо и Харт стискам палци да тръгнат мъниците и да не плачкат!!!  Peace
Миринда, пиши как се справя Ема?
Иначе ние сме добре, малко пооправихме режимите, дори вече се оправям самичка при следобедното приспиване на Али. Но ако някой ми даде идея как да я свикна да заспива самичка, ще му поема разноските за пловдивския РД!!!  Mr. Green
Сега кордисах татито да я приспива, ама по изключение... не му мърда 1 час...  Crazy
Лека вечер!!!  Hug Heart Eyes Hug

# 197
Влизам да докладвам. панаирът е от 29.09 до 04.10 - значи не съвпада с РД и няма да иа проблем с намиране на хотел.
В сайта на хотел Санкт Петербург има снимки и на детския кът, но е с прекалено много балони и много не се вижда. ето го: http://sphotel.net/news.php?lang=1&cntid=12
А цените за спане в хотела ми се видяха мноооого високи... Така че, Лови, по-добре да видим на друго място.

# 198
  • Стара Загора
Ааааа общ РД ли ще се прави в Пловдив...щото ако е така идвам със все домочадие Mr. Green
Нямам време да чета обаче...ако може да ми кажете какво пропуснах де Crazy

# 199
  • Варна
Здравейте Hug
Веднага давам отчет за яслата. Ами положението е както и очаквах - тя реве вътре, а аз отвън. ooooh! Whistling Водя я за по час и половина. Първия ден беше добре - влезе сама, заиграла се и чак накрая се разплакала. Втория и третия ден пак сама влезе, но почти веднага се разплака и след едночасов рев някак бяха успели да я успокоят. Rolling Eyes Обаче вчера, директно от вратата на яслата даде "задна". Не искаше да влиза, разплака се и час и половина си е плакала вътре. По случай случая, днес ми е хремава и ще има малко почивка от яслата. Crazy То, ако така ще се разболява, май никога няма да свикне. Confused
Много ми е криво. Успокояваха ме, че всички свикват рано или късно, да не се притеснявам, че плаче и така. Аз се притеснявах, най-вече да не се стресира, но за сега няма проблеми, като я взема си е весела, играе, спи нормално, няма кошмари (пу, пу). Да видим.

Кали, браво на Митака. Hug

Ставам, че ме дърпа тука, да строим къща на едно коте. Crazy
 Hug

# 200
  • -
Хоп и ние....Ходя на работа,Мария е болна и просто лудницата е пълна Twisted Evil Милата ми свекървещица долетя в неделя уж да гледа детето и болна както винаги-съответно детето веднага се разболя,мъжа ми и той,сега съм аз наред.Вчера я изгоних да си заминава.Ама много искала да остане за рожденния ден...викам като оздравееш се върни!!!!А пък и миналата година и купи ракия,сега ако ще и купи водка или уиски-ние можем и сами да си купим Shocked
За рожденния ден-там съм,само че може да ми съвпадне с едно турне,което ще е точно тогава,но още не знам подробности,затова засега ни пишете като присъстващи.Цените в Санкт Петербург са доста високи,но се сетих за друг хотелhttp://www.hotelimperial.bg/index_bg.php -сега се обадих единичната стая е 60лв,двойната 75лв.
Саня,за съжаление ще ми е много трудно да помогна с организацията-работя на 2 места,няма кой да гледа Мария и за капак започнах да карам шофьорския курс.... #Crazy Ние рождения ден ще го празнуваме утре вкъщи с деца и родители.Миринда,стискам палци Ема да свикне с яслата и да не се разболява много.На предстоящите ученици стискам палци да е безаварийно "училището".

# 201
  • Откъм Варната
....А пък и миналата година и купи ракия,...

Аааа помня аз, цял живот ще го помня, много съобразителна жена Wink.

Митака нещо май каталясва в таз ясла, като го вземам е един такъв омърлушен и крииив, преди беше по весел и жизнерадостен,  незнам какво става, май се стресира нещо, инак спокойно си ходи, спи там без проблем, само сутрун лаче 30 сек и туй то, и дупата нещо подсечена цяла седмица, към петък едни пъпки се появиха и още не минават, мажа го, и в яслата съм оставила крем, ама дали го мажат  newsm78, следобед ще питам като го взема, мисля че нещо от храната ще е, че не е свикнал на масова кухня, само на мамини манджи.

# 202
....А пък и миналата година и купи ракия,...

Аааа помня аз, цял живот ще го помня, много съобразителна жена Wink.

Митака нещо май каталясва в таз ясла, като го вземам е един такъв омърлушен и крииив, преди беше по весел и жизнерадостен,  незнам какво става, май се стресира нещо, инак спокойно си ходи, спи там без проблем, само сутрун лаче 30 сек и туй то, и дупата нещо подсечена цяла седмица, към петък едни пъпки се появиха и още не минават, мажа го, и в яслата съм оставила крем, ама дали го мажат  newsm78, следобед ще питам като го взема, мисля че нещо от храната ще е, че не е свикнал на масова кухня, само на мамини манджи.

Винаги съм твърдяла, че плачът не е единственият признак за това, че детето страда! Това, което си написала изобщо не е като за Митака, който всички знаем! Как така омърлушен? Да го нацелуваш по пъпчивото дупенце от мен!
А, аз само да уточня, че Марти няма да тръгва на ясла, просто си представих какво би било, ако тръгваше. Трудно ми е това решение и то много, но засега  предпочитам да свиваме сармите на една заплата, но да го голедам до другия септември. Но аз нямам уговорки с работодател, така че решението ми зависи само от мен!
А аз похвалих ли се, че Марти от месец има вече всички зъбки?  Laughing И сега, като е крив, си нямаме извинението "зъбче му расте"  Mr. Green
Хера, пропуснала си само персоналната покана към  теб от пловдивчанки като близоживееща  Mr. Green

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 00:23 от Анонимен

# 203
Здравейте Blush сигурно сте ни забравили вече,но от както започнах работа времето не ми стига за нищо.Или съм на работа или миткаме с Жаки на вън.Нея не я приеха в някоя ясла и най вероятно ще мисля вариант за частна ясла,поне да я давам два на два ,защото и аз така работя..Станала е много лоша,само крещи,плаче,мрънкя и е супер бяс,всичко я дразни и иска да става само на нейното,в къщи е една вечна война Crazy Сега е болна с Т от няколко дена,но това не и пречи да беснее постоянно.Незнам как да я отуча да крещи побърква ме вече,също така и с мрънкането.
Lovi  bouquet
Момичета отивам да Ви чета,че хич не съм в час какво се случва тук,сега в лошото време ще се съберем пак на бързичко Laughing
Целувам Ви за сега Heart Eyes

# 204
  • Някъде в Европа...
Влизам набързичко.... съжелявам, че няма да взема отношение по обсъжданите теми, но ще се реванширам.....

За пловдивския р. ден - на линия сме, стига да сме здрави, нямаме планирано пътуване.....Са, нещо не разбрах - за каква организация става въпрос и за какви пари, в смисъл предварително ли ще се събира нещо? newsm78  Идва ми и нещо наум - понеже няма да са много децата, да им измислим по някой подарък, а? Може да се наговорим какво и всяка майка да го купи - да са еднакви....Само предложение, не е задължително да стане....А торта ще има ли? Лови, не мога да помогна с хотел  Confused А какво шправите нощем като не се кърмите? Аз имам чувството, че ще го кърмя до 20 г. Баща му постоянно го пита вечер дали ще суче или да си сменят местата, е, тогава Ради така сърцераздирателно започва да плаче и да казва "тати - неее" , имам чувството, че това е най-големия му кошмар, а и не рядко се случва таткото ни да бъде изгонен от спалнята с ритници Simple Smile. Понякога съвсем сериозно си мисля, че мъжът ми ревнува Simple Smile
За яслата - нямаме място, от двете , където е записан, ми казаха да попитам октомври...
Вземам си 74 дни платен отпуск - пада се някъде до към средата на януари......Не знам как ще ми го плащат, на стара или нова заплата, както и да е - няма кой да гледа Ради......

В размисъл съм как да му празнувам р.ден - гостите ни ще са 4 дечица на неговата възраст и 1 бебе на 11м. В близкия детски кът искат 70 лв за залата за 2 ч без консумацията - множко ми идват за толкова малко деца....Разпитах момичетата за свободното посещение около евенталните часове за празнуване и както си и мислех, се оказва, че в това лошо време е пълно, а все пак децата са мънички, не могат да се пазят сами..Вариантът със заведение отпада....Мислех вкъщи - ще заключа големите превозни средства в спалнята, за да няма поражения по стените Simple Smile, но се замислих за друго - Ради навън като има други деца си скрива всички играчки или плаче , докато не си получи неговата, ако е у друго дете....А вкъщи ще са неговите играчки и другите ще си игарят с тях - дали няма да плаче и да се дразни и вместо весел р.ден да се получи постоянно мрънкане... newsm78 и най-вече притеснение за рожденика  newsm78. Наистина не знам как ще реагира, досега други деца не са идвали вкъщи..... в дълбок размисъл съм, а време няма newsm78

Имаме си немски чичо за 2 седмици и търновска баба Simple Smile, празниците пътуваме на гости при другите баби. Това е около нас в телеграфен стил....

Болните да оздравяват бързо!

Целувки от нас с Ради!

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 00:58 от AIR

# 205
  • Стара Загора
Мачо викаш не съм пропуснала същественото Mr. Green За пловдивският РД най-вероятно ще присъстваме. За спане някъде не ни бройте....имам и роднини там а и свеки е от Пловдив та имат и апартамент там Crazy
AIR много искат в детски кът  Shocked Тук в Стара Загора са направени като заведения и си на свободна консумация...просто се плаща 2лв.вход на дете. РД-то на Слави ще е като циганска сватба пак Mr. Green Утре ще са децата + родителите..около 40 човека а в понеделник ще са с бабите и дядото и вуйчото със семейството /сержът е само дете и нямаме други роднини по първа линия Whistling/
Другото ново при нас е, че си купих нов фотоапарат, че до сега снимах с една сапунерка Олимпус а сега имам Сони h10.

# 206
  • София
Херка, за да затворят заведението само за РД на твоето дете е по толкова. В клуба, който съм запазила за Венци искат минимален брой 10 деца (на дете по 8 лв за 2 часа без консумацията), като се плащат 80 лв дори децата да са 2. Просто това е минималната сума само ти да ползваш клуба. То при нас се предвиждат около 12 деца, така че лудницата ще е пълна. А като се замисля, че на дете се падат и по 2-ма възрастни...  ooooh!
Венци вече е здрав, надявам се да не стане нещо до вторник и да го пускам на ясла, че от 1 октомври се връщам на работа.
Днес отиваме на планина при баба свеки, надявам се да не умрем от студ.
Приятен уикенд на всички!

# 207
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАРИЯ на ВАЛКА!!!
Да е здравичка, много усмихната, да свикне бързо с яслата и много да слушка мама и тати.  Hug

Значи да уточня за РД.
Тези дни ще отида да запазя залата. Мисля да резервирам за 19.10 (неделя) от 10.30 ч. (Моля, ако на някой не му е удобно да каже, за да помислим за друг ден и час - може в събота или пък друг уикенд! Ако това е причината мами от други градове да не могат да дойдат, ще помислим за различно време Simple Smile ). За залата не се плаща нищо. Една седмица преди датата се ходи и се определя меню. Ако се наложи тогава ще платя и капаро (затова казвам, че не искам Лови да ми изпраща парички предварително). Тогава ще трябва да знам и бройката на децата и родителите, за да могат от там да подготвят масите, преди да отидем. Разбира се, ще поръчаме торта от там. За меню на децата ще има сандвичи и пържени картофки и сокче. За родителите, ще се опитам да издействам да си поръчваме на място (не знам дали може). Искам да кажа, че там на 12.10 ще отпразнуваме на Али РД с приятели. Така че около 04-05 октомври ще знам всичко, защото тогава ще ходим да уточняваме нашето меню. Спряхме се на Санкт Петербург, защото е голяма залата, има играчки, красиво и новичко е всичко, не се плаща наем за залата, дори не се плаща вход за дете. Плаща са само консумацията. Цените са сносни - кафе Лаваца - 1,20 лв., Пържени картофки - 2,10 лв., безалкохолното май беше 1,20 лв. Повтарям се, че една приятелка за 8 деца и десетина възрастни с тортата и почерпката й е излязло 100-тина лева всичко. Значи не е много скъпо (за тези които се опасяват, че щом мястото е в реномиран хотел, цените ще са много високи). Значи това е за сега.
Та, ако всички са съгласни с условията, утре или в понеделник ще запазя часа.
АИР-че, за подаръците - ами нещо на мен не ми се занимава. Пък и си мисля, че за децата най-хубавия подарък ще е, че ще се съберат с връстници да играят. Не мисля, че ще обърнат внимание на подарък в момента. Simple Smile Но ако решите и ние ще се включим Simple Smile
Херка, ще те чакаме! За теб знам, че често идваш в ПД и наистина се надявам да доведете Слави да се запознаем с тоз синеок красавец!!!  Flutter
Лови и ти си сериозна, кажи ако можем да помогнем с нещо в организацията ви по пътуването!
Значи всички Пловдивчакни са ЗА, само Ели_гу не пише... Давам й последен шанс до утре и я притискам по ГСМ-то.  Simple Smile
Херка, весело празнуване на "циганската сватба" И много снимки да направиш с новото фото! И да ги покажеш после! Simple Smile
На всички весело празнуване!

