Ядрено-магнитен резонанс?

• 291 688
  • 277
  •   1
Отговори
# 165
За глава ЯМРто е от порядъка на 200лв.Много зависи с каква честота ще е. Т.е. ,ако е смалка ,може да се наложи и контрастно вещество ,което допълнително е + 100тина лв.
А относно органите ,не може с едно изследване да се видят два органа. Peace
Съвета ми е да направите ЯМР в София. Имате избор на 3 болници във вашия случай.
Болница ,,Иван Рилски" , Правитествена или казано ,,Лозенец" и ВМА .

# 166
  • От липите до сините камъни
Момичета ще водя сина ми (1.9 мес.)на изследвания в София,говорих с доц.Божинова от 4 км.и тя каза да взема направление №7 за хоспитализация да могат да му направят всички необходими изследвания едно от които спомена,че ще е скенер(за глава става въпрос),но аз прочетах,че скенерът е доста вреден и опасен,а той е толкова малък,та си мисля да предложа му направят ЯМР,ако някой има впечатления от тази болница и от ЯМР който е там,ще се радвам много да сподели,и без това съм страшно претиснена,ще се радвам на каквато и да е информация.

# 167
Арвена здравей  Hug
От веднъж на скенер, нищо няма да му стане на малкия. Просто такава е последователноста ,скенер и дано да няма причина за ЯМР.

# 168
  • От липите до сините камъни
Незнам,дано да може направо ЯМР,че хич не ми се ще този скенер,но ако все пак се налага  ще го правим. Cry

# 169
Предстои ЯМР на грабначен стълб на дъщеря ми /5год. със спина бифида/. Бихте ли ми препоръчали добър апарат за ЯМР в София, като предварително знам, че това многократно е правено, но предвид следната ситуация, пред която сме изправени: през миналата година направихме ЯМР в София, в Иван Рилски, като тогава този апарат ни препоръча неврохирурга, който работеше там и напарави консултацията, като каза че това е най- добрия апарат. Днес направихме консулт в Токуда с неврохирург като ни казаха той и още други двама негови колеги, там да направим ЯМР и че при тях е най-добрия.   

# 170
И двата апарата са хубави, но в ,,Св. Иван Рилски" са най-добрите неврохирурзи за БГ.

# 171
мамите, които са правили ЯМР в Иван Рилски можете ли да кажете как стои въпроса с упойката, аз ли трябва да се уговоря с анестезиолог предварително, или като като отидеш там направо слагат упойка. и каква е упойката за да направим тест....за бебе на 8 м. е. скенера показа хидроцефалия.

# 172
Ние сме правили ЯМР на детето в Иван Рилски. Беше хоспитализиран в друга болница. Анестезиолог ние търсихме, всъщност има много малко детски анестезиолози, объркахме се към лекар от Пирогов. В общи линии сами звъняхме да запазим час за ЯМр, съгласувахме с анестезиолога, послед потвърдихме часа и така.
Цената обаче не е 200 лв, обявената по тарифа на Иван Рилски беше над 300 със сигурност, не помня точно, още стотина за контрастно вещество.
При нас използваха Дормикум ( не знам дали така се пише). Упойката всъщнст не е анестезия като за операция, така че не знам дали се прави тест предварително. На моето дете не са правили, тук в Австрия използват същата, и тук не са му правили тест. Наричат го седиране, има някаква разлика в механизма, но не съм лекар и не мога да обясня точно.

# 173
благодаря за отговора, Рокси, пак са го направили максимално сложно за нас, че си нямаме други грижи с децата.

# 174
От коя болница ти казаха, че трябва да правите ЯМР? Може оттам да ти съдействат за анестезиолог.
Много е сложно, за съжаление  Confused

# 175
 от Св. Наум препоръчаха да направим, т.е. като получихме епикризата прочетохме в препоръките към ОПЛ че е добре да направим, та не вярвам да се притеснят много....От Иван Рилски ни препоръчаха Джендов, каза да направим изследвания "като за операция"  #2gunfire утре като идем при алерголожката пак ще му звъня.

# 176
На мой близък трябва да се направи ЯМР. Той е едър и висок мъж.
На няколко места в София казват, че машината не го хваща.
Чухме, че имало по-големи машини в Русе и Плевен, но не знаем по-конкретно къде ..
Моля, ако някой знае, къде в България има ЯМР с диаметър на отвора на тръбата 60-70 см. да пише.
Благодаря предварително!

# 177
Проверихте ли в Св. Иван Рилски? Иначе и във Варна в Св. Марина има нов апарат - може и там да се чуе... Макар че едва ли има пряка взаимовръзка между диаметъра и новите технологии, но това се сещам да препоръчам.

# 178
Здравейте,мами,
Дъщеря ми е на 4г.9месеца и ни предстои да й направят ямр след два дни в терапията,тъй като направи 2 фебрилни гърча преди 2 години и искат за всеки случай да й пуснат и това изследване.
Кажете ми какво мога да очаквам,пием конвулекс.Колко време след упойката ще се събуди?

# 179
Здравейте Мами!
Искам да попитам някой знае ли координати на някакъв супер нов и красив ЯМРкойто бил в Пирогов
Моля ако някой знае нека пусне тус телефон.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт