Ядрено-магнитен резонанс?

• 291 677
  • 277
  •   2
Отговори
# 180
  • Sofiа
0882043433 - това е телефона на регистратурата на магнита в Пирогов

# 181
здравейте изчетох цялата тема,но няма никаква информация за ЯМР в Благоевград става въпрос за клиника ``Пулс``ако някой има някакава информация моля да я сподели
а също и за добър анестезиолог в Благоевград става въпрос за дете на 2год. така че със сигурност ще ми трябва анестизиолог
благодаря предварително

# 182
здравейте отново
след обстойно обсъждане със съпруга ми решихме че е по добре ЯМР да направим в София предвид това че там са специалистите и по точно детските
имам момченце на 2год. и ще му правим ямр за да търсят левия му тестис които не се напипва с ръце и не се вижда на двата ехографа които са му правени
имам няколко въпроса
къде да го направим по точно в коя болница все още не съм звъняла на лекуващия лекар(Момчилов-от Пирогов)предполагам че ще ни каже в Пирогов да го направим но нз дали се чака много за час защото имам направление и дали там е най добре да се направи
и другия ми въпрос е трябва ли детето да се хоспитализира в болница или отиваме направо за самото изследване
и предварително правят ли се някакви изследвания
моля които по запознат с тези неща да пише всяко мнение ще ми е от полза
благодаря ви   bouquet  bouquet  bouquet

# 183
  • There I was on a July morning
Не е нужно да ви хоспитализират преди изследването с ЯМР  и не се правят предварителни изследвания /мисля, че питаха дали детето има някаква алергия, заради упойката!/. Също така трябва да е напълно здраво, т.е. без зачервено гърло, хрема и т.н.
Къде ще направите изследването - вие преценявате - аз се сещам за 3 варианта: в болница Токуда, във ВМА или Пирогов. И на трите места осигуряват анестезиолог, който работи с деца.

# 184
Налага се да повторим ЯМР на главен мозък на сина ми , правен в Пловдив. Така като чета добри апарати има в Токуда и Иван Рилски, като във втората болница лекарите са по добри! Сина ми е голям , така че без упойка ще се прави, искам да попаднем на точното място, помагайте  Hug

# 185
veni-b, добър ЯМР и специалисти, освен ,,Св. Йоан Рилски" са и във ВМА и Правителствена- Лозница.

# 186
Потвърждавам за ВМА. Само там сме правили ЯМР на сина ми, по съвет на неврохирурга от "Иван Рилски".

# 187
Някой правил ли е ЯМР в болница "Св. Анна" - София? Моля за мнения!

# 188
http://www.vma.bg/klinikabg.php?srid=11 Това ли е магнитния резонанс на ВМА??? Аз прочетох че го споменавате , но в сайта им пише че апарата е от 1998 г. и е 1 Т , а на всякъде другаде са 200+ и 1,5 Т което е по добре   Thinking

# 189
Вени, решението е твое. Аз лично от апарати не разбирам, доверих се на мнението на лекаря. Пък и тогава все още в "Иван Рилски" нямаше апарат. Възможно е като по - нов да е и по - добър.

# 190
По искане на доц .Божинова трябва да направим ЯМР на сина ми . Имаме час за вторник в Пи рогов . Анестезиолог ще бъде някой си доктор Плачков от Сви.Иван Рилски .Бил ли е анестезиолог на някой  от вас той ? Тази упойка направо ме побърква . Много се притеснявам как ще му се отрази . Как ще разбера ,че не е с зачервено гърло например във вторник . Толкова ме притеснява упойката ,че бих отложила изследването направо  Sad Споделете впечатления за този анестезиолог специално моля  Praynig Искам да ви кажа - понеже чета за ВМА-ЯМР във ВМА не работи и до нова година със сигурност няма да работи , а след нова година - не се знае.

# 191
  • There I was on a July morning
zlobi, ние сме ползвали услугите на д-р Плачков - нямам забележки към него. За гърлото не се притеснявай, ако детето е видимо здраво - няма място за тревога. При нас се получи така, че синът ми се разболя точно преди запазената дата за изследването - нещо леко беше, но като попитахме анестезиолога, той каза, че трябва да отложим с няколко дни.

# 192
По искане на доц .Божинова трябва да направим ЯМР на сина ми . Имаме час за вторник в Пи рогов .
Аз съм правила ЯМР в Пирогов. Апаратът им беше по- добър от МА.
Не си спомням името на анестезиолога, но беше много добър. Упойката се слага за времето на изследването. Имах някакво отношение към упойката / не е свързано с детето/. Синът ми много повръщаше след упойката, но и условията бяха такива.
Трябва да знаеш килограмите на детето.

# 193
  • Бургас
Някой правил ли е ядрено-магнитен резонанс в Бургас? Има ли смисъл? Стара ли е апаратурата? Какви и колко "знаещи и можещи" лекари разчитат резултатите /имайки предвид какви са по принцип голяма част от лекарите тук  ooooh! /?

Ако в Бс не става, къде е най-добре да се направи /става дума за дете на 6г и половина и по каса/.

# 194
Здравейте?

Някой може ли да ми каже нещо за ЯМР в Света Ана(окръжна болница) Варна. До колкото знам имат нов скенер, но как стоят нещата с ЯМР.

Наясно съм че в Света Марина е най добрия ЯМР, но там е 300 лв а може и повече, ......а в окр.болница е 250.    Петдесе лева са си петдесе лева, в момента имам проиблем с парите....

А във Варна някъде другаде има ли ЯМР под 300 лева и със сравнително добро качесто?

Общи условия

Активация на акаунт