Ядрено-магнитен резонанс?

• 291 666
  • 277
  •   1
Отговори
# 195
Здравей, до колкото зная, 300лв. е ЯМР изследването , когато се използва контрастно вещество, но тъй като апарата е с 1,5 тесла разрядна честото, не се налага контрастното вещество, това ми го бяха споделили в болница Токуда, тогава все още нямахме във Варна добър ЯМР апарат.
В окръжна болница, ЯМРто е много стар и със малка разрядна честота.

# 196
Здравей, до колкото зная, 300лв. е ЯМР изследването , когато се използва контрастно вещество, но тъй като апарата е с 1,5 тесла разрядна честото, не се налага контрастното вещество, това ми го бяха споделили в болница Токуда, тогава все още нямахме във Варна добър ЯМР апарат.
В окръжна болница, ЯМРто е много стар и със малка разрядна честота.
Да благодаря вече бях на място в окръжна болница и доктора беше честен, че резонанса им  не е от най добрите. Имам записан час вече за Света Марина

# 197
Но от днешните ми приключения останах изненадана от едно нещо.   Първоначално мислех да си правя скенер на шиен отдел на гръбнак, за да спестя пари от ЯМР. В последствие разбрах че такова нещо като скенер на отдел на отдел от гръбнак няма.  Стоте лева за скенера са само за няколко нива, не можело на всички нива на шията. ..........Поне според докторката в окр. болница Варна.

# 198
Здравейте?

Някой може ли да ми каже нещо за ЯМР в Света Ана(окръжна болница) Варна. До колкото знам имат нов скенер, но как стоят нещата с ЯМР.

Наясно съм че в Света Марина е най добрия ЯМР, но там е 300 лв а може и повече, ......а в окр.болница е 250.    Петдесе лева са си петдесе лева, в момента имам проиблем с парите....

А във Варна някъде другаде има ли ЯМР под 300 лева и със сравнително добро качесто?
А защо не си вземете направление от здр. каса - безплатно е. Трябва специалиста който го иска да напише писмо до касата за разрешение - отнема малко време но общо взето не отказват и е бързо!
Където и да решите да правите ЯМР искайте си диск - с него може да се консултирате със всеки друг специалист за мнение.

# 199
  • Бургас
Да, много е важно къде се прави ЯМР, в смисъл на какъв апарат и задължително да се вземе диска /така може ако искате да чуете още няколко мнения, даже е препоръчително бих казала/.

# 200
Здравейте?

Някой може ли да ми каже нещо за ЯМР в Света Ана(окръжна болница) Варна. До колкото знам имат нов скенер, но как стоят нещата с ЯМР.

Наясно съм че в Света Марина е най добрия ЯМР, но там е 300 лв а може и повече, ......а в окр.болница е 250.    Петдесе лева са си петдесе лева, в момента имам проиблем с парите....

А във Варна някъде другаде има ли ЯМР под 300 лева и със сравнително добро качесто?
А защо не си вземете направление от здр. каса - безплатно е. Трябва специалиста който го иска да напише писмо до касата за разрешение - отнема малко време но общо взето не отказват и е бързо!
Където и да решите да правите ЯМР искайте си диск - с него може да се консултирате със всеки друг специалист за мнение.

Все още не съм си купила пистолет и нямам умения за стрелба за да заставя някой насилствено да ми даде право за безплатен ЯМР, защото по нормалния начин да става. А и резултата ми трябва спешно.

# 201
Може ли ли личният лекар да отпусне направление за ядрено-магнитен резонанс, или трябва да е някоя невролог?
Благодаря

# 202
Трябва да е специалист. Peace

# 203
Здравейте! Трябва ми ЯМР на коляното. Виждам, че някои от вас дават съвети да се действа през здравна каса. Но... за жалост от няколко дневната ми обиколка по ортопеди се оказа, че е едва ли не невъзможно да получа направление. Казаха ми, че наистина се праща такова писмо до здравна каса, но шанса едва ли не да дадат одобрение за коляно е 10 % ... Дали бихте ми препоръчали някой ортопед, с който мога да се справя по-лесно, и който би обърнал по-адекватно внимание на проблема? Благодаря предварително!

# 204
  • Тука, под липите стари...
Изчетох темата, но ми се ще да попитам за актуални отзиви за ЯМР в Стара Загора. Знам, че вече има поне два апарата, но не мога да намеря отзиви на пациенти.

# 205
Здравейте!
Спешно се нуждая от мнения за добър ямр в София с добри специалисти, малко съм в паника, защото лекарите се съмняват, че имам рак на сфенодиалния синус и  затова нямах време да  чета темата, но ще го направя, засега съм се спряла на пирогов, чух че апарата е добър но за специалистите нищо не знам ,както и свети иван рилски ,но не знам дали  ямр апарата е добър, имам добро мнение само за специалистите , върти ме се в главата още и превителствена и вма, но нищо не знам за тях, случаят е малко спешен и за това ще се радвам на всякакви мнения и отзиви .  bouquet

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 02:03 от belladonna86

# 206
и още 2 въпрос а.
ямр на пиригов и този на правителствена и иван рилски едни и същи ли, са кои са по нови?
И другия ми въпрос е(знам че е безвреден, поне така се смята), но какво се усеща ,все пак някакви вълни магнитни преминавт през теб , поне таки обясниха, казаха ми, че не трябва да имам метални неща в себе си, (не знам дали се изразявам правилно ,има се предвид бай пас  и др), аз имам металокерамика ,дали е удачно да се правиви такъв случай newsm78 , аз ще ги питам, но все пак и тук някой  може да сподели.

# 207
Беладона, много отдавна правихме ЯМР, но все пак... Неврохирургът беше  от Иван Рилски, но ни насочи за ЯМР във Военна болница /тогава нямаше в Иван Рилски/, заради лекаря който прави самото изследване, не само заради апарата. До колкото знам и в правителствена е хубав. Изследването е безвредно, но какво е усещал малкия, няма как да ми каже. На теб ти пожелавам успех  Hug

# 208
И аз имам добри впечатления за ЯМР апаратурата и специалистите в Правителствена и военна болница.
Но звънкай да видиш как са с часовете.
Преди години, се наложи да се ходи на място за записване за военна болница и тъй, като сме от Варна, ангажирах моя приятелка от София  Embarassed

# 209
във военна не е ли малко стар в сравнение с този в пирогов newsm78, а и знаете ли ,дали се слага задължително вещество особено на този в пирогов ,той е сименс, най новия ямр само че малко съм объркана, той е най съвремения и аз знам че при него не е необходимо да се слага, само че вчера звънях в пирогов и ми казаха, че можело и да се сложи, аз обаче не искам , защото съм алергична, те ми обясниха, че веществото било супер добро и не можело  нищо да ми стане обаче аз познавам хора ,които едвам са оцелели, защото са алергични, ако някой има инфо нека сподели!

Общи условия

Активация на акаунт