# 208
Честит рожден ден,на Мария на Валка!
Да расте много здраво и щастливо дете за радост на мама и тати и всички около нея!

Sa,ние също сме на линия за Рождения ден.Датата и часа ни устройват идеално само да сме живи и здрави до тогава!С нетърпение очаквам да се запознаем. Simple Smile
Лови,Са е права за подаръците.Децата по-ще се зарадват на игрите с другите малчугани.Но ако решите няма да се цепим от колектива я!? Simple Smile
За съжаление няма да мога с нищо да помогна за организирането на общия РД.След малко започвам да приготвям багажа,че както споменах преди дни няма да сме в града за 20 дни.
Калима,не се притеснявай!Когато Симона започна да ходи на ясли беше същото.Първите дни много жизнена.След няколко дни я вземах все така унила.Оказа се,че не е влязла в режима на другите деца и не се наспива добре.В нашата ясла ги слагат да спят в 13 и спят до 15,30часа.Така че сигурно и той не се наспива достатъчно-то не е като в къщи,когато иска запива и когато иска се събужда.Ще свикне!Митачето е герой! HugЩо се отнася до зачервеното дупе:в нашата ясла не им мият дупетата само с мокра кърпичка,пък и нямат време за всички деца.Да не ти казвам как си я взех веднъж /със засъхнали изпражнения по дупето/ #2gunfireИ като им направих забележка всичко се оправи.Та как няма да са зачервени.
Приятни почивни дни на всички!Болните да оздравяват!
Аз отивам да приготвям багажа,че предния път 2 коли не ни стигнаха за 10 дена. ooooh!

# 209
Честит 2ри рожден ден на първата ни рожденничка с прекрасното име Мария! newsm59
Валка,да ви е жива и здрава,палава и щастлива! Hug
Здравейте,момичета!Аз пак не yспявам тия дни да се включвам много,но не мога нещо да вляза в ритъм откакто каката ни започна предyчилищна.Дните ни преминават общо взето така:сyтрин докато станем и приготвим тоалета,да закyсят и докато се yсетя и станало време да обядват и търчим към yчилището да водиме каката.После хайде наобратно  и докато Вяра спи използвам да наготвя и пооправя къщата и хайде пак към yч-то да я прибираме.Нямам никакво време за себе си и така ще е докато не привикна към режима и се нагодя някак си да yспявам.Иначе горе-долy сме добре.Имахме малко притеснения преди три дни с Вяра.Едната вечер вдигна температyра през ноща и на дрyгия ден целия беше оклюмане,нещо нехарактерно за иначе палавото ни дете.На следващия слава Богy си беше пак нашето жизнено дете PeaceЯвно вятъра от предните дни си оказа своето и на косъм избегнахме настинката.
Виждам,че обсъждате вече рожденните дни,аз не съм мислила за нашия,но пък и той е след месец, така че ще измисля нещо дотогава.
За яслата-и аз съм на мнение,че всяко дете различно реагира на промяната.Споделям мнението на Мачо,че плача не е единствения признак за безспокойство,но при някои дечица адаптацията минава по трyдно.
Вяра в едната ясла не е приета.Директорката категорично ми отказа(после разбрах от дрyги майчета,че си искала спонсорство жената,a aз не мисля да давам излищни пари).В дрyгата ясла е приета и се разбрахме с директорката да започне някъде март-април.Зимата ще си се гледаме самички и без това и аз на мен не ми се пази работно място.Живот и здраве като тръгне на яслa ще се боря с нелеката задача да си намеря нещо подходящо(не съм много обнадеждена,че ще е лесно с две малки деца).
Aми това е от нас!На всички,които им предстоят рожденни дни весело изкарване! Hug

Общи условия

Активация на акаунт